RRR Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Jest jakiś problem, kwestia do rozwiązania z kartami SIM w Redmi Pro i Redmi Not 4, dlatego wydanie MIUI9 jest w przypadku tych modeli opóźnione. http://en.miui.com/thread-809250-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) Mam pytanie czy ten rom jest eu miui. Bo mi wychodzi, że tak ale jest to też "stabil", co mnie zbija z tropu. http://en.miui.com/thread-733928-1-1.html Chciałbym go wgrać ale wyczytałem , że trzeba go wgrać jako świeży czyli z wipe data co oznacza wywalenie wszystkiego. Edited September 12, 2017 by pawelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Drodzy panowie, opłaca się aktualizować redmi4pro z 7.4.13 na najnowszą wersję? Jakieś plusy/minusy i znaczące różnice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 2 godziny temu, vladek napisał: Drodzy panowie, opłaca się aktualizować redmi4pro z 7.4.13 na najnowszą wersję? Jakieś plusy/minusy i znaczące różnice? Ja sobie chwalę najnowszy, na sofcie 7.4.xx miałem losowe restarty,kilka n tygodniowo, oraz bateria dosyć szybko leciała. Było to na tyle dokuczliwe, że postanowiłem na czysto zrobić downgrade do 7.3.16 (chwalony). Niestety było jeszcze gorzej z baterią, która była nie przewidywalna w spoczynku, restarty na tym samym poziomie. Postanowiłem aktualizować do najnowszej, i odeszło wszystko jak ręką odjąć, bateria ustabilizowana, w ciągu trzech tygodni tylko jeden restart, ja od siebie polecam ten soft Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Drodzy panowie, opłaca się aktualizować redmi4pro z 7.4.13 na najnowszą wersję? Jakieś plusy/minusy i znaczące różnice? Ale chodzi ci o Redmi 4 pro czy Redmi pro?Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba119 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Witajcie ! Jestem posiadaczem tego modelu od lutego, wcześniej Huawei p9 Lite. Redmi Pro jak zapewne wszystkim tu wiadomo to telefon o dużym potencjale lecz dosyć koślawym sofcie. Uważam się za ogarniętego technicznie gościa lecz z rootowaniem, flashowaniem itp. klimatami nigdy nie miałem do czynienia, chętnie nauczę się czegoś nowego. Podsyłam wam zdjęcie ze specyfikacją, moje pytanie brzmi: co zrobić (wgrać) żeby było najlepiej i Redmi Pro rozwinął w końcu skrzydła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Masz nieoryginalny soft. Na Redmi Pro nigdy nie wydano Globala. Powinieneś go jak najszybciej go wymienić. Do wyboru masz xiaomi.eu lub oryginalny chiński soft (ale w tym przypadku tylko język chiński lub angielski). Polecam zapoznać się z tematem poniżej. Ja korzystałem ze wskazówek tam zawartych i mimo, że wgrywałem xiaomi.eu po raz pierwszy, to poszło bez problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba119 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 O widzisz, bardzo dziękuję. Czyli zasysam najnowszą wersję MIUI.eu, wgrywam ją i będzie git? Czy może jakąś konkretną, starszą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Najnowsza dostępna wersja to 7.6.10, jak najbardziej godna polecenia. Jeśli masz zablokowany bootloader przed wszelkimi modyfikacjami będziesz musiał wystąpić do xiaomi o zgodę na odblokowanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Jest poradnik na stronie głównej miui Polska a także poradnik na kanale majster pirzu na YT. Ja instalując ROM po raz pierwszy kierowałem się nimi i wszystko było git.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Jest poradnik na stronie głównej miui Polska a także poradnik na kanale majster pirzu na YT. Ja instalując ROM po raz pierwszy kierowałem się nimi i wszystko było git.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaJa polecam najnowszą stabilną wersję Xiaomi.eu 8.5.3.0 Po prostu wszystko działa. Bateria wytrzymuje 2 dni. Zrób tylko pełny wipe.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cameroon Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 (edited) Dnia 26.09.2017 o 09:28, giedol napisał: Ja polecam najnowszą stabilną wersję Xiaomi.eu 8.5.3.0 Po prostu wszystko działa. Bateria wytrzymuje 2 dni. Zrób tylko pełny wipe. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka zainstalowałem własnie 8.5.3.0 i będę testować Edited September 29, 2017 by cameroon Link to comment Share on other sites More sharing options...
cameroon Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 jestem bardzo zadowolony z 8.5.3.0 bateria w końcu przestała znikać w oczach - teraz odłączam od ładowarki 6:30 i po całym dniu (około 3h rozmów/2h SoT) o 21 wieczorem mam jeszcze połowę baterii wcześniej na 7.3.16 i innych wieczorem miałem 5-6% baterii polecam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Doczekaliśmy się aktualizacji wersja 7.10.12 jest już dostępna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Gdzie można ją pobrać? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 https://miuipolska.pl/download/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfal Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Witam. Czy przejście na wersję 7.10.12 jest "bezbolesne" czy wymagane są jakieś dodatkowe czynności? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 U mnie poszło bezboleśnie tylko na ekranie blokady wyświetla się nowy sms ale nie pokazuje treści wiadomości i to jest wkurzajace. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 U mnie pokazuje treść wiadomości na ekranie blokady. Może pokombinuj z ustawieniami powiadomień ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Czy to już Miui 9 ? Jak wasze pierwsze wrażenia z nowej aktualizacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 3 godziny temu, wojtekmarchewka napisał: Czy to już Miui 9 ? Jak wasze pierwsze wrażenia z nowej aktualizacji ? Tak to MIUI 9, trochę jeszcze za wcześnie aby coś więcej powiedzieć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 6 godzin temu, wojtekmarchewka napisał: Czy to już Miui 9 ? Jak wasze pierwsze wrażenia z nowej aktualizacji ? Wgrywałem normalnie jak stare piątkowe updaty,root działa,wszystko chodzi jak na ostatnim 7.6.10. Nie stwierdziłem dłuższego ładowania jak ktoś pisał.Może ciut szybciej chodzi, albo mi się wydaje.Bateria -za krótko,żeby porównać. Na grach mniej się nagrzewa ale sprawdzę przez kilka dni. Ogólnie spoko, wszystko działa jak narazie...;p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michnik77 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Mam pytanie obecnie ma wersje 7.4.20. Jak zrobić aktualizacje do 7.10.12. Ściągam na sd, odpalam twrp i co dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 1 godzinę temu, michnik77 napisał: Mam pytanie obecnie ma wersje 7.4.20. Jak zrobić aktualizacje do 7.10.12. Ściągam na sd, odpalam twrp i co dalej Install, wybierasz plik zip, przesuwasz strzałeczkę, czekasz, wybierasz wipe cache/dalvik, reboot system i już Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiuiFan_83 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) 1 godzinę temu, michnik77 napisał: Mam pytanie obecnie ma wersje 7.4.20. Jak zrobić aktualizacje do 7.10.12. Ściągam na sd, odpalam twrp i co dalej Ja u siebie robiłem po prostu install - bez wipe i działa ok. Edited October 17, 2017 by MiuiFan_83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booomex Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Dlaczego u nas w Redmi Pro takiego wyglądu nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michnik77 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Dzięki za odpowiedz, a co z danymi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macin1207 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 a ja mam pytanko, co z rootem i xposed trzeba czekać? próba instalacji starego skończy się posiadaniem drogiego przycisku do papieru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Install, wybierasz plik zip, przesuwasz strzałeczkę, czekasz, wybierasz wipe cache/dalvik, reboot system i już Nie trzeba robić żadnych wipe'ów. Nawet się nie powinno. To w razie jakiś problemów się to stosuje.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaGeneralnie każdy update tomu wygląda tak:1. Ściągamy system i wrzucamy do pamięci telefonu.2. [Nieobowiązkowe] Robimy backup danych przez TWRP i wrzucamy na kompa3. Wchodzimy do aplikacji aktualizacje, klikamy takie trzy kropeczki w prawym górnym rogu4. Klikamy "zainstaluj aktualizacje z pliku .zip"5. Wybieramy nasz rom i instalujemy.TYLE.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macin1207 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Nasze Redmi Pro dostały jakąś okrojoną wersje prawda? Bo nie widzę np. opcji dzielenia ekranu. Czy może sie mylę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 32 minuty temu, Macin1207 napisał: Nasze Redmi Pro dostały jakąś okrojoną wersje prawda? Bo nie widzę np. opcji dzielenia ekranu. Czy może sie mylę? Opcja dzielenia ekranu nie jest dlatego że wydano Miui9, a dlatego że te opcje mają telefony z Androidem 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macin1207 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 10 godzin temu, wojtekmarchewka napisał: Opcja dzielenia ekranu nie jest dlatego że wydano Miui9, a dlatego że te opcje mają telefony z Androidem 7 Czyli będziemy musieli obejść sie smakiem, bo o androidzie 7 to mozemy tylko pomarzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Czyli będziemy musieli obejść sie smakiem, bo o androidzie 7 to mozemy tylko pomarzyć Cóż, Mediatek...Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Dnia 17.10.2017 o 16:24, Booomex napisał: Dlaczego u nas w Redmi Pro takiego wyglądu nie ma? Wydaje mi się dlatego, że mamy MTK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Dnia 29.10.2017 o 08:19, XiaoRén napisał: Cóż, Mediatek... Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Dnia 29.10.2017 o 16:02, wojtekmarchewka napisał: Wydaje mi się dlatego, że mamy MTK. Inni producenci słuchawek na MTK mają androida 7 od dawna. Wina bardziej jest po stronie xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts