don_kamillo Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Przecież MIUI Pro ma możliwość ucinania ogonków (jest taka funkcja w skrzynce SMS, ale nie testowałem, bo SMSy mam za darmo). MIUI Pro ma dużo więcej opcji konfiguracji i personalizacji, których nie ma w Xiaomi.eu. Używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Tak ale jest płatny. Obecna wersja "darmowa" to 9.2.21 ale u mnie np ma problemy z czarnym motywem. Btw gdzie w 2.21 pro jest niby opcja dark mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Nie ma. Normalnie jest w ustawieniach Wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 W changelogu 2.21 napisali że jest dark mode... Ehhhh. A motyw czarny którego używam na 1.14 powoduje tam błędy nagłówków. Są biale Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 2 godziny temu, don_kamillo napisał: Przecież MIUI Pro ma możliwość ucinania ogonków (jest taka funkcja w skrzynce SMS, ale nie testowałem, bo SMSy mam za darmo). MIUI Pro ma dużo więcej opcji konfiguracji i personalizacji, których nie ma w Xiaomi.eu. Używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Ja nie widzę tej opcji. Trochę tego nie rozumiem - jest napisane że 2 sms są, jak wysyłam w wychodzących jest jeden, u odbiorcy też - tego nie chciałem żeby ktoś dostawał kilka sms. Pro ma więcej opcji ale niewiele coś wnosi. Na razie tyle że powiadomienia mi przychodzą sensownie i zobaczymy jak bateria. Zainstalowałem safetypatch i płatność na razie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 18 minut temu, simcold napisał: W changelogu 2.21 napisali że jest dark mode... Ehhhh. A motyw czarny którego używam na 1.14 powoduje tam błędy nagłówków. Są biale W ustawieniach wyświetlacza jest ciemny motyw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 W ustawieniach wyświetlacza jest ciemny motyw.W 2.21? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 (edited) @innyreader Mam takie coś. W sumie MIUI ogólnie niewiele wnosi. Myślałem o zakupie Mi9, ale w sumie to będzie to samo miui, co tutaj. Edited March 19, 2019 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 10 minut temu, simcold napisał: 18 minut temu, innyreader napisał: W ustawieniach wyświetlacza jest ciemny motyw. W 2.21? Tak 6 minut temu, don_kamillo napisał: @innyreader Mam takie coś. W sumie MIUI ogólnie niewiele wnosi. Myślałem o zakupie Mi9, ale w sumie to będzie to samo miui, co tutaj. Odkryj ukrytą treść U mnie nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 (edited) Na Mi 8 SE też tego nie mam. Napisałem do teamu czy mogliby to dodać, wcześniej kojarzę że też tego nie było. Edit: dodadzą to Edited March 19, 2019 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 dobra,jak pobrac,zapłacić za wersje pro 2.21? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 No to nie wiem. Ja mam wersję 9.3.14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Tryb ciemny + ciemny motyw. Testowałem z 10 czarnych motywów i kazdy na 2.21 tak się robi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 26 minut temu, czarek1212 napisał: dobra,jak pobrac,zapłacić za wersje pro 2.21? Jest tutaj do pobrania http://adiwernadev.blogspot.com/2019/02/rom-miuipro.html 23 minuty temu, don_kamillo napisał: No to nie wiem. Ja mam wersję 9.3.14. Kupowałeś czy gdzieś jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 odwiedziłem tą strone miui pro ale tam "czarna magia" z tym płaceniem i pobieraniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Tam są linki do gdrive, przebijasz się przez reklamy i https://drive.google.com/file/d/1J13EfFUYXsohyGDENvhHiQGqhBtC55hG/view Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Ktoś testował Citrus-CAF od Verevki?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Ciekawi mnie nitrogenos od sbwml. Na kenzo byłem bardzo zadowolony z tego customa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Nitrogen jest wzorowany na tym ROMie od OnePlusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 A bo ja wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 GP właśnie mi dzisiaj padło Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 (edited) Na МиРум podawali jakieś rozwiązanie, ale jeszcze go nie próbowałem. Dla chętnych link. http://portal.mi-room.ru/perestal-rabotat-google-pay-reshenie-problemy/ @czarek1212 Masz paypala? Bo do płacenia potrzebny jest paypal. Wpłacasz to na ich konto jako "wysyłam pieniądze do znajomego" (a nie, że płacisz za usługi etc.). Wpisujesz ich mail. Wysyłasz im 1,5$, a odbiorca ma otrzymać należność w rublach (Paypal sam przeliczy i oczywiście naliczy opłatę za taką usługę - drugie tyle, co chcesz wysłać). W polu "Dodaj uwagę" wpisujesz swój login, na jakim zalogowałeś się na ich forum. Robisz screen potwierdzenia transakcji i wysyłasz im go w zgłoszeniu (formularz chyba google doc). I czekasz, aż ktoś da Ci dostęp do OTA (kilka godzin) - dostaniesz maila z informacją i zaproszeniem na kanał na Telegramie (tylko po rosyjsku). Uzupełniasz profil na ich stronie swoim numerem ID Xiaomi, a w telefonie wpisujesz swój login z forum i już możesz aktualizować. Edited March 20, 2019 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Skomplikowane to trochę zwłaszcza że trzeba tłumaczyć z Rosyjskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Kiedyś wszystkie ciekawe mody były na xda. Teraz zauważam, że coraz więcej ciekawych rzeczy jest napisana tylko w cyrylicy i nikt nie chce mówić po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Dużo ciekawych rzeczy można znaleźć na TelegramieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 @Adamk102 A masz jakieś ciekawe grupy? Ja mam tylko Mi6 MOD Czat, ale też po rosyjsku (dobrze, że jako tako znam cyrylicę i coś tam wydukam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Nie tylko tą samąWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 20, 2019 Author Share Posted March 20, 2019 Informacja o Ziemniaczku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Panowie pomocy wgrałem miui pro ale przy konfiguracji mam klawiature rosyjską w żaden sposób nie da sie jej zmienić żeby wpisać hasło konta xiaomi jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 17 minut temu, czarek1212 napisał: Panowie pomocy wgrałem miui pro ale przy konfiguracji mam klawiature rosyjską w żaden sposób nie da sie jej zmienić żeby wpisać hasło konta xiaomi jak to zrobić? Spróbuj przesunąć palcem po spacji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 wciaz wisi wiec nie sprawdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Pytanie do osób korzystających z Xiaomi.eu/MIUI Pro. Macie gdzieś ustawienia dotyczące powiadomienia o słabej baterii? Że przy 19% baterii pojawia się okienko z ostrzeżeniem, że słaba bateria? Gdzieś miałem te ustawienia, pojawiały się takie trzy suwaki, kiedy ma to następować, ale nie pamiętam, w którym ROMie i gdzie one były. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 41 minut temu, don_kamillo napisał: Pytanie do osób korzystających z Xiaomi.eu/MIUI Pro. Macie gdzieś ustawienia dotyczące powiadomienia o słabej baterii? Że przy 19% baterii pojawia się okienko z ostrzeżeniem, że słaba bateria? Gdzieś miałem te ustawienia, pojawiały się takie trzy suwaki, kiedy ma to następować, ale nie pamiętam, w którym ROMie i gdzie one były. Wydaje mi się że w ustawieniach baterii. Przynajmniej na los tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @Kamil Kupiec Niestety, to nie to. To było ustawienie z takimi trzema suwakami. Przy ilu procentach ma pokazywać okienko, że bateria słaba, przy ilu procentach, że stan krytyczny, etc. Znalazłem to dwa razy (ale nie pamiętam, czy Xiaomi.eu, czy na MIUI Pro) i nie mogę teraz znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Wpisz w wyszukiwarce ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts