Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Dnia 15.03.2016o19:23, Menntu napisał:

Witam. Mam problem ze sprawdzeniem swojego telefonu. Dziś do mnie dotarł mój R3, zamówiony był z allegro. Na opakowaniu, w środku ani nigdzie nie moge znaleźć 20-to cyfrowego ciągu liczb. Wszystki ciągi mają od 13 do 16 cyfr. W opakowaniu nie mam żadnej zrapki ani nic takiego na czym jest zapisane jakiś kod. W instrkucji tez nic nie ma.

Wersja to MIUI Global 7.1 (stabilna) 7.1.91.99(LHPCNCK)

(Gdy wchodze w aktualizacje wyskakuje "Sprawdź dostępność aktualizacji na MIUIPolska.PL)

IMEI sie zgadza, sprawdziłem go też na numberingplans.com. Pokazało, że wygląda spoko, ale nie mają danych o tym telefonie...

Ktoś coś? ;/

Nie masz nigdzie na pudełku takiej nalepki:

mi-power-bank-code.jpg

Zdrap szare pole - tam powinien być kod.

Edited by szczuru
Posted
1 godzinę temu, Menntu napisał:

Nie miałem naklejki. Sprawdzilem aplikacja i było zielone :)

A co to za aplikacja?:)

Posted
Dnia 11.03.2016 o 13:47, andrus napisał:

witam,

security code kod z opakowania sprawdzany przeze mnie na srtonie www.mi.com/verify/ sprawdzany 1345 razy 

MIUI 7 by xiaomi.eu 55.11.19(rozwojowa)

słabo działa głośnik rozmów (bardzo cichy pomimo ustawienia na maxa) 

Wg mnie podróba. Co sądzicie ? 

oddaję go w poniedziałek sprzedawcy 

Veryfikacja1.jpg

Czy możesz już ujawnić nazwę tego użytkownika allegro i napisać, jak poszła procedura zwrotu?

Posted

Czesc, dotarl do mnie RMN3 i chcialem go zweryfikowac. Mam takie info i obawy ze to podjebka. Na czerwono zamazalem kawalek imei;)

rmn3pro.png

Posted (edited)

Jak sprawdzić RedMi Note 3 PRO??

Dnia 19.04.2016 o 22:15, maxblink napisał:

Czesc, dotarl do mnie RMN3 i chcialem go zweryfikowac. Mam takie info i obawy ze to podjebka. Na czerwono zamazalem kawalek imei;)

rmn3pro.png

Co to za stronka na której go próbowałeś zweryfikować??

Edited by jack78
Posted (edited)
Dnia 19.04.2016 o 22:15, maxblink napisał:

rmn3pro.png

Masz napisane jak byk że dane z telefonu które zostały sprawdzone nie pokrywaja sie z danymi fabrycznymi dla tego telefonu.

Przełączyłeś tryb baterii jak trzeba?

Gdyby był lipny miałbyś taki ekran - 175221kkfskfkgggsk3dmc.jpg

1 godzinę temu, jack78 napisał:

Jak sprawdzić RedMi Note 3 PRO??

Co to za stronka na której go próbowałeś zweryfikować??

http://en.miui.com/thread-98838-1-1.html

Edited by newelco
Posted

Znalazłem inną wersję, ale niestety mam identyczny komunikat jak kolega wyżej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 23.04.2016 o 12:00, newelco napisał:

Masz napisane jak byk że dane z telefonu które zostały sprawdzone nie pokrywaja sie z danymi fabrycznymi dla tego telefonu.

Przełączyłeś tryb baterii jak trzeba?

Gdyby był lipny miałbyś taki ekran - 175221kkfskfkgggsk3dmc.jpg

http://en.miui.com/thread-98838-1-1.html

O co chodzi z tym trybem baterii?

Posted

Cześć, to mój pierwszy wpis na forum i zaczyna się od pytania.

Wczoraj otrzymałam zamówiony Redmi 3 i nie ma tam żadnej zdrapki na opakowaniu, ale z tego co wyżej przeczytałam, w tym modelu zdrapek nie ma. Chciałam po imei sprawdzić, ale na stronę http://order.xiaomi.com/service/imei również nie mogę się dostać od wczoraj, nie wczytuje się, wiec pojawił się niepokój, jak mogę zweryfikować autentyczność telefonu?

Telefon zamawiałam na allegro i w ustawieniach wersja MIUI jest: MIUI by xiaomi.eu 7.1 (stabilna). Włączyłam język polski i wszystko śmiga. Czy działajaca wersja MIUI po polsku gwarantuje autentyczność, czy jeszcze powinnam w inny sposób potwierdzić?

Posted

Masz problem, zrób reflash xiaomi.Eu MiFlashem. Jak wejdzie to oryginalny.

PS. Widział ktoś podróbki Redmi 3?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

A jeśli na smartfonie jest oprogramowanie China Stable powiedzmy w wersji V7.2.1.0.LXKCNDA a aktualizator wykrywa i instaluje:  V7.3.1.0.LXKCNDD to też można powiedzieć, że jest oryginalny?

To pytanie tak tylko z ciekawości. Wyczytać można, że wgranie MIUI Polska weryfikuje oryginalność. A jak jest ze Stable

Posted

Na pewno jak na każdym telefonie. Wgrasz stock ROM (stock czy custom, byleby na ten model który posiadasz) i wszystko będzie ok, to znaczy że oryginaly.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Posted

Dobra, ale nie mówię tutaj o ręcznym wgrywaniu ROM tylko aktualizacji poprzez OTA. Chodzi o to, że kupujesz słuchawkę z jakimś tam oprogramowaniem i poprzez OTA aktualizujesz do nowszej wersji

• 4 weeks later...
Posted

Mnie się w ogóle pokazało co innego. Ani MiRecovery ani powalony robocik androida... TeamWin 2.8.7.0 by Cloud. Zatem mam podróbkę?

Posted (edited)
6 godzin temu, Redmi2 napisał:

A jakie klawisze wyciskasz na fastboot?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Wchodzę do aktualizacji i uruchamiam w trybie recovery. Teraz w domu zdrapałem zdrapkę dwa razy i pokazało mi za pierwszym że pierwszy raz ktoś wklepuje kod. Za drugim że drugi. Wpisałem na stronie razem z IMEI i SN. Wyskoczyło mi to. Ktoś może pomóc stwierdzić czy oryginalny?

Bez tytułu.jpg

Edited by Johnnatan
Więcej szczegółów.
  • 4 weeks later...
Posted

Koledzy, czy na opakowaniach Redmi Note 3 jest zdrapka z kodem? Sprzedałem właśnie na Allegro swój smartfon (kupiłem w zamian Mi5, hehe), ale Kupujący domaga się kodu spod zdrapki. A zdrapki niet :( Telefon kupiony na początku stycznia, wgrany ROM xiaomi.eu, jest fastboot, bootloader odblokowany... Jak udowodnić gostkowi autentyczność produktu???

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, zamówiłem redmi note 3 PRO i chciałem zapytać czy posiadaja one zdrapkę z kodem weryfikacyjnym? A jak nie to sprawdzenie z tej strony da mi 100% pewności, że mam orginał albo ścierwo? 

Dnia 26.06.2016 o 13:05, homman napisał:

Strona do sprawdzania przez IMEI

Wciaz działą :

http://www.mi.com/verify/#imei_en

Posted (edited)

Nie ma zdrapek.

Aż tak xiaomi telefonów nie podrabiają.

Stare redmi note redmi 1S. Redmi note 2 się pojawiło kilka sztuk.

Mi note np.

Ale to idzie wykryć od razu prawie. Np mi note klon ma tylko 10 tyś pkt max 18 zamiast 40 50 w antutu.

Akcesoria tak ale szczerze to widziałem w necie może 5szt podrobionych telefonów kiedykolwiek. Nie panikuj.

Ale jak nie kupują od sprawdzonych sprzedawców tylko 2 $ taniej to wiesz... 

Edited by homman
  • 4 weeks later...