Sylwester Nowaczyk Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Jeśli wziąłeś wysyłkę Priority Line, to będzie bez VAT. Bardziej martwilbym się szybkością wysyłki. Ja czekam na 3 telefony (z czego jeden idzie ponad 2 miesiące) i każdy rzekomo wysłany na drugi dzień. Redmi 3 - Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Priority Line nie wyklucza VAT-u, a jedynie go mocno minimalizuje. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leomatiix Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 jest tu ktoś korzystający z MIUI Polska na mi note 2? kogo nie zapytam to ma globala, a chętnie poznałbym opinie osób, które korzystały z tych dwóch systemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Jw, global czy MIUI polska lepiej śmiga? Ja też czekam, tracking od 9go wisi na przesłaniu informacji do dpd. Choć jestem dobrej myśli i wierzę że dojdzie do końca miesiąca Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Od 3 tygodni korzystam z Mi Note 2 w wersji 4/64. Kupiłem telefon z czystej ciekawości - jest to mój pierwszy telefon od Xiaomi. Do tej pory korzystałem z Iphone 7 plus. Cóż mogę powiedzieć... jestem zaskoczony w jaki sposób ten telefon działa. Oczywiście wgrałem miui polska ( samodzielnie) zgodnie z instrukcją. Na duży + uważam wykonanie, wyświetlacz również daje radę. Zdjęcia wykonuję w dalszym ciągu 7 plus . Tutaj nie ma porównania. Bateria od 6 rano do 22 daje radę na jednym ładowaniu, korzystam dość intensywnie. Dual sim działa tak jak powinien. Urządzenie jak dla mnie wygląda świetnie ( oczywiście kwestia gustu). jako minus traktuję przycisk do odblokowania - na początku przeszkadzało mi wybudzanie telefonu aby go odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrok31337 Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Przy odpowiedniej wprawie przyciskając od razu można odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
leomatiix Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 10 godzin temu, kamilek98 napisał: Od 3 tygodni korzystam z Mi Note 2 w wersji 4/64. mógłbyś napisać coś więcej o wrażeniach z miui polska? cały czas się waham czy zmieniać globala na xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 powiem wprost, zdecydowanie polecam wersję miui polska. Dlaczego? 1. wszystkie powiadomienia działają tak jak powinny, 2. tłumaczenie też uważam jest lepsze, 3. jak dla mnie lepiej działa GPS, 4. płatności zbliżeniowe telefonem również działają bez żadnej dodatkowej aplikacji, 5. jak dla mnie telefon działa jeszcze szybciej. Pamiętaj, że możesz przetestować jedno oprogramowanie, później możesz zmienić a na końcu wybrać najlepsze dla siebie ja wybieram bez dwóch zdań miui polska. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leomatiix Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Zainstaluję MIUI Polska i najwyżej wrócę do Globala. Mam tylko nadzieję, że nie uceglę telefonu, bo ze mną to wszystko możliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Przeczytaj instrukcję, rób wszystko zgodnie a będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leomatiix Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Ehh, 72h żeby odblokować bootloader. Wracając do samego telefonu, bo się trochę offtop zrobił, bardzo spodobał mi się ekran. Po chwili nie zwracam uwagi nawet na te wpadające w błękit zaokrąglenia ekranu. Działa szybko, aplikacje zapisane w pamięci RAM również wolno się nie wczytują. Bałem sie, że będzie trochę duży, bo poprzednio miałem 4,5 calowca, ale szybko się przyzwyczaiłem. Myślę że najlepszy wybór do ok. 1000 zł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azazell Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Co wy macie z tymi błektiami na zaokrągleniach ekranu? Ja nic takiego nie uświadczyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Wczoraj dotarł do mnie telefon. Ogólne wrażenie na duży plus, lecz mocno zmartwiłem się wieczorem, gdy okazało się, że świeci w oczy jak pojebany. Zmniejszyłem jasność do minimum i dalej wali po gałach. Porównałem z moim dotychczasowym Redmi 3 i jest ogromna różnica na niekorzyść Mi Note 2. Przyznam, że często użytkuję telefon po ciemku i jest to dla mnie bardzo ważny parametr, który dyskwalifikuje ten model. Da się coś z tym zrobić, czy ten typ tak ma? Redmi 3 - Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivn Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Ten typ tak ma i wynika to z wady ekranu P-OLED od LG. Przy niskim stopniu luminacji pojawia się nierównomierne wyświetlanie kolorów, tzw. ziarnistość, stąd tak wysokie podświetlenie minimalne. Teraz już nie jest tak źle, w pierwszych generacjach P-OLED to był dramat (a miałem LG G FLEX 2 więc wiem co mówię), obecnie nawet LG V30 ma delikatny problem z tym. Możesz to doraźnie obejść stosując aplikację typu Bluelight Filter albo pozostaje zmiana telefonu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrok31337 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Aplikacja Lower Brightness Screen Filter załatwia sprawę. Minimalne podświetlenie to jakiś żart 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Trzymamy się tematyki wątku. Tylko przypominam... Każdy może przejrzeć zawartość Forum skorzystać z wyszukiwarki. Wystarczy chcieć, znaleźć maksymalnie kilka minut czasu i nie czekać na podanie wszystkiego na tacy. Najbardziej denerwuje mnie niedbalstwo i lenistwo. Przedstawicieli drugiej grupy ostrzegam: za wpisy typu "daj link do poradnika" polecą ostrzeżenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Przecież to jest forum o opiniach tego modelu, więc nie rozumiem sprostowania. Trzymam się tematu. Piszę, że telefon fajny, tyle że minimalne oświetlenie jest do bani. Oczywiście dzięki za pomoc! Zainstalowałem sciemniacz ekranu. PS. Tak dla potomnych wspomnę, że przez tę apkę do przyciemnia ekranu, miałem problemy z większą ilością aplikacji. Nie mogłem otworzyć galerii, uruchomić aparatu itp. Musiałem wyłączyć na chwilę sciemniacz, dać uprawnienia innej aplikacji do aparatu i dopiero znowu włączyć apkę z przyciemnieniem. Miałem takie systemowe ostrzeżenie, jak w zdjęciach poniżej. Pozdrawiam. Redmi 3 - Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 @Sylwester Nowaczyk - to nie jest adresowane do Ciebie, bo ty przynajmniej napisałeś coś konkretnego związanego z tym telefonem. Po prostu pojawiły się kolejne wpisy w których próżno szukać opinii, z pseudo problemami na które odpowiedzi już są tylko gdzie indziej. @Naitsabes weź sobie najpierw kilka razy przeczytaj powoli tytuł tego tematu. Gdzie twoja opinia na temat tego modelu? Nie ma, do tego dwie minuty szukania: https://miuipolska.pl/forum/topic/30376-gearbest-i-problem-z-paczką/?do=findComment&comment=408805 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Cześć wszystkim , przymierzam się do zakupu MI Note 2 na Gear Best ale tam jest kilka opcji różniących się znacząco ceną Możecie doradzić czy jeżeli zdecydował bym się na ten https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_502843.html?wid=4 to wszystko będzie ok? Tak, będzie ok. Jedyny minus to brak LTE B20. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Czyli tylko wersja GLOBAL ma B20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Z tym globalem można się trochę zakręcić. Bo ROM dostępny na świat też nazywa się global. Osobiście kupiłem na gearbest wersję 6/128 za 1200zł bez B20. Wcześniej miałem telefon niby z tym B20 teraz bez i nie widzę żadnej różnicy w zasięgu, szybkość internetu itd... Jak dla mnie burza robiona bez powodu. Nie będzie LTE to będzie działać na hsdp, które w zupełności wystarcza do wszystkiego... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo1012 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 A czy wersja Mi Note 2 z Gearbest nie ma Globala zmodyfikowanego przez sklep? Też zastanawiam się nad kupnem i zastanawiam się czy przez zmodyfikowany global nie bedzie utrudnione wgranie miui polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Ja mam z GearBest tą wersję ze srebrną ramką i ma normalny Global i się aktualizuje po OTA. Używam od trzech dni i na razie kosmos po przesiadce z Mi4 leciwego trochę do rozmiaru się przyzwyczaić ciężko, ale będzie ok. No i etui fabryczne się nadaje do śmieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 A czy wersja Mi Note 2 z Gearbest nie ma Globala zmodyfikowanego przez sklep? Też zastanawiam się nad kupnem i zastanawiam się czy przez zmodyfikowany global nie bedzie utrudnione wgranie miui polska.W moim przypadku telefon również przyszedł z globalem, normalnie aktualizuje sie po OTA. Czy na miui polska z odblokowanym bootloaderem bez problemu będę mógł korzystać z apek bankowych, np. mBanku? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Mam wersję 4/64 z gearbest i też o dziwo mam globala. Przesiadka z mi4c również kosmos, bateria miazga, na mi4c miałem 2h sit, a tutaj 6h więc ogromna różnica. Wszystko super płynnie działa, a do wielkości się przyzwyczaiłem po 2 dniach Wiadomo kiedy aktualizacja do MIUI 9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Chciałbym jeszcze poruszyć kwestię dziwnego tłumaczenia w pogodzie, dokładnie przy sile i kierunku wiatru. Miałem to w Global Stable i mam też w Global Dev. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mseifer Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Da się coś zrobić ze zbliżonym obrazem podczas nagrywania filmów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
droite Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) Jest już miui 9 dla redmi note 2? Miało się pojawić na początku grudnia oficjalnie. Sorry, pomyłka. Edited December 9, 2017 by droite Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek9972 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 To nie te forum o Redmi note 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Mi note 2 ekran to masakra. Ziarno występuje przy niskiej jasności, gradienty leżą po całości. Przez sam rodzaj ekranu obraz jest mniej ostry niż LCD 1080p. Dodatkowo jeśli zostawi się np. zdjęcie na 5 minut w tej samej pozycji "wypali się" na ekranie i będzie przez kilka minut w całym interfejsie. Jakość tego Oleda to jest kpina na szarym widać nawet taką siatkę na ekranie. Nie ma co się dziwić, że Mi Note 3 ma już IPS LCD. Po co nam idealna czerń jak reszta odstaje od zwykłego IPS LCD. Nie polecam tego telefonu nikomu, moje sztuka już zgłoszona do zwrotu na GearBest. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Mi note 2 ekran to masakra. Ziarno występuje przy niskiej jasności, gradienty leżą po całości. Przez sam rodzaj ekranu obraz jest mniej ostry niż LCD 1080p. Dodatkowo jeśli zostawi się np. zdjęcie na 5 minut w tej samej pozycji "wypali się" na ekranie i będzie przez kilka minut w całym interfejsie. Jakość tego Oleda to jest kpina na szarym widać nawet taką siatkę na ekranie. Nie ma co się dziwić, że Mi Note 3 ma już IPS LCD. Po co nam idealna czerń jak reszta odstaje od zwykłego IPS LCD. Nie polecam tego telefonu nikomu, moje sztuka już zgłoszona do zwrotu na GearBest.Mam dokładnie to samo w swoim egzemplarzu. Daj znać jak ustosunkuje się do tego support Gearbest.Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 GB napisał, że mam zrobić hard reset przyciskami i pomoże. Piszą jak z automatu, a chwalą się 45 dniową gwarancją zwrotu. Będę dalej z nimi walczył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 No u mnie też gradient na szarym, ale podchodzę do tego trochę inaczej. Jak na telefon za 900 zł to na prawdę nie mam mu czego zarzucić, ekran to już trochę czepianie się, moim zdaniem nie ma tragedii i się przyzwyczaję. Oczywiście widzę to, ale nie przeszkadza mi znów tak. Jasne, że nie kupił bym bo w cenie katalogowej, ale przy tym promo to był na prawdę dobry wybór. No i w sumie zawsze marzyłem o tym telefonie odkąd wyszedł. I jak już odpuściłem i zapomniałem to nagle się trafiła promocja. Pewnie poużywam z rok i może coś zmienię Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 3 godziny temu, baku1991 napisał: No u mnie też gradient na szarym, ale podchodzę do tego trochę inaczej. Jak na telefon za 900 zł to na prawdę nie mam mu czego zarzucić, ekran to już trochę czepianie się, moim zdaniem nie ma tragedii i się przyzwyczaję. Oczywiście widzę to, ale nie przeszkadza mi znów tak. Jasne, że nie kupił bym bo w cenie katalogowej, ale przy tym promo to był na prawdę dobry wybór. No i w sumie zawsze marzyłem o tym telefonie odkąd wyszedł. I jak już odpuściłem i zapomniałem to nagle się trafiła promocja. Pewnie poużywam z rok i może coś zmienię Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Też tak bym podchodził do tego, ale jak posiedziałem przez 20 minut w chromie to potem przez 5 minut pasek statusu u góry miał poświatę w całym interfejsie. Zostaw na 15 minut jakiś obrazek czarno biały. Potem jest widoczny przez dobre 5-10 minut lub do resetu telefonu. Telefon jako nawigacja po jednej przejażdżce do wyrzucenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Może jestem dziwny, ale na Mi4 bym się nie wrócił. Oczywiście to są pewne problemy, ale moim zdaniem nie dyskwalifikują modelu, zwłaszcza w tej cenie. Nie da się mieć wszystkiego za 9 stówek, bez przesady. Najbliższy temu sensowny telefon to Mi6, ale za niego trzeba już dać 1300 przy dobrych wiatrach, a to prawie o 50% więcej. Btw. Korzystam z telefonu normalnie, nie leży wyłączony. Jako nawigacja również. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts