milenium17 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Mi chodzi głównie o korektę czasu. A jest gdzieś plik z firmware jakby mi nie poszło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 (edited) Też masz dziwne "wahania" odnośnie przełączania na night vision? Jak mam ustawione na duży pokój a przypadkowo łapie tv to jak się robi jaśniej to się przełącza co chwilę.. Na Yi ants tak nie było. Edited October 22, 2016 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Nie pomyliłem się na start nowy model 25$ http://www.banggood.com/Xiaomi-XiaoFang-1080P-110-F2_0-WiFi-IP-Camera-Night-Vision-8X-Zoom-p-1095214.html?rmmds=search Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 (edited) Masz rację przycieli trochę Gearbest chce 34 USD a cene pokazuję tylko w wyszukiwarce bo jak się przechodzi do zakupu to jest powiadomienie tylko. Jak na czujki za 100 zł to jest super i a kam gratis Chociaż wolałbym same czujki bo niepotrzebna mi kamerka w kotłowni.... A z banggood nie kupię bo mam z nimi roszczenie przez Paypala Edited November 7, 2016 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Nie ma to czujki. Mowilem ze cos nie teges. Ma wykrywanie dzwieku alarmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Tylko że tu piszą że ma. Dziwne.Trzeba poczekać na rewiev - http://en.miui.com/thread-380960-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Piszą wyraźnie wykrywanie alarmu co2 i alarmu. Nie ze kam ma. Jest tez rysunek z dzwoniącym czujnikiem co 2 na suficie Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Powiem Ci że na rożnych stronach różnie piszą. Widziałem rysunek ale nie kumam bo mam czujkę co2 np w domu która po wykryciu będzie wyczeć a kamera co wtedy zrobi powiadomi mnie na telefon że słyszy dźwięk? Bo chyba na to wychodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Dokładnie tak. I tak masz to opisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 To słabo. Chociaż kamerka fajna. Aha mam już na zewnątrz 2 kamerki Yi. Zobaczymy czy przetrwają zimę Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 (edited) Dopiero w styczniu w domach - http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_487830.html za 29.99 USD No i napisałem do Gearbesta i do Everbuying. Odpowiedź jest taka sama że ma wbudowane czujniki. Sam już się pogubiłem Tu masz odpowiedź: Support motion and sound detection, detects the smoke and CO alarm, send you the alarm when it is triggered. You can control it with the mobile app and has the built-in smoke detector and CO. Edited November 10, 2016 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 (edited) detect alarm przeczytaj dokładnie. Nie detect co2. Wykrywa alarm wysyla powiadomienie wraz z filmikiem. Ma duzy i mały IR. i można łączyć sie z tel bez routera. Nic więcej. A odpowiedzi sklepów sa takie ze nigdy na nie nawet nie patrze Edited November 12, 2016 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Wiem że opisy ze sklepu są różne, kupiłem radio xiaomi internetowe w zeszłym tygodniu i pisali że można dodać url ale nie można Można wyszukać międzynarodowych wykonawców i ich składanki tylko. A co do kamery to kupię i sprawdzę bo mam kominek i piec gazowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Jakby kogoś interesowało to Mijia 360 z polskiego sklepu - http://aze.com.pl/produkt/kamera-xiaomi-mijia-360-wifi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Yi Home - Dome - 1080P - http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_469365.html?wid=11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 (edited) Posiadam w domu kilka żarówek milight takie jak w tym linku. Do tego mam ten sam pilot. Kupiłem nie dawno mi gateway oraz mi remote controller z myślą że wykryje mi te żarówki, ale niestety nie wykrywa jak ściskam przycisk na pilocie. Czy jest jakaś szansa na zgranie tych żarówek z mi gateway? Czy pozostaje zakup nowych żarówek od xiaomi? Macie jakieś pomysły? Edited November 23, 2016 by Maciejwr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Jakieś ciekawe nowości w tym temacie jeszcze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Ja zakupiłem tą kamerkę - http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_487830.html?cebula&lkid=10119272 jest dobra cena 29.99 USD i ma FHD Jeszcze nie doszła ale kupowałem z Everbuying. Jest też Lampa LED ale za 100 USD, w Chinach za pół ceny: http://www.gearbest.com/ceiling-lights/pp_596249.html I się spóżniłem bo kupiłem standardową i do niej 3x żarówka z wifi do łazienki więc wyszło mnie około 500 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 6 godzin temu, milenium17 napisał: Jest też Lampa LED ale za 100 USD, w Chinach za pół ceny: http://www.gearbest.com/ceiling-lights/pp_596249.html Też zamierzam kupić tą lampę. Wysyłka dopiero w styczniu, to poczekam. Mam nadzieję, że cena gdzieś indziej będzie bardziej zbliżona do chinskiej. Jeszcze poluje na lampkę nocną RGB, aby współgrała ładnie z paskiem led RGB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 (edited) Mielcar Czy pasek Led działa (świeci) w rytm muzyki? Miało tak być. Teraz remontuje łazienkę a będzie tam pasek Led i radio Xiaomi ale jeszcze nie mogłem ich przetestować Edited December 14, 2016 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 godzinę temu, milenium17 napisał: Mielcar Czy pasek Led działa (świeci) w rytm muzyki? Miało tak być. Teraz remontuje łazienkę a będzie tam pasek Led i radio Xiaomi ale jeszcze nie mogłem ich przetestować Uznałbym to za fazę beta tej funkcji. Trochę działa, ale według mnie efekt póki co słaby, mam nadzieję że przy aktualizacji poprawią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Wpadłem na pomysł żeby zamontować w łazience głośnik od Xiaomi np ten Xiaomi wireless Speaker i np po wejściu do łazienki żeby odtwarzał konkretny utwór. Prawdopodobnie sam w sobie nie jest "inteligentny" wiec nie da się go połączyć z gate wayem ale myślałem czy np nie można by go podłączyć do inteligentnego gniazdka i w ten sposób nim sterować. Ktoś miał może podobny pomysł albo posiada go i mógł by przetestować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Przykro mi ale ten głośnik nie jest połączony ze smart gatewayem. Ale masz rację żeby się włączył to musisz go podłączyć do smart gniazdka ale żeby ono się włączyło jak Ty wchodzisz do łazienki to musisz dokupić sensor ruchu. Wtedy łączysz sensor i gniazdko i się włączy ale siedząc "w oczekiwaniu" możesz jedynie przez telefon zmieniać muzykę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Sensor i gniazdko mam, zastanawiałem się czy po włączeniu przez gniazdko odtworzy wybrany utwór. Ponieważ ma on własne zasilanie wiec nie wiem jak się zachowa. Rozumiem, że włączanie/wyłączanie go nic mi nie da bo nie jest na tyle "inteligentny" żeby po podłączeniu do prądu odtworzyć wybrany utwór. Zostaje kupienie inteligentnego głosnika. Smart Xiaomi Wireless Speaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Nie powenien odtworzyć utworu tylko się załaczy. Ten za 100 USD juz jest ok. Sam czekam aż stanieje Możesz też zakupić Xiaomi Wifi Online Radio (mam). Ono się włączy na wybranej stacji ale chińskiej - (chociaż jest już obejście) i działa również jako głośnik bluetooth ale przez Airplay. Ja tak będę miał połączone bo remontuje łazienkę. Czyli wchodzisz - załącza się radio na wybranej stacji (ustawiłem Best of... i jest kilka piosenek znanych wykonawców). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Dzięki za info Jednak ten głośnik wybrałem z powodu dobrych opinii o nim. A obawiam się, że to radio nie ma aż tak dobrej jakości dźwięku. No nic to czekamy aż stanieje ten smart speaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Zgadza się on będzie lepiej grał. Ja kupiłem radio żeby coś tam grało tu masz taniej - https://www.zapals.com/original-xiaomi-micro-sd-aux-in-hands-free-stereo-pocket-1500mah-3-8v-bluetooth-speaker.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Kamerka 1080P ( http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_487830.html ) - właśnie wysłano. Jak dojdzie opiszę jak działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 A wiesz może czy urządzenia od Xiaomi używają tylko ZigBee czy Z-wave? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Z tego co wiem to ZigBee. Mam 1 gniazdko na ZigBee i 4 "normalne bez ZigBee" i to z ZigBee najbardziej mnie wk....... Mam problemy z połączeniem, nawet nagrałem filmik i chciałem odesłać do Gearbesta ale jakoś się połączył ze Smart Gatewayem i Smart Switchem. Wczoraj go rozłączyłem i chciałem ponownie połączyć z innymi urządzeniami i znowu 30 minut zabawy..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Czy jest sens pakować się w ogrzewanie podłogowe podłączone do gniazdka xiaomi i do tego czunik temperatury w pokoju. (zastąpić w ten sposób termostat). ? Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Ja mam tak: Mam ogrzewanie podłogowe, termostat i sensor temperatury. Termostatem ustalam temperaturę jaka ma być w pokoju a czujnikiem kontroluje jej odczyt. Można oczywiście ustawić na piecu daną temperaturę do pokoju i kontrolować jej odczyt. Ale to trochę zajmuję czasu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 5 minut temu, milenium17 napisał: Ja mam tak: Mam ogrzewanie podłogowe, termostat i sensor temperatury. Termostatem ustalam temperaturę jaka ma być w pokoju a czujnikiem kontroluje jej odczyt. Można oczywiście ustawić na piecu daną temperaturę do pokoju i kontrolować jej odczyt. Ale to trochę zajmuję czasu. Jestem zaonteresowany podłogówką elektryczną (folie grzewcze) i do tego przy podłodze podpiąć to do Xiaomi Mi Smart WiFi Socket . Temperature kontrolować w każdym pomieszczeniu przy pomocy Xiaomi Mi Smart Temperature. Za pomocą telefonu i geatweay ustawić przykładowo scene - temperatura spada w pomieszczeniu poniżej 19 stopni - wlacz gzniazdko czyli włącz podłogówke. Temperaura dojdzie do 21 - analogicznie wyłącz gniazdko.... Czy to ma sens ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Myślę że to ma sens i jest wykonalne. Właśnie sprawdziłem czy czujnik załączy gniazdko - załączy. Daj znać jak już podłączysz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 (edited) Czy jest coś podobnego do sterowania na ścianie naszymi żarówkami od Xiaomi ? http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_217428.html?wid=21 Myślę że to ma sens i jest wykonalne. Właśnie sprawdziłem czy czujnik załączy gniazdko - załączy. Daj znać jak już podłączysz Do podłąćzenia jeszcze daleko. Przeprowadzam się dopiero końcówką lutego do nowego domu, w króym planuje zrobić coś ala smart dom.. Edited December 22, 2016 by Maciejwr dodanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts