Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GizChina umieściło wiadomość o pracach nad udostępnieniem dla Mi4c najnowszego Androida, póki co to tylko plotka, ale chyba byłoby fajnie gdyby nie zapomnieli o tym telefonie, w końcu to ciągle świeża maszynka :) 

Link do artykułu

Opublikowano
1 godzinę temu, Felipe napisał:

GizChina umieściło wiadomość o pracach nad udostępnieniem dla Mi4c najnowszego Androida, póki co to tylko plotka, ale chyba byłoby fajnie gdyby nie zapomnieli o tym telefonie, w końcu to ciągle świeża maszynka :) 

Link do artykułu

Chciałem Ci uświadomić że osoby z tego forum są w teame beta xiaomi ;) 

Dnia 3.12.2016 o 11:07, Acid napisał:

7fb871a12fa08cf39bea4b5562536920.jpg

Wysłane z mojego MI 5

Jak Acid poda taką wiadomość że MI4C będzie mieć tego 7.1 to przyjmę to do wiadomości.

Ale wklejanie takich plotek z pseudo serwisów to jest poziom przekupek na rynku :D

Nawet jeśli to nastąpi to nie będzie mieć żadnego wpływu na MIUI tylko zmieni się cyferka w wersji androida ;) 

Opublikowano
8 godzin temu, Antyhaker napisał:

Dokładnie - nic to nie zmienia, więc na dobrą sprawę nie ma na co czekać. Jeśli tak bardzo Ci Nougat potrzebny to wgrywaj customROM ^^

Raczej chodzi o poruszany już temat: wymagania niektórych aplikacji. Niektóre ponoć wymagają androida w wersji 6.0 lub wyższej . . .

Opublikowano

Pytanie jaka będzie wartość dodana z tego że będzie 70/7.1? Dłuższy czas pracy na baterii, lepsza wydajność i stabilność systemu, kwestie bezpieczeństwa? Jeżeli urządzenie ma na tym stracić to lepiej mieć stabilną starą bazę niż eksperymentalną nową. W większości wypadków aplikacje banków, poczty itp. są kompatybilne od Android 5 w górę.

Opublikowano
43 minuty temu, virusek90 napisał:

Tutaj ktoś pisał o tym: 

Czyli żadne konkrety :D Nie wymieniłeś żadnej apk ani też on tego nie zrobił. Bicie piany nic więcej :D

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slimozis napisał:

Czyli żadne konkrety :D Nie wymieniłeś żadnej apk ani też on tego nie zrobił. Bicie piany nic więcej :D

Ja nie muszę nic wymieniać, zauważyłem że temat jest powielany któryś raz z kolei to podlinkowałem. Pianę to całkiem ktoś inny bije . . . .

Edytowane przez virusek90
  • Like 1
Opublikowano

Kolejny wątek założony po to żeby wylądował w koszu. :D 

Opublikowano
8 godzin temu, virusek90 napisał:

Tutaj ktoś pisał o tym: 

Tyle, że tam nic nie ma. Podam Ci dobry przykład, który zobrazuje Ci sytuację:

Messenger w wersji na Androida 7 zapewnia dostęp do odpisywania z poziomu powiadomienia, gdyż wraz z tą odsłoną Androida zapewniono natywne wsparcie dla takowej funkcji. Czy jeśli otrzymasz MIUI na Androidzie 7 to nagle otrzymasz do tego dostęp? Otóż nie, bo samo MIUI tego nie wspiera, także tego - przykładów można by pewnie znaleźć jeszcze kilka :P

Opublikowano

Ale po co na siłę próbujecie mi udowodnić coś co jest oczywiste już od dłuższego czasu? Czy ja powiedziałem kiedykolwiek że nowa wersja androida zmienia coś w samym MIUI? Nie.

Jakoś każdy na tym forum stara się na siłę udowodnić swoją rację. Nawet jak to nie ma nic wspólnego z czymkolwiek . . . . masakra. Aż szkoda czasu, czasem . . .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, virusek90 napisał:

Ale po co na siłę próbujecie mi udowodnić coś co jest oczywiste już od dłuższego czasu? Czy ja powiedziałem kiedykolwiek że nowa wersja androida zmienia coś w samym MIUI? Nie.

Jakoś każdy na tym forum stara się na siłę udowodnić swoją rację. Nawet jak to nie ma nic wspólnego z czymkolwiek . . . . masakra. Aż szkoda czasu, czasem . . .

Tylko się nie obrażaj :) Mi chodzi o to że nie ma sensu tworzyć takich wątków i podawać dalej takie ploty i cytować pseudo serwisy. Chodzi mi o ten link z pierwszego postu. To jest wprowadzanie w błąd. Informacja tak jest podana jakby zamiast MIUI teraz te modele miały otrzymać czystego Androida N. Przeciętny Kowalski który nie miał wcześniej kontaktu z marką xiaomi jest przekonany że może mieć smartphona z najnowszym androidem bez konieczności kupowania Pixela od Google :D Zresztą na tym forum jest wielu użytkowników którzy są przekonani że z nową wersją N otrzymają nowe funkcje w MIUI :D

Edytowane przez slimozis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tutaj jest jakieś potwierdzenie: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=439882

Faktem jest, że sama baza androida nic nie zmieni (na lepsze) w MIUI8. Faktem jest, że niektóre aplikacje wymagają androida 7 do działania (a może takich przybywać). Nie jest faktem, że to będzie jakikolwiek przełom.

Minusem będą bricki, jak w przypadku Mi5, jak ktoś nie doczyta w odpowiednim czasie ;)

Zdecydowanie trzeba czekać na MIUI9.

Edytowane przez don_kamillo
  • Like 1
Opublikowano
Cytat

The Android 7.0 Nougat-based update will be called MIUI 9

źródło

Ja będę mega zadowolony jeśli mój mi4c dostanie aktualizacje do nowego androida - uważam że to bardzo dobre posunięcie - jednak nowszy android to wyższy (teoretycznie) poziom bezpieczeństwa i nowsze technologie zaszyte pod maska.

Opublikowano
1 godzinę temu, Redmi2 napisał:

Przeciez wiadomo ze mi4c dostanie 7.0 ale nie bedzie to rewolucja. Bo w miui jest inaczej.

Uwierz mi ze w czystym androidzie 7.0 tez nie ma wielkiej rewolucji, testowane na nexus 6P przeze mnie ;]

Opublikowano

Czysty android na nexusy przeszedł rewolucję z 2.3.7 na 4.0.3. Cała reszta to mniej lub bardziej udane ewolucje.

Poza tym, MIUI pod woeloma względami od dawna wyprzedzało każdą wersję androida (jak chociażby przezroczysty pasek notyfikacji, czy obsługa motywów, która w CM jest raptem od dwóch lat).

Opublikowano
50 minut temu, don_kamillo napisał:

Czysty android na nexusy przeszedł rewolucję z 2.3.7 na 4.0.3. Cała reszta to mniej lub bardziej udane ewolucje.

Idealnie to ujales, zgadzam sie z Toba w 100%

• Like 1
Opublikowano

Ja tam się cieszę ze tyle telefonów nawet tych starszych dostanie nowego androida - to pokazuje że jednak producent dba o swoich klientów i zapewnia im wsparcie nie tylko poprzez nowe MIUI ale również dostosowując system tym co google oferuje.

Opublikowano

No ja chce nugat bo bateria teraz na androidzie 5.1 to porażka. A w sumie na cm13.1 juz lepiej dziala to i moze na nugat bedzie lepiej. Miui9 to tylko wyglad

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, Redmi2 napisał:

A co ma 7.0 do miui9? Przeciez to 2 rozne premiery.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Nie niszcz im życia, niektórzy mogą nie wiedzieć, że między Androidem 6 na MIUI 9 a Androidem 7 na MIUI 9 nie ma większych różnic :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 minutę temu, Redmi2 napisał:

Dzis mi4c dostal n w beta temie :-)  pierwszy rom (ota juz jest) i dzis maja tez dac link do romu fastboot. Takze szykujcie sie ze niedlugo juz wyjdzie hehe.

Ps. Czemu nie dziala miuipolska w tapatalku?

Znaczy się, to że niedługo wyjdzie to z groteską? Czy nie?

Tak czy siak, dzięki za informację :)

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Redmi2 napisał:

Ech widze nawet interfejs troche zbugowany juz nawet, nie polecam narazie hehe

Pewnie trzeba będzie przeczekać pare wersji, zeby wszystko dzialalo ;)

Opublikowano
Dnia 5.01.2017 o 09:22, Redmi2 napisał:

Ech widze nawet interfejs troche zbugowany juz nawet, nie polecam narazie hehe

Jesteś beta testerem?

Jakieś dokładniejsze wrażenie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...