XiaoRén Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 Phi, już nikt u niego nie będzie kupował teraz jak już nie ma bez vatu bo na Ali jest kupa tańszych sprzedawców. To teraz taki RP będzie u goldiego kosztował (wliczając VAT) drożej niż kupowany z Polski z gwarancją na 2 lata u nas! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tpawel Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 U nas też widać że podrożały, jeszcze zostały ostatnie zapasy u Januszów. Prywatny import z VAT to już nie zarobi na siebie Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
paralemptor Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 (edited) Dnia 2.04.2017 o 17:29, @GUTEK@ napisał: Trochę takie to dziwne, ale może faktycznie z tel wszystko w porządku i jest tak jak pisze. A gwarancja może wykupiona w Aliexpress, ta o którą pytałem kilka dni temu. A tak z ciekawości, miał ktoś lepszy wynik: Próbował może ktoś wgrywać MultiROM zamiast xiaomi.eu? Jeszcze muszę doczytać, ale wygląda że ma ciekawe usprawnienia w porównaniu do oryginału. https://multirom.me/ https://multirom.me/read.php?tid=1534&fid=52 Odkąd usunąłem facebookowego Messengera telefon żyje zauważalnie dłużej na baterii. Wrzuciłem Messengera Lite i jest całkiem wporzo, bez animowanych gifów w konwersacjach da się żyć Mniejsza z tym - ogólnie od 100% do jakichś 3% udało mi się uzyskać minimalnie ponad 7 godzin świecenia ekranem, Jasność automatyczna ustawiona na połowę, telefon przez 3/4 czasu w zasięgu wifi, reszta 4G. Internet i fejsbuki przez Chrome, oficjalna appka Wykopu, Palabre do RSS-ów, Relay do Reddita. Zazwyczaj nie rozładowuję telefonu tak mocno i trzymam go między 35 a 80%. Soft Xiaomi.eu 7.3.16 Dzięki za linka do MultiROMu, ciekawią mnie właśnie jakieś alternatywy do softu oficjalnego i xiaomi.eu Edited April 3, 2017 by paralemptor 2
@GUTEK@ Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 17 godzin temu, paralemptor napisał: Dzięki za linka do MultiROMu, ciekawią mnie właśnie jakieś alternatywy do softu oficjalnego i xiaomi.eu Będziesz wgrywał i testował?
wojtekmarchewka Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 @@GUTEK@ wgrałem wczoraj do przetestowania, przed formatem, najnowszy soft, czas ładowania mam na takim samym poziomie, bateria tak sobie, wspominałeś coś, o problemach z utworzeniem skrótu, kontaktu na pulpicie, u mnie jest w porządku. Wydaje mi się aby że chyba szybciej się grzeje, na tej aktualizacji, ale może tylko mi się wydaje
@GUTEK@ Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Szkoda że nie przetestowałeś tego multiroma jak miałeś okazję. Tworzenie skrótów do kontaktów na 73.3.0 działa ok.
paralemptor Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 21 godzin temu, @GUTEK@ napisał: Będziesz wgrywał i testował? Trochę mnie korci, ale z drugiej strony coraz bardziej myślę o nie naprawianiu czegoś, co działa Przypuszczam jednak, że na weekendzie przeprowadzę eksperyment. Szkoda, że AOSP/Cyanogen/LineageOS nie działają wciąż jak trza i nie wiadomo, czy zadziałają...
wojtekmarchewka Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 2 godziny temu, @GUTEK@ napisał: Szkoda że nie przetestowałeś tego multiroma jak miałeś okazję. Tworzenie skrótów do kontaktów na 73.3.0 działa ok. Jeszcze nic straconego, i tak muszę formata walnąć, bo nie działa mi zmiana band-a w Mtk, po tym jak wyłączyłem jednego sima
@GUTEK@ Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 To jak byś mógł sprawdź co to warte. Interesuje mnie dioda powiadomień, czy informuje o rozładowanym akumulatorze i czy są jakieś zmiany w jej ustawieniach np. wybór dowolnego koloru, nie tylko zdefiniowanych. Bo na coś takiego się natknąłem na ich forum. https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fmultirom.me%2Fread.php%3Ftid%3D601%26fid%3D47%26page%3D13%2367777&edit-text=
JachuWojtan Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Hejka, Ma ktoś pomysł jak zmienić krój czcionki w miui? Różnych poradników wychodzi, że trzeba wrzucić odpowiedni krój w odpowiednim rozszerzeniu do katalogu system/... . Tylko każdy poradnik mówi inaczej, ma ktoś jakiś sposób działający ? PozdroWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
misza.kozak Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Dnia 25.03.2017 o 07:57, wujek22 napisał: Wejdź w ustawienie wifi ustawienia zaawansowane i odznacz funkcje skanowanie zawsze dostępne przez to zniknie na pasku calu czas włączone wifi i powinno trochę pomóc z baterią Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka No i pomogło w sumie, niecałe 5% spada teraz
deadcanspeak Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 Dnia 3.04.2017 o 22:07, paralemptor napisał: Odkąd usunąłem facebookowego Messengera telefon żyje zauważalnie dłużej na baterii. Wrzuciłem Messengera Lite i jest całkiem wporzo, bez animowanych gifów w konwersacjach da się żyć Mniejsza z tym - ogólnie od 100% do jakichś 3% udało mi się uzyskać minimalnie ponad 7 godzin świecenia ekranem, Jasność automatyczna ustawiona na połowę, telefon przez 3/4 czasu w zasięgu wifi, reszta 4G. Internet i fejsbuki przez Chrome, oficjalna appka Wykopu, Palabre do RSS-ów, Relay do Reddita. Zazwyczaj nie rozładowuję telefonu tak mocno i trzymam go między 35 a 80%. Soft Xiaomi.eu 7.3.16 Dzięki za linka do MultiROMu, ciekawią mnie właśnie jakieś alternatywy do softu oficjalnego i xiaomi.eu Zapodasz link do tego messengera? Bo na sklepie play jest ich z 20. Będę niezmiernie wdzięczny.
XiaoRén Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 Ehmm, połowicznie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja Robot Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 To znaczy Jaki jest czas naładowania powiedzmy od 20-30% do 100%
XiaoRén Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 Obsługuje qc 1.0. Od 0-100% ok 1.30-1.45 h. Jak na to ile wytrzyma jest bardzo dobrze.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Voltron Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 ktos instalowal dzisiejsza aktualizacje? bo puki co same hejty w wątku aktualizacyjnym. A mi niestety od kilku wersji bateria slabiej trzyma ;/
tpawel Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 To znaczy Jaki jest czas naładowania powiedzmy od 20-30% do 100%U mnie na Redmi pro koło godziny, może ciut ponad Wysłano z Redmi Note 4x
wojtekmarchewka Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 1 godzinę temu, Voltron napisał: ktos instalowal dzisiejsza aktualizacje? bo puki co same hejty w wątku aktualizacyjnym. A mi niestety od kilku wersji bateria slabiej trzyma ;/ Eee tam, zaraz hejty, jak zwykle komuś coś nie działa, ktoś czegoś nie ma, i głównie dotyczy to tych z Androidem 7
@GUTEK@ Posted April 7, 2017 Posted April 7, 2017 Puki co to nie zauważyłem żeby było coś gorzej niż na poprzedniej wersji. Jedynie to szybkie ładowanie co mi siadło, ale podejrzewam już co jest winne. I to raczej nie jest związane z romem.
Rostii Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 (edited) A ja dziś pobawiłem się dłużej aparatem i zauważyłem ze co jakiś czas aparat się wykrzacza po prostu się zawiesza i koniec nic nie można zrobić za chwile wyskakuje komunikat Błąd aparatu Nie można nawiązać połączenia z aparatem , uruchom ponownie telefon Pomaga tylko restart telefonu soft 7.4.6 spotkał się ktoś już z tym u siebie ? edyta// na początek wrzucę starszy soft i zobaczymy czy będzie lepiej Edited April 8, 2017 by Rostii
kobycms Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 7.4.6 na RP nie powinno byc na androidzie 7.0? Supported devices na forum niby jest RPWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
JustMe Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Cześć wszystkim, Czy posiadacie może link do wersji 7.3.16? Dzięki!
@GUTEK@ Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 48 minut temu, JustMe napisał: Cześć wszystkim, Czy posiadacie może link do wersji 7.3.16? Dzięki! Jakby tak kolega zajrzał na poprzednią stronę
paralemptor Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 (edited) Dnia 7.04.2017 o 12:50, deadcanspeak napisał: Zapodasz link do tego messengera? Bo na sklepie play jest ich z 20. Będę niezmiernie wdzięczny. W sklepie play go nie ma, bo jest niedostępny w naszym kraju, a przeznaczony na Indie i gdzieś tam jeszcze. http://www.apkmirror.com/apk/facebook-2/messenger-lite/ Używam ostatniej wersji nie-beta, czyli 5.0.0.6.40. W porównaniu z wersją pełną tracisz: - animowane gify (niby pierdółka, ale kiedy dziewczyna przesyła jakieś pieski i kotki, to potem jest zła kiedy powiesz, że nie oglądałeś :D) - reakcje na wypowiedzi - "Mój dzień" i wszystko, co z nim związane (Chwalmy Pana! ;)) - rozmowy głosowe (można jedynie nagrać wiadomość audio lub wideo i ją przesłać, zwyczajnie dzwonić, ani odbierać połączeń się nie da) Jest czysto, ładnie, przejrzyście. Jeszcze tylko dajcie mi czarny amoledowy wygląd Irytującą wadą wersji Lite jest to, że powiadomienia przychodzą za każdym razem, nawet kiedy jesteś online na fb np. na PC. Druga wada jest taka, że powiadomienia te przychodzą czasami z opóźnieniem. Bardzo rzadko tak jest i najczęściej przy łączności poprzez dane komórkowe, ale jednak zdarza się, nawet do kilkunastu minut. Edited April 9, 2017 by paralemptor za wcześnie poszło ;) 1
Rostii Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 I powiem tylko tyle jestem rozczarowany tym aparatem jakość zdjęć według mnie słaba to bardzo Wszystko na auto z HDR bez HDR
wojtekmarchewka Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 1 godzinę temu, Rostii napisał: I powiem tylko tyle jestem rozczarowany tym aparatem jakość zdjęć według mnie słaba to bardzo Wydaję mi się że miałeś zbyt wygórowane wymagania co do aparatu tego modelu, czego oczekiwałeś od urządzenia za ok 1K 1
XiaoRén Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Na jednym jest parking, na drugim blok i drzewa - to wystarczające . Ba za 1k. On to go chyba za mniej niż 900 wziął . Choć te DWA APARATY mogą nastawiać zbyt pozytywnie, to fakt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rostii Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 8 minut temu, wojtekmarchewka napisał: czego oczekiwałeś od urządzenia za ok 1K Lepszych zdjęć od Redmi 3 pro co miałem wcześniej
XiaoRén Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 A na pewno są gorsze?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rostii Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Według mnie redmi 3 robiło ładniejsze bardziej ostre zdjęcia niż redmi pro
XiaoRén Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Cóż, w takim razie jest to kwestia mocno subiektywna...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wojtekmarchewka Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 1 minutę temu, Rostii napisał: Według mnie redmi 3 robiło ładniejsze bardziej ostre zdjęcia niż redmi pro A moim zdaniem aby takie porównanie miało sens, musielibyśmy zrobić , w tym samym czasie, dwoma modelami zdjęcia, bo każda różnica w oświetleniu czy innego układu, może sprawić że zdjęcia będą wyglądały inaczej. Nawet Redmi Pro czasami ostrość łapię po kilka razy, w zależności jak pada światło na obiektyw Dla porównania mam zdjęcia z Redmi Pro oraz Mi5s Plus Redmi Pro Mi5s Plus Redmi Pro Stereo I bonus Mi4 1
Rostii Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 (edited) 22 minuty temu, wojtekmarchewka napisał: A moim zdaniem aby takie porównanie miało sens, musielibyśmy zrobić , w tym samym czasie, dwoma modelami zdjęcia, bo każda różnica w oświetleniu czy innego układu, może sprawić że zdjęcia będą wyglądały inaczej. Zgadza się Ale powiem szczerze ze zdjęcia z redmi 3 pro bardziej mi się podobały niż te z redmi pro Chyba liczyłem na coś więcej po redmi pro co do zdjęć ale cóż najważniejsze ze nie zawodzi w kwesti ekranu i szybkości działania i wykonania tu duży + Edited April 9, 2017 by Rostii
Recommended Posts