pawelt Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 No to zostaje Wam aktywacja np w iPhone i wymiana kart sim (jeżeli tego jeszcze nie zrobiliście) Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Redmi note 5, miui global beta volte w nju działa lepiej. Zauważyłem że nie ma problemu "nie ma takiego numeru". Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Mi 9 Global 10.2.24 po aktywacji w iphonie VoLTE działa, Wifi calling nie można uruchomić komunikat o konieczności kontaktu z operatorem Orange. edit: a jednak wifi calling działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Przy połączeniach nie ma komunikatu "nie ma takiego numeru"? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 47 minut temu, karolgt1 napisał: Przy połączeniach nie ma komunikatu "nie ma takiego numeru"? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Ja już nie mam tego komunikatu. Mój rom to miui global beta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Potwierdzam działanie voLTE i WiFi calling na ostatnim globalu w sieci nju. Widzę że niektórzy mają z tym problem. Mi9 bez roota.Nic nie kombinowane. Włączone tylko opcje poprzez kod.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Przy połączeniach nie ma komunikatu "nie ma takiego numeru"? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaNie ma, wszystko działa póki co prawidłowo.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 U mnie faktycznie tez juz wszystko działa. Jedynie nie mogę sprawdzić czy VoWifi działa ale VoLte śmiga ladnie. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Ja nie mam VoWifi, volte aktywowane przez apkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Mi6 po wpisaniu kodu oraz aktywowaniu usługi przez bok play, po 2min już działaVolte Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Redmi Note 7 (znajomego) kupiony w X-kom, sieć Orange. 1. Odblokowanie VoLTE I WiFi Calling standardowymi kodami.2. Telefon do BOK z prośbą o aktywację usługi VoLTE.3. Wyłączenie telefonu na chwilę.4. Po ponownym uruchomieniu działa VoLTE. Jutro sprawdzimy czy włączą wifi calling w BOK. ROM MIUI Global 10.3.2.0 (PFGEUXM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Uruchomiłem tak samo w Orange i VoLte również u mnie działa. Prosiłem tez o uruchomienie VoWifi i niby je włączyli ale ja jeszcze nie zauważyłem aby działało(w opcjach normalnie jest taka opcja). Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 (edited) 2 godziny temu, radier napisał: 2. Telefon do BOK z prośbą o aktywację usługi VoLTE. Zamiast dzwonić do BOK można pobrać apkę do wifi calling i apka aktywuje. Dla orange też gdzieś linkowałem. RN5 + Pixel Experience VoLTE także śmiga Edited May 23, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 A mnie na xiaomi Orange wyrzuca cyklicznie z volte. Korzystałem na mi8 z powodzeniem i po akcji sprzed kilku tygodni kiedy wyłączyli usługę na wielu numerach korzystających z xiaomi oberwalo się także mi.Kupiłem G7, po telefonie do BOK odblokowali widząc że mam wspierane urządzenie. Po miesiącu włożyłem kartę do rn7, po dwóch dniach znowu mam bana na Volte. Co ciekawe telefon z dystrybucji Orange Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 11 minut temu, tpawel napisał: A mnie na xiaomi Orange wyrzuca cyklicznie z volte To jest akurat fakt. Zawsze jak mnie wyrzucają robię ponowną aktywację aplikacją do WiFi calling i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 To jest akurat fakt. Zawsze jak mnie wyrzucają robię ponowną aktywację aplikacją do WiFi calling i działa Tą ich apką z Google play??? Edit: nie widzę tej apki, skąd ja wziąść? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Dzięki. No niestety nie pójdzie to u mnie Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 A VoWifi można uruchomić ta aplikacja? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 U mnie też już działaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Rozumiem, że w njumobile też działa? Potwierdzi ktoś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Ktoś ma plik tej apki z Orange? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Jak uruchomicie na Orange wifi calling to zmieniam operatoraWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 (edited) 1 godzinę temu, karolgt1 napisał: Ktoś ma plik tej apki z Orange? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka https://mega.nz/#F!qfBVFYgK!4uaD73M9tPzaRHXzjt3lRA Edited May 24, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter26 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Rozumiem, że w njumobile też działa? Potwierdzi ktoś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJa wczoraj włączyłem w nju i działa (Mi Note 3).Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 5 godzin temu, emarcin napisał: Rozumiem, że w njumobile też działa? Potwierdzi ktoś? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Działa, w tym momencie jedyne co, to że co jakiś czas trzeba reaktywować. Ale nadaje się do codziennego użytku. 15 godzin temu, tpawel napisał: Dzięki. No niestety nie pójdzie to u mnie Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Jaki ROM ? Sprawdź apk, które nieco wyżej podlinkowałem (wykasuj stare, wgraj moje, przyznaj uprawnienia, uruchom). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ST6 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Włożyłem swoją kartę Play do Galaxy Note 8. Na nim ładnie działa WiFi Calling i VoLTE z identyfikacją numeru przychodzącego. Przełożyłem kartę z powrotem do Mi 9 i kupa - WiFi Calling nie działa w ogóle, a VoLTE działa bez identyfikacji numeru przychodzącego. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 12 minut temu, ST6 napisał: Włożyłem swoją kartę Play do Galaxy Note 8. Na nim ładnie działa WiFi Calling i VoLTE z identyfikacją numeru przychodzącego. Przełożyłem kartę z powrotem do Mi 9 i kupa - WiFi Calling nie działa w ogóle, a VoLTE działa bez identyfikacji numeru przychodzącego. Jak masz taką możliwość spróbuj aktywować przez iPhone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 To ta apka jest dla nju czy dla Orange? Które działa? Bo nie wiem który starter kupićWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgody Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Ja kilka dni temu pisałem do BOK nju i stwierdzili, że używam telefonu xiaomi i nie mogą włączyć usługi VoWifi ponieważ używam telefonu nie certyfikowanego (MI 9). Niestety obie usługi nie działają.Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 15 minut temu, Marcin.M napisał: To ta apka jest dla nju czy dla Orange? Które działa? Bo nie wiem który starter kupić Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Są dwie apki - jedna dla orange, druga dla nju. 10 minut temu, Zgody napisał: Ja kilka dni temu pisałem do BOK nju i stwierdzili, że używam telefonu xiaomi i nie mogą włączyć usługi VoWifi ponieważ używam telefonu nie certyfikowanego (MI 9). Niestety obie usługi nie działają. Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka Apką aktywuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Zaraz sprawdzę bo u mnie nagle volte zniknęło. A dobra rozumiem, że ta aplikacja jest tylko do VoWifi tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Idę po starter Orange i będę testowaćWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 U mnie niestety po około 3 dniach wyłączyli mi VoLte w Orange mimo że normalnie działało. Aplikacja z linku wyżej niestety zamyka mi się. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaTak jak na screenie. Ktoś ma jakiś pomysł? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgody Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 #the4anoni, dzięki za info po aktywacji i restarcie telefonu jest ikoną Volte zobaczymy jak będzie w rozmowie.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Koledzy telefon Mi A2 Lite sieć Orange, czy może ktoś krok po kroku opisać co i jak zrobić żeby te funkcje włączyć lub zobaczyć czy można włączyć i jak je przetestować żeby mieć pewność że działa lub nie. Z góry wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts