Acid Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 15 stycznia 2015 Xiaomi ma pokazać nowy telefon/urządzenie flagowe. Co tym razem? Mi5? Coś większego ala Note? A może nowy flagowy router ;p? Taki oto obrazek dali na zajawkę: Z hasłem: New Flagship Device? What does it look like? What is it as thin as cicada's wings? Czyli co jest tak cienkie jak skrzydła cykady (czy tam konika polnego...) ? Ankieta na górze postu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Moje marzenie: pasek od smart watcha mógłby być taki cienki Tapnięte z Xiaomi MI3W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 mi5 za wczesnie mi4s chyba bez sensu liczę na mi note'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Jako pierwszy oddałem głos na "Wentylator biurkowy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremso Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Tak to napewno wentylator biurkowy hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Ja myślę że jakiś wypasiony MiPad. Po za tym, czy tylko jedno urządzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 Być może. Jest też plotka właśnie o MiPadzie tym razem na Intelu. Ale wątpię by Xiaomi zostawili nVidie Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Odnośnie tej grubości (albo raczej "cienkości") - może chodzić o ramki wokół wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Też stawiam na wentylator Już nie mogę się go doczekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
shemagh Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Stawiam na coś pokroju jabłka 6+, tylko z mniejszymi ramkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian_K Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Wszystko wskazuje na to, że plotki (http://www.digitaltrends.com/mobile/xiaomi-mi-5-news/) mogą się potwierdzić. I byłoby ciekawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Nic nie wskazuje. Wszystkie portale napisały to samo, w tym samym czasie. Gizchina, phonearena, Android.com.pl itp. Jeden od drugiego przepisuje bo nikt nie ma swojego źródła. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amaral Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Mi Note - chciałbym aby coś takiego zaprezentowali Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Niby wymiary nowego urządzenia Xiaomi to: 140,89 x 71,4 x 5,1 mm Dla porównania wymiary Xiaomi Redmi Note:154,00 x 78,70 x 9,45 mm Nie pytajcie o źródło bo szkoda gadać, jak 4go stycznia wg wszystkich PL portali podawali Mi-5 albo Mi-4s, się lekko zdziwili że to tylko nowy Redmi. Acid najwyraźniej najbliżej prawdy od początku Ale żeby prawie o połowę cieńszy Note? Co oni tam wstawią, baterię 2200mAh? xD Z racji ostatniej fali fake przecieków już w nic nie wierzę, zobaczymy co tam zaserwują 15go, jednak obstawiam flagowego Note, zaskoczą wszystkich jak to będzie jednak wentylator Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Ibuygou podało, że ma mieć 6.1mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 No to już prędzej niż 5.1. Swoją drogą skąd tyle plotek? A tu ktoś wyciąga z kapelusza 5 mm, a tu czytnik palców, a tu zakrzywiony ekran. Wczoraj widziałem artykuł o Mi5. Bez ramek tym razem i do tego zdjęcie (leak). A to piękny render. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Ja postawie na MiPad2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 @Acid na pclabie? Ciekawe nie? Co jeden to lepszy i swoje 5 groszy dorzuca ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 A prawda jest taka, że siedzi sobie cicho grupa chińczyków co po nocach robi różne rendery i "leaki". Nie zdziwiłbym się gdyby to była prawda i Xiaomi robi sobie po cichu "szum". Widziałeś masowo jakieś plotki o nowym SGS6? Tym się już nikt nie interesuje. Za to MI5 jest cały czas. Nie szkodzi, że render tu i tam ale jednak większość portali gsm łapie te "nowinki", dodaje swoje 3 grosze i machina się nakręca. Ludzie gadają o MI5 i robią ankiety na forum ;p SGS6? Ktoś coś o jakimś Samsungu wspominał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Apple opatentowało wyginające się telefony, pewnie Samsung "ukradnie" im pomysł i SGS 6 będzie zginany, dodatkowo będzie mieć wyświetlacz na całej powierzchni, projektor aby wyświetlać hologramy, baterię 6000mAh i procesor Snapdragon 820 4GHz. Wiedza przeciętnego człowieka spoza Chin o Xiaomi jest nikła. Xiaomi przygotowuje się na kolejne rynki, robi wokół siebie taką otoczkę tajemniczości. Z czasem dzięki portalom typu PCLab coraz więcej ludzi będzie znać markę. Przypomniała mi się sytuacja u kumpla na Ekonomii na UG. Na wykładzie wykładowca zaczął mówić coś o Xiaomi, że podbija rynek jak nikt inny i spytał, czy ktoś wie co to za firma. Cisza, a kumpel podnosi rękę, całe audytorium patrzy jak na wariata. To ten pyta go, czy wie czym się zajmują, a on wyciąga Redmiego. Zdziwienie wykładowcy nie do opisania 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Lepiej podajcie czy czwartkowa konferencja będzie dostępna w sieci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Pewnie tak. Na żywo nie ale na YouTube po jakimś czasie zawsze są konferencje z napisami. Wysłane z MI4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Tu jeden ciekawy dla mnie obrazek: Podpisany jest jako Redmi Note 2 i miałby to być telefon na Snapdragonie 615.. jednak ja w to nie wierzę. W ten design tak, jak najbardziej ale sądzę, że nie bez powodu MI Note został wpisany w profile zasilania i będzie to Snapdragon 801. Jeśli tak, to wskazuje to na urządzenie pokroju MI4 a nie tańszych Redmi. Takie moje zdanie. MIUI nazywało nowy telefon "flagship" a dla mnie wszelkie Redmi nie są flagowe. Kurcze gdyby to był 5,7 calowy Note na podzespołach MI4 to bym nim nie pogardził 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Czyli taki... MI4S Note ;P wygląda całkiem elegancko ale 5,7 cala... noo nie dla mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Tez obstawiam za Mi Note. Obecnie każdy producent ma w ofercie dużego flagowca (5,5-6cali) i średniego (~5cali). Baa nawet rezerwat tak ma, a przyznać trzeba ze Xiaomi na Apple nie raz patrzyło. W chinach mają bzika na punkcie wielkich ekranów, a ktoś kto chce mieć maszynę i duży ekran nie ma czego szukać u Xiaomi. Obstawiam design jak Mi4 i ekran FullHD ~5,5-5,7 cala, 2GB RAM, iRda, Snapdragon 801/805 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Acid, możesz mieć dużo racji. Jeśli wypuszczą tele z bebechami jak MI4 lub lepszymi (snap 805? 810?) + większy ekran (5.5 ? 5.7? QHD?) + obowiązkowo lepszy accu - to zrobią duży krok do przodu, wyszarpią kolejny kawałek tortu Szajsungowi i Japku Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Jeżeli to prawda to pierwszy raz odkąd mam note lte poczułem ze będzie telefon na który będę w stanie go wymienic Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu TapatalkaO ile oczywiście nie wpapraja tam qhd bo Dla mnie to kompletny bezsens i strzał w kolano Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 (edited) Kurde...jeśli będzie jak piszecie to mój entuzjazm mi4 zniknie xD Choć chyba 5 cali to dla mnie maks... Uff... A co do tego szumu o którym pisał Acid... Nic tylko się z tego cieszyć! Więcej ludzi będzie zaglądać na miuipolska.pl Edited January 11, 2015 by avish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Dodałem nowinkę o nowym urządzeniu Xiaomi: http://miuipolska.pl/zdjecia-nowego-xiaomi-mi-note/ Fakt, że to rendery ale gdyby to była prawda to Note byłby piękny i mój Porównując wielkość z MI4 myślę, że to jest co najmniej 5,7 cala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Piękna bestia. Nie mogę doczekać się 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 A o ktorej naszego czasu bedzie konferencja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Nie wiem. Nic chce mi się nawet szukać. Ale pewnie jak zwykle rano... w Pekinie. Powiedzmy, że rano wstaniesz, odpalisz Tweetera z MIUI i będziesz wiedział co pokazali. Ok już wiem 2PM w Pekinie. U nas 7 rano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Piękny jest, tylko szkoda, że dla mnie taki wielki jest bezużyteczny Ale mam nadzieję, że Mi5, który też pewnie wyjdzie w tym roku będzie miał max 5.2 cala. (i będzie równie ładny) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 (edited) Najgorsze, jeśli okaże się prawdą zastosowanie ekranu 2K :-/ trochę mina zrobi się kwaśna... Ale pewnie muszą iść konsekwentnie do przodu z technologią, bo tego oczekuje Jan Kowalski. A, że to później okazuje się zbędne, to już drugi plan. Na papierze pewnie muszą zrobić lekki odskok w stosunku do mi4. Mi2s powered by sMIUI Edited January 12, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAR1O Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 A ja myślałem, że Mi3 to szczyt wszystkiego i nigdy nie będę chciał niczego większego. Chyba zmieniłem zdanie. Brakuje mi tylko jednej rzeczy - rysika. Nie każdy, kto go ma używa, możecie mieć różne zdanie na tan temat, ale jednak w segmencie phablet króluje niepodzielnie Note Samsunga, a jego głównym atutem jest właśnie rysik. Xiaomi mogłoby dodać tylko powłokę zapewniającą kompatybilność z własnym rysikiem, do zakupienia oddzielnie, jako akcesorium, chowany w jakimś ładnym case'ie. Ale to wymagałoby ogromnej ilości zmian w MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts