Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Raczej nie ale czemu tak chcesz zrobić? Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 (edited) widziałem na forum aplikacji xiaomi nowszą wersję z paroma usprawnieniami i aktualizacją firmware opaski. Chciałem zainstalować żeby sprawdzić tę wersję, ale obawiam się utraty danych http://en.miui.com/thread-53761-1-1.html Edited November 8, 2014 by Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Lol co Ty gadasz... U nas jest to samo. Też są dodatki a firmware przecież nie ma tu związku. Nie kombinuj tylko używaj aplikacji co masz w romie MIUIPOLSKA. No i czytaj moje posty na głównej stronie. Jest tam zawsze podane jaka jest wersja aplikacji MiBand. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 (edited) a widzisz. Ogólnie nie używam nakładki MIUI więc od razu do tego tematu zaglądam :/ dzięki za info Edited November 8, 2014 by Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 To czasem warto jest wspomnieć o takich sprawach. Oszczedzilibysmy sobie czasu na pisaniu postów. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trime Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Jak oceniacie tą opaskę? Działa to monitorowanie snu i wybudzanie w odpowiedniej fazie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek65w Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Ja jestem z opaski zadowolony. Zlicza kroki , monitoruje sen - dokładność tego pewnie jest względna ale to gadżet za 26$. Działa budzenie co do sekundy i sygnalizuje połączenia ze zwłoką 3 s co praktycznie pozwala odebrać większość połączeń. Nie odblokowuje mi telefonu bo to 1S. Ale jak przy aktualizacji do KK i to zadziała - będzie max tego co za tą kasę się spodziewałem. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Jak oceniacie tą opaskę? Działa to monitorowanie snu i wybudzanie w odpowiedniej fazie? Mnie zależało głównie na monitorowaniu snu i tutaj opaska spisuje się bardzo dobrze. Prawidłowo odnotowuje kiedy zasnąłem i wstałem i co najważniejsze skutecznie budzi kiedy trzeba. Liczenie kroków też działa bardzo dobrze. Podejrzewam, że co do przeliczania na odległość to pomiar może być lekko zawyżony, ale myślę, że nie jest źle Tworzywo, z którego jest wykonana opaska jest dobrej jakości więc nie czuję dyskomfortu, nosząc ją całą dobę (no może prawie całą dobę ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Dzisaj na 11.11 Xiaomi wrzuciło na sprzedaż opaski w dwóch extra kolorach, żółtym i niebieskim, więc pewnie będzie można dostać nowe kolory za niedługo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Dobre wieści. Znowu nowa wersja aplikacji MiBand. Po tłumaczeniu widzę, że dodali tracking pozycji po GPS. Oczywiście GPS z telefonu. Czyli apka będzie zapisywać trasę i pewnie z powrotem wrzucać na mapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jupi49 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Może i skórzane niedługo będą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Witam, chciałem zapytać czy w wersji 4.8.22 - jest zainstalowane oprogramowanie do MiOpaski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Nie. MiOpaske dodajemy od MIUI 6. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 (edited) Dobry news - Xiaomi otworzyło zapisy na testy iOSej wersji apki - nareszcie. Próbuję się dostać, zobaczymy - 50 miejsc na tyle chętnych >.<, jeżeli dostanę to wrzucę wyniki porównania Miband vs Up24. Edited November 11, 2014 by Mymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Dla zainteresowanych, tak na żywo wygląda niebieska. Fotki robione w pochmurnym świetle dnia. Jak jest jasno to kolor trochę bardziej nasycony. Całkiem fajny Ps. Na 11.11 Xiaomi zaszalało, opaska kupiona o 00:30 była w domu o 9 rano, szacun Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Gdzie kupiłeś kolor inny niż czarny? Ja czekam na pomarańczową, ale nigdzie nie ma... Wysłane z Mi3W by Tapatalk Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 (edited) Na 11.11 Xiaomi zaczęło sprzedawać poprzez Taobao, i w imię promocji dało nowe kolory. Dało się kupić pakiet, zamiast 79y za jedną czarną, 99y za czarna i niebieska lub żółta. Widzę że już nie ma Ps. Dało się jeszcze kupić oddzielnie, za 19y, same opaski, ale to zniknęło tak szybko że dalej nie wierzę Edited November 12, 2014 by Mymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Po 22 dniach jeszcze 61% akumulatora. Nieźle!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Rzeczywiście dziwne, że tak szybko dotarła. Od 0:30 do 9:00 jest 8,5 godziny. Do tego dokładamy 6 godzin przesunięcia czasu czyli razem trwało to 14,5 godziny. Niewiarygodnie szybko wliczając wszystkie procedury kurierskie, lotnicze, celne. Aż się wierzyć nie chce, że to możliwe.Na dodatek biorąc pod uwagę, że tam gdzie kupiłeś to pośrednik, wiec wymaga to jeszcze więcej czasu.http://www.taobaopolska.pl/pl/cms/jak-wyglada-realizacja-zamowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Koledzy spokojnie, Mymi mieszka w Cinach skoro kupil na Taobao... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (...) Mymi mieszka w Chinach skoro kupil na Taobao... Hoho, Mymi, z taką lokalizacją mógłbyś zarobić parę groszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Koledzy spokojnie, Mymi mieszka w Cinach skoro kupil na Taobao... Yep, dzięki, teraz wróćmy do tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Chyba nie. Jest tylko czarny. Ale można śledzić ich fb bo jak będą nowe kolory to tam napiszą. Wysłane z MI4 Można dokupić żółta i niebieską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Taka ciekawostka, dla tych co się nie mogą doczekać na iOSową wersję (jak ja ). Jeżeli mamy Bluetooth na usb (a przy odrobinie szczęscia wbudowany w laptopa też zadziała) to można zainstalować Androida na VirtualBoxie i używać MiBand appa. Tylko się przygotujcie na ćwiczenia szyi Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Na Ali pojawiły się zestawy czarnego MiBand'a z dowolnie wybieranym samym paskiem w jednym z kolorów. Nie jestem jednak przekonany do oryginalności tego paska. Przykład http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Band-Bracelet-MiBand-Bluetooth-IP67-Waterproof-Watch-Wristbands-Bracelet-for-Xiaomi-mi3-mi4-Android/2040596023.html Zdjęcia innych kolorów są pod koniec "albumu zdjęciowego". Nie wiem jak wygląda oryginalne opakowanie, więc nie mam porównania. Pytanie do posiadaczy MiBand'a w kolorze czarnym oraz do Ciebie Mymi (bo masz niebieską) - na opaskach są jakieś znaki, które mogą świadczyć o ich oryginalności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Wydaje mi się że fake. Jak popatrzysz na oryginał - także na niebieskiej - wewnątrz jest napis "designed by xiaomi". Fotki tutaj są dosyć crapp, ale żadnego napisu nie widać. Na jednym ze zdjęć wygląda jakby różowa miała coś tak jakby napisane, ale to tylko na jednej. (pewnie niedługo pojawią się lepsze podróbki ) Wrzucam fotkę z iphone z bliska, czyli niezbyt ostro i wyraźnie a mimo to widać że coś tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
77mik77 Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Mimy, czy możesz pisać nazwę konta Xiaomi na taobao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Dobre wieści. Znowu nowa wersja aplikacji MiBand. Po tłumaczeniu widzę, że dodali tracking pozycji po GPS. Oczywiście GPS z telefonu. Czyli apka będzie zapisywać trasę i pewnie z powrotem wrzucać na mapy. Nie mogę znaleść takiej opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
77mik77 Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Acid, co to znaczy żeby śledzić Twoje posty na stronie głównej? Ja jestem chętny ale nie bardzo wiem co masz na myśli. Na stronie głównej jest pełno dzialów. Który trzeba śledzić, żeby być na bieżąco? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Na stronie MIUIPolska.pl Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
77mik77 Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Ok, zrozumiałem. A powiedz jeszcze. Czy jest możliwość pobierania samej aktualizacji apki miband bez romu? Moja nie widzi aktualizacji. Musze ściągac cały rom, wyodrębniam apkę i ją instaluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Narazie nie ma możliwości, ale plany są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Mimy, czy możesz pisać nazwę konta Xiaomi na taobao? Chodzi Ci o to? http://xiaomi.tmall.com/ Z tego co widzę to na razie skończyły im się zapasy, 18go powinien być nowy rzut. (Tmall to część Taobao, przeznaczona dla oficjalnych kont dużych marek. Jeżeli coś jest na Tmall, jest prawdziwe ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coby6 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Na Ali pojawiły się zestawy czarnego MiBand'a z dowolnie wybieranym samym paskiem w jednym z kolorów. Nie jestem jednak przekonany do oryginalności tego paska. Przykład http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Band-Bracelet-MiBand-Bluetooth-IP67-Waterproof-Watch-Wristbands-Bracelet-for-Xiaomi-mi3-mi4-Android/2040596023.html Zdjęcia innych kolorów są pod koniec "albumu zdjęciowego". Nie wiem jak wygląda oryginalne opakowanie, więc nie mam porównania. Pytanie do posiadaczy MiBand'a w kolorze czarnym oraz do Ciebie Mymi (bo masz niebieską) - na opaskach są jakieś znaki, które mogą świadczyć o ich oryginalności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Czy MiBand można używać z innymi smartfonami z Androidem niż Xiaomi? Sprzeczne informacje znajduje w internecie zatem pytam niemalże u źródła. Dokładnie chciałbym jej używać z OnePlus One z Cyanmodgen na Androidzie 4.4.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts