Mielcar Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Nie da się bezpośrednio w Mi store. Gearbest, banggood, alliexpress i inne sklepy Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 POCZEKAJ OK 30 dni wszędzie będą. Napisałem wyraźnie POJAWIŁO się a nie że jest dostępne. Włączniki ścienne są rzadkie w sklepach mimo że pojawiły się 2 miesiące temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 A dzwonek do drzwi Xiaomi to to ma?wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 (edited) 24 minuty temu, Niejeden z nas napisał: A dzwonek do drzwi Xiaomi to to ma? wysłane z nokii 7110 Do dzwonka to wystarczy sam przycisk od xiaomi. Działa bardzo dobrze. Edited January 9, 2017 by Maciejwr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Do dzwonka to wystarczy sam przycisk od xiaomi. Działa bardzo dobrze.Hmmm ciekawe, w jaki sposób? Gateway nie potrzebny?wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Przed chwilą, Niejeden z nas napisał: Hmmm ciekawe, w jaki sposób? Gateway nie potrzebny? wysłane z nokii 7110 Sorki, myślałem, że skoro pytasz w tym temacie to posiadasz już Gateway Zgadza się potrzebjesz baze do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Dopiero się wgryzam. Zauważyłem, że są urządzenia potrzebujące gateway'a i nie potrzebujące. Zastanawiam się jak to ogarnąć w domu, który już funkcjonuje.wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Pytaj śmiało. Podpowiemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Zamierzam powoli kompletować sprzęt , najpilniejsze moje potrzeby to alarm drzwi i okien na parterze oraz dzwonek Potem będą następne rzeczy ale szczoteczkę do zębów chyba sobie odpuszczę gateway - jakie ma funkcje ? W jaki sposób ustawia się ten nieszczęsny dzwonek , może jest jakiś link do instrukcji ktoś posiada? Kolejna rzecz to czujniki CO2, gaz ,dym.. są dostępne ?wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Tutaj jest przykład dzwonka... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Za 57$ na gearbescie masz full zestaw 1 przycisk 1 czunik dzwi 1 pir 1 smart gniazdko na zeeg be 1 gateway Jedyne co potrzebujesz to jeszcze czujnik Temperatury ok 6 7$ A potem to już dodatki jak chcesz np czujnik kwiatkow 10 $ Kostka taki multiprzycisk 15$ Wszystkie urządzenia poza GNIAZDKAMI WIFI potrzebują gatewaya. Ale lepsze są te na zeeg be bo jeśli np sterujesz tmp i braknie ci wifi to nie ma jak przełączyć. A jak gniazdko jest na zeeg be to baza przełączy. Ogólnie prosto się ustawia na zasadzie Urządzenie > Jeśli co > To co. Np Urządzenie (przycisk) > Jeśli co (kliknięty raz, dwa, przytrzymany > To co (dzwonek do drzwi) Ja mam np Przycisk > kliknięty > włacz wyłącz zarówkę Przycisk > Przytrzymany > ściemnij żarówkę Przycisk > kliknięty dwa razy > uruchomienie alarmu Ogólnie zestaw się bardziej opłaca. 57$ Gateway ok 22 25$ Gniazdko zeeg be ok 16$ Przycisk ok 6,5$ Okno ok 6 7 $ Pir ok 8 9 $ Na razie nie masz czujników CO2 / Gaz Obecnie na rynku liczą się tylko 3 firmy w zasadzie. Xiaomi prostota. A minus to wolne dołączanie modułów. I brak polskich radii na bazie. Broadlink. Jako 1 wprowadzili smart listwę z każdym oddzielnym gniazdkiem. I mają matkę z czujnikami czystości powietrza, co2 co itd. Oraz tanie włączniki ścienne. - ceny kamer.... Xiaomi ma kamerki od 25$ niezłej jakości. Orvibo. I to co w polsce jest i kosztuje krocie... Zapomniałem nazwy mają gniazdka z łądnie świecącym kręgiem dookoła. Ogólnie jeśli masz mieszkanie a nie dom. To nic lepszego niż xiaomi nie kupisz. 150$ i jesteś w pełni zadowolony. Czytaj zestaw startowy 67$ czujnik kwiatów 9,88$ Czujnik tmp 6$. Z 2 3 smart żarówki 12$ biała 16,5 $ kolorowa. Z jedna 2 kamerki. Proponuje te nowe po 25$. Jakaś listwa ledowa czy jakieś gniazdko smart listwa np. I tyle ci do szczęścia trzeba. Ewentualnie jeszcze z jeden PIR. 1 w łazience, 1 na wejściu. Ale system jest na tyle dogodny ze potrzebujesz cos to 10$ W xiaomi brakuje następujących rzeczy. Tanich włączników ściennych.( Są ale po 40$...) Polskich radii na centralce.(pewnie niedługo będą na razie zmiana dns mnie nie bawi) Centralki ala broadlink czyli temperatura wilgotność jakość powietrza co itd. ( Jest ale chyba po 80$) Smart listwy z każdym oddzielnym wyjściem. ( Jest tylko on off dla wszystkich ) NIC WIĘCEJ. I jest to moim zdaniem najmniejsze zło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Dziękuję za odpowiedzi koledzy, powoli jaśnieje wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Odnośnie czujników co i gaz to ponoć jest opcja alarmu w przypadku kamery kwadratowej ale jak to będzie działać to jeszcze nie wiem. homman zamówił i ja. Jak dojdzie to dam znać bo informacje są sprzeczne - mi na gearbest odpisali że ma a czujnik w sobie a na rysunkach jak zauważył homman jest tylko powiadomienie w przypadku dzwiękowego alarmu z czujek (tych naszych kupionych w PL). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 moja kamera jest już na celnym, powinna być lada dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Fuksiarz, moja w Estonii. Potestuj i daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Działają coś z żarowkami Yeelight. Piszą tak: As stated in previous post, we will support Echo and Google Home later, which will support direct voice control. link - http://forum.yeelight.com/t/yeelight-ifttt-service-is-now-officially-published/225/8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Dnia 6.01.2017 o 21:33, homman napisał: A do mnie nie przemawia ta zmiana DNS zbyt to niebezpieczne. Czekam na inną opcję. 1. Wolniejsze działanie netu 2. Możliwość podmieniania stron i kradzieży danych. Maciej wr wejdź do mi home. Na głównej stronie masz. Nie ma co się martwić o DNS, ja zmieniłem na ten podany na stronie, dodałem stacje radiowe i wróciłem do domyślnego a radio nadal działa to które dodałem sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Mhm dobra opcja... A czy się martwić nie ma o co... Wiesz że po 1 ruskie. Po 2 kradzież w ten sposób jest wybitnie łatwa. Ale jak działa to czekam na dodanie radia Wawa i zmieniam. Możesz luknąć czy dodane radia na listę ulubionych działają po powrocie z DNS ? Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 @homman wróciłem na domyślny DNS i RADIO ESKA, RMF FM i MAX, ZET, Złote przeboje i to co ostatnio było dodane działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 9 minut temu, Vergiliusz napisał: @homman wróciłem na domyślny DNS i RADIO ESKA, RMF FM i MAX, ZET, Złote przeboje i to co ostatnio było dodane działa. Potwierdzam,sposób działa. Nawet rozłączyłem z gniazdka Gateway-a i poszło Panowie, szukam pluginów do wgrania do Mihome aby był angielski zamiast krzaczków, widziałem na greckim forum. Są gdzieś do ściągnięcia bez rejestracji? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ale gdzie ty w mi home masz krzaki ? Ja mam tylko w kamerce 360 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Pluginy wgrywasz dlatego pózniej włączajac z pozycji Mihome poszczególne urządzenia to będą już po EN np: - Mijia 360 - Mi Wifi 3 - Mi Repeater - Yi kamera dodatkowo np - Smart Flower (odzielna apka) a za chwile będzie kamerka kwadratowa i też jest po "krzaczkowatemu" Pytanie - ma ktoś już powyżej 30 urządzeń podłączonych do Smart Gateway bo mam 29 i nie wiem czy nie trzeba kupić 2 szt bo pisali o obsłudze do 30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 30 szt max 34 tak na jakimś forum czytałem. Więc drugi gateway. Gdzieś widziałem promocję 21$ Natomiast jw co chciałbyś osiągnąć tym czym piszesz. Jeśli rosyjscy bracia wciąż nie dokonali apki mi home z ichniejszymi radiami itd... to raczej łatwo nie jest. Pozostaje czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ok, dzięki za info, czyli może się uda Tu są do ściągnięcia pluginy już gotowe. Zaraz wgrywam i dam znać. Są różne języki FR, GR... https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/9599-Xiaomi-Έξυπνο-Σπίτι-Mi-Smart-Home-3-9-5-GR-EN/?pageNo=1&s=edee6b57021f2def13ca0585b7f275bb8f05976d Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Działa ale trzeba wiedzieć do którego folderu wgrać plik apk. Na razie udało mi się z gniazdkami Wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Też probuje ale mi nie wychodzi, jak ktos przetumaczy na polski to bede wdzieczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Tu jest gniazdko wifi - folder 262, wystarczy podmienić apk. Napisałem już do kolesia. mi smart plug.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Tylko, że u mnie w ogole tej sciezki nie ma. Data/Data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/mpk/ u mnie jest: /Android/data/com.xiaomi.smarthome/files reszta mam utworzyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Użyj Root Browser z GP. Inne też nie znajdowały mi tego folderu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 uzylem Root Browser i katalog com.xiaomi.smarthome mam pusty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Dobra ścieżka? U mnie tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ta sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 A nie zmieniałeś instalacji apek na SD lub nie przenosiłeś Mihome na SD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Nigdy nawet karty pamieci nie mialem w srodku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 6 minut temu, Mielcar napisał: Nigdy nawet karty pamieci nie mialem w srodku. A jakieś pokaż ukryte pliki systemowe. Root access allowed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts