Jump to content

MI 4 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

glaedrem

Recommended Posts

Mam problem, tzn moja żona bo to ona posada mi4 ale w sumie to ja mam ponieważ to jej kupiłem ten tel :-D

Chodzi o to że gdy ma ustawiony tryb cichy (zero dźwięk, zero wibracji) wszytko jest ok do momentu gdy jest w okienku dialogowym sms z daną osoba i dostaje kolejnego sms od tej osoby to telefon wibruje mimo trybu cichego... Gdy jest poza oknem dialogowym wszytko jest ok czyli całkowicie po cichu.. O co może chodzić? 

Wersja:

MIUI 8.1 by Xaomi.eu 6.10.13 (rozwojowa) 

Edited by TED

Bardzo możliwe ponieważ przeprowadziłem test u teściowej która ma ten sam telefon na tej samej wersji systemu i jest dokładnie tak samo.. Nic idę do działu z aktualizacjami poczytać o ostatniej i trzeba będzie zaktualizować :-)

Aktualizacja do najnowszej wersji rozwiązała ten problem :-)

Edited by TED
  • Like 1

Panowie, da się ustawić aktualizacje zawsze bez względu na dostęp do internetu oraz stan baterii?

Zawsze mam włączone dane pakietowe, ponieważ mam wystarczający limit LTE i nie korzystam na smartfonie z sieci bezprzewodowej.

Problem mam taki, że chyba jakieś tam aktualizacje instalują mi się to jakiś czas same, ale ogólnie najwięcej instaluje mi się ich po podłączeniu do ładowarki.

Jak zrobić, aby pobierały mi się bez względu na podłączenie do ładowarki?

Wydaje mi się, że opcje mam pozaznaczane wszystkie dobrze.

Czy mi4, to najlepszy wybor spośród od 3, do 4i/c/s dla użytkownika któremu zależy na płynnej pracy i dobrym aparacie? U kogo najlepiej zakupić ten telefon, aby wszystko było zaktualizowane i zainstalowane po polsku, abym się musial się bawic w te instalacje. Pozdrawiam

1 minutę temu, dajos napisał:

Czy mi4, to najlepszy wybor spośród od 3, do 4i/c/s dla użytkownika któremu zależy na płynnej pracy i dobrym aparacie? U kogo najlepiej zakupić ten telefon, aby wszystko było zaktualizowane i zainstalowane po polsku, abym się musial się bawic w te instalacje. Pozdrawiam

Wg mnie mi4c najlepszy wybor. Najelpiej kupic na banggood, gearbest, geekbuying, jak chcesz wydac troche kasy i miec serwis w pl do ibuygo. Jak nie chcesz sie bawic w instalacje, to albu kup uzywany, albo z allegro (znikoma gwarancja).

2 minuty temu, dajos napisał:

Czyli w PL  nie opłaca się kupować tego modelu?

szkoda Twojej kasy. Chyba, że kupisz tak jak mówiłem używany, aczkolwiek cholera wie skąd taki tel był kupowany. Zamawiaj z chin, wgrywanie miui na mi4c jest proste ;]

Siemka, mój Xiaomi Mi4 mocno się nagrzewa, zazwyczaj ma ponad 50 stopni i gdy jest pod taką temperaturą to bateria leci w oczach nawet co 3-4%, przez 30 minut potrafi zejść ponad 50% baterii. Gdy jest tak ciepły to ma też problem z ładowaniem się, na ładowarce nic się nie ładuje czasami - często też się rozłącza, jakby nie łączył kabel. Ogólnie to mi bardzo przeszkadza, bo gdy naładuję telefon rano o 7 to już o 11 baterii prawie nie ma, więc ładuję telefon 2 razy dziennie, gdzie pod ładowarką siedzi od południa do wieczora. W nocy nie ładuję, bo obawiam się chińskiej ładowarki. 

Jak u was jest z Mi4?

2 godziny temu, adamsi92 napisał:

Mam kolejny problem z mi4, transfer danych działa tylko jeśli wcześniej wyłączę i włączę telefon. Czy da się to jakoś łatwo naprawić? Nadal mam rom global

Android 5.1.1? Przelacz sie miedzy 2g a 3g tez powinien zaskoczyc

2 godziny temu, adamsi92 napisał:

6.0.1 ale dzięki, to przełączanie pomaga :)

Czyli widze, ze nadal blad nie poprawiony. Problem ten wystepuje nie tylko na miui, a na systemach bazujacych na androidzien 5 i jak widze rowniez 6, ja w moim nexusie mialem ten problem i byl dosyc uporczywy.