ppage Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 od kilku tygodni znów nie mam powiadomień w mi home. macie podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 U mnie ok z powiadomieniami w mi home. Co prawda niekiedy się opóźniają ale przychodzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 jest nowa aktualizacji gateway'a wiadomo jakie zmiany zaszły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 ktorego gateway? jak v3 chinskie to dodali obsluge tych kilku switchy, ktore pojawily sie ostatnio w mi home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 niedlugo w sprzedazy Inteligentna wtyczka Mi (Zigbee) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 aqara hub m2 oficjalnie https://www.aqara.cn/cn/smart_hub_m2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezi Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Panowie.Dostałem zestaw Aqara Hub w wersji EU, plus różne czujniki.Mi Home mam w serwerze Polska tak samo. Apka Aqara Hub działa. Mam poddawane tam różne czujniki.Mam również kamere te G2I tu problem.Nie da się jej połączyć pod Aqara Hub ani MiHome na PL serwerze.I tu moje pytanie.Lepiej dokupić inna kamere która będzie działała pod Aqara Hub i Xiaomi Home na PL serwerze czy przejść na serwer Chiny?Najbardziej mi zależy aby mi działała kamera aktywowane czujnikiem ruchu.Co proponujecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 @Bezi skad masz aqara hub w wersji eu jesli mozna spytac (rozumiem, ze wtyczke ma fabrycznie eu)? podobno nie ma go jeszcze oficjalnie w sprzedazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezi Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Wygląda na ORI europejska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 (edited) @Bezi na to wyglada, dlatego pytalem o zrodlo, bo aqara juz pare razy przekladala premiere wersji eu i chyba jestes pierwsza osoba z taka wersja co do kamerki g2 to ma w sobie wykrywanie ruchu na podstawie obrazu, chociaz jako kamerka to jakosc jest mocno sredniawa. g2 ma tez wbudowana bramke, mozesz pod nia podpiac inne sensory w tym czujnik ruchu jesli wolisz taka detekcje ruchu. Edited July 14, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezi Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Ale nie mogę jej dodać do MiHome na PL ani do Aqara Home tak?Nie widać jej nigdzie.Jak zmienię rejon na Chiny w MiHome to normalnie dodaje.Ale wtedy nie mogę uruchomić aplikacji Aqara Hub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Kamera Aqara G2 działa tylko przez Mi Home i tylko na chińskim serwerze. Aqara Home app jak na razie nie wspiera w ogóle żadnych kamer. Aqara hub w wersji EU nie podłączysz na chińskim serwerze w żadnej apce tak żeby wszystko działało więc albo zostaje Ci optyczny czujnik ruchu w kamerze a jak to nie wystarczy to potrzebujesz inną kamerę która będzie działać w Mi Home na serwerze EU. Można wiedzieć kto Ci sprzedał Aqara hub w wersji EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezi Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Dziękuję za odpowiedź.Hub kupiłem od kolegi z Angli. Musze się zastanowić co mi jest najłatwiej zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis017 Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Cześć wszystkim, Na wstępie powiem, że jestem (jeszcze) totalnie zielony w temacie Smart Home od Xiaomi. Czy któryś z obecnych na tym forum ekspertów może mi wyjaśnić dlaczego Mi Home nie może znaleźć mojej centralki kiedy przełączam się na region Chiny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Chciałem dodać stratosa do mi home i mam taki błąd. Pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Dla większości informacje oczywiste. Ale dla nowych użytkowników może się przydać http://www.mateuszmagiera.pl/xiaomi/smart-home-od-xiaomi-3-termometry/Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 23 hours ago, mateuszmagiera12 said: Dla większości informacje oczywiste. Ale dla nowych użytkowników może się przydać http://www.mateuszmagiera.pl/xiaomi/smart-home-od-xiaomi-3-termometry/ Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Brakuje najlepszej wersji :) Okrągła z BT i wyświetlaczem eink. Nie jest gruba jak wersja LCD i wygląda doskonale a tą z wyświetlaczem LCD to aż wstyd w salonie stawiać :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Brakuje najlepszej wersji Okrągła z BT i wyświetlaczem eink. Nie jest gruba jak wersja LCD i wygląda doskonale a tą z wyświetlaczem LCD to aż wstyd w salonie stawiać O tej nie słyszałem Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 14 hours ago, mateuszmagiera12 said: O tej nie słyszałem Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Polecam, do tego większa średnica i nie jest taki gruby jak lcd, ale przede wszystkim wygląda świetnie, do salonu wersja lcd zdecydowanie odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) jesli ktos chce smart gniazdko wifi eu to za okolo 15 usd mozna kupic juz na ali http://pl.aliexpress.com/item/33059322151.html od wczoraj wspierane w mi home (oficjalnie region de, ru, sg). Edited July 19, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) Dnia 16.07.2019 o 16:05, mateuszmagiera12 napisał: Dla większości informacje oczywiste. Ale dla nowych użytkowników może się przydać http://www.mateuszmagiera.pl/xiaomi/smart-home-od-xiaomi-3-termometry/ Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cześć jestem tu nowy. Od razu okazało się, że nabyłem sensor set w wersji europejskiej i z tego co czytam to mogą pojawiać się problemy z jego dalszą rozbudową Pytanie czy któryś z tych czujników temperatury/wilgotności da się sparować z europejską wersją centralki? Najbardziej zależałoby mi na dodaniu czujników zarówno wew jak i zewnętrznych, które dodatkowo oferują jakieś wykresy a nie tylko pokazują stan obecny. Dzięki za pomoc Edited July 23, 2019 by cmm7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @cmm7 kup ten, bedzie dzialal z bramka eu na serwerze eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 18 godzin temu, rezmus napisał: @cmm7 kup ten, bedzie dzialal z bramka eu na serwerze eu. Na allegro widzę to jako model WSDCGQ11LM? Jeśli tak to takie właśnie zakupię. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 patrz po zdjeciu, ma byc ten kwadratowy od aqara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Dnia 19.07.2019 o 12:17, rezmus napisał: jesli ktos chce smart gniazdko wifi eu to za okolo 15 usd mozna kupic juz na ali http://pl.aliexpress.com/item/33059322151.html od wczoraj wspierane w mi home (oficjalnie region de, ru, sg). Czy wiesz może czy na China mainland pójdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 (edited) z moim modem powinno Edited July 24, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 (edited) Mam pytanie odnośnie Czujnik Xiaomi Mi Bluetooth Temperature & Humidity Monitor. Dostaję powiadomienia o np. dużej wilgodtności (powyzej 60%), gdzie można to wyłączyć bo za bardzo mi to spamuje? Drugie pytanie, czy u was też w przypadku np. alarmu lub zalania (które niestety wczoraj mi się przytrafiło) nie włącza alarmu w telefonie jako sygnał dźwiękowy tylko wysyła zwykłe powiadomienie? Kiedyś działało, teraz nie... Edited July 31, 2019 by ppage Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Co do alarmów to u mnie jest tak od dosyć dawna, telefon Xiaomi - ustawiałem co się tylko da ale przychodzi tylko zwykłe powiadomienie, też mnie to wkurza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jest jakaś możliwość aby dodać gniazdko eu na serwerze chińskim? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 masz juz gniazdko? powinno sie bez problemu dodac modem mi home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 masz juz gniazdko? powinno sie bez problemu dodac modem mi home.Jeszcze nie. Tak to bym musiał konfigurować wszystko od nowa na serwerze Polska. W zmodowanej aplikacji powinno śmigać na chińskim? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 patrz po zdjeciu, ma byc ten kwadratowy od aqara.Dzięki za pomoc. Zamówione i działa!Kupiłem też kamerkę security360 1080p. Działa dobrze i jakość obrazu jest naprawdę spoko. Pytanie czy da się jakoś ustawić tak, ,że jak włączy się alarm to kamera prześlę od razu powiadomienie i obraz?Na razie udało się tylko ustawić coś w stylu czujnik drzwi to kamera wysyła.Z góry dzięki.Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 (edited) 2 godziny temu, cmm7 napisał: Dzięki za pomoc. Zamówione i działa! Kupiłem też kamerkę security360 1080p. Działa dobrze i jakość obrazu jest naprawdę spoko. Pytanie czy da się jakoś ustawić tak, ,że jak włączy się alarm to kamera prześlę od razu powiadomienie i obraz? Na razie udało się tylko ustawić coś w stylu czujnik drzwi to kamera wysyła. Z góry dzięki. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka w tej kamerze polecam wykupić chmurę(jest dość tania na miesiąć czy na rok) ja jestem z niej bardzo zadowolony generalnie jeżeli szukacie inteligentnego domu od xiaomi to zapraszam na mój kanał-a w nim,żarówki,przyciski,kostki,odkurzacze,czujniki,kamery xiaomi,żarówki ikea które również działają w mi home jak również hulajnogi od xiaomi,asystenty głosowe amazon alexa,broadlink do sterowania np telewizorem,klimatyzacją,przełącznikami sonoff,inteligentne szczoteczki do zębów,czy automatyczny dozownik mydła,wagi łazienkowe od xiaomi,a nawet automatyczna woda z kranu od xiaomi i wiele wiele innych rzeczy jak np inteligentny grill elektryczny czy różnego rodzaje poradniki zapraszam na youtube kanał SMART HOME PL-kanał stworzony od pasjonata nie w celach zarobkowych(bez reklam i lokowania produktów jak również opisuje rzetelnie to co mam)+pomagam w razie problemów https://www.youtube.com/channel/UCeh04Gdp-GD1NFo9jhq75lw?view_as=subscriber jeżeli kanał wpadnie ci w gust to zachęcam do subskrypcji kanału,a jeżeli jakiś film ci się spodoba to został łapkę w górę Edited August 4, 2019 by bobo123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ament Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Mam pytanie odnośnie Mi Bedside Lamp 2 - czy ta lampka ma wbudowaną bramkę żeby można było podpiąć pod nią te okrągłe czujki temperatury i wilgoci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts