Dzienny Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 @RSL czemu akurat los, jest sporo ciekawszych alternatyw dla RR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 @Dzienny I nie wspieranych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmonx Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Ktoś testował już może Pure Fusion OS?? Na XDA go chwalą, zastanawiam się czy warto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 @zimmonx Jeśli nie wiesz co zainstalować to wybierz Spoiler https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-aospextended-rom-v4-2-t3606085 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmonx Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 1 godzinę temu, majdan12 napisał: @zimmonx Jeśli nie wiesz co zainstalować to wybierz Ukryj treść https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-aospextended-rom-v4-2-t3606085 Właśnie na tym romie siedzę Ale ten pure os też wygląda obiecująco, dlatego pytam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djdarkster Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 10 godzin temu, zimmonx napisał: Ktoś testował już może Pure Fusion OS?? Na XDA go chwalą, zastanawiam się czy warto... Tak testował, bardzo fajny rom z wieloma ciekawymi opcjami, chodzi jak rakieta, nic nie zacina. Z baterią było średnio, a przynajmniej na pierwszym nieoficjalnym wydaniu, więc może teraz jest lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 2 minuty temu, Djdarkster napisał: Tak testował, bardzo fajny rom z wieloma ciekawymi opcjami, chodzi jak rakieta, nic nie zacina. Z baterią było średnio, a przynajmniej na pierwszym nieoficjalnym wydaniu, więc może teraz jest lepiej Na pewno jest lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 któryś z romów ma kernel, który podnosi taktowanie proca w wersji 3/32 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 59 minut temu, Mr X napisał: któryś z romów ma kernel, który podnosi taktowanie proca w wersji 3/32 ? Soviet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 (edited) Wyszedł nowy AOSP http://downloads.aospextended.com/gemini/ #Update #Changelog AospExtended 4.6 September Update! Final Nougat release -Merge September security patch -Merge latest AOSP Tag -Merge latest CAF Tag in respective repos -New AospExtended bootanimation -Fixed adaptable storage -Fix memory leaks -Add support for more boost frameworks from Paranoid Android -Improve fingerprint scanner performance -Allow user to add or remove QS tiles with one click -DUI: Support for left landscape navbar -DUI: Migrate from broadcasts to API for some action handling -Fix few NPEs -Update all translations -Update AEX Papers -Update all pre-built packages -Performance enhancements and bug fixes 62 [6:27:31 PM]AOSP Extended Channel: Thanks to Moelle for this awesome new Bootanimation! 39 edited [9:41:42 PM]AOSP Extended Channel: Those who are curious about the Blueborne malware, yes that vulnerability has been dealt with. Edited September 16, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Ostatnio siedzę na najnowszym RR i standardowo sobie chwalę. Ale zaraz potestuję tego AOSP Extended Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 @dskarb Do RR raczej nie wrócisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djdarkster Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 22 godziny temu, Mr X napisał: któryś z romów ma kernel, który podnosi taktowanie proca w wersji 3/32 ? Najnowszy AEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimmonx Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 NO i niestety z przykrością stwierdzam, że ostatni AEX niestabilny...chyba ze względu na ten kernel. Randomowe restarty już mi się zdarzyły. Podobno aktualizacja ma to wkrótce poprawić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Też zauważyłem wady nowej wersji- spadek płynności i większy drain baterii. Nic innego u mnie nie wystąpiło. Jak zauważyłem wprowadzenie custom kernela to od razu spodziewałem się problemów. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 u mnie jak na razie telefon zasuwa bez problemów na najnowszym aosp extended. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djdarkster Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 (edited) 2 godziny temu, Kios napisał: Też zauważyłem wady nowej wersji- spadek płynności i większy drain baterii. Nic innego u mnie nie wystąpiło. Jak zauważyłem wprowadzenie custom kernela to od razu spodziewałem się problemów. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Ale poprzednie wersje też miały custom kernel, tylko tamten kernel był mniej 'podkręcony'. Narazie polecam poczekać na nowszą wersję albo wrzucić starszy kernel/rom Edited September 19, 2017 by Djdarkster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Był customowy, jednak nie posiadał tylu modyfikacji i dlatego był stabilny bez potrzeby grzebania w parametrach. Wrzucenie samego kernela w formie boot.img to niestety nie wszystko, dużo syfu i plików konfiguracyjnych pozostanie po poprzednim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adnage Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Nie wiem, jakim cudem do oficjalnego wydania trafił custom kernel. Dla mnie to nie do pomyślenia. I są teraz tego skutki. Inny kernel zawsze można sobie pobrać i zainstalować, a oficjalne wydanie ROM-u powinno być stabilne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 U mnie chodzi stabilnie, nie mam mu nic do zarzucenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Teoretycznie też nie miałem, ale czasami były widoczne chociażby klatkowania animacji. Po wipe system i instalacji poprzedniej wersji wszystko działa znacznie lepiej. Żadnych pozytywnych zmian i poprawek w nowej wersji nie widzę. No i bateria zachowuje się poprawnie: Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Teoretycznie też nie miałem, ale czasami były widoczne chociażby klatkowania animacji. Po wipe system i instalacji poprzedniej wersji wszystko działa znacznie lepiej. Żadnych pozytywnych zmian i poprawek w nowej wersji nie widzę. No i bateria zachowuje się poprawnie: Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Hej, wynik jaki prezentujesz dot.SoT uzyskałeś przy polaczeniu danych na WiFi ? Kernel z romu czy zmieniony?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Kernel i rom w wersji z 25.08. Połączenie z internetem mieszane. W domu ciągle połączony z Wi-Fi. Poza domem sieć komórkową uruchamiam wyłącznie gdy jej potrzebuję. Żadnego oszczędzania energiiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adnage Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Wyszła nowa wersja AEX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Kernel i rom w wersji z 25.08. Połączenie z internetem mieszane. W domu ciągle połączony z Wi-Fi. Poza domem sieć komórkową uruchamiam wyłącznie gdy jej potrzebuję. Żadnego oszczędzania energii Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Mógłbyś podesłać sam kernel z tego romu? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 @Piano http://www115.zippyshare.com/v/ZbPNNh0m/file.html Ciekawe, czy zadziała na nowszych wersjach lub będą jakieś problemy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Działa, zobaczymy jak dalej Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AC130PL Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Witam. Borykam się z niedziałającą w pełni stabilizacją obrazu. Rom obojętny, to samo jest na AOSPA, AEX 4.5 i 4.6, RR 5.8.5, Pure Fusion. Nie działa oś w dół, na Miui 8 wbudowana kalibracja nie działała, na Miui 9 co ciekawe działała. Żadne zipy, APK nie działają :/ Spotkał się ktoś z czymś takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Prawdopodobnie wszyscy, niektórzy tylko nie są tego świadomi lub nie wiedzą jak stabilizacja powinna działać. Ostatnim systemem z działającym w pełni OIS jest najnowsze wydanie miui 7.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Ktoś używa AOSP od JDCTeam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Ja używałem przez parę dni najnowszej wersji STABLE od JDCTeam z kernelem BB. Muszę przyznać, że chodziło to bardzo fajnie. Wszystko płynnie, stabilnie. Dla laika niepotrzebującego miliona ustawień to jedna z lepszych opcji moim zdaniem. Dziś właśnie przesiadłem się na AOSPExtended w wersji zmodowanej przez użytkownika DennySpb (link na "telegramie" lub podeślę chętnym). Chyba ostatnie wersje AOSP Extended są najlepsze póki co dla naszych Mi5. RR przy nich jest jakiś ociężały, choć równie stabilny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Najnowsze wydanie aex w moim przypadku działało tragicznie, telefon lagował i przestało działać wybudzanie przez wciśnięcie home. Najlepsza wersja tego romu to ostatnie wydanie 4.5.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Albo z resztą poczekam na tym ostatnim RR na wydanie stabilnego LOS na Oreo Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 18, 2017 Author Share Posted October 18, 2017 (edited) Że wam się chce tak testować. Ja powróciłem do Xiaomi Mi Note z MoKee i jest bosko co lepsze to jedyny sensowny system na ten model. Edited October 18, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Nie testuję już. Siedzę na LOS albo RR, chciałem jeszcze w sumie AOSP sprawdzić, ale mi się nie chce. Jak się pojawi LOS Oreo to już pewnie na nim zostanę do zmiany telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts