Jump to content

Bateria w Redmi 4x

Recommended Posts

Panowie telefon trzyma ponad jeden dzien a bateri jest 80% co zrobiłem? Wyłączyłem opcję oszczedzanie baterii i pokazuje mi, że bateri zostało na ponad dwa dni ( tak jeszcze nigdy nie pokazywał ). W takim razie najprawdopodobniej drenuje baterie opcja "oszczedzanie baterii". Co o tym sądzicie?

Co do nadmiernego zużywania baterii to mam jeszcze podejrzane dwie apki których nie instalowałem a były i żarły baterie. Przeszedłem z globala na 7.6.15, a apki to msa i Analictics.  Obie poszły w kosz i zobaczymy.  Na globalu sot miałem w granicach 9h. teraz raczej koło 7h.

Panowie telefon trzyma ponad jeden dzien a bateri jest 80% co zrobiłem? Wyłączyłem opcję oszczedzanie baterii i pokazuje mi, że bateri zostało na ponad dwa dni ( tak jeszcze nigdy nie pokazywał ). W takim razie najprawdopodobniej drenuje baterie opcja "oszczedzanie baterii". Co o tym sądzicie?

Standard w miui

U mnie coś ewidentnie jest nie tak... 14 godzin na baterii, 15 min SOT i zeszło 10%, nie ma szans żeby uzyskać jakiś SOT w granicach 7 godzin chyba.

Dodatkowo jak patrzyłem to u wszystkich zużycie przez System Android wynosi około 30%, u mnie praktycznie 60%, nie wiem co jest nie tak.

Chyba, że to ja już panikuję? Po ostatnim S4 mini z problemem drenażowym który po dziś dzień nie został ostatecznie rozwiązany jestem przewrażliwiony. Jeśli tak to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu ;]

11 godzin temu, aramis napisał:

Co do nadmiernego zużywania baterii to mam jeszcze podejrzane dwie apki których nie instalowałem a były i żarły baterie. Przeszedłem z globala na 7.6.15, a apki to msa i Analictics.  Obie poszły w kosz i zobaczymy.  Na globalu sot miałem w granicach 9h. teraz raczej koło 7h.

CO to są za aplikacje?

Nie mam pojęcia,  były normalnie zainstalowane jak ze sklepu i dały się bez problemu odinstalować. Po prostu były zaszyte w którymś sofcie.  To co znalazłem w sieci to na chińskim forum też ktoś na nie narzekał. 

Jak to jest panowie, jakie w końcu ten procesor ma taktowanie.

Bo raz pokazuje mi 1.9 raz 1.4 , sam się nie może zdecydować xd

A może na xiaomi.eu podkręca mu proca? :D

Screenshot_2016-01-01-01-05-41-884_com.android.settings.png

Edit: @aramis jak te najnowsze xiaomi.eu ( bo chyba nowsze nie wyszło?) jakieś bugi? ja chyba wracam na global ,w sumie i tak oddam ten telefon , używam zuka z2 i do xiaomi juz nie wróce.

Edited by Nocnykochanek

Względnie dobrze. Troszkę krócej bateria niż global, google now nie zawsze startuje i wysypuje się wyszukaj pliki, kontakty. Za to działa wibra przy sms na wyciszonym.

@obek-86 u mnie normalnie można było odinstalować tak jak bym sam instalował bo nie były one w systemowych. 

Edited by aramis

12 godzin temu, Nocnykochanek napisał:

Edit: @aramis jak te najnowsze xiaomi.eu ( bo chyba nowsze nie wyszło?) jakieś bugi? ja chyba wracam na global ,w sumie i tak oddam ten telefon , używam zuka z2 i do xiaomi juz nie wróce.

Taktowanie wynosi blisko 1.4 GHz. Warto zaktualizować bo to przynosi dużą poprawę. Jak dla mnie to bateria osiąga 2 dni więc mnie cieszy ten wynik. Troszkę gorzej ma system zoptymalizowany niż Redmi 3S ale będą naprawiać niedoróbki. Mi się wydawało, jakby  na globalu system się szybko starzał w przeciwieństwie do xiaomi.eu (mam na myśli że z dnia na dzień system zwalnia i jest to odczuwalne)

7 minut temu, obek-86 napisał:

Posiadam wersję 8.2.9.0, nie dało się u mnie odinstalować  msa i Analictics.

ja tez posiadam wersję 8.2.9.0, i trzyma mi 1 dzień i 3 godz jak dostałem tel to od razu zrobiłem aktualizację chyba nie potrzebnie myślałem że ktoś Crakował mój tel ale ma zablokowany BL myślę zaktualizować na 8.2.10.0.MAMMIEA ze strony http://en.miui.com/download-323.html ale niektórzy piszą że jeszcze gorzej tel posiadam od piątku 2 razy ładowałem. 

Edited by emilo

Witam, jestem nowym użytkownikiem redmi 4x i przedstawiam statystyki baterii po pierwszym ładowaniu. Telefon zakupione na allegro z polskiej dystrybucji zafoliowany, niestety aktualizacja zrobiła sie od razu i prezentowane wyniki sa na 8.2.9. Co sądzicie o takich wynikach ? i mam jeszcze kilka pytań:

1. czy na romie 8.2.1 będzie jeszcze bardziej wydajna ta bateria ?
2. jak z wibracjami w trybie cichy były tylko w 8.2.1 ? czy są w nowym 8.2.10?
3. czy odblokowanie bootloadera w celu wgrania ewentualnie starszej części roma nie jest równoznaczne z utratą gwarancji ?

19576084_1421641121284182_1696333075_n.png

19489661_1421641441284150_40677436_n.png

tak mi się wydawało że sot koło 8h to już nawet ok :) ,a na romie 8.2.1 lepsze osiągi by można było uzyskać ?

Teraz od 85 procenta włączyłem   2G zobaczymy teraz ;p dodam że wcześniej jak i teraz dane mobilne lub wifi non stop włączone :)

Edited by michael_004

U mnie zawsze System android na pierwszym miejscu,  dex2oat nie mam na liście aplikacji pożerających baterie :) 

Co do Sotu - na najnowszym sofcie 8.2.10.0 MAMMIEA wyciągam cały czas 8-9h. Telefon ładuje co drugi dzień późniejszym wieczorem, gdzie mam ok 10% baterii :) Aktualnie telefon odłączony wczoraj o godzinie 7 rano od ładowarki, teraz mam 50% baterii i 4.20h Sotu :) Cały czas dane mobilne i LTE włączone, do tego dochodzi gps codziennie ok 1,5h w trasie. 

Telefon wyciągnąłem z pudełka nawet nie używany , zerknąłem tylko na baterie i właśnie    dex2oat  był  na pierwszym miejscu .

Nigdzie tego nawet nie ma w aplikacjach systemowych czy zainstalowanych ...