Jump to content

Bateria w Redmi 4x

Recommended Posts

4 godziny temu, tipmaniak napisał:

Ale ja mam ciągle też widoczna ikonkę GPS pomimo że wszystko nam wyłączone :/

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Daj raczej obraz z historii ( wchodzisz w użycie baterii a potem klikasz w zegareczek w rogu na górze po prawej stronie ) Tam będziesz widział czy telefon łapał sygnał GPS i generalnie w jakiej jakości sygnału GSM się znajdował . Sporo baterii potrafi zejść kiedy telefon ma słabszy sygnał lub często go szuka ... Dla tego złóżcie baterii nigdy niejest jednakowe .

Ja obecnie mam podobny wynik do Ciebie : mam 39 % baterii 3h:14m ekranu i telefon od ładowania ma 1 dzień i 17 godzin ... Nie sztuką jest siedzieć w jednym miejscu i oglądać film lub przeglądać internet lub grać i mieć wysoki SOT . Jak się człowiek porusza z telefonem to na bank nie będzie tak różowo . A jak już pracuje w blaszaku albo sporo jeździ samochodem :)

U mnie podobnie CPU łącznie, ale utrzymanie aktywności jest bliskie wartości 2h. SOT także koło 3h. 10 dzień czuwania i jeszcze 41% baterii :D . Mam zamiar pobić rekord więc ignorujcie mnie. Wrzucę screeny jak będę miał 15-20% lub mi się znudzi.

ps @tipmaniak nie masz przypadkiem za dużo apek które domagają się synchronizacji? Mi jakiś czas temu drenowała apka Moja Gazetka. Wyłączyłem jej możliwość pracy w tle i teraz nie wbija się tuż za przeglądarkę www.

mam 2 dzień redmi 4x więc jest powiedzmy po pierwszym cyklu i mam do was pytania. Czas działania na baterii ok 1d 22h przy SOT ok 5h 30min.  W między czasie w menadżerze pokazuje mi stosunkowe duże użycie baterii przez system android ok 45% - w związku z tym coś musi działać stale w tle, czy takie zużycie może świadczyć np. o tym że telefon przez dłuższy okres czasu pracował jako router? Rom 8.2.9.0 - czy wersja 8.2.10.0 pracuje lepiej na baterii? i jeszcze z innej beczki w informacjach o telefonie pokazuje mi dziwne taktowanie procesora- błąd romu? Telefon zakupiony w proline

Screenshot_2017-08-24-00-09-40-667_com.android.settings.pngScreenshot_2017-08-24-00-11-12-666_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-24-00-11-34-325_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-24-00-11-43-100_com.miui.securitycenter.png

Przerobiłem ostatnio chyba wszystkie ostatnie Romy i stable i Dev xiaomi.eu i global i zdecydowanie ostatni xiaomi.eu na miui9 najlepiej sobie radzi na baterii. Bezposrednio Przed nim miałem 8.2.10.0 i różnica w porównaniu do miui9 to prawie 2h ekranu wiecej

Przeważnie mam LTE, niekiedy szuka sieci różnie:D
Teraz mam 10% bateri i sot 4.5h.

Dziwna sprawa u mnie SOT wygląda aktualnie następująco: jaką wersję oprogramowania masz.? 7cba22fec235118867e7af815e74faf2.jpg

Dnia 26.08.2017 o 18:28, tipmaniak napisał:
Już pisałem wcześniej że coś kiepsko....
Będę chyba próbował wgrać miui 9 ponoć dużo lepiej jest na bateri

Mam identyczną wersja telefon kupiony w sklepie Neonet i chodzi mi naprawdę super. Nie wiem od czego to jest zależne,....

U mnie sytuacja przedstawia się następująco, a mam wersję 8.2.10.0 global, trochę gier, więcej na WiFi niż na danych. Ogólnie nie narzekam. Pracuje w takim miejscu że jest słaby zasięg plusa i stad tez częsty brak sieci na screenie 

Screenshot_2017-08-22-18-47-27-368_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-22-18-47-12-492_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-08-22-18-47-40-333_com.miui.securitycenter.png