m4ci3k_sz Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Najgorsze, jeśli okaże się prawdą zastosowanie ekranu 2K :-/ trochę mina zrobi się kwaśna... Ale pewnie muszą iść konsekwentnie do przodu z technologią, bo tego oczekuje Jan Kowalski. A, że to później okazuje się zbędne, to już drugi plan. Na papierze pewnie muszą zrobić lekki odskok w stosunku do mi4. Mi2s powered by sMIUI Niestety tak jest, LG dało ekran 2k bo chciało być najlepsze a okazało się że procek ma czasami problemy żeby to uciągnąć. Ale ma większą rozdzielczość, więc typowy jan Kowalski kupi bo im więcej tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ja byłem wczoraj w szoku jak wziąłem w markecie G3, zacząłem się bawić a tu co chwila przycinka... Ok może był zawalony syfem ale aż tak? Czy ten telefon po prostu tak ma bo przyznam że go trochę rozważalem póki nie zobaczyłem zapowiedzi nowego Mi ? Sorry za off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ja byłem wczoraj w szoku jak wziąłem w markecie G3, zacząłem się bawić a tu co chwila przycinka... Ok może był zawalony syfem ale aż tak? Czy ten telefon po prostu tak ma bo przyznam że go trochę rozważalem póki nie zobaczyłem zapowiedzi nowego Mi ? Sorry za off. Sam go nie mam, ale są osoby które się na to skarżą. LG nie pomyślało że taka rozdzielczość potrzebuje potężnego procka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 @Acid wstaje o 6:27 to jednak bym nie widział co pokazali dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Ja w tym tygodniu wstaje o 4.30 także tego... Choć trzeba się wybrać do pracy a nie oglądać chińskie konferencje. Ale dla wytrwałych tu ma być live :http://static.xiaomi.cn/115 Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ibg ma leaki z Antutu, snap 801 i full HD, czyli raczej Mi Note niż Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ostatnio jak był oficjalny Live (premiera Mi-4) to zamiast prezentacji był pokaz slajdów zdjęć z konferencji (robione na bieżąco), z tego co przetłumaczyłem z komentarzy po chińsku w Googlu wyszło że mieli problemy techniczne i stream padł Także uważajcie. Ja byłem po nocce to luz, akurat Live się zaczął jak wróciłem, natomiast nie polecam czekać, rano naszego czasu już będzie wszystko wiadome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Nie ma żadnych przecieków o systemie, na którym będzie pracowało nowe urządzenie? Bo jeżeli LP 5.0 to będzie otwarta furtka dla pozostałych urządzeń do aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 (edited) Troche newsów: http://www.gsmmaniak.pl/382506/xiaomi-mi4s/ http://www.gsmmaniak.pl/382432/teaser-xiaomi/ Wszedzie stawaiaja na Redmi Note 2 lub Mi4s / Mi5 Nikt nie przypuszcza ze to moze byc Mi Note Edit: Jeszcze jedna grafika: Czyżby prezentacja dwóch modeli? A może modelu który obsluguje się dwoma rekami? (tablet?, duzy smartfon?) Ja jestem podjarany jak szczerbaty na suchary Edited January 13, 2015 by Accessories 4 You Link to comment Share on other sites More sharing options...
shemagh Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ostatnia grafika wygląda jak by się trzymało 2 urządzenia, plotek i przecieków jest tyle że możliwe są dwa urzadzenia- może poprawiona 4 i nowy Note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Nie ma żadnych przecieków o systemie, na którym będzie pracowało nowe urządzenie? Bo jeżeli LP 5.0 to będzie otwarta furtka dla pozostałych urządzeń do aktualizacji. Akurat to jest zupełnie nieistotne. Jakiś tam Android 5.0... Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Akurat to jest zupełnie nieistotne. Jakiś tam Android 5.0... Wysłane z MI4 Ale skoro nieistotny jest numer androida to czemu istotne jest to, że będzie miał 5,5 cala? Albo taki a nie inny procesor? Zupełnie nie rozumiem takiej argumentacji. Na stronie głównej wrzucasz przecieki, przecież to nie jest istotne. Nie jestem fanem numerków, ale w końcu po coś tego LP wymyślili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 (edited) Ostatnia grafika wygląda jak by się trzymało 2 urządzenia, plotek i przecieków jest tyle że możliwe są dwa urzadzenia- może poprawiona 4 i nowy Note. Mam nadzieję że te drugie urządzenie to będzie wiatrak! ( o ile będą dwa w ogóle xd) Ej, a może pad do gier od Xiaomi? Chyba jeszcze nie mają nic takiego w ofercie, a taki madcatz z CES 2015 wygląda kozacko, z tym że cena to ok 1000zł: Ja obstawiam Xiaomi Mi-Note i pad dla telefonu do gier (z wyglądu jak ten od xbox 360). Edited January 13, 2015 by checkmate Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Mam nadzieję że te drugie urządzenie to będzie wiatrak! ( o ile będą dwa w ogóle xd) Ej, a może pad do gier od Xiaomi? Chyba jeszcze nie mają nic takiego w ofercie, a taki madcatz z CES 2015 wygląda kozacko, z tym że cena to ok 1000zł: Ja obstawiam Xiaomi Mi-Note i pad dla telefonu do gier (z wyglądu jak ten od xbox 360). Kontroler Xiaomi juz wypuscilo jakos we wrzesniu 300 pierwszych szt sprzedalo prawie za darmo, byl o tym temat gdzies na forum, sam nawet go zalozylem http://androidcommunity.com/xiaomi-steps-up-its-game-with-a-bluetooth-game-controller-20140923/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Ale skoro nieistotny jest numer androida to czemu istotne jest to, że będzie miał 5,5 cala? Albo taki a nie inny procesor? Zupełnie nie rozumiem takiej argumentacji. Na stronie głównej wrzucasz przecieki, przecież to nie jest istotne. Nie jestem fanem numerków, ale w końcu po coś tego LP wymyślili. No bo nikt się nie jara tutaj Androidem 5. Nie ma to znaczenia jeśli masz MIUI 6. Poza tym jest info, ze kiedyś tam będzie 5.0 dla Xiaomi i tyle. A to, że nowy telefon będzie sprzedawany z MIUI 6 na 4.4.4 to jest i było oczywiste dla każdego nawet średnio ogranietego w MIUI. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Kontroler Xiaomi juz wypuscilo jakos we wrzesniu 300 pierwszych szt sprzedalo prawie za darmo, byl o tym temat gdzies na forum, sam nawet go zalozylem http://androidcommunity.com/xiaomi-steps-up-its-game-with-a-bluetooth-game-controller-20140923/ Damn, faktycznie. Wydali i szybko poszedł w zapomnienie, nawet kupić to ciężko. To teraz Xiaomi Bluetooth game controller z uchwytem na telefon i jest komplet Sam nie gram, ale może bratu wezmę jak by wydali czy cuś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Teraz jak dodali grafikę z napisem NOTS to już chyba wszytko jasne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Teraz jak dodali grafikę z napisem NOTS to już chyba wszytko jasne Liczba mnoga sugeruje ze zobaczymy wiecej niz jedno urzadzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 To jest NOT5, czyli nie Mi5. Ale nie bez powodu jest napisane czcionką lcd, bo w 5 przestawi się pionową dolną kreskę z prawej na lewą i jest NOTE Dodatkowo może to też być jako właśnie NOTS, czyli nie Mi4S, takie 3 w jednym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 W tej czcionce to i S, i 5 wygląda tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Podrzucili jeszcze hint w tej postaci: Czyli raczej pewne że nie będzie to Mi5 lub 5 cali Przynajmniej ja tak to odczytuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulek35 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 może chodzi o "not's" (tł "nie jest to") czyli xiaomi mówi, że wszyscy się mylicie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Na fanpejdżu i głównym forum MIUI wszyscy pisali od czasu premiery Redmi 2 o Mi-5, teraz Xiaomi wyszło im naprzeciw pisząc "NOT5 - That's as much as we can say!" i dodając filmik. Pod tym (na forum MI),na fb podobnie ludzie wypisują rzeczy typu: "Yes! Mi-5 launch!" https://www.facebook.com/video.php?v=826918184010443 Po prostu ręce opadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 (edited) Wg mnie fake ale ladne wiec wrzuce Edited January 14, 2015 by Accessories 4 You Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulek35 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 czyli na pewno nie mi-5 albo na pewno nie 5 cali Link to comment Share on other sites More sharing options...
shemagh Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Może mi4s- 5,2 cala i mi Note 5,7- 6. Tylko by nie poszli drogą Google z ich ceną nexusa 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Zobaczcie ibuygou na fb. Xiaomi Note za ponad 2000 zł :/ Też czułem że cena będzie potężna szczególnie że Mi4 wcale nie było tanie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 (edited) Te ceny wschodnich producentów smartfonów ostro szybują z każdym rokiem w górę. Nie można niektórym modelom zarzucić jakości wykonania, ale to już nie są produkty w konkurencyjnych cenach. Mi2s powered by sMIUI Edited January 14, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Mi4 jest tani, dla przykładu HTC One m8 kosztuje około 2000 zł, a Mi4 jest o około 700 zł tańszy (i lepszy) jak dla mnie to duża różnica. A to że Xiaomi podnosi cenę to dla mnie słusznie, może się to wiązać, np. z lepszym aparatem, który zarówno w Mi3 jak i Mi4 jest bardzo słaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Aparat nie jest aż tak słaby, tylko jego oprogramowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 14, 2015 Author Share Posted January 14, 2015 Ale i co, że 2000 zł na ibuygou? Przecież gdy był MI3 pre-order to jego cena sięgała 500 dolarów. I znalazło się tyle chętnych, że potem po 27 grudnia ibuygou miało pełno roboty z obsłużeniem wpierw tych pre-orderów. Spoko. Komu spieszno kupi Note za 2000 zł a komu nie ten poczeka na normalne ceny. To jest normalne, że chcą zarobić kasę - dobrze wiedzą, że nie da się od tak kupić telefonu w Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 W sumie może i racja z tą ceną. Wiadomo że jest podatek od nowości a później będzie ciut lepiej. Ibuybou wyrzuciło tylko screena z ceną- nie mówię że to ich propozycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremso Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Juz dzisiaj się wszystkiego dowiemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Będzie Note Wysłano z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Jak by ktoś chciał Live Stream - https://www.youtube.com/watch?v=PmIVknz89Dw Już się zaczyna powoli. Z ciekawości obejrzę fragment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts