mariusz.ur Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Tylko parę przydatnych dodatków. Edycja wierszy i kolumn szybkich ustawień, zmiana orientacji przycisków i przypisanie działań do nich oraz zapewne inne funkcje, których nie znajdziesz w zwykłej edycji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Wciąż się waham Korci mnie by coś zmienić, ale z drugiej strony w Miui wszystko mam co potrzebuję. PS. Jakie wymogi trzeba spełnić, by to wgrać? Tzn, czy trzeba zainstalować jakieś najnowsze twrp, najnowsze Miui (nie powinno to mieć znaczenia, ale pytam). Siedzę teraz na MiuiPolska Dev z lipca 2019. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Firmware trzeba mieć z MIUI11. LOS17.1 zaczyna wychodzić na różne modele. Ja na razie czekam. https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/scorpio/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Masz na myśli LeanegeOS? Faktycznie ma być 17 (czyli android 10) na nasz model, ale czy jest to lepszy rom od Pixela? A ten link co dałeś, to jest z Miui. Po co? To przecież ostatnie wydanie, lecz już starawe z lekka Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 (edited) Samo FW z MIUI potrzebne do Pixela (najnowsza stabilna wersja jako baza). Nigdy nie miałem Pixela, więc się nie wypowiem. Z Lineageos 16 nie mam problemu. Dlatego raczej przy nim zostanę. Edited April 9, 2020 by cyanoone 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Podbijam pytanie: Czy mogę mieć Miui Eu Stable, czy muszę mieć Global Stable? Pytam, bo przy tym drugim chyba zablokuje mi się bootloader. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Wgrałem pixel experience jak narazie działa wszystko dobrze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Napisz czy działają płatności telefonem.Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Dnia 19.04.2020 o 18:49, gordonn napisał: Napisz czy działają płatności telefonem. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Działają 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Kotoś coś może słyszał czy nasz fonik dostanie Miui 12?Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Nie dostanie. Jeśli dostanie to tylko jakieś porty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Kurczę liczyłem na to że go jeszcze nie skreślili a jednak. Szkoda. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Wyszedł właśnie Lineageos 17.1 na naszego Xiaomi. Polecałbym się na razie wstrzymać. Stan baterii pokazuje cały czas 0. Telefon jest cieplejszy i działa wolniej niż na 16. W temacie Google Camera (tym moim) wrzuciłem poprawiony patch na aparat do Lineageos 17.1 (pliki lądują w innym miejscu). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Wyszła aktualizacja (wersja z 23 czerwca) i już jest ok. Można wgrywać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Kolego, czy mógłbyś w skrócie wyjaśnić, co jest takiego lepszego w tym Romie od Miui? Wciąż się waham opuścić Miui. Tym bardziej, że wszystko mi działa.Z góry dzięki! Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 (edited) Dla mnie jedną z ważniejszych kwestii były poprawki bezpieczeństwa. W MIUI masz (jeśli nic się nie zmieniło) te z końca 2018 roku. W LineageOS jest to czerwiec tego roku i jest na na bieżąco aktualizowane. Gcam lepiej mi działa na LOS. Mam też więcej ramu dla siebie (nie ma problemu zamykających się aplikacji w tle). Nie wiem czy to nie placebo, ale mam wrażenie, że telefon działa płynniej. Jedyną funkcją jakiej mi brakuje z MIUI są długie screeny. Jak byś zainstalował LOS to polecam zainstalować telefon, wiadomości i aparat od Google. Natomiast launcher, kalkulator i manager plików od Xiaomi. Te 'fabryczne' są trochę słabe. Siedzę na takiej konfiguracji i jestem zadowolony. Edited June 23, 2020 by cyanoone 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Witam.Czy dostał ktoś apkę fejsa z czarnym motywem? Podobno inne modele już mają. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Oficjalnie jest to w fazie testów i tylko nieliczne osoby mają. Na telefonach wspierających Dark Mode można z automatu nadać czarny motyw w aplikacjach. Pozostaje cierpliwie czekać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Mój kolega ma taki błąd że telefon samoczynnie się wycisza. Pomaga reset na dwa trzy tygodnie. Blokuje się klawisz power w tym czasie. Przytrzymując power robi się naprawa przez 2h i działa dwa trzy tygodnie. Ma najnowsze oprogramowanie. Jest to wina oprogramowania? Czy elektroniki? Dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Mój Mi Note 2 coś świruje. Przestał działać żyroskop (np: automatyczne obracanie ekranu w galerii), nie działa czujnik jasności i zbliżeniowy. Telefon przechodził już kilka razy Hard Reset, dziś wgrałem najnowszy Global ROM przez MiFalsh i dalej to samo. Ktoś miał podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Wejdź w diagnostykę i sprawdź sensoryhttps://miuipolska.pl/jak-wykonac-diagnostyke-miui/Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Ale diagnostyka nie wykrywa sensorów. Nie ma ich w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Wgrałem najstarszą dostępną wersję ROM przez MiFlash i się udało. Wszystko wróciło do normy, nawet po ponownym wgraniu najnowszej wersji global. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts