majdan12 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Wgrywam MIUI 8/9 i mam doskonałą jakość dźwięku w Mi Note? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 A czy jest szansa, że wykonasz test baterii z apli PC Mark for Android i pokażesz wynik taki jak np. ten (z Mi5)? https://pasteboard.co/GR1Z6uo.pngProszę bardzo Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 20 godzin temu, majdan12 napisał: Wgrywam MIUI 8/9 i mam doskonałą jakość dźwięku w Mi Note? Tak. Tylko - i tu nie bardzo wiem o co chodzi, mam wrażenie że to brak sterowników - po włączeniu opcji HiFi, jakość dźwięku drastycznie spada. Nie mniej wystarczy "płaski" korektor, aby osobie, której dasz posłuchać muzyki z telefonu, opadła szczęka, pociągając gałki oczne... Różnica pomiędzy Redmi Note 4X syna, a moim Mi Note Pro jest kolosalna. "Młody" słuchał muzy z mojego telefonu z rozdziawioną gębą... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Czyli jest powód aby zostawić Mi Note W drodze do/z pracy jest odpowiednio dużo czasu aby coś posłuchać więc dobra jakość dźwięku jak najbardziej się przyda Zainstalowałem najnowszy Xiaomi.eu (MIUI 9) i ciekaw jestem stabilności tego systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Stabilność jest ok ale - może to moje odczucie - MIUI coraz słabiej się rozwija na starszych telefonach :(. Dla mnie dużym minusem jest brak funkcji podzielonego ekranu - multi window czy jakoś tak. Note ma nawet na dzień dzisiejszy świetne bebechy i nie zdarzyło się aby jakakolwiek aplikacja zwalniała na nim. Kiedyś - za czasów Mi2 czy MI3 nowe funkcje trafiały na wszystkie modele teraz niestety nie ma co liczyć na nowe funkcje . Możliwie, że wówczas mieli tylko kilka modeli a teraz jest cała "szafa". Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 @edass Kto by miał interes w tym abyś miał jakiś telefon X lat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Trzeba korzystać i cieszyć się z tego co jest Wysłane z mojego MI NOTE LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 (edited) Dnia 5.11.2017 o 13:54, edass napisał: Stabilność jest ok ale - może to moje odczucie - MIUI coraz słabiej się rozwija na starszych telefonach :(. Dla mnie dużym minusem jest brak funkcji podzielonego ekranu - multi window czy jakoś tak. Note ma nawet na dzień dzisiejszy świetne bebechy i nie zdarzyło się aby jakakolwiek aplikacja zwalniała na nim. Kiedyś - za czasów Mi2 czy MI3 nowe funkcje trafiały na wszystkie modele teraz niestety nie ma co liczyć na nowe funkcje . Możliwie, że wówczas mieli tylko kilka modeli a teraz jest cała "szafa". dokładnie, ja mam podobne odczucia co Ty - po prostu zaczynają robić to co inni - tysiąc pińcet, sto, dziewińcet modeli telefonów :/ jak chcesz mieć rozwijający się system, spróbuj jakiejś alternatywy np. Mokee. Naprawdę dobrze to działa na MI NOTE. Ma nowszego andka + aktualne poprawki. Funkcjonalność zawsze w razie potrzeby możesz sobie zwiększyć odpowiednimi aplikacjami, ze sklepu. W MIUI dla MI NOTE security patch z czerwca 2017 (chyba, że coś ostatnio zmienili):/, rotacja szwankuje od lat, powiadomienia działają bo działają :/ myślę, że to są ważniejsze rzeczy, niż jakieś kolejne "asystenty". Niestety trzeba się chyba pogodzić z tym, że nasz telefon został już olany przez producenta - ładują owszem w niego nowe MIUI ale...z automatu, bez poprawek istniejących błędów występujących konkretnie na tym modelu. Mokee, co prawda jest to jeszcze wersja NIGHTLY, ale powiem szczerze, że nie ma jakiś bardzo rażących błędów. Jak na razie widać w nim potencjał. Mam nadzieję, że nie będzie on zmarnowany. MIUI ... no jest po prostu piękne, to trzeba przyznać. Chyba najładniejsza nakładka na androida jaką kiedykolwiek widziałem. Ale w gruncie rzeczy, niczym innym nie odbiega od zwykłego androida+odpowiednich aplikacji. Zależy co kto woli. ...może dam jeszcze mu szansę, instalując stabilną wersje v9 jak wyjdzie. Ale jak się okaże lipne - to TWRP>>>>Przywróć Edited November 13, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Ja Ci polecę ostatni wypust 7.11.9, nie wiem jeszcze jak rotacja ale wszystko inne działa, MD13 potwierdził brak błędu BT, a zabezpieczenia są z czerwca 2017. Coś czuję, że to z tego ROMu zrobią stable, przy okazji kończąc wsparcie china devWysłane z mojego MI NOTE LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 (edited) sorry miałem na myśli czerwiec 2017. Mój błąd, poprawiłem powyżej. Mokee ma z października. co masz na myśli pisząc: 20 minut temu, Lex Luthor napisał: przy okazji kończąc wsparcie china dev Edited November 13, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 However, to ensure the best performance of MIUI, we have to make a tough decision of suspending the update of 10 devices after a long-time discussion and evaluation about the release time of devices, active users, hardware performance, etc. MIUI 9 China Developer ROM (closed beta and public beta) Starting from November 16th, 2017, update for MIUI 9 China Developer ROM of the following ten devices, namely Mi 2, Mi 3, Mi Note, Mi Note Pro, Mi Pad, Redmi 1, Redmi 1S, Redmi 2, Redmi 2A, Redmi Note 1, will be suspended, both closed beta and public beta. MIUI 9 China Stable ROM We will provide MIUI 9 China Stable ROM for users of above devices (Redmi 1 excluded) . MIUI Stable ROM 9.1 and MIUI Stable ROM 9.2 will be released in the future to help users enjoy the lightning last MIUI 9. The flashing method will be provided later. Please stay tuned to the forum. Thanks for your patience and understanding. Wysłane z mojego MI NOTE LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Czas pomyśleć o następcy mi nota. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 (edited) @MD13 Niekoniecznie. Przecież stabilne do 9.2 się pojawią A w razie czego zawsze są jeszcze alternatywne systemy Swoją drogą, ciekawi mnie dlaczego na tej liście nie ma MI4. To przecież kompilacja cancro - powinna wejść na MI3 Edited November 14, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Też mnie dziwi brak mi4, mi4c i mi4sWysłane z mojego MI NOTE LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 mi4c-s to są trochę nowsze telefony od virgo - to akurat zrozumiałe. Ale mi4 to czasy mi note'a, gdzie jeszcze nie było fabrycznych blokad BL - może tu o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 (edited) Możliwe, szkoda tylko, że padło na flagowce z 2015 roku czyli Leo i Virgo. No nic, poczekam na stable 9.1 i 9.2 - a właściwie na opinie MD13 Edited November 14, 2017 by Lex Luthor Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Z tym mi4 to też się dziwię. Ale tak czy siak to po woli myślę o zmianie. Zobaczymy jeszcze jak te stable wyjdą. Ostatni aktu jak na razie oki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Moja ostatnia próba walki z błędem rotacji. Tym razem zgłoszone na chińskim forum. Jak macie chwilkę to potwierdźcie, proszę. http://www.miui.com/thread-11177973-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) to pewnie i tak nic nie da... zgłaszałem to kilka razy na en.miui.com (raz mnei nawet o spamowanie posądzili i jedno zgłoszenie usunęli) od ostatniego roku - i nic... tak jakby w ogóle nikt tego nie czytał z developerów od Virgo. link nieprawidłowy, "nie ma takiej strony". Edited November 17, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Dziwne, mi otwiera... Może w moderacji jest i tylko ja to widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) 抱歉,指定的主题不存在或已被删除或正在被审核 如果您的浏览器没有自动跳转,请点击此链接 takie coś mi wyrzuca. W tłumaczeniu, że brak strony lub w moderacji. Najgorsze jest to, że bardzo mało osób "Confirmowało" te zgłoszenia. Tak jakby prawie nikt nie posiadał MI NOTE. Edited November 17, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Na en.miui pamiętam, że nawet potwierdziłem Twój problem, a odpowiedziało 2 użytkowników, w tym ja. Teraz mam zagwozdkę - jak mam zaufać Xiaomi, że jak za rok kupię, dajmy na to, Mi 7 to po roku nie zostawią go na takim samym lodzie (nierozwiązane problemy) jak Virgo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 no właśnie...bo mi note 2 ma też nawet niezłe bebechy - tylko trzeba trochę poczekać aż cena spadnie niebieska fajna wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Niestety ale Miui 9 to ostatnia aktualizacja jaką dostaliśmy na nasze Mi Note bo już zapowiedzieli że wstrzymują pracę dla najstarszych modeli https://www.tabletowo.pl/2017/11/20/miui-9-ostatnia-aktualizacja-dla-starszych-xiaomi/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
loras Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 No i trzeba się powoli żegnać z MiNote.Albo poszukać alternatywnego (działającego stabilnie) systemu. Trochę nam ochotę na coś innego niż miui (pomimo, że 9 daje radę)Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) 24 minuty temu, loras napisał: No i trzeba się powoli żegnać z MiNote. Albo poszukać alternatywnego (działającego stabilnie) systemu. Trochę nam ochotę na coś innego niż miui (pomimo, że 9 daje radę) Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka mało bardzo tego na nasz model telefonu - w sumie chyba tylko wspierane w miarę aktualne, są tylko dwie opcje - z tych dwóch(jedna oficjalna, druga prawie), które są opisywane w wątku modyfikacji mi note, tj. 1. Mokee 2. Lineage Najlepiej działa MoKee. Nie zauważyłem jakiś większych problemów z nim. Podstawowe rzeczy działają bez problemów tj. telefon,wiadomości, internet, kamera, wifi, bt, powiadomienia, rotacja. To taki android bez żadnych nakładek. Testuję go od 2 tygodni i powiem szczerze - chodzi nawet stabilnie jak na wersję nightly. Zresztą alternatywy w pełni działającej i tak innej nie ma :/ Edited November 20, 2017 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Mi A1 a Mi Note Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 nie no porażka, nie masz jakiegoś efektu włączonego na tym A1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 18 godzin temu, lg4xhd napisał: nie no porażka, nie masz jakiegoś efektu włączonego na tym A1? Sprawdziłem trzy inne egzemplarze i nadal tak samo kiepska jakość. Co ciekawe Redmi 4X zrobił ostrzejsze zdjęcie niż Redmi 4X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Czyli trzymać pod kocem, brać tylko do kościoła, a jak sprzedawać Virgo to ze łzami w oczach Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 10 minut temu, Lex Luthor napisał: Czyli trzymać pod kocem, brać tylko do kościoła, a jak sprzedawać Virgo to ze łzami w oczach Dobrze że mam modele z Polskiej dystrybucji w pracy to chociaż wiem przed zakupem co dobre a co nie i mogę tez ocenić wiarygodność redakcji recenzujących telefony Gdyby nie ten koszmarny aparat w Mi A1 to bym już go kupił ale nie może być tak że stary telefon będzie miał o wiele lepszy aparat gdzie dzieciaki już latają z Galaxy S8 a tam jest kosmos jakość Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Cześć. A co z 5x ? Czytałem, że to to samo co A1 ale z MIUI ? Może stery aparatu w czystym Andku leżą? Ja dodam od siebie, że jestem bardzo zadowolony z przesiadki na Redmi Note 4x ( zdjęć nie porównywałem ale mam taki zamiar) natomiast to co rzuciło mi się na uszy to jakość dźwięku na słuchawkach. Pod tym względem Virgo rządzi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 @edass Po co w Polsce komuś 5x bez LTE 800 MHz B20? Jakby co to kończymy tutaj rozmowy o innych modelach bo to nie temat od tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 12 godzin temu, Lex Luthor napisał: Czyli trzymać pod kocem, brać tylko do kościoła, a jak sprzedawać Virgo to ze łzami w oczach Coś w tym jest niestety. Lex aktualnie po mi note tylko mi6 będzie zadowalający. Minus wielkość ekranu no i może trochę dźwięk. Reszta na plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) ja po mi note to raczej wziąłbym pod uwagę jakiegoś MI MIX'a bezramkowca (jak oczywiście stanieją) Ale na razie cena nie do zaakceptowania. Odkąd mam MI Note nie wyobrażam sobie mniejszego i grubszego telefonu. Kusi też trochę MI note 2 - ten najbardziej mi się podoba wizualnie, wersja silver za 1200zeta można go mieć na allegro 4/64GB ...ale czy go także nie porzucą jak Note 1 :/ bo wygląda świetnym następcą note'a 1. Edited February 17, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts