andreas Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Witam. To mój pierwszy wpis, ale śledzę temat od kilku tygodni.Wczoraj wpisałem kod *#*#86583#*#* do swojego Pocofona F1. Pokazała się opcja VoLTE. Po uruchomieniu karty w NJU na abonament miałem bez problemu połączenia głosowe przez LTE. Piszę dla zainteresowanych, może komuś przyda się ta informacja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Na redmi note 4 snap @ Miui Global dalej tak samo jak pół roku temu - gdy dzwonię z VoLTE to mówi że numeru nie ma. Skoro piszecie że u was działa zastanawia mnie czy to nie kwestia karty SIM. W tą Sobotę przenoszę do nich numer, to zobaczymy czy z nowszą kartą i redmi note 5 zadziała. Wcześniejsze posty: Drugi post nadal aktualny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczotek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 (edited) Obecnie mam Virgin Mobile ale zastanawiam sie zeby zmigrowac do innej sieci. Szczególnie ze roaming przestanie działać z końcem roku. Mój ojciec ma Redmi 4X i w sumie Redmi Note 4x. Siec play w abonamencie. Generalnie najbardziej mi zależy żeby jemu odpalić VoLTE i Wificalling z zasięgiem tam jest dramat. Ja mam znowu jak wspominałem Virgin Mobile i Mi Mix 2s. Co ciekawe na karcie Orange mogłem uaktywnić wifi calling. Na virgin nawet nie mam takiej opcji Edit: Na karcie Orange prepaid uruchomiłem VoLTE. Musiałem dzwonić do Orange w tej sprawie. Ikonka ładnie się wyświetla i prawie działa. Na telefony Orange mogę się połączyć. Na inne mam informacje że numer nie istnieje albo błędny. Dzwoniąc na VoIP w freeconet dzwoni bez problemu. Temat zgłosiłem orange. Wygląda jakby coś z routing number bylo Edit2: Do mnie można się spokojnie dodzwonić na Orange jak mam włączone VoLTE. Virgin Mobile nie wspiera VoLTE jak i VoWiFi Edited March 27, 2019 by Szczotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
stivimorales Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 witam uprzejmie, czytam ten wątek, ale trudno mi się w tym połapać i o jedną wskazówkę poproszę; MiMix 2s i sieć Orange, jak uruchomić wfi calling? Dzwoniłem na infolinie , mieli mi właczyć VoLTE, miałem otrzymać powiadomienie że jest aktywne, ale nic nie przyszło. Jest jakaś pod ten model i sieć Orange sprawdzona apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 @stivimoralesVoLTE a WiFi Calling to dwie zupełnie różne usługi, do WiFi Calling jest specjalna aplikacja do pobrania ze Sklepu Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
stivimorales Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 @szakal88 , dziekuję, móglbym cie prosić o nazwę apki, która działa dobrze? próbowałem jakiś czas temu taką od orange instalować, ale ciągle był jakiś błąd przy instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 okazuje się że od marca Orange zaprzestał wspierania aplikacji, będzie działać jeszcze chyba rok dla tych którzy mają zainstalowaną, a oficjalnie jest lista smartfonów, które w systemie mają zaimplementowaną możliwość połączeń z WiFi Calling, ale nie nie ma na tej liście nic z Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczotek Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Wsparcie Orange jest daremne. Twierdzą że telefon zły i tyle. Problem w zasadzie występuje na kartach SIM które nie są w Orange ale pod warunkiem że numer był przenoszony. Kupiłem parę starterów innej sieci i na nie można się dodzwonić. Oni mają problem w konfiguracji ale olewają. Starter Play. Podlaczony, ładnie się loguje do LTE nawet LTE+ ale już VoLTE nie pojawia sie. Taryfa wspiera VoLTE. WoWifi niestety taryfa nie wspiera. Jakiś tip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 6 godzin temu, Szczotek napisał: Twierdzą że telefon zły i tyle Żebyś ty wiedział jakie ja miałem ostatnio perypetie z Orange..... No ale nic będę z nimi walczył dalej i jak będę miał numer w nju to sprawdzimy VoLTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Dnia 26.03.2019 o 22:47, Szczotek napisał: Obecnie mam Virgin Mobile ale zastanawiam sie zeby zmigrowac do innej sieci. Szczególnie ze roaming przestanie działać z końcem roku. Mój ojciec ma Redmi 4X i w sumie Redmi Note 4x. Siec play w abonamencie. Generalnie najbardziej mi zależy żeby jemu odpalić VoLTE i Wificalling z zasięgiem tam jest dramat. Ja mam znowu jak wspominałem Virgin Mobile i Mi Mix 2s. Co ciekawe na karcie Orange mogłem uaktywnić wifi calling. Na virgin nawet nie mam takiej opcji Edit: Na karcie Orange prepaid uruchomiłem VoLTE. Musiałem dzwonić do Orange w tej sprawie. Ikonka ładnie się wyświetla i prawie działa. Na telefony Orange mogę się połączyć. Na inne mam informacje że numer nie istnieje albo błędny. Dzwoniąc na VoIP w freeconet dzwoni bez problemu. Temat zgłosiłem orange. Wygląda jakby coś z routing number bylo Edit2: Do mnie można się spokojnie dodzwonić na Orange jak mam włączone VoLTE. Virgin Mobile nie wspiera VoLTE jak i VoWiFi Oczywiście w Virgin nie działą VoLTE bo pytałem, chociaż dla mnie to nie problem, ale zaciekawiłeś mnie swoją wypowiedzią na temat końca roamingu w Virgin z końcem tego roku... Możesz rozwinąć temat i skąd takie info? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczotek Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Plus z końcem tego roku. Wstukaj w Google Play koniec roamingu krajowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
niXon Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 39 minut temu, Szczotek napisał: Plus z końcem tego roku. Wstukaj w Google Play koniec roamingu krajowego co w Plusie końcem tego roku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Są tu ludzie u których działało VoLTE w Orange/nju na Xiaomi? Zginelo dziś u mnie na mi8Na blogu Orange widać post z wczoraj kogoś z rn5 z podobnym problememWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 (edited) Od 11.04.2019 będę już w NJU, to potestuję Mam pytanie Bo z tego co widzę Carrier cheack na xiaomi.eu jest wyłączony w przypadku VoLTE. A w przypadku VoWIFI też jest wyłączony, czy trzeba wyłączyć ? Dnia 30.03.2019 o 09:47, szakal88 napisał: okazuje się że od marca Orange zaprzestał wspierania aplikacji, będzie działać jeszcze chyba rok dla tych którzy mają zainstalowaną, a oficjalnie jest lista smartfonów, które w systemie mają zaimplementowaną możliwość połączeń z WiFi Calling, ale nie nie ma na tej liście nic z Xiaomi Czyli pobiorę apkę to u mnie nie zadziała ? EDIT: Ważne: Od 9 marca 2019 r. pobranie aplikacji WiFi Calling nie będzie możliwie. Klienci, którzy zainstalowali aplikację przed 9 marca 2019 r., mogą dalej z niej korzystać. Ma ktoś apk żeby tutaj wysłać ? EDIT2: https://www.njumobile.pl/oferta/wificalling-download Interesujące jest vowifi-app.zip Czyżby to był kod ? Nazwa paczki: pl.orange.nju.vowifi EDIT3: https://apkpure.com/pl/wifi-calling/pl.orange.nju.vowifi Na własną odpowiedzialność! Edited April 1, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aarczi Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 16 godzin temu, tpawel napisał: Są tu ludzie u których działało VoLTE w Orange/nju na Xiaomi? Zginelo dziś u mnie na mi8 Na blogu Orange widać post z wczoraj kogoś z rn5 z podobnym problemem Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Jestem w nju i VoLTE właśnie chyba wyłączyli bo wcześniej na RN5 i RN6pro działało. Teraz nie ma ikony VoLTE na żadnym z tych telefonów. Pisałem już w tej sprawie do nju i czekam na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 No to nie przejdę jednak do NJU w tym roku, skoro wyłączyli VoLTE na xiaomi. Ehhhh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aarczi Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 1 godzinę temu, galakty napisał: No to nie przejdę jednak do NJU w tym roku, skoro wyłączyli VoLTE na xiaomi. Ehhhh. Jak masz xiaomi to możesz nigdy nie przejść. To jest odpowiedź od nju: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 @tpawel Też na moim mi 8 przestało działać VoLTE w sieci Orange. Niewiem nawet z jakiej przyczyny i od kiedy nie działa, bo dopiero teraz zauważyłem. Zawsze działało bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 @arczi to polecieli grubo. Wyłączyli usługę na koncieWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Ciekawe czy reaktywacja za pomocą obsługiwanego telefonu i przełożenie karty do xiaomi włączyło by znowu VoLTE, czy po IMEI zablokowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niXon Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 zrobili to chyba systemowo ciurkiem, bo u mnie też na nju juz nie ma volte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Ciekawe czy reaktywacja za pomocą obsługiwanego telefonu i przełożenie karty do xiaomi włączyło by znowu VoLTE, czy po IMEI zablokowali.Sprawdzę i dam znać. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Edit: Karta przełożona do LG G7- nie ma VoLTE nadal. Poprosiłem o restart usługi przez BOK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 (edited) Czyli na 90% nie blokują po IMEI, tylko na stałe blokują dla danego abonenta. Taka co chwilę reaktywacja VoLTE może być problematyczna, w dodatku w końcu mogą nie pozwolić korzystać z VoLTE w ogóle.... A ja do nich się właśnie przeniosłem... Już widzę mój pierwszy post na forum NJU Edited April 2, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Tak, blokują na stałe dla abonenta. Po półtorej godziny od prośby o reset poszloWysłane z LG G7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 1 godzinę temu, tpawel napisał: Tak, blokują na stałe dla abonenta. Po półtorej godziny od prośby o reset poszlo Wysłane z LG G7 Czyli jak wsadzisz kartę teraz do xiaomi to VoLTE znów zadziała ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Raczej tak. Ale nie będę już próbował bo nie daj Boże znowu zablokująWysłane z LG G7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aarczi Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Wyłączyli i raczej jak wykryją smartfon który nie jest na ich liście certyfikowanych (nie tylko xiaomi tam brakuje) to wyłączą znowu. Temat na oficjalnym profilu nju na facebooku był poruszany. Swoją drogą to troche takie zachowanie dziwne: Najpierw usługa działa i wszyscy są zadowoleni a potem się ją wyłącza pod pretekstem zapewnienia jakości. Teraz tylko czekać aż będą żądać opłaty za włączenie Edited April 3, 2019 by Aarczi Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 1 godzinę temu, Aarczi napisał: Temat na oficjalnym profilu nju na facebooku był poruszany. Można prosić o linka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 1 godzinę temu, Aarczi napisał: Wyłączyli i raczej jak wykryją smartfon który nie jest na ich liście certyfikowanych (nie tylko xiaomi tam brakuje) to wyłączą znowu. Temat na oficjalnym profilu nju na facebooku był poruszany. Swoją drogą to troche takie zachowanie dziwne: Najpierw usługa działa i wszyscy są zadowoleni a potem się ją wyłącza pod pretekstem zapewnienia jakości. Teraz tylko czekać aż będą żądać opłaty za włączenie Najgorzej jak ktoś kupił niedawno Xiaomi bo na forum pisali że działa, a teraz zonk bo działac nie będzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 2 godziny temu, galakty napisał: Najgorzej jak ktoś kupił niedawno Xiaomi bo na forum pisali że działa, a teraz zonk bo działac nie będzie... I tak nikt raczej nie powinien traktować VOLTE jako argumentu - oficjalnie to nigdy nie było wspierane i trzeba się z takim obrotem spraw liczyć. Co nie zmienia faktu że Orange robi źle..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/orange-nju-mobile-xiaomi-volte-wifi-calling-vowifi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Przynajmniej dadzą oficjalne wsparcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aarczi Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Dnia 3.04.2019 o 09:16, the4anoni napisał: Można prosić o linka ? W komentarzach do tego posta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Przynajmniej dadzą oficjalne wsparcie Ciekawe dla ilu telefonowWysłane z LG G7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Właśnie włączyli mi volte w pocofonie. Może dogadali się z xiaomi.. ;) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts