maciekzx Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 To tak samo jak ja, może w aplikacji jest problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Zdejmujecie swoje opaski? Ja wczoraj zdjąłem swoją po południu i założyłem przed spaniem, opaska zaliczyła mi to do głębokiego snu S650_Android_L Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Ja często ściągam jak jestem w domu w ciągu dnia, wieczorem jak ściągnę ok 22 to tez czasem zalicza do snu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Coś się złego dzieje z moim MiBand, niestety od dwóch nocy nie rozpoznaje snu. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slon_81 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 No i stało się opaska zagubiona sam środek oczywiście i mam pytanie jak blisko musi być by ją sparować ponownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
redkontakt Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 (edited) Na powietrzu może to być około 10 do 15 metrów. Ja swoją pigułkę po wypadnięciu z bransoletki tak znalazłem po 3 godzinach Chodziłem w kółko, aż się połączyła i wtedy włączyłem w niej wibrację i znalazłem na pseudo trawniku Edited March 21, 2015 by redkontakt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 (edited) Popełnili błąd, to z góry powinien być węższy otwór, aby wyjmować MiBand od dołu, nie byłoby problemu z wypadaniem S650_Android_L Edited March 22, 2015 by Gawronnek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Kilka razy zdejnowałem opaskę tak na 2-4 godziny w dzień i nie zaliczyło mi do snu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Bo w dzień nie zlicza snu z tego co kojarzę, tylko wieczorem, w nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomy Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 I to jest bez sensu. Pracuję na zmiany i czasami śpię w dzień. Wg opaski nie sypiam wtedy przez kilka dni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 No niestety, coś za coś. Ja z drugiej strony ściągam opaskę czasem w domu i mogłoby zaliczać do snu. Najlepszy byłby przycisk do aktywacji snu i nie byłoby żadnego problemu, że źle pokazuje i nie trzebaby poprawiać ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 I to jest bez sensu. Pracuję na zmiany i czasami śpię w dzień. Wg opaski nie sypiam wtedy przez kilka dni... Gdy moja opaska jeszcze działała to nie miało znaczenia kiedy spałem (też pracuję na zmiany). Zawsze dobrze monitorowała sen nawet w dzień. Od pewnego czasu nie działają statystyki kroków oraz monitorowanie snu niezależnie od pory dnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dzisiaj pracowałem w nocy, poszedłem spać dopiero o 10 rano, opaska zaliczyła godziny jako sen, więc tak jak powinno być. Może ma znaczenie ustawienie godziny alarmu, jak z niego korzystamy to sygnalizujemy programowi, że idziemy spać. S650_Android_L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dzisiaj pracowałem w nocy, poszedłem spać dopiero o 10 rano, opaska zaliczyła godziny jako sen, więc tak jak powinno być. Może ma znaczenie ustawienie godziny alarmu, jak z niego korzystamy to sygnalizujemy programowi, że idziemy spać. S650_Android_L Moim zdaniem ustawianie alarmu nie ma znaczenia. Opaska monitorowała mi sen w ciągu dnia a nie ustawiałem wtedy budzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Ok, to tylko moje przypuszczenie było, w sumie używam ją dopiero kilka dni, jednak jak dotąd jestem zadowolony z jej działania. Ciekawe tylko jak długo, bo z tego co tu czytam, sporo jest awarii po pewnym czasie użytkowania. S650_Android_L Edited March 25, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Awarie może i występują ale nie zawsze. Ja używam non stop od końca października i jak dotąd nic złego się nie stało. Używam jej do odblokowania telefonu, budzika, wibracji podczas połączeń i powiadomień z aplikacji. Przy moim użytkowaniu bateria starcza na około 20-25 dni. Co do śledzenia snu zawsze godziny się mniej więcej zgadzają, czy to w dzień czy w nocy. Co do krokomierza ja patrzę na to z przymrużeniem oka, chociaż jak były dni gdzie przeszedłem naprawdę sporo (opaska wskazała 33 km) i porównałem trasę z mapami google to liczba km mniej więcej się pokrywała. Dodam, że cały czas też noszę ją na prawej ręce, bo na lewej mam zegarek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Pocieszająca opinia, oby mój egzemplarz sprawował się podobnie. S650_Android_L Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Witam, od wczoraj szczęśliwy posiadacz opaski Mi Mam pytanie, mimo ustawienia opcji SMS nie wibruje ani nie pojawia się żaden kolor diody:/ nie wiem czy robię coś złe? Mam wersje apki 1.0.9.14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dodane uprawnienia do odbierania powiadomień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dodane uprawnienia do odbierania powiadomień? Dodałem, oczywiście i nadal nic:/ tak samo jak wykonam interwał zamierzony to nie pokazuje mruganiem diod ile wykonałem zadania. Dodam, ze połączenia głosowe przychodzą i mrugają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szperaczz Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Ale w systemie dodałeś, czy tylko w programie opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 W opcjach aplikacji tylko...w systemie jak?moze głupie ale nie moze mnie oświecić... Tak samo z opcja pojawiania się ilości wykonanych zadań, mimo patrzenia jak na zegarek ani razu nie udało się aby sprawdzić jak poradziłem sobie z zadaniami:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szperaczz Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 W ustawienia/bezpieczeństwo/dostęp do powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Nie mam w systemie ustawień bezpieczeństwa..Nie mam takiej opcji tzn bezpieczeństwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Bo nie przeczytałeś postów na MIUIPOLSKA o MIUI. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 przeglądałem i czytałem i nic nie dostrzegłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Sprawdzenie zadań znalazłem, po prostu zaglądamy jak zegarek i patrzymy na opaskę-10/10 sprawdzeń Niestety szukając jak odblokować przyjście powiadomień SMS-za Chiny nie wiem jak zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Jaki telefon? Szukaj w ustawieniach, gdzieś musi być. tapnięte z M8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyna49 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Jaki telefon? Szukaj w ustawieniach, gdzieś musi być. tapnięte z M8 LG L90 właśnie, muszę sprawdzić na drugim telefonie bo tu ślepy chyba jestem i nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_mike Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 W sprawie powiadomień sms mam ten sam problem. Mam Redmi 1s na nieoficjalnym MIUI 6. Wszystko działa ok, wibracja przy połączeniach działa za każdym razem, ale powiadomienia o smsach już nie (właściwie zadziałały dwa razy i przestały działać). Powiadomienia włączone w aplikacji i dopuszczone w ustawieniach systemu. Mimo prób powtórzenia powiadomienia sms - nie udaje się to :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolinio Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 jakby ktoś chciał: 1.3.912 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_mike Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Chyba rozwiązałem swój problem. W ustawieniach powiadomień dla sms należy zaznaczyć opcję "bez opóźnienia". Co ciekawe, opcja ta nie jest potrzebna dla innych powiadomień, np. maili przez Aquamail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cintulek Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Hej. Jestem użytkownikiem Mi Band'a od około czterech miesięcy i postanowiłem, że nagram wideo, w którym zawrę recenzję owego urządzonka. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem opaski, chce poznać wady i zalety, bądź po prostu nie wystarczają mu same zdjęcia i chciałby zobaczyć akcesorium w akcji, to zapraszam.Jeżeli tego typu post godzi w regulamin forum - nie omieszkam go usunąć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Recka ok, ale cena "około 50 zł" to w Chinach. Myślę, że jak jest zrobiona dla Polski i po Polsku to lepiej podać przybliżoną cenę po sprowadzeniu, czyli około 80-90 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Cena 14$ czyli niecałe 60 zł a wysyłka gratis, to realna cena dla każdego kto poczeka około 2 tygodni S650_Android_L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts