ash1970 Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Ludzie , da radę ustawić by historia była od ostatniego pełnego naładowania a nie od ostatniego podłączenia usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 23 minuty temu, ash1970 napisał: Ludzie , da radę ustawić by historia była od ostatniego pełnego naładowania a nie od ostatniego podłączenia usb? Nie, dlatego jak korzystam z aplikacji battery bot pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Panowie telefon trzyma ponad jeden dzien a bateri jest 80% co zrobiłem? Wyłączyłem opcję oszczedzanie baterii i pokazuje mi, że bateri zostało na ponad dwa dni ( tak jeszcze nigdy nie pokazywał ). W takim razie najprawdopodobniej drenuje baterie opcja "oszczedzanie baterii". Co o tym sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Co do nadmiernego zużywania baterii to mam jeszcze podejrzane dwie apki których nie instalowałem a były i żarły baterie. Przeszedłem z globala na 7.6.15, a apki to msa i Analictics. Obie poszły w kosz i zobaczymy. Na globalu sot miałem w granicach 9h. teraz raczej koło 7h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Panowie telefon trzyma ponad jeden dzien a bateri jest 80% co zrobiłem? Wyłączyłem opcję oszczedzanie baterii i pokazuje mi, że bateri zostało na ponad dwa dni ( tak jeszcze nigdy nie pokazywał ). W takim razie najprawdopodobniej drenuje baterie opcja "oszczedzanie baterii". Co o tym sądzicie?Standard w miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 U mnie coś ewidentnie jest nie tak... 14 godzin na baterii, 15 min SOT i zeszło 10%, nie ma szans żeby uzyskać jakiś SOT w granicach 7 godzin chyba. Dodatkowo jak patrzyłem to u wszystkich zużycie przez System Android wynosi około 30%, u mnie praktycznie 60%, nie wiem co jest nie tak. Chyba, że to ja już panikuję? Po ostatnim S4 mini z problemem drenażowym który po dziś dzień nie został ostatecznie rozwiązany jestem przewrażliwiony. Jeśli tak to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 14h i tylko 15 min SoT oznacza że Ty nie korzystasz kompletnie z telefonu wiec bateria idzie na podtrzymanie działania telefonu, synchronizacje,modem itp.To nie jest tak że ekran tylko bierze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Wszystko zależy jak używasz tel. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 11 godzin temu, aramis napisał: Co do nadmiernego zużywania baterii to mam jeszcze podejrzane dwie apki których nie instalowałem a były i żarły baterie. Przeszedłem z globala na 7.6.15, a apki to msa i Analictics. Obie poszły w kosz i zobaczymy. Na globalu sot miałem w granicach 9h. teraz raczej koło 7h. CO to są za aplikacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Nie mam pojęcia, były normalnie zainstalowane jak ze sklepu i dały się bez problemu odinstalować. Po prostu były zaszyte w którymś sofcie. To co znalazłem w sieci to na chińskim forum też ktoś na nie narzekał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 @aramis a jak to odinstalowałeś bo u mnie jest tylko opcja wstrzymaj :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocnykochanek Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 (edited) Jak to jest panowie, jakie w końcu ten procesor ma taktowanie. Bo raz pokazuje mi 1.9 raz 1.4 , sam się nie może zdecydować xd A może na xiaomi.eu podkręca mu proca? Edit: @aramis jak te najnowsze xiaomi.eu ( bo chyba nowsze nie wyszło?) jakieś bugi? ja chyba wracam na global ,w sumie i tak oddam ten telefon , używam zuka z2 i do xiaomi juz nie wróce. Edited June 21, 2017 by Nocnykochanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 (edited) Względnie dobrze. Troszkę krócej bateria niż global, google now nie zawsze startuje i wysypuje się wyszukaj pliki, kontakty. Za to działa wibra przy sms na wyciszonym. @obek-86 u mnie normalnie można było odinstalować tak jak bym sam instalował bo nie były one w systemowych. Edited June 22, 2017 by aramis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 12 godzin temu, Nocnykochanek napisał: Edit: @aramis jak te najnowsze xiaomi.eu ( bo chyba nowsze nie wyszło?) jakieś bugi? ja chyba wracam na global ,w sumie i tak oddam ten telefon , używam zuka z2 i do xiaomi juz nie wróce. Taktowanie wynosi blisko 1.4 GHz. Warto zaktualizować bo to przynosi dużą poprawę. Jak dla mnie to bateria osiąga 2 dni więc mnie cieszy ten wynik. Troszkę gorzej ma system zoptymalizowany niż Redmi 3S ale będą naprawiać niedoróbki. Mi się wydawało, jakby na globalu system się szybko starzał w przeciwieństwie do xiaomi.eu (mam na myśli że z dnia na dzień system zwalnia i jest to odczuwalne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 (edited) Tak to wygląda na dziś dzień, soft 8.2.1.0. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edited June 23, 2017 by Ziku90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Nie zrobiłem zrzutu ale wynik prawie identyczny .Dwie karty SIM +Miband2 ,10 godzin dziennie LTE , Bluetooth tyle samo.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Mi dobrze działało na 7.6.15 Xiaomi.euWysłane z mojego Xiaomi Redmi 4X 2/16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Bateria - tyle udało mi się wycisnąć do tej pory. Wiecej raczej się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilo Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 48 minut temu, obek-86 napisał: Bateria - tyle udało mi się wycisnąć do tej pory. Wiecej raczej się nie da Jaką wersje posiadasz, czy odinstalowałeś msa i Analictics?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 2 minuty temu, emilo napisał: Jaką wersje posiadasz, czy odinstalowałeś msa i Analictics?? Posiadam wersję 8.2.9.0, nie dało się u mnie odinstalować msa i Analictics. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilo Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) 7 minut temu, obek-86 napisał: Posiadam wersję 8.2.9.0, nie dało się u mnie odinstalować msa i Analictics. ja tez posiadam wersję 8.2.9.0, i trzyma mi 1 dzień i 3 godz jak dostałem tel to od razu zrobiłem aktualizację chyba nie potrzebnie myślałem że ktoś Crakował mój tel ale ma zablokowany BL myślę zaktualizować na 8.2.10.0.MAMMIEA ze strony http://en.miui.com/download-323.html ale niektórzy piszą że jeszcze gorzej tel posiadam od piątku 2 razy ładowałem. Edited June 26, 2017 by emilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilo Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Jednak postanowiłem zrobić aktualizację na 8.2.10.0.MAMMIEA potestuje i zobaczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 @emilo włączasz oszczedzanie baterii? Jak tak to odradzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilo Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 45 minut temu, obek-86 napisał: @emilo włączasz oszczedzanie baterii? Jak tak to odradzam Mam wyłączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael_004 Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Witam, jestem nowym użytkownikiem redmi 4x i przedstawiam statystyki baterii po pierwszym ładowaniu. Telefon zakupione na allegro z polskiej dystrybucji zafoliowany, niestety aktualizacja zrobiła sie od razu i prezentowane wyniki sa na 8.2.9. Co sądzicie o takich wynikach ? i mam jeszcze kilka pytań: 1. czy na romie 8.2.1 będzie jeszcze bardziej wydajna ta bateria ? 2. jak z wibracjami w trybie cichy były tylko w 8.2.1 ? czy są w nowym 8.2.10? 3. czy odblokowanie bootloadera w celu wgrania ewentualnie starszej części roma nie jest równoznaczne z utratą gwarancji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Bardzo dobrze to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael_004 Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 (edited) tak mi się wydawało że sot koło 8h to już nawet ok ,a na romie 8.2.1 lepsze osiągi by można było uzyskać ? Teraz od 85 procenta włączyłem 2G zobaczymy teraz ;p dodam że wcześniej jak i teraz dane mobilne lub wifi non stop włączone Edited June 27, 2017 by michael_004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Wersja 8.2.9.0 i najwięcej bateri bierze dex2oat , co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 U mnie zawsze System android na pierwszym miejscu, dex2oat nie mam na liście aplikacji pożerających baterie Co do Sotu - na najnowszym sofcie 8.2.10.0 MAMMIEA wyciągam cały czas 8-9h. Telefon ładuje co drugi dzień późniejszym wieczorem, gdzie mam ok 10% baterii Aktualnie telefon odłączony wczoraj o godzinie 7 rano od ładowarki, teraz mam 50% baterii i 4.20h Sotu Cały czas dane mobilne i LTE włączone, do tego dochodzi gps codziennie ok 1,5h w trasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Telefon wyciągnąłem z pudełka nawet nie używany , zerknąłem tylko na baterie i właśnie dex2oat był na pierwszym miejscu . Nigdzie tego nawet nie ma w aplikacjach systemowych czy zainstalowanych ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 rozładuj i naładuj, nie powinno pojawić się ponownie dex2oat to proces optymalizacji aplikacji w ART runtime. Być może tak jest przy pierwszym uruchomieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Dzieki za odpowiedz , dam znać czy rzeczywiście potwierdza się twoja rada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiob Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Xiaomi.eu 7.5.19Jest dobrze Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilo Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Mi po zmianie na 8.2.10.0 MAMMIEA jak by trzymał dłużej, dostałem zgodę na odblokowanie BL warto zmieniać na MIUI eu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Mi po zmianie na 8.2.10.0 MAMMIEA jak by trzymał dłużej, dostałem zgodę na odblokowanie BL warto zmieniać na MIUI eu ?? Od początku mam Eu, nie używałem globala. Nie narzekam . Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts