zielonyBB Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Da radę odbierać telefon do boku niż z dołu do góry?Że co robić ?Wysłane z MI5
kulig007 Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Da radę odbierać telefon do boku niż z dołu do góry?Nie da się. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Ethri Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Nie wiem czy gdziekolwiek i ktokolwiek o to pytal.. zapewne pytanie tez jest idiotyczne, ale kto pyta nie bladzi Jest jakas mozliwosc aby zmienic barwe menu? Z bialego na np. czarne?
preston2009 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Przez aplikację motywy oczywiście. Tylko nie wiem czy nadal trzeba zrobić restart, aby rozwijana belka również zmieniła wygląd. 1
TED Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Wystąpił u mnie taki problem że przy rozmowach, dostawiam telefon do ucha ekran gaśnie ale po odłożeniu nie uruchamia się, dopiero po kilkukrotnym naciśnięciu guzika power... Telefon był od początku na romie ,,miui 7.4 by xiaomi.eu 6.5.26 (rozwojowa),, dziś zainstalowałem ,,Miui 8 6.10,13 (rozwojowa),, ale problem nie zniknął. Zaznaczę że wcześniej nie było z tym problemu, szkło jest naklejone równo, wyczyszczone dokładnie w okolicach czujnika.
preston2009 Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 W menu diagnostycznym co pokazuje przy czujniku?? 1
TED Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 O kurcze, nie wiem gdzie taki coś jest.. Czy mógłbyś mnie pokierować?
TED Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Nie wiem gdzie ten dialer ale znalazłem odpowiedź, wszedłem w diagnostykę naciskając na,, jądro telefonu,, kilka razu.. Wszedłem w opcje,, czujnik zbliżeniowy,, i dałem ,,rozpocznij kalibracje,, po tym wszystko działa jak trzeba.. Dzięki wielkie za pomoc
TED Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 (edited) Haha ale wstyd chociaż w sumie teraz już rzadko kiedy wklepuje numer raczej z książki hehe No nic ważne że działa.. Dzięki Edited October 17, 2016 by TED 1
Dezan Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 Na najnowszym miui wystepuje jakis blad z ladowaniem? Bo strasznie wolno telefon sie laduje, jestem pierwszy raz na miui od ponad miesiaca. Wczesniej cm13
RegimeOfTerror Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 10 minut temu, Dezan napisał: Na najnowszym miui wystepuje jakis blad z ladowaniem? Bo strasznie wolno telefon sie laduje, jestem pierwszy raz na miui od ponad miesiaca. Wczesniej cm13 No to ja miałem na odwrót, miałem przez chwilę CM i to na nim się jakoś telefon wolniej ładował w porównaniu do MIUI. W ogóle beznadziejny ten CM jest, tak się do MIUI przyzwyczaiłem, że nie ogarniam normalnego androida.
Dezan Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 Czemu beznadziejny? Aparat dziala lepiej, bateria dluzej trzymala. Czyli dwa glwone aspaekty na ktroch mi zalezy
RegimeOfTerror Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 @Dezan No nie wiem, ja nie zauważyłem różnic w aparacie, oprócz tego, że z tego na MIUI wygodniej mi się korzysta. Baterii nie zdążyłem aż tak sprawdzić, bo szybko wróciłem do MIUI, ale mam 4-5h ekranu i 1-2 dni na baterii więc mi to w zupełności wystarcza. Interfejs mi się nie podoba, ustawienia paska powiadomień, nie lubię mieć app drawera, no nie wygodny jest dla mnie jest zwykły android.
lingo1 Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Witam, mam pytanie i pewien problem z chmurą xiaomi w moim mi4, otóż czy można ustawić synchronizację ale w taki sposob, aby synchronizowały się zdjecia, ale video juz nie, bo video strasznie dlugo się synchronizuje(nie ma sie co dziwic sporo mb waży) wiec czy jest taka opcja, a jeśli nie to co robic, nie symchronizowac wgl? 2 pytanie dotyczy sytuacji, kiedy usunę zdjęcie z telefonu i w galerii mam taki szary prostokąt, można ustawić by tego nie było widac, ew co zrobic by ten szary prostokąt też był usuniety i nie widoczny. Domyślam sie ze oznacza to, ze te zdjecie jest w chmurze, ale dlaczego jak usune zdjecie z urzadzenia to mimo to jest widoczny szary prostokat?
MartiS Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Witam, Telefon mam już około 3 miesiące dalej z romem od Goldwaya. Wszystko było w porządku aż do hmm.. teraz? Telefon działał normalnie, położyłem na biurku i po jakichś 10 minutach dostałem wiadomość. Dioda powiadomień normalnie migała, ale nie mogłem włączyć ekranu. Naciskając przycisk blokady nic się nie działo. Dopiero po jakiejś minucie telefon włączył się ponownie. Jakieś 5 minut później sytuacja się powtórzyła. Na razie jest spokój.. co to może być? Wina roma czy hardware'u?
paviks Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 W nocy zjechało 40% baterii , jaka może być przyczyną?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
kulig007 Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 @paviks, po takim wykresie mamy stwierdzić co było powodem? No sorry, ale szklana kula nawet nie pomoże.Może jakiś proces "się zawiesił" i mocno drenował baterię. Bo znowu wybudzeń nie ma za wiele.Włącz i wyłącz telefon, ruszy wszystko od nowa i obserwuj kolejną noc Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
paviks Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Trochę źle sformulowalem pytanie ( patrz godzina). Chodziło mi o to czy ktoś się z czymś podobnym spotkał u siebie, w końcu telefon Stary nie jest zbyt bateria puchla więc dlatego pytam Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
kulig007 Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Ja kiedyś tak miałem. Dawno, chyba na jakiejś wersji na 4.4. Ale właśnie reboot naprawił problem. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka 1
cort06 Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 U mnie czasami tak mają usługi Google Play... Reboot pomaga Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
RegimeOfTerror Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Gdzie znajdę rom 6.10.13 china dev pod fastboot dla Mi4 CT?
Acid Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Czyżby na stronie miui.com? http://www.miui.com/shuaji-393.html (ale nie 10.13 bo fastbooty tam zawsze są najnowsze)
RegimeOfTerror Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 (edited) 4 godziny temu, Acid napisał: Czyżby na stronie miui.com? http://www.miui.com/shuaji-393.html (ale nie 10.13 bo fastbooty tam zawsze są najnowsze) No właśnie jakbym tam znalazł to bym tu nie pytał. To, że tam są najnowsze to dobrze wiem ale mi chodzi dokładnie o ten 6.10.13. Jest w ogóle szansa znaleźć? Edited October 30, 2016 by RegimeOfTerror
Acid Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Lol ale...po co. Przecież MiFlash nie ma znaczenia w jakiej wersji jest. Dlatego są tam najnowsze. A już w ogóle skoro szukasz CT. Wiesz w ogóle po co szukasz tego fastboota? Przecież potem wgrasz i tak miuipolska więc nie ma różnicy. Równie dobrze mógłbyś zrobić sobie flash z użyciem romu 6.1.1 i zaraz po tym twrp + miuipolska 6.10.27. Efekt identyczny. Wysłane z mojego MI 5
RegimeOfTerror Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 20 minut temu, Acid napisał: Lol ale...po co. Przecież MiFlash nie ma znaczenia w jakiej wersji jest. Dlatego są tam najnowsze. A już w ogóle skoro szukasz CT. Wiesz w ogóle po co szukasz tego fastboota? Przecież potem wgrasz i tak miuipolska więc nie ma różnicy. Równie dobrze mógłbyś zrobić sobie flash z użyciem romu 6.1.1 i zaraz po tym twrp + miuipolska 6.10.27. Efekt identyczny. Wysłane z mojego MI 5 Bo chciałem potestować pracę Mi4 na tej wersji po wgraniu wszystkiego na czysto. Wszystko o czym piszesz ogarniam, wiem co i kiedy i jak mogę sobie wgrać, o to się nie bój. Jak już jesteś tak bardzo ciekawy to Ci wytłumaczę. Na moim Mi4 najlepsze osiągi były na 6.10.13, ale testowałem też kolejne wersje z czystej ciekawości, .20 było ok ale coś mi tam w nim nie pasowało, na .27 usługi googla i xiaomi mi wczoraj jakoś skoczyły procentowo no i coś zaczęło wybudzać telefon i drain baterii większy się zrobił, jeszcze przeskoczyłem na chwilę na Miui7 żeby zobaczyć za czym ludzie tak tęsknią, tej baterii i rewelacyjnej szybkości gps oraz pięknego paska powiadomień. No ale jednak się za bardzo przyzwyczaiłem do Miui8 i dla mnie jest wygodniejsza i ładniejsza. Więc MiFlash nowego romu CT i wgrałem 6.10.13 miuipolska, ale telefon zachowuje się dokładnie tak jak na wersji .27, czyli znów pierwsze usługi googla i xiaomi i drain baterii jakiś większy. Więc chciałem sobie obczaić jak telefon by się zachowywał po MiFlashu wersją 6.10.13 china i jak później po wgraniu miuipolska. Po to mi ta wersja CT, dla zabawy, no ale dla Ciebie pewnie jest to nielogiczne i bezsensowne. Trudno Wystarczyło powiedzieć, że nie znajdę tej wersji CT pod fastboot.
czolo7 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 @up a nie robisz sobie backupów jak wygrywasz nowy rom? Mi4LTE Black Apricot
RegimeOfTerror Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 @czolo7 Robię i właśnie się tak skończyło, że przywróciłem sobie full backup. Tylko byłem ciekawy i chciałem sprawdzić jakby tel się zachowywał po sflashowaniu daną wersją, a później jak na innej wersji miuipolska. Czy to faktycznie ma jakieś znaczenie, czy ja mam jakieś zwidy odnośnie działania tych romów, albo czy to po prostu kaprysy Miui.
czolo7 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Ja też uważam, że 6.10.13 był do tej pory najlepszym romem.Mi4LTE Black Apricot 1
RegimeOfTerror Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 (edited) No i co najśmieszniejsze przywracałem 6.10.13 miuipolska sprzed zabawy ROMami, na 6.10.13 miuipolska wgrane na czysto zaraz po Miflashu 6.10.27 CT. Jak po Miflashu Usługi Xiaomi i Google na tej samej wersji miuipolska miały po 30% i telefon był wybudzany co trochę, tak po przywróceniu backupu nic telefonu nie wybudza i Usługi Google to 4,5%, a Xiaomi 1,6%. Edited October 31, 2016 by RegimeOfTerror
cort06 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Zainstalowałem twrp i po ponownym uruchomieniu telefonu mam znowu mi recovery. Gdzieś widziałem, że ktoś miał z tym problemu. Jak zainstalować twrp na stałe? Robiłem według instrukcji z najnowszego RomuI odrazu takie pytanko. Twrp chce tylko i wyłącznie po to aby zrobić kopię obecnego kernela i potem flash jakiegoś custom. Jednak czy potem będę mógł normalnie z poziomu twrp wrzucić zupa z romem miuipolska 5.11.13?
lingo1 Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Witam mam problem w moim mi4. Mam aplikacje WhatsApp i nie przychodzą mi powiadomienia mając włączony net. Wszystko mam w apce wlaczone i nic. Jest jakieś rozwiązanie?
cort06 Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Witam mam problem w moim mi4. Mam aplikacje WhatsApp i nie przychodzą mi powiadomienia mając włączony net. Wszystko mam w apce wlaczone i nic. Jest jakieś rozwiązanie? Sprawdź opcje powiadomień w ustawieniach telefonu. Dodatkowo możesz zablokować ubijanie aplikacji kłódkując aplikacje (ostatnie aplikacje i przeciągasz w dół na whatsapp, pojawi się kłódka)
RegimeOfTerror Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) 13 godzin temu, lingo1 napisał: Witam mam problem w moim mi4. Mam aplikacje WhatsApp i nie przychodzą mi powiadomienia mając włączony net. Wszystko mam w apce wlaczone i nic. Jest jakieś rozwiązanie? Dodałeś do autostartu (Panel Sterowania - Uprawnienia - Autostart)? Jeśli to nie działa to tak jak wyżej napisane, można jeszcze "zakłódkować" Edited November 10, 2016 by RegimeOfTerror
lingo1 Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ale jak zaklódkuje te aplikacje to oznacza że ona będzie działać cały czas w tle? Jak to właśnie wygląda bo fb na przykład dostaje normalnie powiadomienia.
cort06 Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 Ale jak zaklódkuje te aplikacje to oznacza że ona będzie działać cały czas w tle? Jak to właśnie wygląda bo fb na przykład dostaje normalnie powiadomienia. Właśnie. Jeszcze o tym autostarcie zapomniałem. A co do kłódki to tak. Właśnie tak to działa, że aplikacja nie jest ubijana automatycznie i działa proces cały czas w tle.
Recommended Posts