mikesz74 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Jak można sprawdzić czy działa wifi calling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 1 godzinę temu, the4anoni napisał: Ja aktywowałem bodajże we wtorek i też mi dzisiaj rano wyłączyli. A czy powtórnym aktywowaniu trzeba jakiś czas odczekać żeby to działało bo wkonywać połączenie mogę ale już odbierać nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 16 minut temu, fido napisał: A czy powtórnym aktywowaniu trzeba jakiś czas odczekać żeby to działało bo wkonywać połączenie mogę ale już odbierać nie. Jak możesz wykonać połączenie z apki to znaczy że usługę masz aktywną. 1 godzinę temu, mikesz74 napisał: Jak można sprawdzić czy działa wifi calling? Wykonaj połączenie z aplikacji. Jeśli mówisz o natywnym wifi calling włącz tryb samolotowy, wifi i wykonaj połączenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Dziwne ze na niektórych telefonach apka działa a na innych nieWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Jak można sprawdzić czy działa wifi calling? W opcjach wspieranej karty ustawisz "Nawiązuj połączenia za pomocą Wi-Fi - Właściwości sieci - Preferuj Wi-Fi" włączasz wifi pojawia co się ikona wifi ze słuchawką (jak w załączniku) i dzwonisz. Albo zwyczajnie włączasz tryb samolotowy i łączysz się z Wi-Fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Niestety w trybie samolotowym nie działa połączenie Niby wszystko jest włączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 [mention=39970]mikesz74[/mention] Jaki telefon, jaka sieć? W Orange jest to jedna wielka loteria niestety. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 W opcjach wspieranej karty ustawisz "Nawiązuj połączenia za pomocą Wi-Fi - Właściwości sieci - Preferuj Wi-Fi" włączasz wifi pojawia co się ikona wifi ze słuchawką (jak w załączniku) i dzwonisz. Albo zwyczajnie włączasz tryb samolotowy i łączysz się z Wi-Fi. U mnie się pojawia samo VPNWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Nie mam pojęcia dlaczego u mnie na Mi6 i Mi9 karta Orange jest tak jak na załączonym wyżej zrzucie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 5 minut temu, emarcin napisał: [mention=39970]mikesz74[/mention] Jaki telefon, jaka sieć? W Orange jest to jedna wielka loteria niestety. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mi Note 3, global T-mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Sorry nie pomogę, aż tak mocny w tym temacie nie jestem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 A ja mam pytane jak włączyć tą opcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 14 minut temu, fido napisał: A ja mam pytane jak włączyć tą opcję Kod *#*#4636#*#* Później kod #*#86583#*#* Czy jest dostępna jeszcze gdzieś apka do wifi calling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 (edited) Wydaje mi się że te kody już wklepywałem. Czy po wpisaniu jakieś komunikaty powinny się pojawić ? Tu są apki do wifi calling https://mega.nz/#F!qfBVFYgK!4uaD73M9tPzaRHXzjt3lRA Edited May 27, 2019 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Kod *#*#4636#*#* Później kod #*#86583#*#* Czy jest dostępna jeszcze gdzieś apka do wifi calling? Ciekawe bo ja tych opcji nie mogę włączyć a mimo wszystko mam VoLTE oraz VoWifiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 W moim przypadku jedynie nie jest "włączenie możliwość prowadzenie rozmów przez wifi" a niby mogę dzwonić jedynie nikt nie może się dodzwonić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ciekawe bo ja tych opcji nie mogę włączyć a mimo wszystko mam VoLTE oraz VoWifiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWłącz na chwilę tryb samolotowy i suwaki wrócą na swoje miejsce. Poniżej są kropeczki, a tam Stan usługi IMS zawsze pokazuje prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Tak tak wiem status ims mam prawidłowyWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 No u mnie dziś błąd połączenia.Czyli mnie ZblokowałoWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 U mnie w tym momencie nic nie robiąc w trybie samolotowym mogę dzwonić i można się do mnie dodzwonić. Jedyne co to tryb samolotowy włączyłem po uruchomieniu aplikacji wifi calling. Czy ktoś wiem może jak to będzie rozliczane za granicą takie połączenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 (edited) 14 godzin temu, fido napisał: A ja mam pytane jak włączyć tą opcję Magisk+ modul VoEnabler (A2 lite) Edited May 28, 2019 by Pitero Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ale do tego trzeba mieć root ? i wówczas nie potrzeba aplikacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 44 minuty temu, fido napisał: Ale do tego trzeba mieć root ? Magisk=Root 44 minuty temu, fido napisał: i wówczas nie potrzeba aplikacji ? W Play nie ma apki - tylko obsługa natywna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 No i co jak zrobisz magisk to działa vowifi w Play?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 1 godzinę temu, Marcin.M napisał: No i co jak zrobisz magisk to działa vowifi w Play? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Działa. Widać na screenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ale ja mam wszystko aktywne bez magisk i volte działa.Nie działa mi tylko vowifiWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Gdy podłączę się do Wi-Fi to nic się nie zmieniaCzy magisk coś pomoże?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Vowifi carrier check wyłaczony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Tak sprawdzałem wielokrotnieWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Mozesz próbować z Magiskiem, ale moduł VoEnabler dodaje głownie wpisy w systemie pokazujęace opcje dla Volte i Wifi Calling i nic szczególnego więcej nie robi. Najwidoczniej brak jest ustawień w twoim modelu do poprawnej obsługi vowifi play. Mozesz jeszcze pokombinować ze zmianą profilu sieciowego za pomocą aplikacji pdc tool zawartej w pakiecie QPST od Qualcomma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ma ktoś Volte i Vowifi w Play na telefonie Xiaomi Mi Max - Hydorgoen? Po kodach mialem disabled, w opcjach sim mam załączone i volte i vowifi.Telefon do BOK, restart usług, restart telwfonu i nic.Dodatkowo jak wchodze w ustawienia vowifi to mam FC i praktycznke odrazu mam utarte zasięgu i telefon sam się blokuje.Taki sam objaw na 8.12.27 jak i ostatnim 9.1.3 od Xiaomi.eu.Zastanawiam się czy warto przejśc na ostatni Beta Global i tam może działa.Dwa jak sprawdzacie stan IMS? U mnie nie ma takiego czegoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 1 godzinę temu, k120 napisał: Dodatkowo jak wchodze w ustawienia vowifi to mam FC i praktycznke odrazu mam utarte zasięgu i telefon sam się blokuje. Vowifi na MIUI dziala na andku 8.0 w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Kod *#*#4636#*#* Informacje o telefonie Więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Vowifi na MIUI dziala na andku 8.0 w górę. Dziwne bo widywałem na forum Xiaomi.eu mi maxy z vowifi oraz inne na andku 7.0/7.1 co prawda za miedzą ale zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Redmi 6, karta sim z orange abonament. Kody już dawno wklepan, jeszcze pare msc temu. Brak volte i vowifi, mimo opcji w ustawieniach.Porada z aplikacją Orange wifi Calling nie działa. Dalej jak nie miałem volte i vowifi tak nie mam, nie chodzi tu o dostępne opcje, bo to już miałem w grudniu 2018, zaraz jak zakupiłem telefon to powłączałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts