Falonso Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W tym wątku kilka razy opisywałem swoje doświadczenia. Miałem Mi 9 i nigdy bym do niego nie wrócił, teraz mam K20 Pro z Global India. Nie tylko bateria ale kilka innych rzeczy jest dużo lepszych, polecam lekture kilka stron wcześniej. Informacje o gorszym czytniku to bajki, ja raczej czytałem, ze to jedna generacja nowsza niz w Mi9, nie widzę żadnej roznicy w użytkowaniu. Brak notcha jest super i reszta też..nie chcę kopiowac, polecam przeczytać. Owszem, jest za i przeciw. Ja kupując nowy Mi 9 6/128 za 1400 zł z wysyłką w EU nie widzę sensu zakupu Pro dopłacając kilkaset złotych. To w sumie to samo, owszem większa bateria, ale brak indukcji trochę mnie odpycha a brak notcha, peryskop czy jack to nikłe argumenty. W pewnym sensie to nawet w niektórych aspektach zrobiono krok wstecz, jak szkło Gorilla 5 czy druga i trzecia matryca z ciemniejszymi przysłonami i innego producenta. Czytniki zapewne są te same, jednak wygodniejsze i szybsze jest face unlock a w Mi 9 działa to zdecydowanie szybciej, ze względu na brak peryskopu.
Karls Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Główny aparat też coś się różni. Cytując stronę producenta: "48MP Sony ½ inch sensor, 1.6μm large 4-in-1 large pixel, 6P, f/1.75 aperture" w Mi9T Pro/K20 Pro oraz "48MP primary camera with Sony IMX586 0.8μm ƒ/1.75 aperture" w Mi9. Jest ta sama jasność soczewki i rozdzielczość sensora, ale już reszta się rozpływa. Ogniskowej na stronie producent akurat nie podają ale według GSMArena to jest 26vs27mm. To tak tylko dla ścisłości, żeby nie powielać mitu, że mają identyczny aparat główny, jasność i rozdzielczość to nie wszystko, są jeszcze inne parametry.
dzeryae Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Karls napisał: Główny aparat też coś się różni. Cytując stronę producenta: "48MP Sony ½ inch sensor, 1.6μm large 4-in-1 large pixel, 6P, f/1.75 aperture" w Mi9T Pro/K20 Pro oraz "48MP primary camera with Sony IMX586 0.8μm ƒ/1.75 aperture" w Mi9. Jest ta sama jasność soczewki i rozdzielczość sensora, ale już reszta się rozpływa. Ogniskowej na stronie producent akurat nie podają ale według GSMArena to jest 26vs27mm. To tak tylko dla ścisłości, żeby nie powielać mitu, że mają identyczny aparat główny, jasność i rozdzielczość to nie wszystko, są jeszcze inne parametry. Aparaty 2 i 3 się różnią, Mi9 ma prawdopodobnie Samsunga, K20 PRO Omivision. Ale już główny aparat raczej jest ten sam, Sony Sony IMX586 Exmor RS, parametry chyba też: Można sprawdzić na przykład tutaj: 1) https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kupic-xiaomi-mi-9-global 2) https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kupic-redmi-855 Ja miałem oba i jak pisałem nigdy bym nie wrócił do MI 9, bo jak pisałem brak notcha, lepsza bateria, lepsze etui, brak wystających aparatów, płynniejsze działanie stron www, lepsze powiadomienia, złącze słuchawkowe itp. Ale każdy wybiera co chce, ja tylko mogę podzielić się swoimi doświadczeniami, ten telefon K20 PRO można ocenić lepiej użytkując go jakiś czas. Trudno się od niego oderwać. Od jakiegoś czasu nie mam już problemów z niewysyłaniem smsów i praktycznie nie zdarzają się rozmowy z rwanym dzwiękiem, które opisywałem. Także jak jest już oficjalny Global z B20 to polecam najmocniej. Czasem mam słabszy zasięg niż w S7, może to wina braku tego B20 poza miastem, nie wiem. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez dzeryae
ma_ko Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Panowie jak to jest z tym brakiem B20? Przeszkadza mocno? Mieszkam w Gorzowie Wlkp., sieć Mobile Viking (nadajniki Play) Pytam bo moja paczka z Mi 9T zaginęła i chce wziąć K20 Pro 8/256 (bo nie wiem czemu tej wersji nie ma w europejskim Mi 9T Pro chyba że o czymś nie wiem). Rozumiem że jest możliwość kupna na Ali, albo GB już z wgranym globalem do niego? I przyjdzie z odblokowanym BL? Odblokowany mnie przesszkadza w codziennym użytkowaniu (google play itp.) Można go zablokować w razie czego? Dzięki za odpowiedzi
tpawel Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W tej sieci masz umowe krotkoterminową. Przechodzisz do czegos na plusie(plus/plush/a2mobile/premiuim mobile) i masz gdzies brak zasiegu lte na wsiach bo tam i tak nie ma b20. Jest B8(LTE900) ktore wiekszoac rasowych chinczykow juz obsluguje
Karls Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 11 minut temu, dzeryae napisał: Aparaty 2 i 3 się różnią, Mi9 ma prawdopodobnie Samsunga, K20 PRO Omivision. Ale już główny aparat raczej jest ten sam, Sony Sony IMX586 Exmor RS, parametry chyba też: Można sprawdzić na przykład tutaj: 1) https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kupic-xiaomi-mi-9-global 2) https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kupic-redmi-855 No nie wiem, jakoś bardziej wierzę informacjom oficjalnym ze strony producenta, na serwisach pochodnych typu kimovil zdarzają się błędy. Czemu producent miałby podawać inne parametry jak by to były zupełnie identyczne aparaty główne? Wychodzi na to, że one są bardzo podobne, ale nie identyczne.
dmarcol93 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Miałem Mi6 bez B20, i było to uciążliwe. Jazda przez wsie, góry czy autostradą i nie mam internetu. Wolę jednak poczekać na oficjalnego Mi9T Pro z B20, i mieć święty spokój. Też myślałem na 8/256 ale na prawdę 6 GB to też kosmos.
Karls Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Zwłaszcza przy MIUI, które ze swoją agresywną polityką ubijania w tle, sprawia, że ciężko 4gb przekroczyć, więc 6gb nadal jest ze sporym zapasem. No i radzę sprawdzić jedną rzecz - nie wiem jak ma się sprawa z Mi9T Pro, ale w zwykłych Mi9 większe kości dla cięcia kosztów montują nieco wolniejsze. Swojego czasu na reddicie była o tym debata. Także można dostać większe ale wolniejsze i efekt będzie odwrotny do zamierzonego. Ale jeszcze raz podkreślę - to w zwykłej Mi9, nie wiem czy Mi9T Pro powtarza ten problem. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Karls
2zerozero7 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) 7 godzin temu, dzeryae napisał: W tym wątku kilka razy opisywałem swoje doświadczenia. Miałem Mi 9 i nigdy bym do niego nie wrócił, teraz mam K20 Pro z Global India. Nie tylko bateria ale kilka innych rzeczy jest dużo lepszych, polecam lekture kilka stron wcześniej. Informacje o gorszym czytniku to bajki, ja raczej czytałem, ze to jedna generacja nowsza niz w Mi9, nie widzę żadnej roznicy w użytkowaniu. Brak notcha jest super i reszta też..nie chcę kopiowac, polecam przeczytać. Powiedz proszę te plecy k 20 pro są ze szkła czy z plastiku ? Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez 2zerozero7
dzeryae Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, cincin27 napisał: @2zerozero7 Ze szkła. Przód i tył to gorilla glass 5. Tak, a przy okazji coś takiego znalazłem o skanerach W materiałach na necie jest mowa, że K20 Pro ma udoskonalony czytnik 7 generacji. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez dzeryae 1
Karls Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Mogę prosić o źródło?Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
Falonso Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 [mention=61579]dzeryae[/mention] I to prawda. Mi 9 ma czytnik 5 generacji a Mi 9T/Pro 7 generacji. Ale główną różnicą jest obszar działania czytnika - jest większy w czytniku 7 generacji.Jaki by on nie był, nadal będzie wolniejszy niż w OnePlus 7. Zwłaszcza przy MIUI, które ze swoją agresywną polityką ubijania w tle, sprawia, że ciężko 4gb przekroczyć, więc 6gb nadal jest ze sporym zapasem. No i radzę sprawdzić jedną rzecz - nie wiem jak ma się sprawa z Mi9T Pro, ale w zwykłych Mi9 większe kości dla cięcia kosztów montują nieco wolniejsze. Swojego czasu na reddicie była o tym debata. Także można dostać większe ale wolniejsze i efekt będzie odwrotny do zamierzonego. Ale jeszcze raz podkreślę - to w zwykłej Mi9, nie wiem czy Mi9T Pro powtarza ten problem.Co masz na myśli pisząc wolniejsze kości?
Karls Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Dosłownie, wolniejszy zapis lub odczyt zależnie od sposobu użycia. Piszę z pamięci, więc mogę lekko pomylić, ale bodajże tylko w zapisie sekwencyjnym minimalnie szybsze były 8gb, 6gb wygrywała w odczycie sekwencyjnym, jak i w zapisie/odczycie losowym, czasem bardzo wyraźnie. Tak samo inne testy typu jakaś wydajność baz itp. Był o tym wątek na Reddit.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
dzeryae Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Karls napisał: Mogę prosić o źródło? Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Miałem oba i w K20 PRO jest szybszy. 1) Jeśli chodzi o zwiększony obszar wykrywania o 100% jest tu: https://mi-home.pl/telefony-mi/mi-9t-pro-6gb-128gb-glacier-blue 2) A jeśli chodzi o 7 generację to jest na Ali oraz w linku, który podałem na Youtube w opisie: "How does the redmi k20 pro with its 7th generation in display fingerprint scanner compare to the xiaomi mi 9? When the xiaomi mi 9 was launched it was xiaomi first phone with an in display fingerprint scanner" - można to też znaleźć w googlu pierwsze co wyskoczyło https://www.gizmochina.com/2019/05/22/redmi-k20-to-come-with-seventh-generation-in-display-fingerprint-scanner/ tam też jest o 100% większym obszarze pixeli. Przy okazji znalazłem jeszcze (opisy Mi 9 T PRO i MI 9 na MI Home), że: a)K20 PRO - DC Wyświetlacz zapobiegający migotaniu. Kontrola jasności DC na poziomie sprzętowym" przy Mi 9 tego nie piszą, b) K20 PRO ma Game Turbo 2.0, Mi 9 Game Turbo, c) K20 PRO ma Tryb Światła Słonecznego 2.0 Lepsza widoczność przy fotografii na zewnątrz, przy Mi 9 nic o tym nie ma, d) K20 PRO ma aparat ƒ/1,8, 26 mm, 1/2", 0,8µm (48 MP), a Mi 9 ƒ/1,8, 26 mm, 1/2", 0,8µm (48 MP) czyli chyba jednak takie same. Uwierzcie, że Redmi K20 PRO to taki flagowiec Mi 9 poł roku później. To czuć. P.S Widzę, że opis Mi 9 T PRO zniknął z sieci, pewnie wróci już z cenami. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez dzeryae dodanie informacji - brak info o Mi 9 T PRO na Mi Home
Falonso Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, cincin27 napisał: Proszę bardzo. Samo Xiaomi chwali się, że czytnik siódmej generacji (w Mi 9T/9T Pro) jest lepszy od tego piątej generacji (w Mi 9). A w jakich aspektach to jest to przedstawione na zdjęciu numer 3. I jeszcze filmik: Ale zdajesz sobie sprawę, że 99% z tego to marketingowy bełkot? Ma ktoś bezpośrednie porównanie czytnika w K20 Pro z tym w Mi 9 lub OnePlus 7? Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości...
dzeryae Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) 58 minut temu, Falonso napisał: Ale zdajesz sobie sprawę, że 99% z tego to marketingowy bełkot? Ma ktoś bezpośrednie porównanie czytnika w K20 Pro z tym w Mi 9 lub OnePlus 7? Czy Ty czytasz ze zrozumieniem co napisałem, dosyć niedawno? Mam porównanie, a cyfry na filmie i grafice to jakby nie było dane. To bełkot? Sorry prościej się nie da, przeczytaj raz jeszcze, albo obejrzyj film... Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez dzeryae 1
Falonso Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 [mention=61579]dzeryae[/mention] Odpowiedź jest prosta - on ma Mi 9 i nie może przyjąć do wiadomości, że coś w innym telefonie może być lepsze. Gdyby to Mi 9 miał czytnik siódmej generacji a Mi 9T/9T Pro piątej to narracja byłaby w drugą stronę, czyli pisałby że czytnik w Mi 9 lepszy.O nie! Jesteśmy zgubieni co teraz?Od teraz świat legł w gruzach No dobra, ale jak się ten czytnik sprawuje z nałożonym szkłem? 1
dmarcol93 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 I co z tą premierą? Lipa, zero info.
dzeryae Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 21 minut temu, dmarcol93 napisał: I co z tą premierą? Lipa, zero info. Przecież jest jutro.
dmarcol93 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Na Mi Polska jest napisane 28 sierpnia
dzeryae Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 12 godzin temu, dmarcol93 napisał: Na Mi Polska jest napisane 28 sierpnia https://www.gsmmaniak.pl/1042296/xiaomi-mi-9t-pro-cena-w-polsce-dostepnosc/ Za 1999 zł wersja 6/128GB.
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ło no to poszaleli z ceną. Skąd taka potężna przebitka? W sumie sprowadzając z Chin nawet z Vat wyjdzie taniej.
dzeryae Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 3 minuty temu, Karls napisał: Ło no to poszaleli z ceną. Skąd taka potężna przebitka? W sumie sprowadzając z Chin nawet z Vat wyjdzie taniej. Ale może niektórzy jednak chcą 2 letnią gwarancję producenta, a nie 12 mcy z Ali. Nie mówiąc już o tym, że niektórzy jak kupują na firmę to dla nich zakup z Chin bez faktury to zupełnie nie ma sensu. Mi 9 też tyle kosztował na starcie w Polsce, a Mi 9 T PRO jest moim zadaniem lepszy, więc nie sądzę, że to problem. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez dzeryae
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 No dobra ja to rozumiem. Ale ceny w Chinach zaczynają się już gdzieś w okolicy 1400 zł, za wersję 6/128. Ja też wolałem swój telefon kupić z polskiej dystrybucji ale różnica między naszym rynkiem a Chinami była tam w granicy 200-300 zł, a nie 600 zł. To dwa razy większa przebitka, i ja się pytam skąd to? A ludzie kupujący na firmę to jakiś mały wycinek, zaryzykuję, że 90% obrotu to klienci prywatni.
Stix92 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 A myslałem ze cena będzie powyżej 2 tys złoty.... o taka mila niespodzianka. Ja tam nie zamierzam go kupować z Chin bo wole miec swięty spokój jakby sie coś stało.
galakty Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 28 minut temu, dzeryae napisał: Ale może niektórzy jednak chcą 2 letnią gwarancję producenta, a nie 12 mcy z Ali. Nie mówiąc już o tym, że niektórzy jak kupują na firmę to dla nich zakup z Chin bez faktury to zupełnie nie ma sensu. Mi 9 też tyle kosztował na starcie w Polsce, a Mi 9 T PRO jest moim zadaniem lepszy, więc nie sądzę, że to problem. Nigdy nie zepsuł mi się telefon, więc 2 letnia gwarancja znaczy dla mnie tyle, co nic. A jak się zepsuje to raczej w 700 zł się wyrobię z naprawą. Poza tym sprzedam po 6-12 miesiącach. A 9T Pro jest gorszy od Mi9. Bateria większa ale nie działa jakby była większa, gniazdo jack bez znaczenia bo układy audio w Xiaomi są okropne i korzystam z DACa, a notch... kwestia gustu.
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Pewnie dali teraz z górką, żeby było z czego schodzić, zakładam, że w przedświątecznych promocjach spokojnie za 1800 będzie.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
dzeryae Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 34 minuty temu, Karls napisał: No dobra ja to rozumiem. Ale ceny w Chinach zaczynają się już gdzieś w okolicy 1400 zł, za wersję 6/128. Ja też wolałem swój telefon kupić z polskiej dystrybucji ale różnica między naszym rynkiem a Chinami była tam w granicy 200-300 zł, a nie 600 zł. To dwa razy większa przebitka, i ja się pytam skąd to? A ludzie kupujący na firmę to jakiś mały wycinek, zaryzykuję, że 90% obrotu to klienci prywatni. Chyba na firmę kupuje dużo więcej niż 10%. Po za tym na Ali znam tylko jednego sprzedawcę, przy którym raczej nie będzie dopłaty VATu i tam wersja 6/128GB kosztuje 1 811,93 zł minus kupony więc wychodzi około 1 650 zł. https://www.aliexpress.com/item/33040251350.html?spm=2114.12010612.8148356.1.5e873d07SiR80V W innych sklepach trzeba się liczyć z VAT, więc właściwie 1650 zł to raczej minimalna cena. Więc dopłata do gwarancji 24 mce i faktury nie jest taka droga, choć też chciałbym, żeby cena oficjalna w PL wynosiła 1 699 zł, ale wtedy byłby kanibalizm z Mi 9 i Mi 9 T. Polityka cenowa. 10 minut temu, galakty napisał: Nigdy nie zepsuł mi się telefon, więc 2 letnia gwarancja znaczy dla mnie tyle, co nic. A jak się zepsuje to raczej w 700 zł się wyrobię z naprawą. Poza tym sprzedam po 6-12 miesiącach. A 9T Pro jest gorszy od Mi9. Bateria większa ale nie działa jakby była większa, gniazdo jack bez znaczenia bo układy audio w Xiaomi są okropne i korzystam z DACa, a notch... kwestia gustu. Raczej 700 zł różnicy nie wychodzi. Jak pisałem wyżej. Przy sprzedaży raczej 2 lata gwarancji też daje przewagę i wyższą cenę sprzedaży. A co do baterii to proszę nie pisz głupot, miałem długo oba i bateria z Mi 9 w porównaniu do Mi 9 T PRO to bardzo duża różnica. Mniej więcej 25-30% dłużej działa i ja już nie mogę się przyzwyczaić z powrotem do baterii w stylu Mi 9. W Mi 9 jak przeglądam internet to widzę jak mi procenty lecą w oczach, praktycznie max. to 2dni używania, na Mi 9 T PRO to ok.3 dni. Zresztą można zobaczyć sobie testy na Youtube, a nie fantazjować. Pamiętam taki test baterii flagowców, jak Mi 9 miał już 0%, to Mi 9 T PRO miał jeszcze bodaj 25%, a Mi 9 T koło 30-32%. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez dzeryae 1
galakty Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 9 minut temu, dzeryae napisał: Raczej 700 zł różnicy nie wychodzi. No tak, bo kupowałeś i wiesz ile wychodzi. Najlepiej, nie znam się a wypowiem się. Przy Mi 9 wychodzi taka różnica. 1
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Pamiętam taki test baterii flagowców, jak Mi 9 miał już 0%, to Mi 9 T PRO miał jeszcze bodaj 25%, a Mi 9 T koło 30-32%.Dziwny wynik. To że Mi9 wypadnie gorzej to się zgadza, ale czemu T Pro miałby trzymać krócej od zwykłej Mi9T? Snap 855 powinien być bardziej energooszczędny bo to jednak 7nm. Chyba, że optymalizację pokopali, to się akurat u Xiaomi zdarza. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
dzeryae Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 13 minut temu, galakty napisał: No tak, bo kupowałeś i wiesz ile wychodzi. Najlepiej, nie znam się a wypowiem się. Przy Mi 9 wychodzi taka różnica. Nawzajem. Pisaliśmy o Mi 9 T PRO i o tym jest wątek, więc zaznacz, że pisałeś o Mi 9. Odpisywałeś na post w którym piszę o Mi 9 T PRO, więc nie skomentuję. 10 minut temu, Karls napisał: Dziwny wynik. To że Mi9 wypadnie gorzej to się zgadza, ale czemu T Pro miałby trzymać krócej od zwykłej Mi9T? Snap 855 powinien być bardziej energooszczędny bo to jednak 7nm. Chyba, że optymalizację pokopali, to się akurat u Xiaomi zdarza. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk To nie kwestia optymalizacji. Przecież w Mi 9 T jest wyraźnie słabszy procesor, a to przekłada się na apetyt na prąd. W przypadku Mi 9 T PRO to co prawda proces 7nm, a w przypadku 730 to 8nm, ale nie jest aż tak kluczowe jak moc obliczeniowa i zapotrzebowanie na prąd. Już znalazłem ten test, o którym pisałem, to fakty: Czyli jak w Mi 9 bateria umiera, to Mi 9 T ma jeszcze 32%, a Mi 9 T PRO 25%. Dlatego zastanawiałem się nad Mi 9 T, ale jednak wziąłem Mi 9 T PRO, kilka rzeczy jak choćby lepszy aparat czy ładowanie 27W tą samą ładowarką co Mi 9 zdecydowało. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez dzeryae Dodanie linka 1
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Wiesz jak działa architektura big.LITTLE? To po raz, po dwa nawet 4 wysokowydajne rdzenie nie mają równego traktowania, żeby przyoszczędzić prąd. Także ja podtrzymuję moje zdanie, że czysto teoretycznie w umiarkowanym obciążeniu 855 jest oszczędniejszy niż 730. Co innego jeśli test był by na samych grach, gdzie ciągle lata na okolicy 100% obciążenia, ale ciężko by to nazwać obiektywnym.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
dzeryae Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, Karls napisał: Wiesz jak działa architektura big.LITTLE? To po raz, po dwa nawet 4 wysokowydajne rdzenie nie mają równego traktowania, żeby przyoszczędzić prąd. Także ja podtrzymuję moje zdanie, że czysto teoretycznie w umiarkowanym obciążeniu 855 jest oszczędniejszy niż 730. Co innego jeśli test był by na samych grach, gdzie ciągle lata na okolicy 100% obciążenia, ale ciężko by to nazwać obiektywnym. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Wiem. A ja podtrzymuję moje zdanie, że oba procesory w spoczynku biorą podobnie, a w przy wyższych częstotliwościach więcej prądu bierze 855. I tak wychodzi w testach. Oczywiście możesz mieć swoje zdanie. Fajnie byłoby jakby było poparte jakimś testem :-). Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez dzeryae
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Na pewno losowy test z yt .Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk 1
Karls Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Porządne źródło to jest strona producenta a nie randomowe sklepy czy porównywarki telefonów.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi