Jump to content

Mi Note / Note Pro - Pytania Ogólne - Wątek Zbiorczy

wasabi
 Share

Recommended Posts

Witam zainstalowałem wszystko zrobiłem roota pozostało mi tylko zainstalowanie xposed niestety zainstalowałem ale wyskakuje mi komunikat że xposed został zainstalowany ale jest nieaktywny i nie mam pojęcia gdzie go aktywować proszę o pomoc dziękuję 

8 godzin temu, Jans6s napisał:

Witam zainstalowałem wszystko zrobiłem roota pozostało mi tylko zainstalowanie xposed niestety zainstalowałem ale wyskakuje mi komunikat że xposed został zainstalowany ale jest nieaktywny i nie mam pojęcia gdzie go aktywować proszę o pomoc dziękuję 

A zainstalowałeś Xposed dla MIUI (dedykowane)?

• 2 weeks later...

Wgrałem szwagrowi polecana tutaj wersje 6.9.15 i bateria trzyma dobrze ale podobno nie ładuje mu baterii gdy tel ma włączony ekran, tylko na wyłączonym. Ktoś spotkał się z takim problemem?

Edited by makakam

Jeżeli mówisz o oznakach ładowania jak dioda i ikona ładowania to u mnie było wszystko ok. 6.9.15 działał bez błędów, ale miał mniej ficzerów niż późniejsze wersje.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

• 4 weeks later...
Dnia 29.03.2017 o 21:21, Lex Luthor napisał:

Jeżeli mówisz o oznakach ładowania jak dioda i ikona ładowania to u mnie było wszystko ok. 6.9.15 działał bez błędów, ale miał mniej ficzerów niż późniejsze wersje.

Lex robiłeś ostatnio aktu?? Jak tam sprawy się mają??

34 minuty temu, Lex Luthor napisał:

Przed momentem wrzuciłem 7.4.27.
W 7.4.20 bez zmian z BT i diodą. Nic dodatkowego nie popsuli. Za to o dzień wcześniej zawiesiła się rotacja ekranu emoji55.png

To chyba zainstaluje. A ta dioda to mi nie przeszkadza tak naprawdę. Nawet wolę jak teraz działa.

• 3 weeks later...

Dla potomnych. ROM dla mi note wersja 6.10.20 to ostatni rom z dobrze działającym bt. Na tym romie wszystko śmiga dobrze. Belka górna jest nie przewijana w bok tylko do dołu.

• Like 1

3 godziny temu, MD13 napisał:

Dla potomnych. ROM dla mi note wersja 6.10.22 to ostatni rom z dobrze działającym bt. Na tym romie wszystko śmiga dobrze. Belka górna jest nie przewijana w bok tylko do dołu.

Heh, jedyny ROM, którego nie ma w archiwum. Jest 6.10.20 i 6.10.27. Może więc coś poknociłeś z numerkiem... ;)

• Like 1

Heh, jedyny ROM, którego nie ma w archiwum. Jest 6.10.20 i 6.10.27. Może więc coś poknociłeś z numerkiem...

Tak jest chodziło mi o 6.10.20. Co do diody to sprawdzę i dam znać.

Aparat dwa razy vol - działa.

• Like 1

• 2 weeks later...
@MD13 a sprawdzisz czy działa odpalanie aparatu dwuklikiem Vol - i czy kolory diody powiadomień działają prawidłowo? Pamiętam, że w tych softach z końca roku było kilka drobnych błędów.

Dioda działa dobrze.

• Like 1

Ja odpuściłem sobie nowe aktu. Nie mam czasu na zabawę. Jak coś to przeglądam posty i tyle. Jak by coś się poprawiło to daj znać. Ciekawe czy jak miui 9 wejdzie to coś się zmieni na mi note. No ale pytanie czy dostanie.

Dnia 24.05.2017 o 09:45, Lex Luthor napisał:

Mam już ten rom w pamięci :D Teraz z kolei wróciłem z 7.5.18 na 7.5.11 bo bateria leciała w dół jak Baumgartner.

Lex Luthor instalowałeś nowe aktu?? Jakieś zmiany n a gorszę? :)

3 godziny temu, mrosi napisał:

W Mi Note Pro jak dotąd wszystko hula. Nie zauważyłem problemów.

A błąd BT masz ? Problem z rotacją? no i bateria ? Pewnie na pro jest inaczej .

19 minut temu, MD13 napisał:

A błąd BT masz ? Problem z rotacją? no i bateria ? Pewnie na pro jest inaczej .

Z BT raczej Mi Note Pro nie miał problemów. Nie sprawdzałem jeszcze. Rotacja działa prawidłowo. Bateria OK Z powodzeniem dwie doby na jednym naładowaniu. No i audio... Miażdży Mi Note 2. :)

9 godzin temu, mrosi napisał:

Z BT raczej Mi Note Pro nie miał problemów. Nie sprawdzałem jeszcze. Rotacja działa prawidłowo. Bateria OK Z powodzeniem dwie doby na jednym naładowaniu. No i audio... Miażdży Mi Note 2. :)

No fakt ,że audio jest dobre. Trochę mnie zawiedli z tym mi note 2. Na dobrą sprawę jak bym chciał zmienić fona to nie ma na co. Myślałem właśnie o mi note 2 ale widać kaszana. Już nie mówiąc ,że ty przeskoczyłeś z powrotem na mi note ( mi note pro) z mi note 2.

Lex Luthor instalowałeś nowe aktu?? Jakieś zmiany n a gorszę?

Jestem na wakacjach, a w Kalabrii łapanie wifi to jak szukanie świętego Graala. Napiszę krótkie podsumowanie w przyszłym tygodniu.

• Like 1

Co do aktu 6.10.20

Znalezione błędy:

- czujnik oświetlenia po czasie świruje

- nie wygasza się ekran w trakcie rozmowy , po jakimś czasie

- miband z czasem nie powiadamia o połączeniach i sms, po czasie.

- cienko z baterią w stosunku do 6.9.15

Na wszystkie błędy reset fonu pomaga.

Zainstalowałem wersję 6.9.29 . Po testach napiszę jak z tą aktu dokładnie jest na mi note.

Jak na razie 6.9.15 bije wszystkie :)

Edited by MD13
  • Like 1

• 2 weeks later...

Aktu 6.9.29 po 9 dniach:

- GPS chodzi pięknie, szybko łapie fixa

- bateria bardzo dobrze, powiedział bym ,że tak jak na 6.9.15

- brak błędu BT

- belka górna rozsuwana w dół ( nie przewijana w bok)

- miband - bez problemu

Nie zauważyłem żadnego błędu z diodą , braku wygaszania ekranu podczas rozmowy itd.

Jak na razie jest oki. Zaktualizuje temat po jakimś czasie.

• Like 1

Problem pojawia się po kilku dniach. Zazwyczaj w środę lub w czwartek, czyli po 5, 6 dniach po restarcie telefonu (instalacja aktualizacji) i przestaje działać wszędzie, nie zależy to od aplikacji.

To z soboty? Niemal super, ale BT nadal szwankuje. Za to postanowiłem sprawdzić po kilku miesiącach czy poprawili wifi przy włączonym BT i jest dużo lepiej niż w zeszłym roku. Zamiast 3-5 Mb mam teraz ponad 14Mb. Z racji aktualizacji w niedzielę, teoretycznie rotacja powinna paść w piątek. Poczekam z ewentualną aktualizacją do soboty (choć jej pewnie nie będzie).
abfee8f00d134dcc4dba57cf6ed9541c.jpgcc754e8b55e3e3dba32366a95ffdc852.jpg

• Like 1