Jump to content

Bateria w Redmi 4x

Recommended Posts

Co to znaczy luz boczny wtyczki ?:) wg Was.

Że wtyczka lata na boki, u mnie to występuje - nie jest na sztywno, ale też cały czas jest połączenie, nie rozłącza.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

mogliby dać rom stable 8.2.1.0 mammiea do wgrania to bym wrócił do niego bo był najlepszy i były choć powiadomienia w trybie cichym o baterii nie wspomne

po aktualizacji do 8.2.10 stable sot spada do pięciu 5 godzin to jest szok a teraz 8,9 godzin  max

Edited by coogar2006

mogliby dać rom stable 8.2.1.0 mammiea do wgrania to bym wrócił do niego bo był najlepszy i były choć powiadomienia w trybie cichym o baterii nie wspomne
po aktualizacji do 8.2.10 stable sot spada do pięciu 5 godzin to jest szok a teraz 8,9 godzin  max

Na note 4x też było bardzo dobrze, późniejsze Romy zepsuły zarządzanie energią niesamowicie.

Aktualnie jestem na najnowszej wersji po aktulizacji OTA - 8.2.10.0 MAMMIEA
To już trzecia aktualizacja odkąd mam redmi 4x, nigdy nie robiłem wipe. Cały czas wyciągam 8-9h Sotu, telefon ładuje co drugi dzień późnym wieczorem  
Na najnowszym sofcie taki wynik - cały czas zasięg 4G i włączone dane mobilne LTE - nigdy nie wyłączam, nawet na noc  (w nocy schodzi 3-4% baterii)

19075330_1287443661324661_1531017683_n.png

19369839_1287443654657995_1313703893_n.png

19389827_1287443674657993_1833870994_n.png

Dnia 17.06.2017 o 10:49, Antek Szprycha napisał:

Na xiaomi.eu 7.6.15 bateria daje radę. 9h grania w gry od 100% do 15%. Dwie karty LTE + 3G, jasność na max, żadnego oszczędzania. BT, GPS, synchro... Polecam.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info możliwe że przetestuje bo mam już wgrane TWRP do redmi 4x

13 minut temu, obek-86 napisał:

Panowie czy po aktualizacji z poziomu telefonu powinno sie wykonać wipe itp?

Mi Polska mi pisała że pomaga przywrócenie ustawień bo po aktualizacji bo jakas apka drenuje baterie i coś to chyba dało bo mam SOT między  8 a 9:30 godzin

Edited by coogar2006

28 minut temu, obek-86 napisał:

coogar2006 przywrócenie ustawień fabrycznych?

moje pytanie do MI Polska o  Baterie: prosze o info jak kiedy zostanie wydana poprawka do baterii bo tu jest tragedia na redmi 4x po aktualizacji do miui 8.2.9.0 MAMMIEA 

odpowiedz MI Polska na mesengerze:

Przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Po aktualizacji zazwyczaj jakaś aplikacja nie jest zoptymalizowana i to ona drenuje baterie a nie aktualizacja. Pomaga postawienie telefonu od nowa.

Odpowiedź jest mało satysfakcjonująca - aczkolwiek być może zgodna z prawdą.

Jeśli miałbym robić wipe po każdej aktualizacji to ... szkoda mi czasu na zabawę. Jakoś w Samsungach które miałem nie musiałem robić wipe po aktualizacji.

A może być prawdziwa - żony R4X (zaktualizowany do 8.2.10) od rana zużył 10% baterii (poza aplikacjami systemowymi jest tyko kilka innych). Mój w tym samym czasie zjadł ponad 30% (niewiele używany).

Panowie wipe czyli ustawienie do ustawien fabrycznych?

Wipe to czyszczenie, w TWRP można sobie dokładnie wybrać co chcesz wyczyścić. Reset do ustawień fabrycznych to full wipe w TWRP, w miui czyści wszystko oprócz pamięci wewnętrznej. Kasuje konta, odinstalowuje apki, ale fotki czy muzyka zostaje

8.2.1.0, w nocy (np. dziś 21:30 do 5:30), czy to LTE załączone czy WiFi (jak dziś) zjada ~5%. Wczoraj było przywrócenie do fabrycznych z poziomu ustawień. Nie było zainstalowane żadne dodatkowe aplikacje, tylko to co producent ale poaktualizowane do najnowszych wersji.

Ogólnie na chwilę obecną jest uruchomiony telefon od 24 godzin, z jakiś 80% zjechał do 53%, SOT 1 godzina. Myślałem, że te % będą jednak wolniej ubywać...

Edited by Ziku90
edit

Hmm 27% baterii Ci zjadło. Z 10% na ten Ekran poszło, czyli wychodzi jakieś 0,8%/h w trybie standby.A pewnie w tle coś tam Ci się synchronizuje. Moim zdaniem spoko wynik jak na ten procek. Snap625 w note 4 jest bardziej energooszczędny przy wyłączonym ekranie. Mam oba na stanie i to widać od razu.

Bo każdy używa inaczej telefonu, a ekran to tylko ok 1/3 zużycia. Ja wczoraj w jeden dzień zmeczylem ten telefon z SOT uwaga 3:30 , fakt zostalo 15 baterii ale jednak. Ale ponad 3h streamowalem muzyke, przesyłałem ją do radia samochodowego przez bluetooth a do tego telefon robił jako hot spot dla dwóch tabletów. Co ciekawe telefon całkowicie chłodny.

16 minut temu, tpawel napisał:

Masz rację, ale to temat o redmi 4x na snapie 430 emoji14.png

Co ja pisze :D Spojrzalem na Twoj wpis i automatycznie o 625 napisałem, a jeśli już chodzi o 430 to on jest chyba jeszcze chłodniejszy niż 625 z tego co wiem ;)

1 godzinę temu, tpawel napisał:

Lte-a nie ma

aaa masz na mysli advance, ja uwazam ze na 3G internet już chodzi bardzo znośnie, na LTE smiga jak glupi, advance chyba nie potrzebne jak dla mnie, ale rozumiem jest, to powinno działac :)

Tak, zgadzam się . W smartfonie to przerost formy nad treścią ,ale zdarza mi się ściągać pliki po kilkaset MB, a w pracy mam BTS z agregacją 1800+2600 i na p10lite sciagal za każdym razem po ponad 100Mb/s, a na redmi 4x kolo 30Mb/s . Priorytet ma pasmo 2600 więc sprzęty bez agregacji są do niego zalogowane, a po 1800 hula wiatr. Przy agregacji korzystasz z obu stąd dużo wyższe wyniki

• Like 1