[email protected] Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 UC Zabrze. Słyszałem właśnie o Przemyślu i dlatego zamieściłem powyższy post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boroch Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Nie podlegam pod Zabrze, ale kto wie, może i tam zaczęli wygłupy z CE.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Ale wiecie czy telefony z oficjalnej dystrybucji mają oznakowanie CE na pudełku i samym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Na pudełku jest oznaczenie CE a na telefonie nie pamiętam a nie ma żony bym mógł sprawdzić bo telefon ma przy sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
boroch Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 U mnie na Redmi 4x jest CE i na pudełku i na telefonie. Ładowarka też jest europejska.Telefon kupiłem na Aliexpress.Na 4a też pewnie robią jeżeli jest global version. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkaa Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 mam taki mały, wkur.zający problem: nie chcę wibracji przy powiadomieniach z fb, messengera itp. (chcę zachować sam dźwięk) nie widzę nigdzie opcji umożliwiającej wyłączenie tej cholernej wibracji, ma ktoś pomysł gdzie tego szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Na tyle obudowy 4a jest naklejka z CE. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 (edited) Cześć, zakupiłem telefon w Play na abonament gdzie niby wgrywają od razu Global ROM. Mam pytanie jak to jest z polityką gwarancji? Chciałbym wgrać od nowa ROMa i prawdopodobnie zrootować telefon (wgrać xposed), ale jak do tego wszystkiego ma się gwarancja? Czy już po samym wgraniu ROMa tracę gwarancję? Pewnie chciałbym trochę się pobawić ustawieniami po zrootowaniu telefonu ale głupio tak stracić gwarancję, ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o telefon z Play i gwarancję po zrootowaniu? Edited May 27, 2017 by Kamil33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 1 godzinę temu, Kamil33 napisał: jeśli chodzi o telefon z Play i gwarancję po zrootowaniu? Wgrywając roota zawsze tracisz gwarancję u każdego producenta (jak to odkryją). Wgranie oficjalnego romu, stable, czy dev i wyjątkowo custom romu jakim jest miuipolska nie powoduje utraty gwarancji. To oficjalne stanowisko ABC Daty i dotyczy wszystkich Xiaomi z oficjalnej dystrybucji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Czyli gdybym wgrał oficjalnego ROMa i TWRP ale nie zrootował go to mam gwarancję? Ale gdy już zrootuje i np. zacznie się psuć nie z mojej winy to mogę tylko liczyć że nie zauważą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 44 minuty temu, Kamil33 napisał: zacznie się psuć nie z mojej winy to mogę tylko liczyć że nie zauważą? Tak, tylko twrp będzie się gryzło z oficjalnym globalem. Trzeba pokombinować żeby to współgrało. Jak chcesz twrp i roota to rom eu/pl jest lepszym rozwiązaniem. W razie problemów na pewno zauważą, chyba że uda ci się wywalić roota, czy wgrać od nowa rom, przed oddaniem do serwisu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 (edited) W sumie nigdy żaden telefon mi się nie popsuł tak żebym nie mógł włączyć Custom Recovery/Download Mode, czy Xiaomi jakoś częściej się psują? Jeszcze jedna sprawa - MIUIPolska i Xiaomi.eu to dwa różne ROMy? Ale oba posiadają cotygodniowe aktualizacje? No i czy EU też jest jak coś respektowany przez ABC Data jeśli chodzi o gwarancję? Edited May 27, 2017 by Kamil33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 1 godzinę temu, Kamil33 napisał: Jeszcze jedna sprawa - MIUIPolska i Xiaomi.eu to dwa różne ROMy? Ale oba posiadają cotygodniowe aktualizacje? No i czy EU też jest jak coś respektowany przez ABC Data jeśli chodzi o gwarancję? Miuipolska=xiaomi eu to są od pewnego czasu dokładnie te same romy i można używać bez utraty gwarancji. Koledzy połączyli siły i wspólnie wydają romy. Jak zauważysz linki i oznaczenia romów są te same. Acid wydaje jeszcze dodatki Miuipolska które dogrywa się (jak się chce) dodatkowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Dzięki wielkie za pomoc A jak z Xposed? Standardowo wystarczy zaflashować paczkę? Jeszcze coś powinnem wiedzieć o flashowaniu, rootowaniu i innych takich rzeczach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 21 minut temu, Kamil33 napisał: Jeszcze coś powinnem wiedzieć o flashowaniu, rootowaniu i innych takich rzeczach? Jak z Xposed to ne wiem, bo z tym różnie na różnych wersjach Androida. Co do roota to tu używa się supersu. Jest dużo lokalnych poradników na forum na temat flashowania itd. Trudno w jednym zdaniu to streścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Dla wszystkich ciekawych - Xiaomi udostępniło wersję Global Dev dla Redmi 4A, można ją pobrać. Wersja do aktualizacji przez recovery/aktualizacje: tu Fastboot: tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 (edited) Czy działa wam pobieranie ze sklepu play na Xiaomi.EU? Mam ciągle "Czekam na pobieranie" edit: Naprawiłem Edited May 29, 2017 by Kamil33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Mi też czasem nie pobierało, wtedy zatrzymywałem autoaktualizacje i zaczynałem od nowa albo ściągałem każdy update oddzielnie. Później już działało.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Witam! Mam pytanie, ponieważ zastanawiam się nad zakupieniem Xiaomi Redmi 4A i to pytanie kieruje do obecnych użytkowników Jak wygląda sprawa ze Snapchatem i Instagramem w sensie działa to całkiem przyzwoicie po tych wszystkich aktualizacjach? Warto dołożyć i kupić wersję 32GB czy 16GB wystarczy? RTV EURO AGD jest dobrym miejscem na zakup tego smartfonu? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipek Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Cześć. Mam telefon ze Sferisu już prawie miesiąc. Od początku mam MIUI Global Stable 8.1.4.0. Nie mam żadnych aktualizacji przez OTA. Kolega, który też ma Xiaomi mówił mi, że dziś dostał systemową aktualizację przeglądarki od Xiaomi, ja nic takiego nie mam. Czy jest jakiś powód tego, że nie dostaję aktualizacji ani systemu ani aplikacji? Może to być spowodowane odblokowanym bootloaderem? (Bez odblokowanego bootloadera telefon był u mnie około tygodnia-dwóch, też nie było aktualizacji do chociażby MIUI 8.2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
omaa kaan Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 21 hours ago, Filipek said: Czy jest jakiś powód tego, że nie dostaję aktualizacji ani systemu ani aplikacji? Może to być spowodowane odblokowanym bootloaderem? Nie dostajesz aktualizacji systemu, bo zostały zawieszone. Wersje 8.2., które wyszły, okazały się mocno zbagowane i wstrzymano apdejt. Kto się załapał, ten ma. Leci już program beta wersji dla Redmi 4A, więc czekaj cierpliwie, będzie za jakiś czas oficjalna aktualizacja. Nie ma to związku z bootloaderem. Jeśli chodzi o aktualizację przeglądarki, to jeśli nie masz opcji aktualizacji w samej przeglądarce (ustawienia > info o wersji, na samym dole) tzn. że te aktualizacje związane są z nową wersją systemu i tą opcją: https://miuipolska.pl/forum/topic/21674-opinie-miui-official-redmi-4a-global-rom/?do=findComment&comment=334769 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Tak z czystej ciekawosci - ktoś testował już miglobe na tym telefonie? Zamierzam sprawdzić go w drugiej połowie czerwca, jestem ciekaw jak się będzie sprawował, ale jeśli ktoś już testował na bazie jakiegoś xiaomi.eu to prosiłbym o jakieś wrażenia, co działa lepiej, co gorzej Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
omaa kaan Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Jest dostępny 8.2.9.0.MCCMIDL (MIUI8) jako stable. Przez OTA lub do pobrania http://en.miui.com/download-319.html Udanych aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubal Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Mam problem z mikrofonem na dev bo z takim softem mi przyszedł czy mogę wrzucić wersje eu miui 8 prosto z telefonu ?Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 W sensie z global dev czy xiaomi.eu dev? Jeśli masz odblokowany bl to zainstaluj twrp i z niego bezpośrednio (nie resetuj telefonu do systemu!) zainstaluj xiaomi.eu (wipe data, cache, dalvik - nie trzeba wipe systemu). Potem zresetuj i pójdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Tak swoją drogą - u was też jakby wydłużył się czas ładowania telefonu? Ja zaktualizowałem do 7.6.10, naładowałem i było jakieś 4h ładowania, więc wróciłem do 7.5.11 i nadal to samo... Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil33 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Czy też macie tak że podczas słuchania muzyki czy w ogóle gdy z głośnika leci muzyka to po przystawieniu głośnika do ucha słychać dodatkowo szum? Najlepiej u mnie to słychać przy wyciszonym telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Tak, potwierdzam.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Wejdź w apke SMS, przytrzymaj lewy przycisk na dole i wyskoczą ci ustawienia aplikacji. Na samym dole jest ucinanie ogonków.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 1 godzinę temu, Redmi4A napisał: Nie wiem czy już o tym było, ale mam pytanie. Jak wyłączyć polskie znaki z SMS? Nie mogę znaleźć opcji Kodowania znaków w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 @Redmi4A a jaka to najnowsza wersja, xiaomi.eu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 To masz Globala. Nie wiem czy na nim jest ta opcja, bo go nie używam. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 @Redmi4A niestety nie odpowiedziałeś na moje pytanie, albo nie rozumiesz o co zapytałem. Opcja "bez polskich znaków" jest w miui polska (xiaomi.eu) w wersji global nie ma. Skorzystaj z innej aplikacji np. wiadomości google gdzie jest opcja "używaj prostych znaków" co daje ten sam efekt czyli brak ogonków jak i emotek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omaa kaan Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 16 minutes ago, Redmi4A said: Dziwnie dlaczego nie mam tej opcji z kodowaniem. Ciekawe czy tylko ja mam ten problem? W Globalu tej opcji nie ma. Zainstaluj sobie Textra i się nie męcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rostov Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Dzień dobry, niedługo zamierzam kupić swój pierwszy smartfon Xiaomi i mój wybór padł na Redmi 4A 32 GB. W związku z tym mam 2 pytania: 1. Chcę kupić telefon tutaj: https://www.mielectronics.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-4A-232GB-Global-EU-LTE800-Czarny/178 W opisie jest zaznaczone, że telefon posiada oryginalny system MIUI v8 Global z językiem polskim. Czy to jest ten oficjalny Global ROM, o którym tyle piszecie na forum? 2. Jak w MIUI 8 rozwiązana jest sprawa instalacji aplikacji na karcie SD? Edited June 26, 2017 by Rostov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts