rezek10 3 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Otóż mój drogi tato korzysta na co dzień z mi3.Podłączył go wczoraj do ładowarki usb,niby się łaodwał,ale rano okazało się,że bateria padła i teraz miga tylko czerwona dioda przy próbie ładowania przez ładowarki sieciowe.Gdy jednak podłącze go do powerbanka to dioda świeci się stałym światłem przez około 10 sekund,po czym wyłącza się.Telefon na nic nie reaguje.Co się mogło stać i jak to naprawić ? Link to post Share on other sites
Acid 3,940 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Długo trzymales na sieciowej? Podaj mu ładowarkę 1A lub najlepiej 2A i zostaw na 30 minut. Wysłano z MI Note Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Podałem mu teraz ładowarkę 2A od mojego oneplous one i czekam już 25 minut i nadal nic,chcociaż dioda nie mrugała tym razem,tylko świeci się stało. Link to post Share on other sites
Acid 3,940 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 To zostaw tak. Jeśli nic nie jest uszkodzone to dioda powinna zmienić się na żółto i potem ładować do zielonej. Wysłano z MI Note Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Zostawiam teraz na noc,ale nadal jest czerwona. Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Nadal to samo.Co mogło się stac podczas jednego cyklu ładowania,że teraz telefon nie chce się podnieść?Co jeszcze moge zrobić ? Link to post Share on other sites
logichard 0 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Na moim mi3w pomaga właśnie ładowarka 2A, uzywasz ładowarki od Xiaomi? Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Oryginalnej?Próbowałem.Jedynie jakaś zmiana to było użycie PB od xiaomi.Ale po 10 sekundach wogóle dioda już nie działała. Link to post Share on other sites
przemekamag 20 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Też tak miałem już kilka razy, podczas ładowania próbuj telefon włączyć. Wtedy albo zaskoczy pełne ładowanie albo telefon się włączy. Spokojnie. Telefon jeszcze nie jest uwalony. Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 (edited) Trzymać tlyko przycisk włączania?I przez ile sekund? Edited February 18, 2015 by rezek10 Link to post Share on other sites
Endriu 28 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Pewnie jak w przypadku wychodzenia z Fast Boot - 30s wystarczy, ale np. 5 będzie za mało Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 nic się nbie dzieje Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 19, 2015 Author Report Share Posted February 19, 2015 Przyjmiecie go na serwis w Polsce?Tak żebym nie musiał odsyłac go aż do chin ? 1 Link to post Share on other sites
Acid 3,940 Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 A masz gwarancję? Bo jeśli tak to nie warto do mnie bo ja zrobię to co sam zrobiłeś czyli podłączenie ładowarki. Nie będę go otwierał bo na śrubkach jest plomba i potem nie oddasz na gwarancję. Jeśli okaże się, że do wymiany jest płyta główna to w Xiaomi wymienią bez kosztów (o ile przebrniesz przez nich) a u mnie zabulisz jak za zboże. Link to post Share on other sites
rezek10 3 Posted February 19, 2015 Author Report Share Posted February 19, 2015 Przy sieciowej 2A ruszył Dzięki za pomoc chłopaki. Link to post Share on other sites
th0rax 5 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Czy ktoś wie czemu dzieją się takie rzeczy? Właśnie też miałem taką sytuację i podpięcie 2A załatwiło sprawę, ale niezbyt cieszy mnie cała sytuacja. Pytanie czy coś się kończy czy coś z romem? ktoś coś wie? Link to post Share on other sites
soulfly777kris 3 Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Ogólnie nie powinno się wyczerpywać w każdym fonie baterii do spodu, taka zasada niby. 1 Link to post Share on other sites
Grzechooo 0 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Jak w temacie żona słuchałą youtuba w samochodzie, wg niej był naładowany i "sam" się wyłączył. Od tamtej pory nie da się uruchomić, podczas ładowania miga czerwona dioda. Czy to już koniec, czy da się jeszcze coś zrobić? Link to post Share on other sites
ZduneX25 777 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Były przypadki, że bateria nagle spadła do 0%, zostaw na ładowarce kilka godzin i wtedy zobacz. Link to post Share on other sites
Acid 3,940 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Spróbuj podłączyć po USB do komputera. Czasem niskie napięcie pomaga. Wysłano z MiNote Link to post Share on other sites
Grzechooo 0 Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 A na jak długo, bo już kombinuj i tak i tak. Link to post Share on other sites
ZduneX25 777 Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 No tak z dobrą godzinę jak pod PC. Link to post Share on other sites
nowygold 0 Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Potrzebuje pomocy z mi3 nie dziala nic poza trybem fastboot probowalem miflash ,operacja zakonczyla sie pomyslnie ale nie pomoglo dalej restaruje sie co jakies 5s z logiem mi proba wejscia w twrp nie daje rezultatow tylko fastboot i ladowanie bateri dziala dodam jeszcze ze zaczelo sie od uzywania gier nagle restart i tak caly czas tak czy ktos ma jakies pomysly co robic ? Link to post Share on other sites
tomekw100 8 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Próbowałeś wgrać TWRP przez fastboot ? Link to post Share on other sites
nowygold 0 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 tak i lipa jakies jeszcze pomysly ? teraz po probie wgrania miflash twrp czego kolwiek tylko fastboot sie uruchamia Link to post Share on other sites
woloszyng 0 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Witam serdecznie, mam podobny problem. Nabyłem Xiaomi Redmi Note 3 Pro i razem ze znajomym informatykiem przeprowadzaliśmy proces instalacji MIUI Polska 2016 zgodnie z poniższą procedurą: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Dodatkowo posiłkowałem się tym nagraniem: https://goo.gl/PpmkbW Wszystko przebiegło zgodnie z planem i przy ostaniej fazie działania: " Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot " Telefon się wyłączył i reaguje na przycisk power. Po podłączeniu do ładowarki sieciowej od Xiaomi, 2000 miliA dioda mruga na czerwono po czym po ok 15 minutach przestaje mrugać. Po podłączeniu do ładowarki Samsunga 2 A dioda miga znacznie krócej, ok 5 minut i zgasła. Po podłączeniu łądowari HTC, 1 A, dioda przestała migać po ok 3 minutach. Problem leży w ładowarce czy próbie wgrania MIUI Polska. Zauważyłem, że do mojego model zaleca sie ROM Kenzo, ja użyłem AQUA Dziękuję za każdą odpowiedź. Link to post Share on other sites
situ 39 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 44 minuty temu, woloszyng napisał: Zauważyłem, że do mojego model zaleca sie ROM Kenzo, ja użyłem AQUA Dziękuję za każdą odpowiedź. To chyba sam sobie odpowiedziałeś ,wgrałeś nie prawidłowy rom. Tutaj jest dział do twojego telefonu. https://miuipolska.pl/forum/forum/207-redmi-note-3-pro/ Link to post Share on other sites
Pietr 76 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Tak jak kolega wyżej pisał. Nie za ciekawa sytuacja. Wgrałeś soft nie z tego telefonu co trzeba. A mają inne procki. Jak masz gwarancję to ślij. Tylko jak coś to nic nie wiesz. Bo obawiam się, że bez zwierania tzw. test points się nie obejdzie. Ale jeszcze popytaj w swoim dziale. Link to post Share on other sites
woloszyng 0 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Wysyłka na gwarancji raczej nie wchodzi w grę. Czy w Polsce będę mógł to jakoś ogarnąć? Link to post Share on other sites
Antek Szprycha 31 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Podstawowe pytanie. Czy komp go widzi? Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to post Share on other sites
woloszyng 0 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Nie. Po podłaczeniu telefonu do kompa nie rozpoznaje go. Jedynie po podpięciu do łądowarki sieciowej na telefonie miga czerowana dioda i po ok. 5 minutach przestaje. Wstawiam komunikat z windows: Link to post Share on other sites
Pietr 76 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Może @Acid podpowie. Ale na moje oko musisz skorzystać z powyższego poradnika co zapodałem z YT. Jak nie możesz uruchomić telefonu nawet by pokazał logo Mi i wgrałeś soft nie z tego telefonu to tylko zwarcie tzw. test points pozostało. I oczywiście modlitwa by komputer rozpoznał telefon. Jak byś takie coś zrobił w Samsungu czy w smartphone z innej firmy to już by była płyta główna do wymiany. Link to post Share on other sites
woloszyng 0 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Dzięki Pietr. Znalazłem jeden serwis we Wrocławiu, który mówi że może spróbować coś podziałąć. Chyba najpierw wyślę tam telefon i zobaczę czy coś pomoże. Link to post Share on other sites
Pietr 76 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Ślij do @Acid'a https://miuipolska.pl/serwis-miui-polska/ Link to post Share on other sites
woloszyng 0 Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Właśnie ogarnałem, że ten serwis to @Acid. Dzięki Panowie za wszystkie rady:) Link to post Share on other sites
Recommended Posts