Kornikowaty Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie, czy jest coś zablokowane w oficjalnym mifi 3.2.4 (poprzednie też) bo nie pokazuje mi kto dzwoni ani kto przysyła wiadomość. Uprawnienia wszystkie są włączone. Problemu nie było jak miałem modowane mifit z pierwszego postu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Kornikowaty
FromWP Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) @Kornikowaty Od zawsze w oficjalnym MiFit pokazywanie ID dzwoniacego i od kogo sms, jest zablokowane z językiem polskim (w samym MiFit, nie jego uprawnieniach w systemie). Właśnie między innymi dlatego powstały mody MiFita, w których to działa. Jak zmienisz język systemu w telefonie na angielski, to pojawi sie opcja pokazywania ID w MiFit. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez FromWP
Kornikowaty Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 [mention=42320]Kornikowaty[/mention] Od zawsze w oficjalnym MiFit pokazywanie ID dzwoniacego i od kogo sms, jest zablokowane z językiem polskim (w samym MiFit, nie jego uprawnieniach w systemie). Właśnie między innymi dlatego powstały mody MiFita, w których to działa. Jak zmienisz język systemu w telefonie na angielski, to pojawi sie opcja pokazywania ID w MiFit.Miałem nadzieję że to tylko "choroba wieku młodzieńczego" ... Dzięki za sprowadzenie mnie na ziemię. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 1 minutę temu, Kornikowaty napisał: Miałem nadzieję że to tylko "choroba wieku młodzieńczego" ... Po prostu Chińczycy się wstydzą, ze z pl nie ma polskich znaków (bo ich nie wgrali do opasek i Bipa) i to wyłączyli.
sebekb Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ktoś rejestruje trasy w zegarku i przerzuca przez pliki tcx lub gpx do Stravy, Endomondo lub innych aplikacji? Zauważyłem w każdym pliku przekłamania przez pierwsze 30 sekund, tzn start trasy godzina 08:02:02, potem jest 30 punktów z różnymi współrzędnymi i innymi parametrami zarejestrowanymi co sekundę i każda ma ten sam czas 08:02:32, dopiero następne lecą dobrze 08:02:33, 08:02:34 itd. Przesyłam skrócony przykładowy plik. Sprawdziłem pierwszą trasę 25.12.2017 gdy miałem wcześniejsze firmware w zegarku i jest to samo (teraz mam V0.1.0.33). Trasy eksportuję poprzez Nofity & Fitness for Amazfit do pliku "tcx", ale to samo jest jak korzystam z Mifit exporter do pliku "gpx" (tam dodatkowo źle synchronizuje tętno), także myślę że to wina zegarka. Prośba o sprawdzenie czy też ktoś tak ma. 30.12.2017.tcx
ropian Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 witam Ktoś mnie oświeci jak wgrać tarcze bin GadgeBridge bo po wyborze pliku bin( otwórz )nie mam do wyboru GB
jjkielce Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 4 minuty temu, ropian napisał: witam Ktoś mnie oświeci jak wgrać tarcze bin GadgeBridge bo po wyborze pliku bin( otwórz )nie mam do wyboru GB w samsungach używam po długim nacisnięciu polecenia udostepnij. wybierz GB i i instaluj. wielokrotnie sprawdzone
ropian Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Oki wreszcie się udało po wyborze trzeba wybrać wyślij a nie otwórz i wybrac GB
Llk Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dzięki tomurbanowicz za znakomitą robotę. Jakże przyjemnie korzysta się z zegarka po polsku. Natomiast zastanawiam się nad tłumaczeniem które pojawia się w momencie przerwania treningu - kon i kontynuow? Wygląda to bardzo dziwnie i na początku zupełnie nie wiedziałem o co chodzi. Tak się zastanawiałem, czy nie można by tych komend zamienić na krótsze które się zmieszczą na przyciskach, i będą trochę zgrabniej wyglądać np: "stop" i "dalej"? 1
fake4r Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 W zasadzie zgadzam się. Lepiej by to wyglądało
tomurbanowicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 Słuszna uwaga. Przy następnym FW to już uwzględnię. 1
fake4r Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Mógłbyś mieć na uwadze jeszcze to Factory reset w ustawieniach oraz Deleted przy usuwaniu pojedyńczego powiadomienia 1
tomurbanowicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, fake4r napisał: Mógłbyś mieć na uwadze jeszcze to Factory reset w ustawieniach oraz Deleted przy usuwaniu pojedyńczego powiadomienia Tak wiem. Z tym deleted to występuje ono tylko w wersji beta jak na razie (ja używam wersji stabilnej). Co do pogody "Current" - u Was też ona co jakiś czas znika z tarczy? Edytowane 7 Stycznia 2018 przez tomurbanowicz 1
Glen2 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Znika temperatura, jednak po ponownym otwarciu Mi Fit znów jest przez kilka godzin.
tomurbanowicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 Być może jest to związane z ubijaniem MiFit przez system i trzeba by się przed tym zabezpieczyć.
Gravis Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Panowie czy taki zegarek BIP w wersji angielskojęzycznej (to nie problem) dla 10 letniej chrześnicy to dobry pomysł?
pkonrad Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dla chrześnicy moim zdaniem lepszy będzie Mi Band 2Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Gravis Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Pastylka wiadomo mniejsza, ale też mniejsze możliwości i w sumie to żaden bajer dla niej wydaje mi się. Zastanawiam się nad prezentem dodatkiem. Myślę jeszcze o lampce Xiaomi i w sumie to nie wiem
tomurbanowicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Zauważyliście, że są różne ikonki pogodowe w tarczach RES i BIN? Może w BIN jest po prostu tylko jedna ikonka pogodowa i nie zmienia się ona w ogóle w zależności od pogody? "Weather": { "Icon": { "Coordinates": { "X": 95, "Y": 5 } }, Edytowane 7 Stycznia 2018 przez tomurbanowicz
xiar Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Tarcze res miałem tylko przez chwilę i nie zwróciłem uwagi, ale w bin rzeczywiście słońce jest całą dobę.
omni7 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 3 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Może w BIN jest po prostu tylko jedna ikonka pogodowa i nie zmienia się ona w ogóle w zależności od pogody? Na 100% ikony się zmieniają, miałem już same chmury, słońce za chmurami, mgłę itd. tylko co ciekawe nawet w nocy świeci słońce, jakby nie były dostępne ikony z księżycem.
tomurbanowicz Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie się nie zmieniają, ale jeszcze to przeobserwuję.
xiar Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie też się zmieniają, nie ma tylko wersji nocnej z księżycem.
tomurbanowicz Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Jakiego kodu używacie do tej ikonki pogody?
omni7 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja używam kodu: }, "Weather": { "Icon": { "Coordinates": { "X": 47, "Y": 104 } Czyli taki sam jak ty. Żeby sprawdzić czy ci się zmienia ikona wejdź sobie w MiFit i zmień w ustawieniach pogody swoją lokalizacje na inne miasto np. Tokio, Rzym i już wszystko będziesz wiedział.
mswiniuch Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 W tarczach RES są ikonki nocne z księżycem a na BIN nie ale pogoda się zmienia. Wydaje mi się że na FB widziałem że ktoś pokazywał swoją tarczę i była chmura z księżycem i raczej to była tarcza BIN. Może trzeba szukać dodatkowych parametrów do kodu.
fake4r Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Zauważyłem taki błąd (fw 43). Nie wiem czy dotyczy konkretnego fw czy tłumaczenia. Zamiast km są m. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Stycznia 2018 przez mrosi Dodaj jeszcze pół strony pustych wierszy...
rob8@int Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dnia 6.01.2018 o 16:47, sebekb napisał: Ktoś rejestruje trasy w zegarku i przerzuca przez pliki tcx lub gpx do Stravy, Endomondo lub innych aplikacji? Zauważyłem w każdym pliku przekłamania przez pierwsze 30 sekund, tzn start trasy godzina 08:02:02, potem jest 30 punktów z różnymi współrzędnymi i innymi parametrami zarejestrowanymi co sekundę i każda ma ten sam czas 08:02:32, dopiero następne lecą dobrze 08:02:33, 08:02:34 itd. Przesyłam skrócony przykładowy plik. Sprawdziłem pierwszą trasę 25.12.2017 gdy miałem wcześniejsze firmware w zegarku i jest to samo (teraz mam V0.1.0.33). Trasy eksportuję poprzez Nofity & Fitness for Amazfit do pliku "tcx", ale to samo jest jak korzystam z Mifit exporter do pliku "gpx" (tam dodatkowo źle synchronizuje tętno), także myślę że to wina zegarka. Prośba o sprawdzenie czy też ktoś tak ma. 30.12.2017.tcx Też zmierzam do tego zeby eksportować do Endomondo, niestety mifitexporter tworzy plik, którego Endomondo nie chce importować.
tomurbanowicz Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jak sprawuje się Wam najnowsza beta (.43) w porównaniu ze stabilną (.26)?
xiar Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 ...no właśnie, ciekaw jestem co wnoszą te aktualizacje?
tomurbanowicz Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2018 Różnica niby jest, np. 2 wiersze w powiadomieniach, usuwanie pojedynczych powiadomień itp.
liarein Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Czy któreś z elementów na tarczy ma wpływ na większe zużycie baterii? Czy tarcza czarno-biała może zużywać mniej energii niż kolorowa? Pytam, bo zmieniłem ostatnio tarczę i jakby wzrosło zużycie baterii. Może ilość elementów ma znaczenie? Wydaję mi się, że poprzednio miałem około 2% na dzień a teraz jakby 2 razy więcej. Możliwe? Czy zbyt się czepiam?
tomurbanowicz Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2018 Na pewno wpływ mają sekundy szczególnie w tarczy 11 BIN.
liarein Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ok, sekundy to rozumiem. A jakieś inne elementy? Teoretycznie to wszystko obrazki, nie odswieżają się tak często.
Rekomendowane odpowiedzi