m4ci3k_sz Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 6 minut temu, Redmi3s PRO napisał: ok, a co z tym sklepami nie tak ?? Chcesz to tam kupuj, nie moje pieniądze. Podałem pewne sklepy gdzie kupić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 w żadnym normalnym sklepie wgranie innego romu nie oznacza utraty gwarancji...Niby tak ale można różny badziew wgrać, który nam może spier.... fon. Więc co do twojej uwagi nie do końca się zgodzę. Tapnięte z RN3 PRO KATE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 1 minutę temu, gonzo_86 napisał: Niby tak ale można różny badziew wgrać, który nam może spier.... fon. Jak wgrasz jakiś badziew i tym sposobem uwalisz telefon to nikt Ci nie uzna gwary. Chodzi o to, że janusze robią sobie furtki do nieuznawania jakichkolwiek reklamacji z powodu zmiany romu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Mój LG G2 osiągnął w Antutu 59 000 punktów. Na aukcji u Goldwaya widzę na zdjęciu, że Redmi 4 ma prawie 62 000 pkt. Czy to oznacza, że będzie on wydajniejszy od G2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 51 minut temu, matfit napisał: Mój LG G2 osiągnął w Antutu 59 000 punktów. Na aukcji u Goldwaya widzę na zdjęciu, że Redmi 4 ma prawie 62 000 pkt. Czy to oznacza, że będzie on wydajniejszy od G2? Nie, to oznacza że słabszy, nie kupuj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 (edited) Spoko. Edited November 8, 2016 by matfit Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 (edited) @matfit zawsze do usług. ps masz ciekawe koncepty. Czy każdy kto użyje przyśmiesznej figury stylistycznej w formie sarkazmu jest 'cierpiącym na kompleks niższości' i do tego jeszcze 'debilem'? ale fajnie że przemyślałeś i zmieniłeś. To się liczy. Edited November 8, 2016 by XiaoRén 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Mój 3/32GB Pro zamówiony powinien byc w przyszlym tygodniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ciekawe jak z jasnością wyświetlacza na tych preview na Youtube wyglądają jakby nie był najjaśniejszy.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Może czas na oddzielny dział dla tego, dobrze się raczej zapowiadającego modelu? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 39 minut temu, latet napisał: Może czas na oddzielny dział dla tego, dobrze się raczej zapowiadającego modelu? Poparłbym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafo Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) Jakby ktoś planował zakup Redmi 4 na ali to jest fajna promocja planet plus - 20% cashbacku. Jak się będzie miało pecha i celnicy naliczą VAT no to prawie w całości mu się to zwróci. A jak nie to telefon ma 20% taniej Edited November 10, 2016 by olafo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 3 minuty temu, olafo napisał: Jakby ktoś planował zakup Redmi 4 na ali to jest fajna promocja planet plus - 20% cashbacku. Jak się będzie miało pecha i będzie miał naliczony VAT no to prawie w całości mu się to zwróci. A jak nie to telefon ma 20% taniej Możesz odesłać linka z redmi 4 z tej planety bo znaleźć nie mogę Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafo Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 12 minut temu, Redmi3s PRO napisał: Możesz odesłać linka z redmi 4 z tej planety bo znaleźć nie mogę https://www.planetplus.pl/1111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 1 godzinę temu, Matf napisał: Tymczasem redmi 4 pro na Geekbuying, z kodem rabatowym "retailmenot" za 650zł + przesyłka "EU Priority Mail" - z wliczonym VATEM (7-15 Business Days) za jedyne 3,46zł.http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-4-Pro-3GB-32GB-Smartphone---Black-373908.htmlCałość wyniesie PLN 653.48zł. Właśnie poszło zamówienie. Jak tam jest dokładnie z gwarancją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Na Geekbuying podobno średnio, dlatego wybrałem płatność PayPalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolok Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Ja słyszałem różne opinie o geekbuing. Ale fajna oferta jest też u Honkong Goldwaya - https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4-Prime-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-CPU-5-0-1920x1080-FHD/311331_32763320059.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301 Telefon 160$ - 10$ (kupon od ali z okazji 11.11) + 17$ wysyłka z pominięciem VATu = 167$ = +/- 670zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 22 minuty temu, bolok napisał: Ja słyszałem różne opinie o geekbuing. Ale fajna oferta jest też u Honkong Goldwaya - https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4-Prime-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-CPU-5-0-1920x1080-FHD/311331_32763320059.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301 Telefon 160$ - 10$ (kupon od ali z okazji 11.11) + 17$ wysyłka z pominięciem VATu = 167$ = +/- 670zl Już bym wolał geeka niz aliexpress 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) 11 godzin temu, Matf napisał: Czy wiadomo coś na temat globala do tego telefonu? Na miui.com jest na razie tylko China skąd zamówiłeś? Mam znajomego w chinach kupil na stronie bezposrednio o polnocy wystartowala sprzedaz, strona crashowala ale mu sie udalo za 135$ Juz dzis dostal jutro wysyla paczke wiec powinna byc w poniedzialek. Pudelko troche wyglada jak z Samsunga Note 4 Edited November 11, 2016 by [email protected] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Dziś Xiaomi.eu. Tylko co z tego skoro nie zainstalujesz. Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 TWRP. Będzie w swoim czasie. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 4 minuty temu, Acid napisał: TWRP. Będzie w swoim czasie. Wysłane z mojego MI 5 Czas operacyjny to raczej dni czy tygodnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Różnie Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 A ja dalej jestem ciekaw ekranu, bo z tym w Xiaomi różnie bywa.. Są mega słabe jak w Redmi Note 3(P) ale też całkiem niezłe jak w Redmi 3 czy Redmi 3S. A to wbrew pozorm ważna sprawa czy przyjemnie się ogląda wyświetlany obraz czy wręcz przeciwnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Patrząc na to jaki progres jest w ekranie rn3pro->RN4 można przypuszczać ze i w redmi 4 będzie spoko. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Denerwujące jest to, że Xiaomi w każdym modelu zaczyna pchać na siłę ekran 2.5D a konstrukcja szkła hartowanego (przypuszczam którego prawie każdy używa) nic a nic się nie zmieniła w tym temacie i trzeba chodzić z takim niedorobieńcem gdzie często nawet nie przykrywa całości wyświetlanej powierzchni czyli boków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 28 minut temu, tpawel napisał: Patrząc na to jaki progres jest w ekranie rn3pro->RN4 można przypuszczać ze i w redmi 4 będzie spoko. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Progres jest ale dalej parametr 'sunlight contrast ratio' jest słaby http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4-review-1504p3.php sama jasność też mogłaby być lepsza.. 12 minut temu, fakeeus napisał: Denerwujące jest to, że Xiaomi w każdym modelu zaczyna pchać na siłę ekran 2.5D a konstrukcja szkła hartowanego (przypuszczam którego prawie każdy używa) nic a nic się nie zmieniła w tym temacie i trzeba chodzić z takim niedorobieńcem gdzie często nawet nie przykrywa całości wyświetlanej powierzchni czyli boków. A gdzie to widzisz? Ja tu widze dodatkowe szkiełko założone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Mnie tez denerwuje 2,5D ale takie są teraz trendy niestetyWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 O tym właśnie mówie, dodatkowe szkło musi być tak strasznie wyobcinane przez 2.5D Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 3 godziny temu, areq1987 napisał: A ja dalej jestem ciekaw ekranu, bo z tym w Xiaomi różnie bywa.. Są mega słabe jak w Redmi Note 3(P) A co Wam tak nie podoba się w ekranie Redmi Note 3? Miałem wczoraj akurat w ręku ten model i jakoś nie widziałem, żeby ekran był gorszy niż w Redmi 3s, który mam w testach od wielu dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Przed chwilą, latet napisał: A co Wam tak nie podoba się w ekranie Redmi Note 3? Miałem wczoraj akurat w ręku ten model i jakoś nie widziałem, żeby ekran był gorszy niż w Redmi 3s, który mam w testach od wielu dni. Ale jest słabszy kontrast, jasność, widoczność w słońcu.. i to nie tylko moja subiektywna opinia ale popatrz na testy na gsmarena tam profesjonalnie testuja m.in. wyśwetlacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 2 minuty temu, areq1987 napisał: Ale jest słabszy kontrast, jasność, widoczność w słońcu.. i to nie tylko moja subiektywna opinia ale popatrz na testy na gsmarena tam profesjonalnie testuja m.in. wyśwetlacze. Jestem lekko sceptyczny wobec ich testów. Np. o filmikach z R3s napisali tak: framerate is smooth and consistent at 30fps. Każdy posiadacz tego telefonu szybko zauważy, jaka to bzdura. Nagrali 1 filmik w dobrym świetle i na tej podstawie napisali taką ogólnikową, ale w praktyce mijającą się z rzeczywistością opinię. No ale ok, dobrze że jest jakiś postęp w ekranach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 12, 2016 Author Share Posted November 12, 2016 1 godzinę temu, tpawel napisał: Patrząc na to jaki progres jest w ekranie rn3pro->RN4 można przypuszczać ze i w redmi 4 będzie spoko. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 3 godziny temu, areq1987 napisał: A ja dalej jestem ciekaw ekranu, bo z tym w Xiaomi różnie bywa.. Są mega słabe jak w Redmi Note 3(P) ale też całkiem niezłe jak w Redmi 3 czy Redmi 3S. A to wbrew pozorm ważna sprawa czy przyjemnie się ogląda wyświetlany obraz czy wręcz przeciwnie. Skoro jest w redmi 3 pro dobry ekran to w następnej generacji raczej nie dadzą gorszego Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 2 minuty temu, XiaoRén napisał: Skoro jest w redmi 3 pro dobry ekran to w następnej generacji raczej nie dadzą gorszego Myślenie życzeniowe. Mogą dać co chcą. (nie mówię, że dali gorszy, ale że zdanie, które napisałeś nie musi być prawdą - jako ogólnie działająca zasada). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 1 minutę temu, XiaoRén napisał: Skoro jest w redmi 3 pro dobry ekran to w następnej generacji raczej nie dadzą gorszego No to nie zawsze może mieć przełożenie bo np w takim Redmi Note 2 ekran jest lepszy niz w RN3.. I co mi po rozdzialce FhD jesli ekran ma mieć kontrast starego laptopa, a w słońcu nic nie zobacze. Na tych pierwszych filmikach w sieci ekran Redmi 4 nie wydaje sie jakoś super jasny, ale to na razie tylko gdybanie do momentu aż ktoś zrobi dobry test. Przyznaje się ze niewiadoma co do ekranu sprawiła ze nie kupiłem go w zwiazku z wczorajszymi promocjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts