tpawel Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 No niestety u mnie tez Jet podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizonkrk17 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Dnia 8.08.2017 o 22:49, ciastomir napisał: Ja to zrobilem na swiezym systemie. Raz odpalonym i reboot do recowery od razu. Moze ma to znaczenie? Na "uzywanym" pojawiaja sie jeszcze 2 dodatkowe pliki: batterystats-daily.xml i batterystats-checkin.bin. Jak wczesniej robilem jakies manewry zeby ustalic co jest grane, to je zauwazylem. Ale nie wywalilem ich, tylko zmienilem im nazwy (jakby co;)) i tez zadzialalo, tylko system nie ten byl co chcialem, wiec i tak musialem go wywalac i od nowa kombinowac. Tyle sam ustalilem. Powodzenia. aha... jak kasowalem/zmenialem nazwy plikow i ogolnie bylem w twrp to ladowarka byla podpieta, ale jak sie system resetowal, to juz wyciagnalem kabel. Ja wiem... detal i pier**la, moze bez znaczenia, ale nauzeralem sie z ta bateria i moze komus oszczedze kombinowania. Właśnie, też myślałem nad usunięciem tych 3 plików ale trochę się bałem, że coś się jeszcze bardziej popierdzieli;/ ale spróbuje jeszcze raz usunąć wszystkie te pliki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Global 8.2.1.0, usunięcie tych 3 plików bez wipe czy factory reset nic nie zmieniło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizonkrk17 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 1 minutę temu, Ziku90 napisał: Global 8.2.1.0, usunięcie tych 3 plików bez wipe czy factory reset nic nie zmieniło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ok dzięki, w takim razie spróbuje na miui Polska, a jak nie to tel idzie na gwarancje bo to są jaja jakieś z tym zarządzaniem baterią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Ja zaktualizowałem do 8.2.10 i mi telefon trzyma 2 dni. Przy czym non stop WiFi gps kilka godzin myślę że jest ok. SOT ponad 8 h Link to comment Share on other sites More sharing options...
poeta226 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Witam wszystkich. Mam problem z moim fonem Note 4x. W nocy podłączyłem go pod ładowarkę, rano patrzę a tam nic nie naładowane. Podłączałem kilkakrotnie i nic nie ładuje. Zmieniłem ładowarkę na inną i r.ównież nic. Podłączyłem pod PC i również nic nie reaguje. Zauważyłem że ładuje się dopiero gdy jest wyłączony. Po włączeniu nadal nie reaguje na ładowarkę. Mam MIUI 8.2.1.0 (MBFMIDL). Czy mam go oddać na gwarancję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 To jest wątek o Redmi 4x, nie Note 4x...Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordgch Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Ponawiam prośbę o wklejenie linku do filmu odnośnie konfiguracji redmi 4x w stronę dłuższej żywotności baterii. Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Ogólnie bateria bardzo fajnie trzyma tylko dlaczego system android tak dużo ciągnie baterii? u was też tak jest, że po naładowaniu odłączeniu ze 100% spada na 99% po jakichś 2 minutach? choć potem trzyma dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Ogólnie bateria bardzo fajnie trzyma tylko dlaczego system android tak dużo ciągnie baterii? u was też tak jest, że po naładowaniu odłączeniu ze 100% spada na 99% po jakichś 2 minutach? choć potem trzyma dobrze Ten typ tak ma chyba mi po załadowaniu do 100% i odłączeniu ładowarki niecałe 5 minut używanie telefonu i mam 99% i widocznie ten typ tak ma... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciastomir Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Dnia 17.08.2017 o 23:06, piotrino napisał: Ten typ tak ma chyba mi po załadowaniu do 100% i odłączeniu ładowarki niecałe 5 minut używanie telefonu i mam 99% i widocznie ten typ tak ma... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Niestety, ale musze sie z kolegami nie zgodzic. 2 godz od odlaczenia od ladowarki nadal 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 (edited) Dnia 18.08.2017 o 12:15, ciastomir napisał: Niestety, ale musze sie z kolegami nie zgodzic. 2 godz od odlaczenia od ladowarki nadal 100% A przez te dwie godziny coś się robiło na telefonie używało się go?, jak nie to może wytrzymać dwie godziny... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edited August 19, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 (edited) Dnia 18.08.2017 o 12:15, ciastomir napisał: Niestety, ale musze sie z kolegami nie zgodzic. 2 godz od odlaczenia od ladowarki nadal 100% Soft? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edited August 19, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciastomir Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 1 godzinę temu, piotrino napisał: A przez te dwie godziny coś się robiło na telefonie używało się go?, jak nie to może wytrzymać dwie godziny... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka kolega wczesniej sie skarzyl, ze tylko od ladowania odlaczyl i mu 1 procent spadl. 19 godzin temu, danio napisał: u was też tak jest, że po naładowaniu odłączeniu ze 100% spada na 99% po jakichś 2 minutach? choć potem trzyma dobrze przez te 2 godz, 4 razy sie budzik wlaczyl, czyli glosnik + ekran przez kilkanascie sekund. a soft to 7.7.20 (rozwojowa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Każdy telefon najszybciej gubi 99-90% (100% jest różnie kalibrowane) i od 10 do 0 % jest to ze względu na sam akumulator, który nie potrafi trzymać długo wysokiego jak i niskiego napięcia, najbardziej optymalnie powinien zachowywać się w okolicach 50% gdzie jest jego nominalne napięcie 3,7V (100% - 4,2V; 0% - 3,2V) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 co do tego voltarzu to bym nie powiedział u mnie 88% 4.4V jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Nie dość że tworzysz nowe pojęcia metrologicze (co to jest "voltarz") to jeszcze posiadasz telefon z nikomu nie znaną technologią akumulatora. 4.4 V przy 88%- hm... Czymś to zmierzyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) oj sie czepiasz xd chodziło o napięcie baterii, bateria li-poly a napięcie pokazuje w aplikacji systemowej 4,4V miałem przy ładowaniu rano teraz jak sie rozładowywuje to jest 4.1V Edited August 19, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) To źle pokazuje. Max napięcie w akumulatorze litowym (jednym ogniwie) to 4.2 V. Chyba ze to jakieś przeładowanie ale sądzę ze szybciej wybuchnie. Edited August 19, 2017 by pawelll Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 a sprawdziłbyś u siebie ile wynosi? znajduje sie to w panel sterowania>bateria>analizuj auzyćie baterii i później na samym dole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 U mnie na przykład tak to wygląda. 4 godziny 40 minut na baterii. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 to chyba źle wskazuje i tyle jeśli u innych też tak jest najwięcej na ładowaniu miałem 4.4V dalej nie szło (taki off top tutaj macie pomysły na to klik ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Panowie, wstyd mierzyć napięcia programami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Panowie, wstyd mierzyć napięcia programami. To w takim razie po co producent udostępnia taką opcję? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Też chciałbym to wiedzieć. Tym bardziej się zastanawiam nad tym, gdyż odczyt programowy często nijak ma się do rzeczywistości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 (edited) no nijak, ale ktoś musiał to zrobić świadomie bo na podstawie napięć sprawdza się procentowe naładowanie akumulatora, a tak u mnie podobne są wskazania, przy 84% mam 4,2V Edited August 19, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 nie ma sie co przejmować kolega na huawei p9 lite na 80% miał 4,2V na 100% 4,4V więc to chyba standardowo tak jest dla pewności sprawdzałem apką ampere tak samo wskazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
tipmaniak Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Panowie, po kupnie 4x jeden dzień bateria rewelacja, a później to tylko gorzej. A teraz jeszcze mam ciągle ikonkę GPS. A GPS wyłączony :/ Dodaje screeny może wy coś będziecie wiedzieć, co zjadą baterie:/Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 @tipmaniak jaki soft, daj screen Link to comment Share on other sites More sharing options...
tipmaniak Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Up screenWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 @tipmaniak skad kupowany telefon? Z takim softem do Ciebie dostarl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tipmaniak Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Tak z takim softem, odkupiłem od gościa któremu nie przypadł do gustu. A on go ma z allegro Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miniek987 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Może spróbuj odinstalować aplikację Facebook (ona dużo potrafi pobierać baterii w tle) lub zainstalować wersję LITE oraz WYŁĄCZYĆ oszczędzanie baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) 23 minuty temu, tipmaniak napisał: A on go ma z allegro Czyli nie wiadomo skad to i jaka tego historia, przeflashuj sobie soft w telefonie, albo chociaz na poczatek zrob reset do ustawien fabryczych. Edited August 23, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
tipmaniak Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Ale telefon w ogóle przez poprzedniego właściciela nie był używany. Robiłem już dwa razy przywroc ustawienia fabryczneWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts