dudek Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Dnia 16.09.2018 o 20:30, dzidexx napisał: Tablet, który ma taką nazwę. Rzeczywiście ekran w 4+ ma 10". Faktycznie. Całkowicie zapomniałem, że Xiaomi wypuściło taką wersję. Wracając do mojego pytania? ROM jest jeden dla wszystkich? Pytam, bo chce kupić wersję 8' 4/64 z LTE i wrzucić na niego oczywiście xiaomi.eu, bo aktualnie nie ma globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Tak do wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan3k Posted September 30, 2018 Share Posted September 30, 2018 (edited) Ma ktos wersje Plus? Bedzie tam GSi z 8' dzialalo? Edited September 30, 2018 by jan3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) Dnia 30.09.2018 o 20:13, jan3k napisał: Ma ktos wersje Plus? Bedzie tam GSi z 8' dzialalo? Będzie działać. Nie mam co prawda wersji plus ale próbowałem GSI AndroPlus.... PS. W xiaomi.eu 8.10.11 pojawiła się aplikacja dla mipad4 m.in. motywy: New - Added Xiaomi EU Tools app Edited October 15, 2018 by BartM Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina 987 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) Rozw Edited October 23, 2018 by Paulina 987 Nie uzyskano pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 I jak użytkowanie Mi Pad'ów po kilku miesiącach? Warto/nie warto? Kupilibyście jeszcze raz? Cały czas się zastanawiam czy warto czy może kupić jakiegoś chińczyka.... Jak działa MiuiPolska/Xiaomi.eu na tym tablecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 To jeszcze jedno pytanie ZAKUPOWE. Gdzie kupiliście swoje egzemplarze? W PL czy u Chińczków? A jeśli w PL to w którym sklepie/u którego sprzedawcy? I od razu jeszcze pytanie o gwarancję... Pisałem dziś do jednego sprzedawcy na Allegro (Oneplus) dowiedzieć się jak wygląda kwestia gwarancji> Odpisał mi, że w przypadku podstawowej gwarancji - pomagają ją zrealizować. Czyli jak rozumiem - podpowiadają jak odesłać do Chin. A co z rękojmią? Przecież to jest ustawa gwarantująca konsumentowi przez 24 miesiące sprawne działanie sprzętu (w sumie to 36 miesięcy jak się uprzeć). Doczytałem jeszcze o możliwości wykupienia dodatkowej gwarancji w MiCenter> Tyle, że jak przeczytałem regulamin a głównie "Wyłączenia" to trochę mi mina zrzedła. Według tego: "Gwarancja udzielana przez sprzedawcę i realizowana przez Serwis nie obejmuje: -Instalacja oprogramowania naruszającego integralność partycji systemowych np. root" czyli jak to rozumieć? Jeśli coś się stanie z urządzeniem, a będę miał root'a - to nie uznają mi jej (trochę jak w Samsung'ach )? Co ogólnie sądzicie - kupić w PL czy z Chin i czy ew. warto taką gwarancję dokupić czy sobie odpuścić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted October 27, 2018 Author Share Posted October 27, 2018 Kupiłem w OnePlus. Wziąłem przedłużoną gwarancję. I kupiłbym jeszcze raz i chyba faktycznie drugiego kupię dla córy... Kupiłem z romem china. I czekałem aż się pojawi wersja tutejsza Teraz nie mam powodów do narzekań... Polecam Nie rootowałem bo jakoś na tablecie nie mam takiej potrzeby. Dopóki nie będzie polskiej dystrybucji - czyli drożej - to zapomnij o "normalnej" gwarancji i rękojmi. Ryzyk fizyk... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Kupiłem w OnePlus. Wziąłem przedłużoną gwarancję. I kupiłbym jeszcze raz i chyba faktycznie drugiego kupię dla córy... Kupiłem z romem china. I czekałem aż się pojawi wersja tutejsza Teraz nie mam powodów do narzekań... Polecam Nie rootowałem bo jakoś na tablecie nie mam takiej potrzeby. Dopóki nie będzie polskiej dystrybucji - czyli drożej - to zapomnij o "normalnej" gwarancji i rękojmi. Ryzyk fizyk... Dzięki wielkie.Bardzo cenna informacja.Kurde, ale mam rozterkę...Z jednej strony - jestem już praktycznie zdecydowany na zakup, ale z drugiej - martwię się tą gwarancją i rootem.W zasadzie ta dodatkowa gwarancja chroni przed.... no właśnie - przed czym.Biorąc pod uwagę możliwość skorzystania z "rękojmi" to trochę traci ona na atrakcyjności - a za różnice w cenie można by było kupić Mi Pad 4 Plus.P.s. czy tablet przyszedł z jakimś dodatkowym osprzętem (typu szkło ochronne)?Bo zanim zacznę używać - chciałbym już mieć jakąś ochronę na ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 ] Na Ali dostajesz rok gwarancji realizowanej przez Allianz, na Gearbest rok w Chinach, Bangood realizuje naprawy w Polsce. Nie wchodzisz do tych sklepów, że masz tyle pytań? Jakiś sprzęt kupiłeś ze wszystkimi dodatkami?https://www.gearbest.com/Mi-pad-4-_gear/https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20181027044355&SearchText=Mi+pad+4https://www.banggood.com/search/mi-pad-4.html?sbc=1 Ja kupiłem w Ali-Goldway - przesyłka DHL przez Anglię bez Vat(widać na grafice). Sklep na Allegro naprawi w MiCenter, odeśle do Chin lub na wszelkie możliwe sposoby będzie się wymigiwał.[mention=41092]mini21[/mention] Osobiście uważam Ali-Goldway za najbardziej korzystny. Szkło i etui zamów oddzielnie, w zestawach jest drożej. Ps. Na HonorBuy też ktoś kupował. W sumie to tak sobie teraz pomyślałem...Kupiłem za prawie 2x tyle nootebooka z Gearbesta, a boję się kupić tablet ale nie o to chodzi w zasadzie... Wchodziłem tylko na Grarbest, ale cena nie wiele różniła się od tej w pl, a druga sprawa (i to w zasadzie najistoyniejsza, dlaczego chcę kupić na Alegro) - chciałem go wziąć na raty wraz z kilkoma innymi rzeczami z elektroniki (allegro ma teraz raty 0%). Sprzedawca mi odpisał właśnie że root powoduje utratę gwarancji (?) więc ta dodatkowa z Mi Center jest mi w sumie zbędna.Bardziej ciekawi mnie jak się do tego ma rekojmia bo gość mam wrażenie jakby celowo omijał ten temat (a tak w ogóle to ich siedziba mieści się 2 przystanki ode mnie, ale i tak nie ma odbioru osobistego). Tak więc problem został nierozwiązany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Nie ma odbioru osobistego bo on go pewnie nawet nie dotyka. Root w zasadzie zawsze, na każdym sprzęcie oznaczał brak gwarancji(poza OPO). Xiaomi pozwala odblokować BL bez utraty gw. Nie zaglądałem na Allegro, na G wersja 4/64 Wi-Fi kosztuje 820 - priority line. @up Ja znalazłem za 319 dolarów.... https://gearbest.app.link/Z3Yb7nDdmR Co do roota - to kiedyś wydaje mi się że właśnie Xiaomi nie robiło problemów z gwarancją w przypadku roota, ale teraz już sobie nie dam głowy uciąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Ja piszę(i posiadam) o 8", Wi-Fi, 4/64.https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_009231100616.html?wid=1349303No fakt, to jest lekka różnica w cenie.Chciałem kupić wersję LTE (choć w sumie nie planuje korzystać z modemu) tak na wszelki wypadek, co bym kiedyś potrzebował użyć tabletu z kartą w środku.Nie zmienia to jednak faktu że zależy mi na zakupie na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Wersja Lte posiada GPS, Wi-Fi nie posiada. Twój wybór oczywiście raty czy debet.Eeee - czy ja dobrze zrozumiałem?Wersja z modemem LTE nie posiada wifi?Pewny jesteś?W opisie aukcji jest co innego:Oryginalny Tablet Xiaomi Mi Pad 4 4GB/64GB LTE 4GSNAPDRAGON 660 8" 1920X1200LTEBateria 6000mAhWiFi 2,4G oraz 5GNa Grarbest też jest napisane:Dual Band 2.4GHz / 5.0GHz WiFi Allows you to connect to the Web while within range of an available wireless network● 4G NetworkTDD-LTE Band 34/38/39/40/41 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Hahaha - ok, bo po przeczytaniu lekko mi szczęka opadła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted October 28, 2018 Author Share Posted October 28, 2018 18 godzin temu, mini21 napisał: P.s. czy tablet przyszedł z jakimś dodatkowym osprzętem (typu szkło ochronne)? Bo zanim zacznę używać - chciałbym już mieć jakąś ochronę na ekran. Tak. W komplecie było szkło ochronne i silikonowe etui. Do czego potrzebujesz roota na tablecie? Będziesz go używał jako telefon? Ja mam do niego włożony sim tylko do neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 (edited) 18 minut temu, Spili napisał: Tak. W komplecie było szkło ochronne i silikonowe etui. Do czego potrzebujesz roota na tablecie? Będziesz go używał jako telefon? Ja mam do niego włożony sim tylko do neta. Root - chociażby do zrobienia backupu (Titaniu Backup), wywaleniu reklam (AdAway), powiedziałbym - dla optymalizacji baterii (Greenify), choć bateria jest na tyle duża, że nie będzie to konieczne. Ogólnie - nie lubię jak mi ktoś narzuca jak mam używać swoje urządzenie. I oczywiście - jak root spowoduje uszkodzenie tableta, to rozumiem - mogą gwarancji nie uznać. Ale jak padnie głośnik, a oni mi nie przyjmą gwarancji, bo root - to sorry, ale co to ma wspólnego (a tego się obawiam). Fajnie, że jest chociaż szkło. Etui i tak bym zmienił na jakieś inne (pewnie to firmowe od Xiaomi). Edited October 28, 2018 by mini21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 3 godziny temu, dzidexx napisał: Polityka większości producentów: Odblokowanie Bootloader'a = utrata gwarancji, Samsung, status Knox inny niż 0x0 = utrata gwarancji. Jeśli chcesz mieć root i gwarancję musisz kupić OnePlusOne. A byłem święcie przekonany (nie wiem - wydaje mi się, że tak było) gdy kupowałem Mi Max 2 to Xiaomi nie uzależniała gwarancji od roota (kupowałem w Sferisie, więc w raczej normalnej dystrybucji) - teraz już pewien nie jestem. Czyli chyba jednak plany "spalą na panewce", bo jednak się trochę cykam. No i dalej zastanawia mnie - po co płacić 200 zł za dodatkową gwarancję, która zasadniczo niewiele daje skoro jest rękojmia i sprzedawca odpowiada za naprawę (tzn. wiem po co sprzedawca to wprowadza, ale jaki to ma sens dla nabywcy). Chyba rozejrzę się za jakimś chińczykiem np.: Teclast M20 czy czy Cube M5 - 300 zł w kieszeni, a w sumie sytuacja z gwarancją taka sama... tyle że jakoś lubię Xiaomi i w zasadzie myślałem tylko o tej marce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 5 godzin temu, dzidexx napisał: Nie mają Xiaomi od ABC Data. Dowiesz się jak zapytasz w Sferis albo oddasz z root'em. No i to jest właśnie patowa sytuacja - kupiłem telefon od raczej dużego sklepu. Tylko nie przypominam sobie teraz, żeby dostał jakąkolwiek kartę gwarancyjną. Czyli jedyna ochrona jaką mam - to rękojmia, która chroni mnie w zasadzie przez rok czasu (potem jeśli sprzedawca będzie chciał się wypiąć - to ja będę musiał udowadniać, że wina leżała po stronie sprzętu a nie użytkownika). Ja już nie wiem - czy kupienie czegoś w tych czasach jest naprawdę takie problematyczne, czy ja się martwię na zapas? (mam trochę złych doświadczeń i wolę dmuchać na zimne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 W Mi Pad 4 i 4+ nie działa Netflix w HD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Jak to jest z tym Widevine? Można liczyć, że w ROM-ach EU pojawi się ta właściwa wersja, przy której można oglądać Netflix w HD? Czy to jakaś kwestia sprzętowa nie do przeskoczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzepa10 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 (edited) @dzidexx Hej. Planuję kupić coś dla ojca i czy poniższy wybór będzie ok wg. Ciebie ? Wersja z LTE 64GB https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_009558453868.html?wid=1349303 Aktualnie 229$ - 10$ za kupon GBTAXM4LTE Potem jak rozumiem muszę wystąpić do xiaomi o odblokowanie botloadera na które przyjdzie mi trochę poczekać a na końcu najlepiej wgrać MIUI Polska ? Edited February 2, 2019 by rzepa10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzepa10 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 55 minut temu, dzidexx napisał: Nie wiem jaka jest obecnie sytuacja Gearbest, priority line, vat. Tu masz z odblokowanym, wysyłka z Europy, 2 lata gwarancji: https://www.honorbuy.com/1587-mi-pad-4-64gb-lte-multi-languages-black.html?search_query=Pad&results=37 Z zablokowanym, reszta j.w.: https://www.honorbuy.com/1497-xiaomi-mi-pad-4-4gb-ram-64gb-rom-lte-tablet-pc-black.html?search_query=Pad&results=37 Mi nie odpowiada Miui na tablecie - używam AICP. Przed modyfikacjami powiąż tablet ze swoim kontem Xiaomi aby upewnić się, że ktoś już tego nie zrobił wcześniej. @rzepa10 Dzięki za odpowiedź. Honorbuy dolicza mi niestety 35$ na przesyłkę więc z uwagi na powyższe chyba zaryzykuję z gearbest gdzie do tej pory miałem szczęście przy ewentualnych opłatach Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Z Gearbest Priority Line i praktycznie 100% pewności braku VAT. Zobacz tylko, kiedy jest planowana wysyłka. Od wysyłki około 2 tygodni i paczka będzie u Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusia82 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Witam. Zakupiłem ostatnio Mi Pad 4 Plus odblokowany. Chcę wgrać sobie MiuiPolska ale nigdzie nie mogę namierzyć do tego modelu. Ktoś by mi pomógł coś podesłał co trzeba wgrać pokolei i skąd pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusia82 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Witam a jest jakiś może poradnik jak wgrać rom? Jak mam już odblokowany tablet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusia82 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 A z miuipolska.pl pobrać sofcik do mipad 4 czy z linków powyżej bo na miuipolska jest 9 coś a z linków powyzej 10.2 który byście mi proponowali? Czy poprostu jest to tosamo tylko nowsza wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Na miuipolska.pl/download jest inna numeracja bo to wersja rozwojowa. 9.2.21 = 21 lutego 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusia82 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 A da się na niego jakiegoś windowsa wrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Nie da się, stabilna wersja ma kilka bugów, które już w devie naprawiliśmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolarus Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Cześć wszystkim. Od wczoraj jestem posiadaczem Mi PAD4 soft MIUI 10 9.3.7 Próbuję znaleźć opcję zmiany rozdzielczości/proporcji robionych zdjęć w domyślnej aplikacji APARAT i nie mogę. Ślepy jestem? Czy się nie da?? Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 jak wam się sprawuje tablet ? warto kupić ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć co xiaomi zepsuło w odblokowaniu bootloadera i kiedy to naprawią? Próbuję z mipadem już setny raz, czekałem 360 godzin i dalej nic, to już jest kpina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 jak wam się sprawuje tablet ? warto kupić ?Mam i jest świetnyWysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Dnia 5.05.2019 o 17:06, Witek_Wojciechowski napisał: Mam i jest świetny A nie ma problemu z przycinaniem się filmów odtwarzanych z Youtube? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Dnia 11.09.2018 o 09:42, olukepl napisał: Cześć. Podłącze się do Twojego wątku. Chciałem kupić córką ten tablet ale mam coraz mniejszą pewność, że jest to dobry zakup. Jak wygląda sprawa z obsługą aplikacji Googla w tym głównie Sklepu i Youtube? Testowałeś może czy działają VOD jak Netflix i HBO Go? W necie jest bardzo dużo sprzecznych informacji o tym sprzęcie, niby można doinstalować Sklep ale niby działa inni piszą, że nie wszystko działa. Z VOD to samo. Daj znać będę zobowiązany, bo powoli muszę coś wybrać i zamówić Miałem z Allegro z Chinskim softem - Teraz mam eu - Sklep, Youtube, HBO, Netflix - śmiga. Na chinskim tylko Netflix trzeba było zainstalować wg. poradnika z YouTobe. Córcia mi zainstalowała. Soft, kolega na podstawie https://miuipolska.pl/instalacja-micenter/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts