Jump to content

Amazfit BIP - tarcze "bin"

tomurbanowicz

Recommended Posts

Jezszce jedna wersja z wyróżnionym pulsem pl. Czytelna i z dużą ilością informacji (sprzeczność?). Rozłączone BT to czerwony obszar, dolny pasek wskaźnikiem barterii co 10%. Alarm i DND pojawia się tylko jak włączone.

nowa_2_pl.gif.15eeac96d18406eac84ea1044ddc015b.gif

nowa_2_pl.bin

Edited by FromWP
  • Thanks 1

Dnia 15.07.2018 o 20:56, FromWP napisał:

Jezszce jedna wersja z wyróżnionym pulsem pl. Czytelna i z dużą ilością informacji (sprzeczność?). Rozłączone BT to czerwony obszar, dolny pasek wskaźnikiem barterii co 10%. Alarm i DND pojawia się tylko jak włączone.

No ta tarcza mi się podoba, czytelny puls, duża biała godzina, data i dzień tygodnia z pełną nazwą, pogoda i krokomierz. Więcej nie trzeba mi do szczescia:)

Edited by mrosi
Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami...
  • Thanks 1

23 minuty temu, Pazio141 napisał:

Więcej nie trzeba mi do szczescia:)

Trochę mało powietrza pomiędzy godziną, a minutami (wynik kolejnego kompromisu), ale jeszcze akceptowalne. 

Dnia 17.07.2018 o 14:21, hansolek1 napisał:

Hmm a ja myślałem że to wilgotność :(

jakość powietrza. zrobiłem to w 6 stopniowej skali.

W ogóle to jest problem z tym AQI w czasie robienia tarczy. Wywala mi amazfiteditora i jeszcze parę innych problemów ale warto było. To fajna funkcjonalność. Jeszcze trochę niedopracowana ale fajna. Napewno koledzy znajdą sposób na pokazywanie AQI w postaci liczb (próbowałem rozłożyć oryginalną z AQI ale niestety na razie nie można. I jeszcze jedna ważna uwaga. AQI działa najlepiej z pogodą z N&F. 

Edited by mrosi
Nie ma to jak bezmyślnie przewalić cytowany post wraz z obrazkiem...

Cześć wszystkim. Pytanie mam czy modyfikowaną tarczę mogę wgrać tylko jedną? Używam GadgetBridge i za każdym razem podmienia mi tą samą tarczę. A szczerze mówiąc to Wasze są dużo lepsze niż domyślne. 

Skorzystaj z bezpłatnej apki Amazfit Bip Watchfaces, jest do pobrania w sklepie Googla. Tam możesz podmieniać tarczę w zegarku którą ściągasz w formie pliku *.bin. Jednak zagarek podmieni i zapamięta tylko jedną "nową" tarczę, która ukryta będzie pod ikoną tarczy z chińską pagodą. Trzeba na nią kliknąć i wyśle na zegarek Twoją tarczę.

Wygląda na to, że ten My Watchface działa różnie. Mam zwykłą bezpłatną wersję i mogę 8 z MiFita podmienić. Co do AQI to sam MiFit nie pokazuje.

Edited by FromWP

Dnia 13.07.2018 o 23:13, Carburator napisał:

A ja spłodziłem taką oto prostą, "ludową" tarczę:

Podoba się mi, a by dało radę zrobić z pełną nazwą dnia?

Edited by mrosi

Dało.

Tylko litery musiałyby być bardzo małe, np. wyobraź sobie słowo PONIEDZIAŁEK. Chciałem zrobić tarczę dla "okularników", mega wyraźną i tylko z takimi składnikami, które z mojego punktu widzenia są najbardziej istotne w codziennym użytkowaniu urządzenia, czyli jako zegarka. W razie potrzeby, zawsze można zmienić tarczę na bardziej rozbudowaną, cała operacja trwa 30 sekund.

Jak chcesz, możesz ściągnąć sobie inne wersje tarcz. Tu masz link do mojej galerii:

https://amazfitwatchfaces.com/bip/search/?author=carburator66

Jest tam tarcza, która powinna Ci odpowiadać  o nazwie WatchMix PL.

Edited by Carburator

Dnia 19.07.2018 o 21:14, jjkielce napisał:

Kurcze, co unie jest nie tak. Tarcza nie pokazuje AQI...Nie działa z mifit, skąd bierze dane na temat zanieczyszczenia powietrza?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi

4 minuty temu, jarek1012 napisał:

Kurcze, co unie jest nie tak. Tarcza nie pokazuje AQI...Nie działa z mifit, skąd bierze dane na temat zanieczyszczenia powietrza?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

GB I N&F DZIAŁAJA Z AQI. 

Dnia 19.07.2018 o 14:19, Pazio141 napisał:
Czy ktoś zrobiłby ta tarcze żeby kolory były odwrócone? Czyli czarne tło i białe cyfry z napisami?:)

To przerobiona tarcza od Horatius80, jak nie przeszkadzają Tobie nazwy dni po angielsku, to poszukaj bo ma wersję w negatywie. W kolorach też. Nawet dawałem tu link do jego kolekcji.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Punkt karny za jedno cytowanie w poście sprzed paru miesięcy? Ogarnij się kolego moderator, bo zaraz tu drugą elektrode zrobisz. 

Edited by R_ade_K

13 minut temu, R_ade_K napisał:

To przerobiona tarcza od Horatius80, jak nie przeszkadzają Tobie nazwy dni po angielsku, to poszukaj bo ma wersję w negatywie. W kolorach też. Nawet dawałem tu link do jego kolekcji.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Właśnie chciałbym po polsku. Ale jak nie będzie to poszukam tej angielskiej. Dzięki za odzew;)