cietybadacz Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @RSLNa jaki planujesz zmienić? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Nie testuję już. Siedzę na LOS albo RR, chciałem jeszcze w sumie AOSP sprawdzić, ale mi się nie chce. Jak się pojawi LOS Oreo to już pewnie na nim zostanę do zmiany telefonu.Wydanie co raz bliżej, chyba został tylko aparat do okiełznania. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @cietybadacz Zależy od cen w Tajlandii, Mi6 albo Mi MIX 2. @kubaMI5 Tak jak bgcngm na XDA napisał. :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Panie i Panowie, czy wam też Tapatalk (v7.1.5 oraz poprzednia wersja) lagują niemiłosiernie przy przewijaniu listy wątków? Używam RR 5.8.5 Final, ale LOS pewnie to samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Panie i Panowie, czy wam też Tapatalk (v7.1.5 oraz poprzednia wersja) lagują niemiłosiernie przy przewijaniu listy wątków? Używam RR 5.8.5 Final, ale LOS pewnie to samo...Nie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Pytanko. Czy ma softach LOS, AEX działa NFC, płatności zbliżeniowe (w szczególności ING) ?Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Pytanko. Czy ma softach LOS, AEX działa NFC, płatności zbliżeniowe (w szczególności ING) ?Sent from my MI 5 using TapatalkNfc działa. Można nawet ustawić przełącznik Nfc na pasku szybkich akcji.Do płatności wymagany jest certyfikat w Google play(safetynet pass). Czysty Rom AEX go nie posiada ale wystarczy instalacja magiska. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Dziękuję.Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Puree Fusion Oreo 8.0 z działającą kamerą. Testujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Na chwile obecna najlepszy stabilny to AEX? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Ja polecam AEX mod by DennySpb http://t.me/mi5arsenalWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 A co ten mod wnosi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 To nie jest modyfikacja do systemu a cały custom ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad122112 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy ROM na Mi 5 z dobrze trzymającą baterią? Liczę na SOT co najmniej 4h przy używaniu od rana do wieczora. Zastanawiam się nad RR v5.8.5, LOS 14.1 albo AEX V4.6? Co polecicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Jak wyżej pisano, najnowszy aex mod 4.6. Bardzo stabilny z dobrym czasem pracy na baterii.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad122112 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Dnia 18.10.2017 o 06:44, Kios napisał: Najnowsze wydanie aex w moim przypadku działało tragicznie, telefon lagował i przestało działać wybudzanie przez wciśnięcie home. Najlepsza wersja tego romu to ostatnie wydanie 4.5. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Pisałeś, że najnowsze wydanie laguje. Rozumiem, że to chodziło o jedne z pierwszych wydań v 4.6. Czy w ostatnim wydaniu v 4.6 zostały naprawione rzeczy o których wspominałeś? Czy może jednak lepiej wgrać ostatnie wydanie v 4.5? Na xda również są niekorzystne opinie o 4.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Da się wgrać do miuipolska Kernel podkręcający wersję 3/32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmonx Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Pisałeś, że najnowsze wydanie laguje. Rozumiem, że to chodziło o jedne z pierwszych wydań v 4.6. Czy w ostatnim wydaniu v 4.6 zostały naprawione rzeczy o których wspominałeś? Czy może jednak lepiej wgrać ostatnie wydanie v 4.5? Na xda również są niekorzystne opinie o 4.6.Ja mimo wszystko cały czas korzystam z ostatniego 4.5. Najlepszy jak do tej pory. Nigdy mnie nie zawiódł, a próbowałem już Los, RR, Paranoid i jeszcze kilku innych. Zawsze jednak wracałem do AEX 4.5 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 @zimmonx mógłbyś wrzucić link dokładanie do tej wersji, którą polecasz? Gdzieś trafiłem na xda,że jakość audio jest słaba na 4.5 - prawda to to ?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmonx Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 @zimmonx mógłbyś wrzucić link dokładanie do tej wersji, którą polecasz? Gdzieś trafiłem na xda,że jakość audio jest słaba na 4.5 - prawda to to ?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaTo jest wersja z 25.08.2017 łatwo znaleźć na stronce projektu. Nie mam żadnych problemów z dźwiękiem więc może na wcześniejszych wersjach coś się działo...Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uremytoy Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Da się wgrać do miuipolska Kernel podkręcający wersję 3/32?Da się sam używam nagatobimaru v3 bez żadnych problemów Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Da się sam używam nagatobimaru v3 bez żadnych problemów Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaDzięki, faktycznie działa;)Wgranie nowego romu pewnie nadpisze Kernel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Pisałeś, że najnowsze wydanie laguje. Rozumiem, że to chodziło o jedne z pierwszych wydań v 4.6. Czy w ostatnim wydaniu v 4.6 zostały naprawione rzeczy o których wspominałeś? Czy może jednak lepiej wgrać ostatnie wydanie v 4.5? Na xda również są niekorzystne opinie o 4.6.Pisałem o oficjalnym 4.6, który moim zdaniem nie nadaje się zbytnio do codziennego użytkowania. Wersja mod jest stabilna i szybka, głównie za sprawą lepszego moim zdaniem kernela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uremytoy Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Tak. Musisz wgrywać kernel co aktualizacje Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad122112 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 (edited) Mam problem, po zainstalowaniu AOSP Extended 4.5 nie mam nigdzie możliwości ustawienia blokady odciskiem palca, co jest grane? Czy nie ma takiej opcji czy tego nie widzę? Wgrałem gappsy nano jak coś, bo nie wiem czy to może być tego wina. Czy da się ustawić, żeby dotknięcie klawisza home działało jakbym go nacisnął? Tak miałem w miui. Edited November 4, 2017 by konrad122112 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 W ustawieniach dodatkowych przycisków. Kiedyś na innym romie straciłem możliwość dodania odcisku, gdy pominąłem to przy konfiguracji. Pomogła ponowna instalacja romu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad122112 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Niestety, ale właśnie po instalacji od nowa pojawia się taka opcja, ale wtedy kiedy na ekranie jest narysowany odcisk palca i powinienem co chwilę klikać, żeby się zapamiętał to w ogóle nie reaguje :/ w ustawieniach tych co mówisz też to nie działa tak jakbym chciał, bo jak dotknę klawisza home, to nie bierze się ekran główny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienny Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 23 godziny temu, konrad122112 napisał: Mam problem, po zainstalowaniu AOSP Extended 4.5 nie mam nigdzie możliwości ustawienia blokady odciskiem palca, co jest grane? Czy nie ma takiej opcji czy tego nie widzę? Wgrałem gappsy nano jak coś, bo nie wiem czy to może być tego wina. Czy da się ustawić, żeby dotknięcie klawisza home działało jakbym go nacisnął? Tak miałem w miui. Co do drugiego pytania, to w niektórych wersjach AEX'a wybudzanie przyciskiem home nie było możliwe do włączenia. Sprawdź mimo wszystko w Extensions > Buttons > home button czy nie masz tam opcji "wybudzanie ekranu" z możliwością włączenia. Btw. bardziej opłaca się wgrać aexmod 4.6 niż aex 4.5 według mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad122112 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Próbowałem, ale to nic nie dało. Ogólnie dziwna sprawa, bo po wgraniu znowu miui odcisk palca działa. Chciałbym coś z czystym androidem, no ale ten nie działający czytnik linii papilarnych jest dla mnie bardzo ważny. Dzisiaj w nocy też miałem przygodę, że telefon ładował się bardzo wolno, po wgraniu miui wróciło do normy. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Chłopaki jest taka możliwość żeby ktoś z was podrzucił mi bezpośredni link do tej zmodowanej wersji romu AEX? Nie używam telegramu i szczerze to nawet nie wiem jak on działa. Będę niezmiernie wdzięczny. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
r4id Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 4 godziny temu, wojtasemaj napisał: Chłopaki jest taka możliwość żeby ktoś z was podrzucił mi bezpośredni link do tej zmodowanej wersji romu AEX? Nie używam telegramu i szczerze to nawet nie wiem jak on działa. Będę niezmiernie wdzięczny. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Witam Mam tą sama prośbę Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 AEX official alpha releasehttps://www.androidfilehost.com/?fid=673791459329059892 #aex #oreo #romAEX.mod by DennySpbCurrent build date: 10/30/2017- Kernel: update to 3.18.78- ColorEngine: USB, AppError, Tunables, telephony settings painting- Option for force enable ColorEngine (Develop settings)- Option for remove disabled sim from statusbar- MiUi camera updated to 1.5- Phonograph updatedhttps://yadi.sk/d/vOdXRG_y3JSoVhhttps://drive.google.com/open?id=0B-y4P91OhoWfWHByOGl1cno1VjA#aexmod #hmpAEX.mod Oreo (beta) by DennySPbCurrent build date: 11/09/2017- Kernel: EAS 3.18.79- Added framework boost api- Fixed slow cam bringup- Fixed addon.d support- Reworked tabs in Extensions- Added Home and FP sensor actions- Added torch on power buttonhttps://www.androidfilehost.com/?fid=889964283620764655#aexmod #oreoTelegram to taki komunikator coś jak Messenger tylko moim zdaniem lepszy i oprócz grup ma kanały(channel).Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 A możesz jeszcze wrzucić link do wersji na Androidzie NWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Już wysłałem.Ten ROM z 10.30Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Chłopaki, jeszcze jedno pytanie - sprawdzałem rom JDC, purefusion, aex, teraz mam aex mod i na żadnym nie działa szybkie ładowanie. Napis na ekranie blokady sugeruje, że niby jest, ale tel ładuje się ponad 3h. Na miui jest to max 1,5h. Ładowarka i kabel są oryginalne. Trzeba gdzieś włączyć tę opcję?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts