Modyfikacje systemowe
10 topics in this forum
-
Alternatywne systemy + Firmware + Kernel dla Mi 5 - Aktualizacja 18:27, 31 lipca 2017 - Bez aktualizacji listy systemów 1 2 3 4 46
by majdan12- 2 followers
- 1.6k replies
- 145.9k views
Posiadałem Mi 5 - 3 GB RAM - 64 GB ROM. Przetestowałem: Android 7 Spoiler 1. Resurrection Remix Spoiler Przetestowane: 1. RR-N-v5.8.2-20170313-gemini-Official 2. RR-N-v5.8.2-20170320-gemini-Official 3. RR-N-v5.8.2-20170326-gemini-Official 4. RR-N-v5.8.2-20170401-gemini-Official 2. LineageOS 14.1 Spoiler Przetestowane: 1. lineage-14.1-20170314-nightly-gemini-signed 2. lineage-14.1-20170411-nightly-gemini-signed 3. lineage-14.1-20170627…
Last reply by newyk22, -
-
- 3 followers
- 3 replies
- 2.9k views
Witam serdecznie. Wciąż wielu posiadaczy smartfonów jest właścicielami flagowej niegdyś MI5. Niestety od dawna smartfon nie jest aktualizowany. Swego czasu wpadłem na pomysł uaktualnienia i połączenia najlepszych modyfikacji romów MIUITR oraz Global. Wersja jaką przedstawiam jest wersją Alfa, jednak jest wersją w pełni funkcjonalną. Zaznaczam że nie jestem profesjonalnym Developerem. Zapraszam do testowania. Uwagi mile widziane. UWAGA: Instalacja tylko przez TWRP (wymagany root ). Przed instalacją wykonaj w TWRP czyszczenie „Dalvik /ART. Cache”, „Cache”, „System” oraz „Data” (nie tracisz danych zapisanych w pamięci wewnętrznej , formatowanie „Data” „wymazuje” w…
Last reply by AlexW, -
- 1 follower
- 0 replies
- 693 views
Pobierz Tweak AKT_Profile_1.6_FINAL.zip Wejdź do TWRP i zainstaluj ww. zip. Otwórz aplikację „Terminal”: 1.Wpisz kod: su po uzyskaniu praw dostępu do katalogu głównego wpisz AKT 2. Wybierz 1. OP3 / Snapdragon 820 ... oraz sekcje:1 lub 2 lub 3…. 3.Wybierz preferowany profil (polecam Project Zhana i XANA np. Zhana Balanced w sekcji Balanced ) Gotowe! Ciekawostka: punkt 6 w sekcji Bateria – „Projekt XANA Bateria Extreme” nie jest przeznaczony do gier, ale możliwy jest 14 godzinny SoT na matrycy Amoled! Profile można zmieniać co najmniej codziennie lub usuwać / przywracać.
Last reply by dudijack, -
- 20 replies
- 3k views
https://xiaomi.eu/community/threads/9-2-14.49206/post-472278 Jest szansa na jakieś porty. To on przeportował 9.1.24 na Mi5 (port z Mi5s). Może to jeszcze obleci... Obserwuję w każdym razie.
Last reply by goszka, -
- 3 followers
- 32 replies
- 10.2k views
Sensor użyty w MI5 obsługuje nowe API kamery, czyli pełny tryb manualny, pliki RAW. Włączenie tego trybu dokonujemy plikiem z załącznika, który posiada tez poprawkę na obrót obrazu w przednim aparacie.
Last reply by mrosi, -
- 4 followers
- 31 replies
- 19.4k views
Cześć. Od niedawna zaczął mnie irytować mój mi 5. Zawsze po kilku godzinach używania telefonu musiałem wyczyścić pamięć RAM, bo gdy dochodziło do około 700 MB wolnej pamięci to telefon wyraźnie zwalniał. Poszedłem szukać po forach i zauważyłem, że nie tylko mi to przeszkadza. Zacząłem grzebać w ustawieniach deweloperskich i chyba udało mi się ogarnąć ten telefon. Po pierwsze wyłączyłem "włącz optymalizację miui", po drugie wyłączyłem "optymalizacja pamięci" (wymagany reset telefonu) i jeszcze włączyłem "renderowanie na GPU" aby odciążyć CPU. Od tego czasu (3 dni) telefon chodzi jak szalony. W ogóle nie czyszczę pamięci RAM, wszystkie procesy mam w tle, skacze sobie mię…
Last reply by uki85, -
- 1 reply
- 1.8k views
Jestem zielony w custom kernelach ale zainstalowałem wyżej wymieniony i teraz mam takie pytanie czy te funkcje: Spoiler - Available for MI 5, MI 5s, MI 5s Plus, MI Mix and MI Note 2 - O3, CFLAGS AND GRAPHITE Optimizations - Built with UBERTC 5.3 + Governors: Impulse, Despair, Zzmove, Cultivation, Chill, Cafactive, Darkness, Relaxed, Blu_active, ElementalX, Interactive, Conservative, Ondemand, Powersave, Lionheart, Bioshock and Performance. + I/O Schedulers: Noop, Deadline, Cfq, Fiops, Bfq, Zen, Sio, Sioplus, Tripndroid and Maple. - Hotplug and Lazyplug - Touch Boost - Thermal Tweaks - Adreno Idler - Kcal Controls …
Last reply by dskarb, -
- 1 follower
- 44 replies
- 9.3k views
CM 13, CM14.1 posiadają dotykowe odblokowanie palcem, MIUi nie. Co zrobić aby w MIUI to działało? Należy zainstalować w TWRP pliki z załącznika.
Last reply by alex_master, -
- 0 replies
- 2k views
Może komuś się przyda link do https://forum.xda-developers.com/mi-5/how-to/tutorial-enable-multi-window-split-t3620840 Ważne aby zmienić w filmie rozdzielczość na HD bo tak to nie widać co jest wybierane ( a i tak przynajmniej ja po 2-3 razy musiałem oglądać co jest wybierane gdyż na filmie jest to robione bardzo szybko) . Przestawałem na miui 8.6 7.6.15 i działa przy czym ja mam na telefonie roota.
Last reply by dentka, -
- 17 replies
- 7k views
Witam. Jak w temacie oficjalne twrp z tego wątku: http://forum.xda-developers.com/mi-5/development/recovery-twrp-xiaomi-mi-5-t3412123 ale z działająca funkcją OTG dzięki czemu można robić backup na np USB sticka. Instalacja przez fastboot: fastboot flash recovery TWRPtest2.img DONWLOAD: http://www.mediafire.com/download/2ju265xplxaft00/TWRPtest2.img MD5: B646876B1301F8FAAC1690DE4942FDC8 --------------------------------------------------------------------------------------- Wszelkie podziękowania należą się autorowi tego recovery: http://forum.xda-developers.com/member.php?u=455439
Last reply by Daniel666,