Dyskusja ogólna
11 topics in this forum
-
- 6 followers
- 617 replies
- 398.6k views
Jak Wasze wrażenia? Ktoś już posiada? W końcu zdecydowałem się przesiąść na większy ekran - komfort pracy bez porównania Mam nadzieję, że przy okazji MIUI 9 pojawią się gesty na krawędzi ekranu. Tapatalking Swiftem z Mi Note 2 6/128
Last reply by Lector, -
-
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, Po dłuższej przerwie w korzystaniu z android auto w samochodzie chciałem uruchomić AA i auto nie reaguje (nie wykrywa AA). Ostatnio (może ok rok temu) na tym telefonie = czyli Mi Note 2 - AA pracowało bez problemu. Samochód jest ten sam - a jedyne zmiany to aktualizacje w telefonie. Obecnie mam MIUI Global 11.0.2.0 (OADMIXM) (wer. stabilna), Android 8.0.0 OPR1.170623.032. Sprawdzałem inne telefony - i AA działa poprawnie więc to coś z moim Mi Note 2 jest nie tak. Kabel oryginalny (zresztą na nim ok rok temu odpalałem AA bez problemu), sprawdzałem też inne kabelki wysokiej klasy i nadal nic. Jeśli chodzi o Android Auto to mam teraz wersję 5.4.502264 -…
Last reply by addamuss, -
- 0 replies
- 824 views
Cześć, korzystam już od tygodnia z Google Camera 7.2 na naszym Mi Note 2. Wymagany jest Android 9. W moim przypadku postawiłem na Lineageos 16, nie wiem czy na innych też ruszy. Generalnie działa wszystko co testowałem włącznie z astrofotografią. Do poprawnego działania Google Camera jest potrzebny fix na aparat. Pobieramy go z tego tematu https://forum.xda-developers.com/mi-note-2/how-to/fix-camera-sensor-gcam-mod-t3782495 Potem instalujemy Gcam jak każdą inną aplikację. Polecam osobom które miały wcześniej jakieś inne wersje wyczyścić dane aplikacji po zainstalowaniu. Link do pobrania: https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/GCam_7.2.010_Urnyx0…
Last reply by cyanoone, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.6k views
W dniu dzisiejszym zostało wypuszczone MIUI 11 dla Mi Note 2 MIUI V11.0.2.0.OADMIXM Recovery (1,5 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.OADMIXM/miui_MINote2Global_V11.0.2.0.OADMIXM_6353b7fa7e_8.0.zip OTA (623 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.OADMIXM/miui-blockota-scorpio_global-V10.2.1.0.OADMIXM-V11.0.2.0.OADMIXM-7a2e5308a5-8.0.zip Changelog Comprehensive design optimized for full screen display devices Removing visual clutter, improving touch controls, and refining the use of color allowed us to create the system where nothing stands between you and the content Sounds of nature Wake up to the gentle soun…
Last reply by lbajon, -
- 1 reply
- 906 views
Witam serdecznie Posiadam Mi Note 2 z zaktualizowaną nakładka MIUI 11 9.10.10 . Pewnie już nie będzie możliwości zaktualizowania tego telefonu do Androida 9 dlatego chciałem zainstalować wydany pod ten model system LineageOS 16 dedykowany do tego modelu: https://download.lineageos.org/scorpio I moje pytanie brzmi czy jeśli zainstaluje ww. ssytem nakładka MIUI 11 9.10.10 którą teraz posiadam zostanie? dziękuję za pomoc
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1k views
Dzień dobry, Mam kupiony mi note 2 w proline.pl i wypalil mi się ekran, serwis twierdzi że to moja wina że nie wygaszałem ekranu co jest ewidentną ściemą. Ekran wypalił się od intensywnego grania w gierke która podswietla stale elementy ekranu. Serwis twierdzi ze w dolaczonej instrukcji byla informacja o obowiązkowym wygaszaniu ekranu, niestety nie mam tej instrukcji czy ktos posiada moze? bo nie wydaje mi sie by xiaomi takie obostrzenia pisało.... Wydaje mi się ze powołują sie na cwaniactwo samsunga. Proszę bardzo o wsparcie
Last reply by Krzysiek12345, -
- 1 follower
- 36 replies
- 7.7k views
Siema! Czy jest jakaś nowsza wersja Google Camera na Xiaomi Mi Note 2 z MiuiPl na pokładzie niż moja ver.3.2.045? Przeszukałem internety i nie bardzo mogłem znaleźć. Wszystkie dostępne są od androida 7.1 wzwyż, a MiuiPl bazuje na andku 7.0. Z góry dzięki za pomoc!
Last reply by Sylwester Nowaczyk, -
- 27 replies
- 7.3k views
Czy jest jakaś rada na niedziałającą nawigację w Mapach Google. Odkąd zaktualizowałem Miui do wersji 10.2 (wersja global stable), to mam problem z działaniem tej funkcji.
Last reply by Maciek1973, -
- 10 replies
- 2.7k views
Witam wszystkich użytkowników . Mam pytanie czy note 2 ma tą technologię aptx hd ? Dziękuję za pomoc
Last reply by zdziniu33, -
Mi note 2 Miui 9 1 2 3
by cedryk123- 1 follower
- 84 replies
- 13.2k views
Cześć . Wie ktoś coś na temat aktualizacji Mi Note 2 do miui 9 ? Posiadam telefon od 2 miesięcy i nadal stoi na wersji 8.5.5.0 oraz na Androidzie 6.01 . Wcześniej miałem Redmi Note 3 Pro na snapie i aktualizacje były na bieżąco , a tu od 2 miesięcy kompletnie nic .
Last reply by abc00, -
- 14 replies
- 4.6k views
Witam, Temat zakładam, bo po przesiadce z redmi note 3 (mediatek), bardzo zawiodłem się na baterii w mi note 2. Nowy telefon, włączone LTE, MIUI 8 global, bez przemieszcza się, a pod koniec dnia 30% baterii przy 3h włączonego ekranu z minimalną jasnością. Dziwi mnie to, że sieć marnuje więcej energii niż ekran, a sam system zużywa 1/3 prądu. Jak sprawa wygląda u Was? Fajnie byłoby, aby na początku pierwszego posta, każdy wrzucił info na tematu zużycia energii wraz ze screenami.
Last reply by MST,