MD13 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) 51 minut temu, ps75 napisał: Możliwe, ale telefon jest dla mojej żony, który miał przede wszystkim wyglądać. A dodatkowo przesiadka z nokii 206 i tak będzie dla niej nie lada wyzwaniem. Mi note okazał się za duży więc stanęło jak stanęło. I tak uważam, że największym szokiem "kulturowym" będzie konieczność ładowania telefonu co 1 - 2 dni. Przez pierwsze kilka tygodni zakładam mimowolne blackout'y w telefonie, ale co z robić. Oczywiście telefon zaspokaja też moją próżność (bo chyba nie ambicje) jak już się mam nim bawić, ustawiać, wgrywać aplikacje etc. to wolę to robić na mi 4 niż na jakimś szajsungu, idolu czy huawei wie czym. Panu moja żona ma mi4 i ładuje średnio co 4 dni. Sot na poziomie 5 h. Edytowane 21 Października 2016 przez MD13
ps75 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 1 minutę temu, MD13 napisał: Panu moja żona ma mi4 i ładuje średnio co 4 dni. Sot na poziomie 5 h. i to jest bardzo dobra wiadomość!
majdan12 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 @Redmi2 Nasz znany i lubiany sprzedawca z Aliexpress ma w ofercie czarną wersje kolorystyczną Mi Note 3 GB RAM /16 GB ROM w ilości 153 sztuk $197.99 1
majdan12 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) @Redmi2 Gdyby ktoś jednak wolał białą wersje kolorystyczną to drugi tak samo polecany sprzedawca posiada Mi Note w niższej cenie www.aliexpress.com/store/342812 Edytowane 21 Października 2016 przez majdan12
mrosi Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Niby czarny jest do kupienia w funtech.pl. To sklep z telefonami dystrybuowanymi przez CK Mediator... http://funtech.pl/product-pol-4661-Smartphone-Xiaomi-Note-16GB-Black.html Cena całkiem znośna, biorąc po uwagę kiepską dostępność czarnej wersji...
majdan12 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 1 godzinę temu, mrosi napisał: Niby czarny jest do kupienia w funtech.pl. To sklep z telefonami dystrybuowanymi przez CK Mediator... http://funtech.pl/product-pol-4661-Smartphone-Xiaomi-Note-16GB-Black.html Cena całkiem znośna, biorąc po uwagę kiepską dostępność czarnej wersji... Ale dawać prawie 1400 zł za Snapdragon 801 na koniec 2016 roku to przesada. Ja to się dziwie że Mi Note u pewnego sprzedawcy jest za prawie 200$ jak za 50-55$ więcej jest Mi 5. 1
majdan12 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 7 minut temu, Redmi2 napisał: A moz ty zostaw wybor i oplacalnosc innym? Nie rozumie jaki ma sens twoj bzdurny komentarz, chcial to kupil, wiec po co to komentowac, nikt nie patrzy na twoje zdanie i cale szczescie. To rzecz gustu i potrzeb, kazdy ma inne, nie kazdemu podobaja sie oklepane mydelniczki redmi i wielkie mydelniczki redmi note 3/4. Napisal ze kupil i nie potrzebowal podsumowania. Ja jakbyn mial kupowac kupilbym teraz tez mi4, bo akurat swietnie wyglada, wykonanie super a wydajnosciowo takze daje rade. Tak samo jak kupno mi note mozna powiedziec ze malo oplacalne, a ludzie kupuja i sam wczoraj zamowilem czarny. Sory twoje zdanie i twoje widzimi sie na tym forum nie jest najwazniejsze i cale szczescie.... Zreszta sam Ci odpisal czemu kupil, wiec twoje zdanie dla niego i dla innych to typowy spam i tyle... Nie rozumie ludzi co komentuja zakpuy innych jakby to ich kasa i wybor byl.... Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Dziekuje wczoraj dzieki Tobie zamowiłem, chociaz dalej mysle nad mi5, zobaczymy moze pojdzie do sprzedania i kupie mi5 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka No jakby mi note 2 kosztowal 1600-1700 u nas to nie ma sensu, ale mysle ze ze 2200 to bedzie minimum, a jednak mi note ma w sobie cos takiego pieknego ze nie przeszkadza to ze jest juz to stara konstrukcja. Zreszta gdzie zobacze ta slabosc? Nie gram wiec? Antutu jest dla dzieci..wiec roznicy nie zauwaze. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Ja też nie gram Niedawno to napisałem że mógł bym nawet swojego Mi Max wymienić na Mi Note czarna wersja kolorystyczna,ale tego nie zrobię bo 6,44'' i ogromna bateria to ważniejsze są niż wygląd Mi Note aparat/kamera. W Mi Max mam slot na kartę pamięci co przy 4K się przyda. Ale nie ma co tutaj pisać o Mi Max
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Głównie neguję Mi4 oraz Mi Note za 16gb pamięci. Dla mnie to zdecydowanie za mało przy możliwościach tych telefonów. Czarnego Mi Note 64gb to może i sam bym kupiłWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) 2 minuty temu, m4ci3k_sz napisał: Głównie neguję Mi4 oraz Mi Note za 16gb pamięci. Dla mnie to zdecydowanie za mało przy możliwościach tych telefonów. Czarnego Mi Note 64gb to może i sam bym kupił Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dla użytku jest z 9-10-11 GB z tego co pamiętam,bo byłem posiadaczem tego modelu Mi Note na standardowej aplikacji bardzo ładne filmy kręcił ale tyle pamięci nawet dla kogoś kto nie gra to bardzo mało,bo aplikacje też swoje zajmują. Edytowane 22 Października 2016 przez majdan12 1
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Dla użytku jest z 9-10-11 GB z tego co pamiętam,bo byłem posiadaczem tego modelu Tyle to ja mam samych aplikacji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MD13 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Wszystko sprowadza się do indywidualnych potrzeb i tyle. Dla jednego ten model dla drugiego ten 2
majdan12 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Przed chwilą, m4ci3k_sz napisał: Tyle to ja mam samych aplikacji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Czy przypadkiem @Acid nie zmieniał pamięci ROM na większą?
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Czy przypadkiem @Acid nie zmieniał pamięci ROM na większą?Zmieniał z tego co wiem, ale dla normalnego użytkownika nie jest to możliwe. Xiaomi produkowało mi Note na snapie 801 z 64gb pamięci ale było go bardzo mało i to w zasadzie "biały kruk", nie do dostania Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ps75 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 7 godzin temu, m4ci3k_sz napisał: Głównie neguję Mi4 oraz Mi Note za 16gb pamięci. Dla mnie to zdecydowanie za mało przy możliwościach tych telefonów. Czarnego Mi Note 64gb to może i sam bym kupił Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka uff... a już myślałem, że mi wsparcie Acid odetnie. A reszta, luzik!
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 uff... a już myślałem, że mi wsparcie Acid odetnie. A reszta, luzik!Wsparcie Acida to będziesz mieć jeszcze ze dwa lata jak nie więcej, o to się nie martwWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
nemed Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Dla użytku jest z 9-10-11 GB z tego co pamiętam,bo byłem posiadaczem tego modelu Dokładnie 13,11 GB.Wysłane z Mi Note
ps75 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 2 godziny temu, m4ci3k_sz napisał: Wsparcie Acida to będziesz mieć jeszcze ze dwa lata jak nie więcej, o to się nie martw Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jakoś mu się trzeba będzie zrewanżować.
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Jakoś mu się trzeba będzie zrewanżować.https://miuipolska.pl/dotacja/A w zamian dostaniesz vlepkiWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ps75 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 23 minuty temu, m4ci3k_sz napisał: https://miuipolska.pl/dotacja/ A w zamian dostaniesz vlepki Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Eee tam vlepki! W zamian to ja mam miuipolska!
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Eee tam vlepki! W zamian to ja mam miuipolska! Vlepki też fajne Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ps75 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 9 minut temu, m4ci3k_sz napisał: Vlepki też fajne Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka W sumie... miui polska może mieć każdy, wlepki niekoniecznie.
latet Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, Jak wygląda obecnie (na ROM-ach z ostatnich tygodni) kwestia FPS w filmach 4K nagrywanych na Mi Note? Ostatnio miałem ten zacny model w ręku w czerwcu 2016 i wtedy wszystko było w zasadzie cacy: Bit rate : 41.8 Mbps Width : 3 840 pixels Height : 2 160 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Variable Frame rate : 30.000 fps Minimum frame rate : 29.202 fps Maximum frame rate : 30.843 fps zastanawiam się, czy Xiaomi to sp***doliło, tak jak np. w Mi5 i już nie ma 30 FPS ale coś około 26. Czy ktoś z Mi Note mógłby sprawdzić? Dzięki! Edytowane 2 Stycznia 2017 przez latet
Lex Luthor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 U mnie jest tak (wg Mx Player) Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Testował ktoś jakiś alternatywny system na Mi Note?
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 5 godzin temu, Redmi2 napisał: Dzis Mi Note Pro dostal 7.0 pierwszy rom w beta teamie, takze,ukaze sie fastboot rom. Takze juz niedlugo i wy dostaniecie upragniona n-ke haha Mnie jedno zastanawia czemu na Mi Note jest taka mała liczba alternatywnych ROM,chodzi o procesor? no ale inne telefony też mają ten procesor a ilość systemów alternatywnych jest ogromna. Może tu chodzi o jakieś bardziej skomplikowane rzeczy że ktoś kto robi system musi mieć jakieś źródła żeby skonstruować dobry system?
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 28 minut temu, Redmi2 napisał: Na mi note czy mi note pro? Bo to 2 rozne tel. Mi note pro dostal andka 7.0 dzis w beta a mi note nie dostanie. Mi Note (Snapdragon 801) myślałem że jak nie dopiszę Pro to każdy będzie wiedział że mam na myśli słabszą wersje Mi Note.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 26 minut temu, Redmi2 napisał: Byc mozw dlatego ze alternatywne softy sa pisanie z reguly na bardzo popularne telefony, mi note i mi note pro to dosc drogie telefony byly(bo teraz to tanizna ale i starocie bo 2014 rok chyba) Ciezko stwierdzic tak naprawde dlaczego, moze z racji ze w 2014 rozmiar 5.7 cala to dosc duzy rozmiar i raczej wtedy malopopularny No może,ale nie można uznać że Mi Note nawet teraz to słaba propozycja,gdyby nie brak slotu na kartę pamięci był by to telefon idealny dla każdego. 4K za dużo ważą a pamięci za mało
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 3 minuty temu, majdan12 napisał: 4K za dużo ważą a pamięci za mało Zawsze jest pendrive OTG. A raczej godzinnego filmu za jednym razem nie nagrasz.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Zawsze jest pendrive OTG. A raczej godzinnego filmu za jednym razem nie nagrasz. Ja o takim czymś kiedyś mówiłem,ale nawet jak masz mało aplikacji i chcesz nagrać 20 minut to można się zdziwić
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Ja o takim czymś kiedyś mówiłem,ale nawet jak masz mało aplikacji i chcesz nagrać 20 minut to można się zdziwić 20 minut to jakieś 4-5 GB, w tej chwili mając nawigację Offline i potrzebne aplikacje, zdjęcia i muzykę mam 7 GB wolnego Wiadomo, jak ktoś potrzebuje tysiąca plików mp3 to nie kupuje takiej małej pojemności.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: 20 minut to jakieś 4-5 GB, w tej chwili mając nawigację Offline i potrzebne aplikacje, zdjęcia i muzykę mam 7 GB wolnego Wiadomo, jak ktoś potrzebuje tysiąca plików mp3 to nie kupuje takiej małej pojemności. Teraz to już są na tyle duże pakiety internetowe że można słuchać on-line muzyki
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Teraz to już są na tyle duże pakiety internetowe że można słuchać on-line muzyki W sumie racja, w ramach doładowania na kartę mam 6 GB na miesiąc, nie płacę nic za internet, a przecież są pakiety dodatkowe. Ale tak czy siak, przeliczałem właśnie te filmy 4K i na minutę wychodzi 315 MB, łatwo policzyć na ile możemy sobie pozwolić.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: W sumie racja, w ramach doładowania na kartę mam 6 GB na miesiąc, nie płacę nic za internet, a przecież są pakiety dodatkowe. Ale tak czy siak, przeliczałem właśnie te filmy 4K i na minutę wychodzi 315 MB, łatwo policzyć na ile możemy sobie pozwolić. Ile ja się czasu biłem z myślami czy wybrać znowu (drugi raz) Mi Note czy Mi Max,ale już nie nagrywam filmików,tylko czasem jakieś zdjęcia to wybrałem większy telefon który bardziej mi przypasował a że jeszcze bateria dobra to dodatkowy plus,wyświetlacz też nie najgorszy.
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Ile ja się czasu biłem z myślami czy wybrać znowu (drugi raz) Mi Note czy Mi Max,ale już nie nagrywam filmików,tylko czasem jakieś zdjęcia to wybrałem większy telefon który bardziej mi przypasował a że jeszcze bateria dobra to dodatkowy plus,wyświetlacz też nie najgorszy. Bądźmy szczerzy, na co dzień nikt nie nagrywa setek filmów... A jak nagrywa, to ma odpowiedni sprzęt czyli lustrzankę. Ja kupiłem Mi4C, bo jak sobie pojadę na wycieczkę/wakacje albo czasem na ciekawy event to chciałbym mieć dobry film. 15-20 minut wystarczy, potem zrzucę na pendrive i można dalej.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Bądźmy szczerzy, na co dzień nikt nie nagrywa setek filmów... A jak nagrywa, to ma odpowiedni sprzęt czyli lustrzankę. Ja kupiłem Mi4C, bo jak sobie pojadę na wycieczkę/wakacje albo czasem na ciekawy event to chciałbym mieć dobry film. 15-20 minut wystarczy, potem zrzucę na pendrive i można dalej. Ja też jak nagrywałem to jakieś głupoty co były na chwile a potem kasowałem,bo ja nawet nie kolekcjonuje sobie filmików/zdjęć gdzie ja jestem,bo nie mam takiej skłonności patrzeć na to co było kiedyś w moim życiu,no ale nie będę wybiegał poza temat Mi Note
Rekomendowane odpowiedzi