XiaoRén Posted November 12, 2016 Author Share Posted November 12, 2016 Cóż, poczekajmy. To średnia półka. Nie należy oczekiwać retiny/super amoleda. Poczekajmy, zobaczymy. Mi się wydaje że nie spieprzą sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 (edited) Przedni i tylny aparat to samo co w Redmi 3s odpowiednio ov5670 i s5k3l8. Tylko chyba w redmi 4 jest przysłona 2.2 a w 3s 2.0 . Wiec kamera byłaby lepsza w 3s..? Edited November 12, 2016 by areq1987 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 (edited) XiaomiRen. Pojęcie "retina" to nazwa (a raczej chwyt marketingowy) stworzona przez producenta srajfonów- Apple. Jest to ichniejsze oznaczenie wyświetlacza o "dużej" (powyżej 3oo PPI) gęstości pikseli. Pierwszy raz pojęcie to pojawiło się w przypadku ajfona 4, który to w porównaniu do poprzednika wykonał spory skok jeśli chodzi o zagęszczenie pikseli czyli wartość PPI (ajfon 3- 163 PPI a ajfon 4- 33o PPI). Po pierwsze to bezsensowne jest nazywanie retiną wyświetlaczy innych niż applowskie- to tak jakby wszystkie amoledy nazywać super amoledami jak w szajsungach a po drugie jeśli już chcemy to robić to naciaganą retiną będzie każdy wyświetlacz o PPI powyżej 3oo- czyli w dzisiejszych czasach praktycznie wszystkie wyświetlacze. Zatem Redmi 4 z rozdzielczością Fhd również "można nazwać retiną"... Edited November 12, 2016 by santos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 W ocenie ekranów bierzcie pod uwagę to, że i RN3P i Redmi 3s mają dwa rodzaje ekranów i nie macie pojęcia jaki ma ekran sztuka testowa w danym serwisie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 (edited) @santos Cóż, widać wziąłem tą nazwę stosowaną przez Apple zbyt do siebie. Myślałem że jest ona nazwą technologii stosowanej przez tego producenta, a nikt nie zaprzeczy (chyba), że wyświetlacze mają świetne. Edited November 13, 2016 by XiaoRén Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 XiaomiRen, to prawda co mówisz. Ja tylko chciałem powiedzmy uściślić pojęcie. Ich wyświetlacze istotnie stoją na wysokim poziomie- to z pewnością zasługa jakichś tam odpowiednich procesów tworzenia i zastosowanych technologii aczkolwiek pojęcie "retina" nie oznacza ani jednego ani drugiego a tylko wyświetlacz o gęstości pikseli większej niż 3oo PPI =) podobnie sprawa wygląda z nazewnictwem amoled. Sam "amoled" to technologia, typ wyświetlacza. Ale już określenie "super amoled" nie jest powiedzmy lepszym typem owego amoleda ale nazwaą własną szajsungów- takim mianem oni nazywają amoledy wkładane do swoich telefonów czyli co za tym idzie gwoli ścisłości "super amoledów" nie znajdziemy w telefonach innych niż samsungowskie. Takie uściślenie tylko =) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 (edited) @santos spoko, zrozumiałem o co Ci chodzi =) Edited November 13, 2016 by XiaoRén Link to comment Share on other sites More sharing options...
piwko_7 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Niezła cena w sklepie Banggod. Swoją drogą, warto zmienić Xpiere Z2 na Redmi 4 Pro ? Lub RN3 Pro ? Zależy mi na wykonaniu, baterii, wydajności i aparacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 wlasnie paczka dojechala Na pierwszy rzut oka wydaje sie byc lepiej wykonany niz 3s Antutu 62835 czyli delikatnie mniej niz Note 3 PRO 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolok Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 @up Jak pierwsze wrażenia? Mógłbyś jakieś fotki zrobić tym telefonem i tutaj wrzucić? Bo bardzo mnie interesuje jak aparat wypada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Apart to jest to samo co w redmi 3s tylko przyslona ciemniejsza.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 1 godzinę temu, areq1987 napisał: Apart to jest to samo co w redmi 3s A z filmami takie same problemy jak na Redmi 3s też są, czy to poprawili? Mam na myśli to: https://miuipolska.pl/forum/topic/18939-filmiki-z-redmi-3s-–-problemy-z-płynnością-i-dźwiękiem/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 3 godziny temu, piwko_7 napisał: Niezła cena w sklepie Banggod. Swoją drogą, warto zmienić Xpiere Z2 na Redmi 4 Pro ? Lub RN3 Pro ? Zależy mi na wykonaniu, baterii, wydajności i aparacie. Czy opłaca się zamieniać: wykonanie - raczej nie, zależy czy preferujesz metal czy szkło oraz czy miałeś/ masz problemy z klapkami w xperii z2. Bateria - warto zamienić. Wydajność - również warto. Aparat - raczej nie warto, to się jeszcze okaże jak pojawią się testy. Z2 ma jednak dobry aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Wkrótce Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 A Redmi 4A będzie działał w PL? Mój kuzyn ma ochotę na jakiegoś Redmi, ale zależy mu głównie na kasie. Im mniej tym lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Będzie,ale na dzien dzisiejszy lepszą opcją jest redmi 3s 3/32, podobne pieniądzeWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolok Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 7 godzin temu, piwko_7 napisał: Niezła cena w sklepie Banggod. Tak, tylko w takiej cenie jest tylko w kolorze złotym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 2 godziny temu, Matf napisał: zapodasz więcej zdjęć? A co konkretnie? Metalowa obudowa wyglada teraz jak mix OP3 z Samsungiem A3/A5 2016 Aparat bez roznic w porownaniu do 3s, ciut szybszy sie wydaje ale za to na maksymalnej jasnosci ekran jest ciemniejszy niz w 3s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Ten aparat to nawet wydaje się być ciut gorszy przez przysłonę 2.2. 2.0 w 3s. Bez szału ten redmi no i poza wersją Grey niesamowicie brzydki przez te ramki. Może 4S będzie większym progresem. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Hej, mam pytanie do posiadaczy redmi 4. Czy macie w nim polski język? Pisałem do aze.com.pl i dostałem informację od nich że te redmi 4 co oni mają są bez polskiego języka. Cena natomiast jest u nich kusząca - 799zl(wersja 3gb/32gb). I jeszcze jedno pytanie, gdzie kupowaliscie swoje redmi 4 i ile czekaliście na dostawę i czy wszystko z nimi ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeloraK Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Witam! Nie wiem czy ktoś zauważył? http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=412204&extra=page%3D1&mobile=2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 5 godzin temu, adamsi92 napisał: Hej, mam pytanie do posiadaczy redmi 4. Czy macie w nim polski język? Pisałem do aze.com.pl i dostałem informację od nich że te redmi 4 co oni mają są bez polskiego języka. Cena natomiast jest u nich kusząca - 799zl(wersja 3gb/32gb). I jeszcze jedno pytanie, gdzie kupowaliscie swoje redmi 4 i ile czekaliście na dostawę i czy wszystko z nimi ok? Jest już TWRP (post wyżej), więc zapewne lada moment będzie MIUI EU/PL. Olej, co tam jakiś sklep wgra czy nie wgra. Sam sobie wgrasz polskie MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Dzięki za odpowiedź, natomiast gdzieś czytałem, że miui.pl ma być już niedostepne na smartfona xiaomi z 2016 roku, nie wiem czy to jakieś fejkowe informacje gdzieś przeczytałem, czy to prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Dzięki za odpowiedź, natomiast gdzieś czytałem, że miui.pl ma być już niedostepne na smartfona xiaomi z 2016 roku, nie wiem czy to jakieś fejkowe informacje gdzieś przeczytałem, czy to prawda?Stare nieaktualne infoWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 4 minuty temu, adamsi92 napisał: Dzięki za odpowiedź, natomiast gdzieś czytałem, że miui.pl ma być już niedostepne na smartfona xiaomi z 2016 roku, nie wiem czy to jakieś fejkowe informacje gdzieś przeczytałem, czy to prawda? Totalna bzdura. No chyba, że o nazewnictwo tylko chodzi, bo nie ma już MIUI PL ale MIUI EU (ale to dotyczy wszelkich modeli tel.). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 17, 2016 Author Share Posted November 17, 2016 5 godzin temu, adamsi92 napisał: Dzięki za odpowiedź, natomiast gdzieś czytałem, że miui.pl ma być już niedostepne na smartfona xiaomi z 2016 roku, nie wiem czy to jakieś fejkowe informacje gdzieś przeczytałem, czy to prawda? Czemu niby miałoby być niedostępne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsi92 Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Nie wiem czemu, tak na jakimś portalu przeczytałem, dopiero wchodzę w tematykę o xiaomi, wybaczcie mi moją niewiedzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 17, 2016 Author Share Posted November 17, 2016 @adamsi92 Spokojnie, miui pl będzie. Nawet instalując je na tel z oryginalnej dystrybucji pl gwarancji nie stracisz. A niewiedzy, cóż, nie ma co wybaczać . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Nie wiem czemu, tak na jakimś portalu przeczytałem, dopiero wchodzę w tematykę o xiaomi, wybaczcie mi moją niewiedzę.Bo było o tym na miuipolska, ale jakoś tydzień później Acid zmienił zdanie (oraz udało mu się złamać zabezpieczenia) i jednak Xiaomi.eu wydają dalej jak zawsze Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 9 godzin temu, m4ci3k_sz napisał: Bo było o tym na miuipolska, ale jakoś tydzień później Acid zmienił zdanie (oraz udało mu się złamać zabezpieczenia) i jednak Xiaomi.eu wydają dalej jak zawsze Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka To całe szczęście, bo właśnie w środę zamówiłem Redmi 4 3/32 z nadzieją, że w najbliższym czasie pojawi się polska wersja miui do tego fona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Hej, mam pytanie redmi 4 prime obsługuje USB OTG czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 25 minut temu, Redmi3s PRO napisał: Hej, mam pytanie redmi 4 prime obsługuje USB OTG czy nie? Dlaczego miałby nie? Jest jakiś tel.Xiaomi,który nie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 10 godzin temu, latet napisał: Dlaczego miałby nie? Jest jakiś tel.Xiaomi,który nie? Pewnie Mi1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Kiedy będą dostępne case'y i szkła od Nillkina? Na dniach będę miał telefon i przydałoby się już akcesoria pokupować, ale na razie ich dużo nie widzę.Zapytaj NillkinaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 9 minut temu, Matf napisał: Kiedy będą dostępne case'y i szkła od Nillkina? Na dniach będę miał telefon i przydałoby się już akcesoria pokupować, ale na razie ich dużo nie widzę. tutaj masz szkło http://www.honorbuy.com/1029-glass-screen-protector-for-redmi-4-and-redmi-4-prime.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts