Jump to content

REDMI PRO - Dyskusja ogólna

Jacky
 Share

Recommended Posts

55 minut temu, sp4ubw napisał:

Hahaha, tyle, że ja w zasadzie tylko takie zdjęcia robię :P A dzisiaj mieliśmy sporo czasu to przetestowałem też telefon :P Szkoda, że już było ciemno bo byłoby lepiej. Wybaczcie, że takie prezentuję :) ale to forum, a nie Polska Fotografia Aktu :)

Zdjęcie świetne, to znaczy się ....... No ten tego...... Ekhm......  chodzi mi o jakość :D

• Like 2

10 minut temu, tpawel napisał:

Nasz wątek za to teraz najładniej w całym Tapatalku się reklamuje ;)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Hheehe, tylko teraz jak ktoś zobaczy, to nie zrozumie dlaczego mamy orgazmy i taką żywą dyskusję  na punkcie zdjęcia z pilotem :D

Edited by wojtekmarchewka

5 minut temu, sp4ubw napisał:

Zmieniłem. :-)  bo zmieniłem.  też dobra jakość i kolory. 

Ale zaburzyłeś tematykę :D:P

Światło takie sobie, ustawienia stereo na max, dalej automatyka, oraz po zrobieniu zdjęcia wyostrzony punkt manualnie

3VD78-D4wWVm.jpg?v=2

Kot nie chciał się rozebrać :D

• Like 4

20 minut temu, pmedela napisał:

Szkoda, że wbudowana apka nie ma korekcji ekspozycji, bo u mnie coś ciemne te zdjęcia wychodzą :-(

Jak to nie ma, koło kółka z autofokusa, masz możliwość suwakiem w górę (jaśniej) w dół (ciemniej). Chyba że Cię nie zrozumiałem

Screenshot_2017-01-08-13-26-02-581_com.android.camera.png

1 godzinę temu, wojtekmarchewka napisał:

Jak to nie ma, koło kółka z autofokusa, masz możliwość suwakiem w górę (jaśniej) w dół (ciemniej). Chyba że Cię nie zrozumiałem

O żesz... człowiek się uczy całe życie :-)

Dzięki.

Zainstalowałem dolby atmos ale kiedyś jeszcze miałem Viper fx i tam to dopiero było możliwości ustawień, atmos przy tym to taki biedny trochę, macie linka do działającego Viper fx na redmi pro?

Efekt bokeh z jakiegoś powodu nie osiągnięty (wieczór, znikome oświetlenie- jakieś tam latarnie, osoby na pierwszym planie wogole nie widać):

Screenshot_2017-01-08-17-09-07-801_com.miui.gallery.png

Ta sama sceneria ale nie wiedzieć czemu stereo zadziałało tym razem lepiej. I tak na zdjęciu guzik widać ale jednak "coś ruszyło":

Screenshot_2017-01-08-17-09-15-897_com.miui.gallery.png

A tu środek dnia, jasne pomieszczenie, dużo dziennego światła. Wydawać by się mogło że warunki kiepskie dla uzyskania poprawnego i ładnego bokeh...

IMG_20170108_172543.jpg

Albo aparat robi zdjęcia jak mu się zachce albo ze mnie d*pa a nie fotograf haha..

Dnia 8.01.2017 o 17:37, santos napisał:

Albo aparat robi zdjęcia jak mu się zachce albo ze mnie d*pa a nie fotograf haha..

Bo tak jest, w sensie że robi jak chce. Niestety ale dla mnie ten softowy bokeh jest paskudny, tandetny i mam ochotę na wymioty... Każdy kto miał chociaż małą styczność z przesłoną w aparacie to zauważy i potwierdzi. Ot nowy szyk mody, jak sweet focie itp.

Dnia 3.01.2017 o 17:44, @[email protected] napisał:
Dnia 3.01.2017 o 17:05, chaos666 napisał:

...problem leży w ustawieniu czułości dotyku w samym systemie. Może to kiedyś naprawią-oby.......

Hahaha no dobry żart. Sorry, ale te aktualizacje tygodniowe i zmiany w nich to jedynie bajer. Od 1,5 miesiąca nie mogę się doprosić żeby naprawili ewidentny błąd jakim jest brak deep sleep przy połączeniu z ukrytą siecią wifi. Sam Acid gdy go zapytałem czy jest szansa na naprawę tego to mnie delikatnie na drzewo odesłał. Oni się jedynie zajmują flagowcem Mi5, a reszte modeli mają w głębokim poważaniu.

Faktycznie dobry żart!;p bo naprawili to i teraz 2 klik  jest mega czuły i działa jak trzeba................:shock:

• Like 1

Przed chwilą, chaos666 napisał:

No coraz lepiej to wszystko wygląda, teraz tylko czekać na 7 jeśli będzie...emoji6.png

Klepnięte z Redmi Pro

Yyy.... Ja nie czekam, sparzyłem się  (i to dosłownie) przechodząc na Mi4 z 4.4 na 6, wszystko dla mnie było nie tak, telefon gorący, bateria w dół, itp.

Czy tylko u mnie na najnowszym romie, bateria w stanie spoczynku spada ok 1% na 6h, czy też tak macie ? bo jeżeli tak to by znaczyło kolejną poprawę od naszych przyjaciół z Xiaomi :D, poprzednio to było ok 1%/3h. No chyba że to chwilowe złudzenie i zaraz wróci do normy lub będzie gorzej :P

Screenshot_2017-01-17-14-15-55-907_com.miui.securitycenter.png

57 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Yyy.... Ja nie czekam, sparzyłem się  (i to dosłownie) przechodząc na Mi4 z 4.4 na 6, wszystko dla mnie było nie tak, telefon gorący, bateria w dół, itp.

Ja za to na Mi3 jak z 4 na 6 przechodzilem to całkiem odwrotnie. Na baterii zauważyłem największą poprawę a cały upgrade bardzo sobie chwalilem =) ale jak wiadomo co egzemplarz xiaomi to inaczej przechodzi/reaguje..

Czy tylko u mnie na najnowszym romie, bateria w stanie spoczynku spada ok 1% na 6h, czy też tak macie ? bo jeżeli tak to by znaczyło kolejną poprawę od naszych przyjaciół z Xiaomi , poprzednio to było ok 1%/3h. No chyba że to chwilowe złudzenie i zaraz wróci do normy lub będzie gorzej

Aż chyba dzisiaj zaktualizuje:)
Wierzyć się nie chce ze wykres może być tak płaski ;)

38 minut temu, sp4ubw napisał:

Nie będzie siódemki. Po co, skoro dobrze działa na szóstce? :)

Heheh, tym tokiem myślenia to google i ich przydupasy.... zostały by na ulicy, bez pompowania balona nie ma za dużo $.

Faktycznie redmi pro patrząc na to że ma MTK ( tak wyszydzane przez większość) działa b. dobrze na 6 porównując do innych słuchawek  na snapie i nie tylko....

30 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Czy tylko u mnie na najnowszym romie, bateria w stanie spoczynku spada ok 1% na 6h, czy też tak macie ? bo jeżeli tak to by znaczyło kolejną poprawę od naszych przyjaciół z Xiaomi :D, poprzednio to było ok 1%/3h. No chyba że to chwilowe złudzenie i zaraz wróci do normy lub będzie gorzej :P

Co do baterii, to też wydaje mi się że nie spada z byle powodu jak dawniej. Chociaż 1% na 6 h nie potwierdzę bo nie leży  przez 6h bez używania:)

• Like 1

Zapomniałem jak ta funkcja się nazywa, ale miałem ją w Samsungu i była genialna. Generalnie przednia kamera skanuje czy patrzymy na telefon i nie wygasza ekranu. Wiem, że na CyamogenMod można było coś takiego ogarnąć ;) Z telefonem sporo się uczę i czytam dlatego dla mnie bardzo użyteczna, a teraz ciągle muszę klikać i się wygasza. Przedłużenie czasu wygaszania też średnie rozwiazanie, bo często zostawiam i świecił 30minut XD..

Jest coś takiego na Miui ? I próbował ktoś ? 

Pozdro

Potwierdzam , dodano także dzwonek narastający przy połączeniach

Nie mogę znaleźć nowej opcji narastającego dzwonka 🙁. W zakładce dźwięk i wibracje nie widzę tej opcji.

Pojawił się u mnie dziwny problem. Mam 2 karty sim. Jedna w Plusie i tu mam wykupiony internet i druga w Playu - ta jest tylko do rozmów. Ostatnio dwukrotnie przesył danych sam przełączył się z sim1 na sim2. Czy ktoś tez tak miał? Jak to zablokować? Ja zauważyłem to dopiero kiedy sim2 została pozbawiona środków.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk