TED Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) Mam problem, tzn moja żona bo to ona posada mi4 ale w sumie to ja mam ponieważ to jej kupiłem ten tel Chodzi o to że gdy ma ustawiony tryb cichy (zero dźwięk, zero wibracji) wszytko jest ok do momentu gdy jest w okienku dialogowym sms z daną osoba i dostaje kolejnego sms od tej osoby to telefon wibruje mimo trybu cichego... Gdy jest poza oknem dialogowym wszytko jest ok czyli całkowicie po cichu.. O co może chodzić? Wersja: MIUI 8.1 by Xaomi.eu 6.10.13 (rozwojowa) Edited November 15, 2016 by TED Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 10 godzin temu, TED napisał: MIUI 8.1 by Xaomi.eu 6.10.13 (rozwojowa) może o to? ;] Rozwojowe wersje maja to do siebie, ze czasem posiadaja jakies male bugi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 (edited) Bardzo możliwe ponieważ przeprowadziłem test u teściowej która ma ten sam telefon na tej samej wersji systemu i jest dokładnie tak samo.. Nic idę do działu z aktualizacjami poczytać o ostatniej i trzeba będzie zaktualizować Aktualizacja do najnowszej wersji rozwiązała ten problem Edited November 16, 2016 by TED 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Już 655 h bez restartu. Ciekawe czy dobiję do 1000 h z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Jestem bardzo zadowolony z 6.10.13 chyba najlepszy rom odkąd mam mi4 więc nie mam potrzeby aktualizacji a po drugie chcę dobić do 1000h z Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Panowie, da się ustawić aktualizacje zawsze bez względu na dostęp do internetu oraz stan baterii? Zawsze mam włączone dane pakietowe, ponieważ mam wystarczający limit LTE i nie korzystam na smartfonie z sieci bezprzewodowej. Problem mam taki, że chyba jakieś tam aktualizacje instalują mi się to jakiś czas same, ale ogólnie najwięcej instaluje mi się ich po podłączeniu do ładowarki. Jak zrobić, aby pobierały mi się bez względu na podłączenie do ładowarki? Wydaje mi się, że opcje mam pozaznaczane wszystkie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Czy mi4, to najlepszy wybor spośród od 3, do 4i/c/s dla użytkownika któremu zależy na płynnej pracy i dobrym aparacie? U kogo najlepiej zakupić ten telefon, aby wszystko było zaktualizowane i zainstalowane po polsku, abym się musial się bawic w te instalacje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 1 minutę temu, dajos napisał: Czy mi4, to najlepszy wybor spośród od 3, do 4i/c/s dla użytkownika któremu zależy na płynnej pracy i dobrym aparacie? U kogo najlepiej zakupić ten telefon, aby wszystko było zaktualizowane i zainstalowane po polsku, abym się musial się bawic w te instalacje. Pozdrawiam Wg mnie mi4c najlepszy wybor. Najelpiej kupic na banggood, gearbest, geekbuying, jak chcesz wydac troche kasy i miec serwis w pl do ibuygo. Jak nie chcesz sie bawic w instalacje, to albu kup uzywany, albo z allegro (znikoma gwarancja). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Czyli w PL nie opłaca się kupować tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 2 minuty temu, dajos napisał: Czyli w PL nie opłaca się kupować tego modelu? szkoda Twojej kasy. Chyba, że kupisz tak jak mówiłem używany, aczkolwiek cholera wie skąd taki tel był kupowany. Zamawiaj z chin, wgrywanie miui na mi4c jest proste ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 a jest ogromna różnica pomiędzy redmi 3 pro, redmi 3s, a mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 @dajos Technos Online Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Kupowales u nich? Ile się doplaca za polskie oprogramowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 4 minuty temu, dajos napisał: Kupowales u nich? Ile się doplaca za polskie oprogramowanie? 50 zł chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Nie, ja kupowałem w obecnym aze.com.pl, ale nie jest to jakiś super godny polecenia sklep. W technos akurat interesujące Cię telefony są w akceptowalnych cenach, ludzie też jakoś specjalnie na sklep nie narzekają. Z resztą masz dział opinie o sprzedawcach to sobie poczytaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Ma ktoś z was problem ze zdjęciami z fleszem? Powstają one żółte albo niebieskie, tutaj ten temat jest poruszony: http://en.miui.com/thread-90343-12-1.html Podobno został on rozwiązany na Miui 7, a ja na MIUI 8 dalej go mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 7 godzin temu, MartiS napisał: Powstają one żółte albo niebieskie Nie masz jakiejs folii zabezpieczajacej na obiektywie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 18 minut temu, kamillm napisał: Nie masz jakiejs folii zabezpieczajacej na obiektywie? Xiaomi stosuje nie przezroczystą fole ochronna która sama się odkleja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Siemka, mój Xiaomi Mi4 mocno się nagrzewa, zazwyczaj ma ponad 50 stopni i gdy jest pod taką temperaturą to bateria leci w oczach nawet co 3-4%, przez 30 minut potrafi zejść ponad 50% baterii. Gdy jest tak ciepły to ma też problem z ładowaniem się, na ładowarce nic się nie ładuje czasami - często też się rozłącza, jakby nie łączył kabel. Ogólnie to mi bardzo przeszkadza, bo gdy naładuję telefon rano o 7 to już o 11 baterii prawie nie ma, więc ładuję telefon 2 razy dziennie, gdzie pod ładowarką siedzi od południa do wieczora. W nocy nie ładuję, bo obawiam się chińskiej ładowarki. Jak u was jest z Mi4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Jaki masz ROM?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Teraz najnowszy, na każdej wersji było tak samo, miałem wrażenie że na 4.4 chyba tak szybko się nie nagrzewał Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 @Zanderable a Ty nie miałeś przypadkiem już wcześniej problemu z baterią i ładowaniem? Bo z tego co kojarzenia kojarzę to chyba nawet odsyłałeś do serwisu telefon. Może bateria Ci dogorywa?Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 16 godzin temu, Zenderable napisał: Teraz najnowszy, na każdej wersji było tak samo, miałem wrażenie że na 4.4 chyba tak szybko się nie nagrzewał Nie masz przypadkiem ustawionego profilu "wydajny"? ustawienia/bateria i wydajnosc/wydajnosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Już 655 h bez restartu. Ciekawe czy dobiję do 1000 h z Mi4 LTEDobiłem do ok 700 h. Później nastąpił samoczynny restart. z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Dobiłem do ok 700 h. Później nastąpił samoczynny restart. z Mi4 LTENo to fail Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 9 godzin temu, PurpleHaze napisał: Nie masz przypadkiem ustawionego profilu "wydajny"? ustawienia/bateria i wydajnosc/wydajnosc nie, nie, nigdy nie uruchamiałem wydajnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Takie pytanko, idzie jakos wyciagnac na pulpit skroty: 1. czasu usypiania urzadzenia 2. do ustawiania preferowanej sieci (2G/3G) Uciazliwe jest wchodzenie w ustawienia itp. pozdrawiam, wgl jak tam wam aku na sot trzymaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Od dzisiaj mam mi4 i czy to normalne, że obracanie ekranu w smsach nie działa? Mam miui 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 (edited) Mam kolejny problem z mi4, transfer danych działa tylko jeśli wcześniej wyłączę i włączę telefon. Czy da się to jakoś łatwo naprawić? Nadal mam rom global Edited November 26, 2016 by adamsi92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 2 godziny temu, adamsi92 napisał: Mam kolejny problem z mi4, transfer danych działa tylko jeśli wcześniej wyłączę i włączę telefon. Czy da się to jakoś łatwo naprawić? Nadal mam rom global Android 5.1.1? Przelacz sie miedzy 2g a 3g tez powinien zaskoczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 9 godzin temu, kamillm napisał: Android 5.1.1? Przelacz sie miedzy 2g a 3g tez powinien zaskoczyc 6.0.1 ale dzięki, to przełączanie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 2 godziny temu, adamsi92 napisał: 6.0.1 ale dzięki, to przełączanie pomaga Czyli widze, ze nadal blad nie poprawiony. Problem ten wystepuje nie tylko na miui, a na systemach bazujacych na androidzien 5 i jak widze rowniez 6, ja w moim nexusie mialem ten problem i byl dosyc uporczywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Witam. Czy jest tu taki ktoś kto sprawdzał na MI4 LTE jak działa Windows 10 ?Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaolloKK Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Szukałem w "szukajce" ale same bzdety wyskakiwały. Jest jakaś informacja co do aktualizacji naszego Mi4 do Androida 7.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Raczej bym nie liczył na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts