miki_ Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Hehe. To nie tak. Po pierwsze poczytaj dokładnie jak działa ta funkcja. To nie są 3 sygnały tylko 3 sekundy. A jak liczone są sekundy i od jakiego momentu to nie wiem. Ale to sekundy. A po drugie. Opaska wibruje raz gdy osiągniesz cel. Otwórz aplikacje to zobaczysz. Wysłane z MI4 ad. pierwsze - masz racje. Mój błąd. ad. drugie - wiem, że jest coś takiego - ale nie osiągnałem celu a opaska zawibrowała jak siedziałem na krzesełku prawie cały dzień. Tego dnia nawet nie osiągnąłem połowy celu kroków. Wtedy kiedy zawibrowała przyszedł sms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jupi49 Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 U mnie wczoraj po osiągnięciu celu wibrowała 3 razy, dzisiaj tylko 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 a jak to jest z tym odblokowaniem bezprzewodowo ? na jaką odległość to działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyleck Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 a jak to jest z tym odblokowaniem bezprzewodowo ? na jaką odległość to działa Do mniej więcej metra działa. I działa bardzo dobrze, choć czasami się zdarza że pojawia mi się konieczność wprowadzenia kodu (z raz na 100 razy). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 (edited) no to mi działa znacznie dalej, własnie sprawdziłem- opaska z jednej strony pokoju ja z telefonem z drugiej i odblokowuje sie bez kodu, pokój długosci 5,2m, logiczne jest ze opaska będzie działac na odległosc taką jaki zasięg ma bluetooth, google mówi ze najczęstszym modułem montowanym w telefonach jest ten o zasięgu 10m Edited October 26, 2014 by nosports Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Pierwszego dnia z MiBand mogłem odblokowywać telefon jak Ty zostawiając opaskę na końcu pokoju, ale teraz po dwóch tyg. używania wystarczy 40 cm by telefon prosił o kod do odblokowania. W tej chwili pisząc na klawiaturze telefon leży około 40 cm ode mnie i prosi o kod, jak wyciągam do niego rękę to w połowie drogi pokazuje już pulpit, także u mnie bardzo dokładnie to działa, ale jak mówiłem nie było tak od początku, daj bransoletce przyzwyczaić się do sowich zachowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 czyli że opaska niby uczy sie zachowań własciciela? opaske mam juz dobry tydzień i nie zauwazyłem takich właściwosci, a co jak będziesz chciał wziąc telefon nie tą ręką na której masz opaske bo np. niesiesz zakupy? może baterie masz słabą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Podejrzewam, że w miarę spadku naładowania baterii maleje też siła sygnału potrzebnego opasce do komunikacji. Ale to tylko teoria. Można by ją naładować do pełna i sprawdzić czy ta odległość się zwiększy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Mam ponad 60%. Ja cały czas używam telefonu drugą ręką, bo jestem leworęczny i telefon mam w jednej, a miband na drugiej. Jak dla mnie jest idealnie, na początku uważałem za bezsensowne te zabezpieczenie kiedy możesz dać telefon osobie oddalonej o klika metrów, a ona może swobodnie używać telefonu, teraz podając telefon osobie stojącej na prawo ode mnie już odblokować się nie uda (kiedy trzymam rękę wzdłuż ciała). Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Czy u Was wibracje opaski również sa takie? - pół godziny przed godziną budzenia. Jedna wibracja - o ustawionej godzinie budzenia. 3 wibracje I tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Tak. Opaska wybudza swoim sposobem. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 No u mnie wibruje więcej razy, dzisiaj wibrowała 3:00, 3:07 i 3:28, zazwyczaj tak wibruje 3-4 razy u mnie, ale to tylko jeżeli leżę jak drąg i nie wykonuję żadnego ruchu od momentu pierwszej wibracji. W niedzielę wibruje już 2 razy, 30 minut przed i o czasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpyro Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Witam,czy ktos sie orientuje o mozliwosci zakupu tego Mi band na długim pasku. Edited October 29, 2014 by mpyro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Popraw obrazek bo nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Pewnie o to chodziło koledze: http://www.ibuygou.com/webbjq/attached/20147231330433882235.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpyro Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Kurcze juz w drugim temacie nie działa obrazek.To jak najlepiej wstawiac na forum tutaj? A rzeczywiscie chodzi mi o te mi band. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Tych modeli jeszcze nie ma w sprzedaży. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpyro Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 A wiadomo cos mniej wiecej od kiedy pojawia sie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Nie, prawdopodobnie nieprędko, z kolorami jest problem, a co dopiero z innym designem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 http://community.ibuygou.com/threads/why-blue-yellow-wrist-straps-for-miband-not-released-on-schedule.22/ Oto wyjaśnienie dlaczego nie ma innych kolorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
77mik77 Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Niestety. Miband to pierwszy produkt firmy Xiaomi, którego polecić nie mogę.. Problem z uzyskaniem wyniku przez ruch ręki uważam za bardzo poważny. Jest to (dla mnie) jedna z głównych funkcji a jest kompletnie spartolona. Na pewno nie jestem w tym spostrzeżeniu odosobniony bo znalazłem więcej podobnych opinii. Poza tym mam inny produkt, kompletny no-name, który radzi sobie z tym wyśmienicie. Może wystarczy np. puknięcie w opaskę skoro czujnik się nie sprawdza? Nie wiem, ale jest to ewidentnie do zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Niestety. Miband to pierwszy produkt firmy Xiaomi, którego polecić nie mogę.. Problem z uzyskaniem wyniku przez ruch ręki uważam za bardzo poważny. Jest to (dla mnie) jedna z głównych funkcji a jest kompletnie spartolona. Na pewno nie jestem w tym spostrzeżeniu odosobniony bo znalazłem więcej podobnych opinii. Poza tym mam inny produkt, kompletny no-name, który radzi sobie z tym wyśmienicie. Może wystarczy np. puknięcie w opaskę skoro czujnik się nie sprawdza? Nie wiem, ale jest to ewidentnie do zmiany. Ja używam tylko MIband do tych dwóch spraw: - sygnalizowania określonej pory budzenia, codziennie tej samej. Mam ustawione np.: codziennie na 8:00 i o tej godzinie chciałbym być na nogach. Bez względu na to czy jest weekend czy nie to mam 3 wibracje o 8:00. Jeśli chce mi sie dalej spać lub jest weekend to spię dalej ale juz wiem, że 8:00 minęła i nie muszę sięgać do telefonu aby wyłączyć alarm. Po prostu są 3 wibracje i koniec - informowanie o dzwoniących połączeniach Osobiście nie wierzę w liczenie kroków. Jednego dnia kiedy naprawdę dużo się nachodziłem to naliczyło mi 8 tyś kroków a drugiego dnia kiedy wyszedłem 2 razy do osiedlowego sklepu i chodziłem trochę po mieszkaniu: głównie trasa komputer-kuchnia-komputer to też mi naliczyło ponad 8 tyś kroków. Jakoś w to nie wierzę. Do sklepu i z powrotem wiem ile jest mniej więcej metrów i niemożliwe w wielu sytuacjach abym nachodził tyle kroków Śmieszna sprawa. Ostatnio opaska zawibrowała (dając sygnał realizacji planu dziennego kroków) jak zrobiłem jednego kroka wychodząc z kabiny prysznicowej. Obserwuję zachowanie opaski w kontekście czasu zasypiania i czasu kiedy wstałem. Mniej więcej to się zgadza. Wiadomo, nie jest to super precyzyjne urządzenie. To kosztuje 100 zł więc nie można cudów oczekiwać. Mnie ogólnie się sprawdza. Chciałbym móc ustawić powiadomienie o nieodebranym połączeniu lub przychodzącym sms'ie. Akurat nie mam tego dużo więc może nie czułbym przesytu wibrowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
77mik77 Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Jak czytam Twoje komentarze to dochodzę do wniosku, że masz jakąś usterkę. U mnie mierzenie kroków jak najbardziej zbiega się z aktywnością. Monitor snu mam wrażenie, że również zgadza się z moimi spostrzeżeniami po przespanej bądź ciężkiej nocy. Nie mam pretensji do stosunku jakości do ceny. Po prostu uważam, że nie działa dobrze funkcja, która jest dla mnie ważna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Z tym sprawdzaniem wyniku to dla mnie jest trochę na wyrost. Tzn ja w ogóle tego nie sprawdzam bo co mi po wskazaniach 3 diod? Żadna to precyzja... Ja zawsze odpalam apke by sprawdzić wynik. Moim zdaniem to nie jest killer feature. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Dokładnie. Popieram, że wskazanie diód to żadne wskazanie. Lepiej mi intuicja mówi, tylko najpierw muszę się nauczyć wyczuwac odległości kroków Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Ma jakieś znaczenie umieszczenie Mi Band w opasce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Przecież MiBand jest w opasce Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Niedokładnie się wyraziłem. Mi Band z jednej strony ma takie bolce do ładowania. Kładąc opaskę przed sobą można włożyć czujnik tak by te bolce tak były z prawej lub lewej strony. Ma to jakiś znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Zajrzyj do opaski z obu stron ma wcięcie na te piny, ułożenie miband w opasce nie ma znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 O to chodziło. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
trime Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Korcą mnie te smartband'y czy smartwatch'e. Ogólnie zainteresowany był bym czymś takim co może:-monitorować sen-mierzyć puls(opcjonalnie)-powiadamiać o sms'ach i telefonach, (opcjonalnie też inne powiadomienia)-ciekawe mogło by być sterowanie muzyka z poziomu tego cudaZastanawiam się czy kupić sobie Xiaomi Mi Band czy może jest coś innego co ma lepsze funkcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Są lepsze np. Jawbone czy innych firm. Tylko to kosztuje znacznie więcej. Miband jest za 25$ więc nie ma pulsometru, powiadamia tylko o połączeniu telefonicznym (na razie bo oprogramowanie wciąż się rozwija) i nie ma sterowania muzyką. Są opaski za ponad 100$ i mają więcej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trime Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 A kupując z ibuygou mam możliwość wyboru koloru? Zastanawiam się czy warto kupić najpierw coś tańszego i zobaczyć czy mi się przydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Chyba nie. Jest tylko czarny. Ale można śledzić ich fb bo jak będą nowe kolory to tam napiszą. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Ktoś wie, czy jeżeli odinstaluję polską wersje aplikacji i zainstaluję nowszą angielską wersję to statystyki monitorowania się skasują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts