Artur29 Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 15 godzin temu, pavco1 napisał: Dzisiaj z samego rana pojawiła się aktualizacja, żadnych nowych funkcji nie ma. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka to co poprawili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlis88 Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Poprawili płynność działania oraz popracowali trochę przy GPSie. Trzeba tylko sprawdzić czy GPS rzeczywiście coś lepiej działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Poprawili płynność działania oraz popracowali trochę przy GPSie. Trzeba tylko sprawdzić czy GPS rzeczywiście coś lepiej działaJa specjalnie różnic nie widzę, zazwyczaj czekam 15-20 sek na fixa, po aktualizacji bez zmian jeżeli chodzi o GPSWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 A dzisiaj po zmianie czasu na zegarku wciąż +1 godzina. Najtańszy chiński smartwatch się przestawił, a tutaj lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowyluke Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 @szuineg Połącz się z telefonem i będzie git (jeśli tam się zmieniło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi45 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Przed aktualizacją miałem powiadomienia o SMS znaczy mogłem odczytać SMS na zegarku a teraz lipa. Co zrobić żeby wróciły powiadomienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowyluke Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 @zibi45 U mnie jest ok, może w aplikacji telefonu zresetowały się "alert aplikacji"? U mnie jest to pod narzędzia SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi45 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dzięki, dokładnie tak było. Włączyłem i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 @Nowyluke musiałem go rozłączyć i połączyć na nowo (bluetooth) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 FW 1.3.5.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 FW 1.3.5.03Czyżby to jakaś wersja beta?Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 (edited) Nie wiem czy beta, pliki udostępnili Grecy ciesząc się z ichniejszych znaczków w alfabecie. Po wgraniu przez N&F i ponownym połączeniu do (niezmodzonego) Amazfita firmware na razie wraca do poprzedniej wersji 1.3.4.19, ale nowy font v11 zostaje z polskimi znakami. Tu są pliki: https://bit.ly/2WhL6I3 Edited October 27, 2019 by gasie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Kurcze, szkoda, że nie doczekałem "ogonków" i sprzedałem. Garmin jest lepszy, ale też mam wrażenie, że jestem betatesterem... choć faktycznie działa lepiej, no i ma większe (znacznie) możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Pytanie do użytkowników Notify & Fitness for Amazfit, mam mały problem, jak otrzymam SMS to nie wyświetla mi się nazwa kontaktu tylko numer, jak to zmienić ? Natomiast jak mam ustawione powiadomienia SMS z aplikacji amazfit, to wyświetla się nazwa kontaktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Te środkowe "oczko" to od czego jest? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 @olutus Za pewne sensor pulsometru, obok są diody które świecą... musi też być element pomiarowy.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lass1 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) Czy jest różnica, gdzie jest magazyn? Kiedy wzięłam dom w Grecji (region Ateny), kupowałam SMG-965 (z aliexpress, w magazine w Grecji) i posyłka szla tyle samo, Co posyłka mezu 6 do Polski kupując w tym samym sklepie. Edited November 7, 2019 by Lass1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 5 godzin temu, Lass1 napisał: Czy jest różnica gdzie jes magazyn? Kiedy wziołam dom w Grecji (region Atheny) kupowałem SMG-965 (z aliexpress, w magazine w Grecji) posylka szla tule samo Co posylka mezu 6 do Polski kupując w tym samym sklepie. Przepraszam że cytuje, ale kurde.... popraw pisownię bo moja córka czytając te słowa wyszła z domu, szukamy jej. Być może sama wróci do domu! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Co do GPS, to przetestowałem firmware 1.3.4.05-11-16, amazfit wersje 3.1.0-3.2.0-3.4.1-3.4.4-3.4.6, i zaskakujące jest to że jak zegarek położę na parapecie to fix łapie w 20-30 sekund, natomiast w tym samym miejscu ale zegarek na ręku, niestety ale nie mogę się doczekać połączenia. Nadmienię tylko że do ostatniej aktualizacji nie miałem problem z GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Może jak się dotyka ciałem metalowej obudowy to GPS szaleje? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowyluke Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) @koala Skąd taka wersja firmware? Ja mam V. 1.3.4.19. Z jakiś nieoficjalnych źródeł? Mi przy tej ostatniej wersji z porównaniu z poprzednimi niemiłosiernie długo łapie fixa i teraz ściągnięcie z ręki nie pomaga (kiedyś tak było a przynajmniej mi sie tak wydawało). Mam taką obserwacje, że gps z początkowymi wersjami firmware działał lepiej (nie był za dokładny, ale akceptowalny). Teraz jest tragedia. Nie wiem może reset do ustawień fabrycznych pomoże... Edited November 6, 2019 by Nowyluke Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 (edited) 11 godzin temu, Nowyluke napisał: Skąd taka wersja firmware? Jak zainstalujesz starszą wersję apk.amazfit, to zaktualizuję się do starszego firmware 11 godzin temu, Nowyluke napisał: Mam taką obserwacje, że gps z początkowymi wersjami firmware działał lepiej dokładnie to samo stwierdziłem,więc pomyślałem że wrócę do starszej wersji, ale jednak to nic nie dało,gdzieś wyczytałem(chyba xda) że to problem z aktualizacją a-gps . 11 godzin temu, Nowyluke napisał: Nie wiem może reset do ustawień fabrycznych pomoże... niestety nie pomaga, zainstalowałem nawet firmware 1.3.5.03 (to z Greckiej strony)ale też bez zmian. Edited November 7, 2019 by koala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 A sprawdziliście czy wersja gps-a cofnęła się do starszej czy pozostała w wersji z nowego firmware? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 (edited) 6 godzin temu, Netoper napisał: wersja gps-a cofnęła Na to nie zwróciłem uwagi, natomiast, amazfit wersja 3.4.6 gtr firmware 1.3.4.19 to a-gps aktualizuje się w amazfit, nie aktualizuje w gtr, amazfit wersja 3.4.1 gtr firmware 1.3.4.11 a-gps aktualizuje się i w amazfit jak i w gtr, ale i tak to nic nie zmienia, co prawda w tej i tej konfiguracji fix łapie w około 30 sekund ale tyko jak gtr jest ściągnięty z ręki, wychodzi na to że kontakt z ciałem blokuje GPS, co by było absurdem. Edited November 8, 2019 by koala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Co ile ladujecie wasze zegearki? Ja przy wlaczaonym AOD laduje go co 6 dni, zazwyczaj zostaje jeszcze w okolicach 10%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Jest aktualizacja m.in. z polskimi znakami. Nie wiem kiedy pojawi się na polskim języku w telefonie, ale jak zmienicie na włoski to po włączeniu Amazfit powinno pobrać aktualizację zegarka. Poniżej instrukcja którą dostałem od kumpla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 działa ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodoryk Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Dnia 9.11.2019 o 12:55, Pawliko napisał: Co ile ladujecie wasze zegearki? Ja przy wlaczaonym AOD laduje go co 6 dni, zazwyczaj zostaje jeszcze w okolicach 10%. Tylko powiadomienia. bez OSD Używany zamiennie z Bipem. parę dni jeden pare drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 I had this watch for two months. The watch had several patches and each update didn't improve gps performance. For sports, I suggest buying a sports watch, e.g. Garmin or Polar.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Thx... We all on this forum hawe this wach...Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowyluke Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited) Pytanie czy u was przy najnowszej wersji (v1.3.5.08) nie dość że gps się nie poprawił to praktycznie nie działa? U mnie łapie fix w miarę szybko jak go się ściągnie z ręki. Ale potem jest tragedia. Zabawne że w początkowych wersjach nie działał idealnie, ale jak dla mnie dokładność była akceptowalna. A teraz można stwierdzić że praktycznie ten zegarek nie ma GPS... Hm, zainstalowałem nowa wersje aplikacji Amazfit i znowu jest lepiej. Jakoś działa... Zobaczymy czy to chwilowe... Edited November 29, 2019 by Nowyluke 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 (edited) Witam, miał ktoś problem z logowaniem się przez aplikację amazfit kontem xiaomi wywala mi ciągle błąd że nie udało się zalogować? Nawet zarejestrować się nie mogę. Dobra udało się trzeba się wylogować z apki mifit. Ma ktoś już polskie znaki na języku telefonu PL? Edited December 4, 2019 by Blest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Tak, masz instrukcję parę postów wyżej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 O tym wiem sposobie, chodziło mi czy ktoś ma bez kombinacji. U mnie średnio ze zmiana języka telefon Google pixel 2 xl Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 He he to działa zmieniłem w tel język na włoski, GTR pobrał nowy rom, zmiana w tel na pl i są polskie znaki w powiadomieniach Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts