tomurbanowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najnowsza beta FW-0.1.0.39 PL jest już w pierwszym poście. 1 2
fake4r Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dzięki. Działa. Zmian jako takich nie widzę... Bierzesz się też za MiFit-y?
tomurbanowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Najnowsze wersje MiFit (stabilna i beta) w dwóch konfiguracjach w pierwszym poście. 2
fake4r Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Beta wciąż chce robić aktualizację GPS i za każdym razem nieudaną. Jeszcze nie sprawdzałem stabilnej... PS. Ewentualnie moja propozycja co do brakującego tłumaczenia odnośnie nowej funkcji "znajdź telefon" ustawienia dzwonków: domyślny oraz dźwięk połączeń. EDIT: Nie widziałem tej wersji bez FW. Na niej niby jest ok, wyskakuje tylko komunikat o GPS na chwilkę po włączeniu MiFit. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez fake4r
xiar Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Też odinstalowujecie starszą wersję Mi Fit, żeby wgrać nową? Ja od kilku wydań muszę odinstalować, bo nowsza nie chce się wgrać.
emarcin Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Różnie to bywa ale ostatnio nie muszę odinstalowywać starszych wersji aby móc zainstalować nowsze. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
pkonrad Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jeśli masz zainstalowaną wersję beta, a chcesz przejść na wersję stabilną, to nawet jak ta stabilna ma numer wersji wyższy niż zainstalowana beta, trzeba ją najpierw odinstalować. Nieważne czy to jest oryginalny Mi Fit, czy modyfikowany przez naszego kolegę z forum.
xiar Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Od jakiegoś czasu instaluję tylko wersje stabilne przerabiane przez toma. Poprzednia wersja 3.2.1 i przy próbie instalacji 3.2.2, wyskakuje komunikat - instalacja nieudana. Oczywiście już zainstalowałem nową wersję, ale po uprzednim odinstalowaniu starszej. Teraz dopiero zauważyłem, że są dwie wersje MiFit 3.2.2 z FW i bez FW. Ja zainstalowałem tą z FW pomimo wcześniejszej instalacji FW i RES. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie? Wszystko działa, to pewnie nie ma.
tomurbanowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) W becie .39 podobno testują odświeżanie sekund w tarczach BIN. Możecie zobaczyć jak Wam bateria będzie trzymać w BIN z sekundami? W powiadomieniach (widziałem na zdjęciach) dołożono 2 wiersz w temacie powiadomienia. Edytowane 31 Grudnia 2017 przez tomurbanowicz
xiar Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Niestety żadnej poprawy. Przez 12 godzin ubyło 3% - bez sekundnika 1% na 24 godziny.
tomurbanowicz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2017 A drugi wiersz w temacie powiadomień? Co do zegarka trzeba pewnie zainstalować oryginalny BIN najnowszy.
xiar Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Skąd można pobrać najnowsze tarcze? W MiFit w opcji "ustawienie tarczy zegarka" brak tarcz.
tomurbanowicz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2017 Skąd można pobrać najnowsze tarcze? W MiFit w opcji "ustawienie tarczy zegarka" brak tarcz.Chyba tylko przez VPN.
liarein Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dnia 29.12.2017 o 14:58, omni7 napisał: A nie lepiej używać do wrzucania tarcz Gagetbridge, wydaje mi się, że jest to o wiele wygodniejsze... Tworzymy sobie w telefonie folder z naszymi tarczami, nazywamy je tak abyśmy wiedzieli jaka to tarcza i już możemy podmieniać tarczę bez bawienia w zmiany nazw, tak jak to jest w MiFit. Może i łatwiej ale u mnie niestety nie działa..
fake4r Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Potrzebna jest najnowsza wersja 0.22.5. Było już o tym kilkakrotnie pisane. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
liarein Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) 15 minut temu, fake4r napisał: Potrzebna jest najnowsza wersja 0.22.5. Było już o tym kilkakrotnie pisane. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka mam 0.23. mam się cofnąć do starszej wersji? Edytowane 2 Stycznia 2018 przez liarein
fake4r Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 A to nawet nie wiedziałem że jest już 0.23. Ja mam 0.22.5 i wszystko na tym działało każde FW włącznie z najnowszym. Może spróbuj na 0.22.5 jak będzie.
liarein Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 34 minuty temu, fake4r napisał: A to nawet nie wiedziałem że jest już 0.23. Ja mam 0.22.5 i wszystko na tym działało każde FW włącznie z najnowszym. Może spróbuj na 0.22.5 jak będzie. Niestety na 0.22.5 mam to samo. No trudno.
fake4r Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 @tomurbanowicz w FW brakuje tłumaczenia gdy usuwamy na zegarku pojedyncze powiadomienie przesuwając palcem w bok jest komunikat "deleted". Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 @tomurbanowicz w FW brakuje tłumaczenia gdy usuwamy na zegarku pojedyncze powiadomienie przesuwając palcem w bok jest komunikat "deleted". Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaPokaż zdjęcie - qrcze, jeszcze nie mam zegarka :/
fake4r Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Proszę Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
pbrzuch Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dnia 31.12.2017 o 08:12, tomurbanowicz napisał: A drugi wiersz w temacie powiadomień? działa - np w powiadomieniach messengera jest imie w pierwszej lini i nazwisko w drugiej - duża poprawa czytelności powiadomienia. BTW fajnie że chłopaki nie siedli na laurach i oprócz Stratosa dalej inwestują w soft BIP-a. 1
korno Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Czy w wersji chińskiej, były polskie znaki w powiadomieniach?
tomurbanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 9 godzin temu, korno napisał: Czy w wersji chińskiej, były polskie znaki w powiadomieniach? Nie było. 1
pkonrad Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nowy stabilny Mi Fit 3.2.3 się pojawił: https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-2-3-release/mi-fit-3-2-3-android-apk-download/ Z tego co widzę to ta wersja jest też do pobrania w Sklepie Play. 1
tomurbanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 3 godziny temu, pkonrad napisał: Z tego co widzę to ta wersja jest też do pobrania w Sklepie Play. FW jest ten sam co w poprzedniej - .26.
krzyzio Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Jestem tu nowy (dziś dopiero dostałem AMAZFIT BIP) - jeśli moje pytanie będzie nie na miejscu to z góry przepraszam. Zainstalowałem na moim telefonie (Samsung Galaxy S7) Mi Fit w wersji MrTomi-3.2.2-PL.apk z PL FW. Instalacja wraz z automatyczną aktualizacją FW w BIPie przebiegła bez problemów. Po kilku chwilach mogłem się cieszyć polską wersją napisów w zegarku (wcześniej były chińskie krzaczki) Niestety co jakiś czas w Mi Fit pojawia mi się informacja: "Aktualizowanie GPS..." - po dłuższej chwili oczekiwania - proces ten się nie udaje. Początkowo przypuszczałem, że może problem wynika z tego, że jestem w budynku i nie mam zasięgu GPS, ale wyszedłem na zewnątrz i Aktualizowanie GPS również się nie udało. Proszę o podpowiedź - jak się uporać z tym problemem.
tomurbanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zainstaluj wersję bez FW. Dzisiaj wypuszcze wersję 3.2.3. 1
tomurbanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 3.2.3 to właśnie ta nowa.
Lukaszlukasz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Niestety co jakiś czas w Mi Fit pojawia mi się informacja: "Aktualizowanie GPS..." - po dłuższej chwili oczekiwania - proces ten się nie udaje. Początkowo przypuszczałem, że może problem wynika z tego, że jestem w budynku i nie mam zasięgu GPS, ale wyszedłem na zewnątrz i Aktualizowanie GPS również się nie udało. Proszę o podpowiedź - jak się uporać z tym problemem.Mi pomogła nową oryginalna wersja mifit która sama zaktualizowana wszystko.
tomurbanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 Najnowszy stabilny MrTomi-3.2.3-PL bez FW jest już w pierwszym poście. 4 3
krzyzio Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zainstalowałem najnowszą stabliną wersję: MrTomi-3.2.3-PL bez FW i jest OK. Dziękuję za pomoc.
Glen2 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Idealne połączenie bez jakichkolwiek problemów FW: v0.1.0.39 + MiFit: MrTomi-3.2.3-PL bez FW. Tarcza czarna świetnie zlewa się z ramkami i optycznie powiększa ekran. Dobra robota #tomurbanowicz
liarein Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Jaka może być przyczyna, że pogoda a dokładnie temperatura raz pojawia raz znika mi z tarczy? Miałem kilka tarcz i na każdej to samo. FW mam oryginalny, nie podmieniałem na inny. Mi fit 3.2.3 ale w poprzedniej też miałem ten problem. W samym zegarku oczywiście pogoda jest jak najbardziej widoczna. Tylko na tarczy jest kłopot. W prawym dolnym roku jest temperatura. w pliku konfiguracyjnym mam: "Weather": { "Temperature": { "Current": { "Number": { "TopLeftX": 103, "TopLeftY": 150, "BottomRightX": 167, "BottomRightY": 129, "Alignment": "TopRight", "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "MinusImageIndex": 30, "DegreesImageIndex": 31 } } }, Edytowane 5 Stycznia 2018 przez liarein
Rekomendowane odpowiedzi