Jump to content

Mi6 - custom romy - dyskusja ogólna

RSL

Recommended Posts

Przecież MIUI Pro ma możliwość ucinania ogonków (jest taka funkcja w skrzynce SMS, ale nie testowałem, bo SMSy mam za darmo).

MIUI Pro ma dużo więcej opcji konfiguracji i personalizacji, których nie ma w Xiaomi.eu.

Używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony.

2 godziny temu, don_kamillo napisał:

Przecież MIUI Pro ma możliwość ucinania ogonków (jest taka funkcja w skrzynce SMS, ale nie testowałem, bo SMSy mam za darmo).

MIUI Pro ma dużo więcej opcji konfiguracji i personalizacji, których nie ma w Xiaomi.eu.

Używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony.

Ja nie widzę tej opcji. Trochę tego nie rozumiem - jest napisane że 2 sms są, jak wysyłam w wychodzących jest jeden, u odbiorcy też - tego nie chciałem żeby ktoś dostawał kilka sms.

Pro ma więcej opcji ale niewiele coś wnosi. Na razie tyle że powiadomienia mi przychodzą sensownie i zobaczymy jak bateria. 

Zainstalowałem safetypatch i płatność na razie działa.

10 minut temu, simcold napisał:
18 minut temu, innyreader napisał:
W ustawieniach wyświetlacza jest ciemny motyw.

W 2.21?

Tak 

6 minut temu, don_kamillo napisał:

@innyreader Mam takie coś.

W sumie MIUI ogólnie niewiele wnosi. Myślałem o zakupie Mi9, ale w sumie to będzie to samo miui, co tutaj. 

Odkryj ukrytą treść

Screenshot_2019-03-19-18-21-44-609_com.android.mms.png

U mnie nie ma.

unnamed.png

unnamed (1).png

Na МиРум podawali jakieś rozwiązanie, ale jeszcze go nie próbowałem. 

Dla chętnych link. 

http://portal.mi-room.ru/perestal-rabotat-google-pay-reshenie-problemy/

@czarek1212 Masz paypala? Bo do płacenia potrzebny jest paypal. Wpłacasz to na ich konto jako "wysyłam pieniądze do znajomego" (a nie, że płacisz za usługi etc.). Wpisujesz ich mail. Wysyłasz im 1,5$, a odbiorca ma otrzymać należność w rublach (Paypal sam przeliczy i oczywiście naliczy opłatę za taką usługę - drugie tyle, co chcesz wysłać). W polu "Dodaj uwagę" wpisujesz swój login, na jakim zalogowałeś się na ich forum. Robisz screen potwierdzenia transakcji i wysyłasz im go w zgłoszeniu (formularz chyba google doc). I czekasz, aż ktoś da Ci dostęp do OTA (kilka godzin) - dostaniesz maila z informacją i zaproszeniem na kanał na Telegramie (tylko po rosyjsku). 

Uzupełniasz profil na ich stronie swoim numerem ID Xiaomi, a w telefonie wpisujesz swój login z forum i już możesz aktualizować.

Edited by don_kamillo

17 minut temu, czarek1212 napisał:

Panowie pomocy wgrałem miui pro ale przy konfiguracji mam klawiature rosyjską w żaden sposób nie da sie jej zmienić żeby wpisać hasło konta xiaomi  jak to zrobić?

Spróbuj przesunąć palcem po spacji

• Like 1

Pytanie do osób korzystających z Xiaomi.eu/MIUI Pro. Macie gdzieś ustawienia dotyczące powiadomienia o słabej baterii? Że przy 19% baterii pojawia się okienko z ostrzeżeniem, że słaba bateria?

Gdzieś miałem te ustawienia, pojawiały się takie trzy suwaki, kiedy ma to następować, ale nie pamiętam, w którym ROMie i gdzie one były.

41 minut temu, don_kamillo napisał:

Pytanie do osób korzystających z Xiaomi.eu/MIUI Pro. Macie gdzieś ustawienia dotyczące powiadomienia o słabej baterii? Że przy 19% baterii pojawia się okienko z ostrzeżeniem, że słaba bateria?

Gdzieś miałem te ustawienia, pojawiały się takie trzy suwaki, kiedy ma to następować, ale nie pamiętam, w którym ROMie i gdzie one były.

Wydaje mi się że w ustawieniach baterii. 

Przynajmniej na los tak jest. 

Screenshot_20190322-094945_Nova_Launcher.png