PokaBobra Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 4 minuty temu, m4ci3k_sz napisał: Xiaomi.eu? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka redmi 3 mam na globalu, redmi 4 na xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 37 minut temu, PokaBobra napisał: ale to pewnie wina ekranu full hd? Nie, rozdzielczość bardziej wpływa na wydajność, niż na baterię. Na baterię wpływa rodzaj ekranu (np. auo/sharp) lub jego wielkość (5" vs 5.5"). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 9 minut temu, PokaBobra napisał: redmi 3 mam na globalu, redmi 4 na xiaomi.eu to masz odpowiedź, różne tłumaczenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Telefon mam od miesiąca i bateria trzyma średnio 13-15h SOTU. Telefon ładuję co 3 dni. Ciekawostka: Nie zaobserwowałem, by instalacja aplikacji Facebook i Messenger wpłynęła na działanie baterii. To nie wiem panie jak ty to robisz albo co ja tu zepsułem. W każdym razie u mnie tak kolorowo nie jest. Owszem bateria na zgaszonym praktycznie nie schodzi za to przy włączonym krecha pikuje w dół. O ile ten twój sot nie jest przez 16h podziwianiem głównego ekranu to nie wiem co u mnie jest nie tak, bo generalnie appkami go zbytbio nie katuje jak widać. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 1,5 doby, 5h sot i jeszcze ci zostało prawie 50℅ to chyba dobry wynik. Prawdopodobnie jakbyś non atop miał włączony ekran wystarczyło by na ponad 10h sot. Niczego lepszego bym się nie spodziewał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 1,5 doby, 5h sot i jeszcze ci zostało prawie 50℅ to chyba dobry wynik. Prawdopodobnie jakbyś non atop miał włączony ekran wystarczyło by na ponad 10h sot. Niczego lepszego bym się nie spodziewał.A kolega wyzej pisal o 16h sotWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 26 minut temu, PokaBobra napisał: A kolega wyzej pisal o 16h sot Nie wierz we wszystko co piszą, a teoretycznie to możliwe jak tylko podziwiał ekran w ciemnym pomieszczeniu to nawet mogło by być lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Każdy inaczej użytkuje telefon. Raz w RN2 miałem 4h SoT, a raz 6h SoT. Dane mobilne i aplikacje internetowe potrafią zmienić SoT o 180 stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kojak Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Dnia 31.12.2016 o 16:14, Matf napisał: Telefon mam od miesiąca i bateria trzyma średnio 13-15h SOTU. Telefon ładuję co 3 dni. Ciekawostka: Nie zaobserwowałem, by instalacja aplikacji Facebook i Messenger wpłynęła na działanie baterii. Jaki soft? U mnie na sofcie 6.12.22(MIUI PL) 3 dni i 20 godzin, przy 6,5h SOT pozostało jakieś 15% baterii i już musiałem podłączyć na noc, także można by nieco więcej wycisnąć. Cały czas włączone LTE, synchronizacja, korzystając z telefonu na ~60% jasności trochę zabawy z ustawieniami(motywy, dzwonki itd), przeglądarka, snapchat, facebook i oczywiście rozmowy tel/sms. Może dałoby się wyciągnąć większy SOT gdybym częściej używał telefonu, były momenty że leżał 4 godziny a tu nikt nie pisał ani nie chciał rozmawiać Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Ten 13-15h SOT to pewnie sprawdzany w GSam Battery Monitor, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Nie no wklejal ktoś wyniki normalnie z ustawień, z resztą widziałem w jakiejś recenzji też podobnie. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolok Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 (edited) Witam, odblokowałem bootloader i wgrałem xiaomi.eu weekly. Teraz chciałbym sprzedać telefon, jaki ROM najlepiej wgrać? I czy najlepiej zablokować spowrotem bootloader, czy dostawić odblokowany? Edited January 5, 2017 by bolok Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 24 minuty temu, bolok napisał: Witam, odblokowałem bootloader i wgrałem xiaomi.eu dev. Teraz chciałbym sprzedać telefon, jaki ROM najlepiej wgrać? I czy najlepiej zablokować spowrotem bootloader, czy dostawić odblokowany? wgraj xiaomi.eu, zostaw odblokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts