rezek10

Brick - czy to mozliwe?

Recommended Posts

Otóż mój drogi tato korzysta na co dzień z mi3.Podłączył go wczoraj do ładowarki usb,niby się łaodwał,ale rano okazało się,że bateria padła i teraz miga tylko czerwona dioda przy próbie ładowania przez ładowarki sieciowe.Gdy jednak podłącze go do powerbanka to dioda świeci się stałym światłem przez około 10 sekund,po czym wyłącza się.Telefon na nic nie reaguje.Co się mogło stać i jak to naprawić ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Długo trzymales na sieciowej? Podaj mu ładowarkę 1A lub najlepiej 2A i zostaw na 30 minut.

Wysłano z MI Note

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podałem mu teraz ładowarkę 2A od mojego oneplous one i czekam już 25 minut i nadal nic,chcociaż dioda nie mrugała tym razem,tylko świeci się stało.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To zostaw tak. Jeśli nic nie jest uszkodzone to dioda powinna zmienić się na żółto i potem ładować do zielonej.

Wysłano z MI Note

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadal to samo.Co mogło się stac podczas jednego cyklu ładowania,że teraz telefon nie chce się podnieść?Co jeszcze moge zrobić ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oryginalnej?Próbowałem.Jedynie jakaś zmiana to było użycie PB od xiaomi.Ale po 10 sekundach wogóle dioda już nie działała.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też tak miałem już kilka razy, podczas ładowania próbuj telefon włączyć. Wtedy albo zaskoczy pełne ładowanie albo telefon się włączy. Spokojnie. Telefon jeszcze nie jest uwalony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A masz gwarancję? Bo jeśli tak to nie warto do mnie bo ja zrobię to co sam zrobiłeś czyli podłączenie ładowarki.

Nie będę go otwierał bo na śrubkach jest plomba i potem nie oddasz na gwarancję.

Jeśli okaże się, że do wymiany jest płyta główna to w Xiaomi wymienią bez kosztów (o ile przebrniesz przez nich) a u mnie zabulisz jak za zboże.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy ktoś wie czemu dzieją się takie rzeczy? Właśnie też miałem taką sytuację i podpięcie 2A załatwiło sprawę, ale niezbyt cieszy mnie cała sytuacja. Pytanie czy coś się kończy czy coś z romem? ktoś coś wie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak w temacie żona słuchałą youtuba w samochodzie, wg niej był naładowany i "sam" się wyłączył. Od tamtej pory nie da się uruchomić, podczas ładowania miga czerwona dioda. Czy to już koniec, czy da się jeszcze coś zrobić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Były przypadki, że bateria nagle spadła do 0%, zostaw na ładowarce kilka godzin i wtedy zobacz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbuj podłączyć po USB do komputera. Czasem niskie napięcie pomaga.

Wysłano z MiNote

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potrzebuje pomocy z mi3 nie dziala nic poza trybem fastboot probowalem miflash ,operacja zakonczyla sie pomyslnie ale nie pomoglo dalej restaruje sie  co jakies 5s z logiem mi  proba wejscia w twrp nie daje rezultatow tylko fastboot i ladowanie  bateri dziala dodam jeszcze ze zaczelo sie od uzywania  gier nagle restart i tak caly czas tak  czy ktos ma jakies pomysly co robic ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak i lipa jakies jeszcze pomysly ?

 

teraz po probie wgrania miflash twrp czego kolwiek tylko fastboot sie uruchamia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam serdecznie, mam podobny problem.

 

Nabyłem Xiaomi Redmi Note 3 Pro i razem ze znajomym informatykiem przeprowadzaliśmy proces instalacji MIUI Polska 2016 zgodnie z poniższą procedurą: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Dodatkowo posiłkowałem się tym nagraniem:

https://goo.gl/PpmkbW

 

Wszystko przebiegło zgodnie z planem i przy ostaniej fazie działania:

"

  1. Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot

"

Telefon się wyłączył i reaguje na przycisk power.

 

Po podłączeniu do ładowarki sieciowej od Xiaomi, 2000 miliA dioda mruga na czerwono po czym po ok 15 minutach przestaje mrugać.

 

Po podłączeniu do ładowarki Samsunga 2 A dioda miga znacznie krócej, ok 5 minut i zgasła.

 

Po podłączeniu łądowari HTC, 1 A, dioda przestała migać po ok 3 minutach.

Problem leży w ładowarce czy próbie wgrania MIUI Polska.

 

Zauważyłem, że do mojego model zaleca sie ROM Kenzo, ja użyłem AQUA

Dziękuję za każdą odpowiedź.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jak kolega wyżej pisał.

Nie za ciekawa sytuacja. Wgrałeś soft nie z tego telefonu co trzeba. A mają inne procki. Jak masz gwarancję to ślij. Tylko jak coś to nic nie wiesz. :P

Bo obawiam się, że bez zwierania tzw. test points się nie obejdzie.

Ale jeszcze popytaj w swoim dziale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie. Po podłaczeniu telefonu do kompa nie rozpoznaje go. Jedynie po podpięciu do łądowarki sieciowej na telefonie miga czerowana dioda i po ok. 5 minutach przestaje. 

Wstawiam komunikat z windows:

 

1..PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może @Acid podpowie.

Ale na moje oko musisz skorzystać z powyższego poradnika co zapodałem z YT. Jak nie możesz uruchomić telefonu nawet by pokazał logo Mi i wgrałeś soft nie z tego telefonu to tylko zwarcie tzw. test points pozostało. I oczywiście modlitwa by komputer rozpoznał telefon. :)

Jak byś takie coś zrobił w Samsungu czy w smartphone z innej firmy to już by była płyta główna do wymiany.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki Pietr.

Znalazłem jeden serwis we Wrocławiu, który mówi że może spróbować coś podziałąć. Chyba najpierw wyślę tam telefon i zobaczę czy coś pomoże.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.