wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 15 godzin temu, Gamchor napisał: Powiem tak wiem czego to jest wina. Tak mi się wydaje Kupiłem ten telefon na Allegro (musiałem ). I mam tego syfa Globala. Tylko nie wiem jak z gwarancją w takim momencie. Link do aukcji: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-pro-3-32gb-2sim-srebrny-z-polski-fvat-i6619486586.html Nie powinno być problemy z gwarancją, i zapewne bootloader już odblokowany 4 godziny temu, Cortez napisał: Wasze Redmi Pro też się mocno nagrzewają ? Przesiadłem się z Note 3 Pro ze snapem i jestem trochę zdziwiony. Ale wolę to niż skrzypiące plastikowe wstawki w Note Czasami delikatnie czuję, maksymalną temperatura jaką zaobserwowałem podczas oglądania YouTube to 35C baterii, telefon w sylikonie, ale bez porównania co do Mi4 który się grzał od rozmów 2 godziny temu, tpawel napisał: Moj Telefon jest aż podejrzanie chlodny. Na jakim Romie siedzisz? A puls sprawdzałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Witam. Ja również jestem nowym uzytkownikiem Redmi Pro. Do tej pory używałem flagowców samsunga, które ze względu na dziesiątki zbędnych aplikacji pracujących w tle zawsze rootowałem i instalowałem cyanogenmoda. Teraz mam Redmi Pro z Romem eu i nie mam żadnych problemów z wymienionych powyżej. Telefon jest prawie idealny, jedyna wada to, to że rozmówcy słyszą mnie w bardzo kiepskiej jakości. Przez kilka dni przeczesywałem całą sieć w celu znalezienia porady na usunięcie tej przypadłości. Znalazłem wiele rad, niestety żadna nie pomogła, czy ktoś z Was ma podobny problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Hmm nie narzekał jeszcze nikt ze mnie źle słychać. Aktualizowales do najnowszej wersji?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 30 minut temu, Marek.D napisał: Witam. Ja również jestem nowym uzytkownikiem Redmi Pro. Do tej pory używałem flagowców samsunga, które ze względu na dziesiątki zbędnych aplikacji pracujących w tle zawsze rootowałem i instalowałem cyanogenmoda. Teraz mam Redmi Pro z Romem eu i nie mam żadnych problemów z wymienionych powyżej. Telefon jest prawie idealny, jedyna wada to, to że rozmówcy słyszą mnie w bardzo kiepskiej jakości. Przez kilka dni przeczesywałem całą sieć w celu znalezienia porady na usunięcie tej przypadłości. Znalazłem wiele rad, niestety żadna nie pomogła, czy ktoś z Was ma podobny problem ? Czyli nie znalazłeś mojej rady Kilka osób także narzeka czasami na jakość rozmowy (tak gdybym był w studni) nie jest to nagminne, ale zdarza się. A z jedną osobą praktycznie rozmowa jest nie możliwa dopóki nie zrobię tak jak poniżej Mogę dać Ci tylko jedną rade, ale musisz mieć świadomość że internet może być wolniejszy. Ze sklepu play pobierz "netmonitor". Po zainstalowaniu, na dole po prawej wybierz kropeczki oraz opcje "FieldTest" , następnie "BandMode" wybierz sim na którym masz kartę i tam gdzie jest UMTS Mode usuń wszystkie częstotliwości oprócz WCDMA-GSM-900, przytrzymaj przycisk SET Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 (edited) Tak mam najnowszą wersję. Rady z Netmonitorem faktycznie wcześniej nie znalazłem, na pewno ją wypróbuję, ale dzisiaj nie mam jak. Nie próbowałem również roota, ale nie chcę rootować tego telefonu. U mnie nie brzmi to "jak ze studni" słychać tylko jakieś świsty w tle, i czasami echo... Dziękuję za rady. Edited December 18, 2016 by Marek.D Dopisek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Czyli nie znalazłeś mojej rady Kilka osób także narzeka czasami na jakość rozmowy (tak gdybym był w studni) nie jest to nagminne, ale zdarza się. A z jedną osobą praktycznie rozmowa jest nie możliwa dopóki nie zrobię tak jak poniżej Mogę dać Ci tylko jedną rade, ale musisz mieć świadomość że internet może być wolniejszy. Ze sklepu play pobierz "netmonitor". Po zainstalowaniu, na dole po prawej wybierz kropeczki oraz opcje "FieldTest" , następnie "BandMode" wybierz sim na którym masz kartę i tam gdzie jest UMTS Mode usuń wszystkie częstotliwości oprócz WCDMA-GSM-900, przytrzymaj przycisk SETWszystko fajnie tylko wtedy pozbywasz się hspa+DC i z neta w 3g korzystasz w mega zapchanym u900.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 20 minut temu, tpawel napisał: Wszystko fajnie tylko wtedy pozbywasz się hspa+DC i z neta w 3g korzystasz w mega zapchanym u900. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Dlatego napisałem że internet po 3g będzie wolniejszy, ale nie będzie to odczuwalne gdy z neta będzie korzystał z 4g Lte Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 U mnie się poprawiło po wymianie karty na nową z LTE, do tego włączona opcja VoLTE w ustawieniach. Inaczej też trzymam telefon, staram się tak by mikrofon był blisko ust, podobno słychać mnie idealnie. Znalazłem też jak wyłączyć to tłumienie szumów, opcja jest w module MIUI8 Tweaks do Xposed, nie testowałem czy działa bo na razie nie mam takiej potrzeby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 10 minut temu, @GUTEK@ napisał: U mnie się poprawiło po wymianie karty na nową z LTE, do tego włączona opcja VoLTE w ustawieniach. Inaczej też trzymam telefon, staram się tak by mikrofon był blisko ust, podobno słychać mnie idealnie. Ja kartę mam roczną, także się staram trzymać jak najbliżej, a po co Ci włączona opcja która nie działa ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Mam pytanie odnosnie kolorow tego modelu, moj myslalem ze jest caly zloty, lecz pod swiatlo tyl telefonu jest jakby srebrny a przod zloty.. jakas dziwna wersja kolorystyczna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 (edited) 7 minut temu, kwasek15 napisał: Mam pytanie odnosnie kolorow tego modelu, moj myslalem ze jest caly zloty, lecz pod swiatlo tyl telefonu jest jakby srebrny a przod zloty.. jakas dziwna wersja kolorystyczna ? Ostatnio co raz częściej słychać o takich miksach kolorów, jedna osoba pokazywała właśnie taki model o jakim piszesz, a ktoś w innym temacie pytał się co to za edycja z białym przodem i złotym tyłem, nie znam odpowiedzi na to pytanie dlaczego tak jest Ja mam cały złoty Edited December 18, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 1 godzinę temu, wojtekmarchewka napisał: Ja kartę mam roczną, także się staram trzymać jak najbliżej, a po co Ci włączona opcja która nie działa ? Skąd masz takie informacje? Ja czytałem że polscy operatorzy to obsługują tak samo jak HD Voice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 20 minut temu, @GUTEK@ napisał: Skąd masz takie informacje? Ja czytałem że polscy operatorzy to obsługują tak samo jak HD Voice. Jacy operatorzy od 10.2016 wprowadził to tylko Orange dla swoich klientów i tylko do dwóch modeli Samsunga, do poczytania o tym jest w necie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Jacy operatorzy od 10.2016 wprowadził to tylko Orange dla swoich klientów i tylko do dwóch modeli Samsunga, do poczytania o tym jest w necie I zaraz potem T-Mobile, Play obtrąbil że to bez sensu a Plus siedzi cicho Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 17 godzin temu, wojtekmarchewka napisał: Czyli nie znalazłeś mojej rady Kilka osób także narzeka czasami na jakość rozmowy (tak gdybym był w studni) nie jest to nagminne, ale zdarza się. A z jedną osobą praktycznie rozmowa jest nie możliwa dopóki nie zrobię tak jak poniżej Mogę dać Ci tylko jedną rade, ale musisz mieć świadomość że internet może być wolniejszy. Ze sklepu play pobierz "netmonitor". Po zainstalowaniu, na dole po prawej wybierz kropeczki oraz opcje "FieldTest" , następnie "BandMode" wybierz sim na którym masz kartę i tam gdzie jest UMTS Mode usuń wszystkie częstotliwości oprócz WCDMA-GSM-900, przytrzymaj przycisk SET Niestety u mnie nie pomogło, dźwięk ciągle jest kiepski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Przed chwilą, Marek.D napisał: Niestety u mnie nie pomogło, dźwięk ciągle jest kiepski... Czy na pewno zapamiętało Ci ustawienia po usunięciu kilku bandów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) Tak, zapamiętało. Mam takie pytanie, w różnych miejscach różnie piszą. Czy nasz Redmi Pro obsługuje szybkie ładowanie MTK Pumpexspress ? Zakupiłem taką ładowarkę https://pl.aliexpress.com/item/ROCK-Quick-Charge-2-0-Phone-Charger-MTK-quick-Charger-2-in-1-5V2A-9V2A-12V1/32691437839.html?spm=2114.13010608.0.0.Lw5csW&detailNewVersion=&categoryId=410204 może ktoś korzysta ? Edited December 19, 2016 by Marek.D Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 3 minuty temu, Marek.D napisał: Tak, zapamiętało. Mam takie pytanie, w różnych miejscach różnie piszą. Czy nasz Redmi Pro obsługuje szybkie ładowanie MTK Pumpexspress ? Zakupiłem taką ładowarkę https://pl.aliexpress.com/item/ROCK-Quick-Charge-2-0-Phone-Charger-MTK-quick-Charger-2-in-1-5V2A-9V2A-12V1/32691437839.html?spm=2114.13010608.0.0.Lw5csW&detailNewVersion=&categoryId=410204 może ktoś korzysta ? Obsługuję, ale nie spotkałem się z ładowarką obsługującą dwa rozwiązania szybkiego ładowania, ja sam używam standardowej dołączonej do zestawu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) Dzięki,mam nadzieję, że nie będzie to zbędny zakup Na ładowarkę, jeszcze poczekam, bo dopiero dzisiaj wyjechała ze sklepu w Chinach... Edited December 19, 2016 by Marek.D Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Ja kupiłem też tą ładowarkę. Działa nieco wolniej niż ta oryginalna. Pełne ładowanie od ok 5% do 100% trwa 2 godz 20 minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.D Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 No to kiepsko, pieniądze wyrzucone... Oryginalną ładowarką nie ładuję, bo mam jakąś lipną przejściówkę na EU i mi się telefon ładował prawie 8 godzin. Używam ładowarki z Samsunga Galaxy S4 ( identyczne parametry jak ładowarka oryginalna)- ładowanie trwa mniej niż 2 godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) 50 minut temu, Marek.D napisał: No to kiepsko, pieniądze wyrzucone... Oryginalną ładowarką nie ładuję, bo mam jakąś lipną przejściówkę na EU i mi się telefon ładował prawie 8 godzin. Używam ładowarki z Samsunga Galaxy S4 ( identyczne parametry jak ładowarka oryginalna)- ładowanie trwa mniej niż 2 godziny. Ja mam, oryginalną Xiaomi przeznaczoną na rynek europejski, z bodajże Redmi 2, ładuję także poniżej 2h, od 20-100% 1h.40m. Z tego co czytałem to do naszych, świetnie nadaje się oryginalna ładowarka od Meizu Mx5, z funkcją szybkiego ładowania Edited December 20, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mordimer Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się opcja sortowania kontaktów? Przejrzałem każdą możliwą opcję i nigdzie nie mogę tego znaleźć. Mam wgrany najnowszy miui 6.12.15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 6 minut temu, Mordimer napisał: Może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się opcja sortowania kontaktów? Przejrzałem każdą możliwą opcję i nigdzie nie mogę tego znaleźć. Mam wgrany najnowszy miui 6.12.15 Kontakty - przytrzymaj ok 1s przycisk dotykowy po lewej (menu) i tam masz wszystkie opcje z tym związane, samo sortowanie masz pod opcją "Wyświetlanie Kontaktów" .Pamiętajcie że do wielu ukrytych opcji dostajemy się za pomocą przytrzymania przycisku "Menu" Wtedy wychodzi to za co kochamy Miui czyli bogatą personalizację telefonu pod swoje preferencje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mordimer Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Oooo coś nowego, o tym nie wiedziałem. Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadki Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Witam. Czy w aplikacji "internet" którą mam zainstalowaną od MIUI jest opcja "udostępnij" stronę? Nigdzie tego nie mogę znaleźć... Można kopiować link i wklejać do sms-a, ale wygodniej byłoby kliknąć guzik "udostępnij" i wskazać aplikację którą chciałbym użyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macin1207 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Mam pytanie co do xposed do redmi pro, czytałem tutaj na forum że YTbackground nie działa, coś się zmieniło w tym temacie czy nadal lipa, bo nie wiem czy się męczyć i próbować zainstalować. Była by to moja pierwsza przygoda z xposed i nie wiem czy warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 To u mnie działa: http://repo.xposed.info/module/com.pyler.youtubebackgroundplayback Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Panowie, nie dalej niż że trzy dni temu w dziale "modyfikacje systemowe" założyłem temat o xposed. Proponuję przenieść się z dyskusją tam by wszystkie informacje o xposed były w jednym miejscu =) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Działają na wersji 6.12.22 (i ostatnich 3 wersjach) dzienne tapety blokady, tzn. czy apka ściąga nowe na bieżąco? Od jakiegoś czasu, nie wiem 2-3 tygodnie widzę, że mam paczkę ciągle tych samych tapet. Wczoraj wyłączyłem te tapety i usunąłem dane aplikacji dla tej apki. Efekt jest taki, że po ustawieniu na nowo mam tylko 2 wbudowane - auto i chłopak z liskiem. Żadne nowe nie są ściągane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mjr088 Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Jakiś czas temu zgłaszałem tu problem z wyświetlaniem filmów, animacji i innych ruchomych obrazów, które "klatkowały". Problemu nie udało mi się rozwiązać więc telefon zdecydowałem się odesłać w ramach reklamacji. Po kilkunastu dniach otrzymałem nowy egzemplarz - różnica w działaniu kolosalna, już na etapie wstępnej konfiguracji widać, że animacje wyświetlane są płynnie. Może nie powinienem w tym wątku ale przy okazji dodam, że telefon kupowałem na Allegro u sprzedawcy PowerGSMpl, którego gorąco polecam - jak widać na moim przykładzie, gwarancje u polskich sprzedawców nie zawsze są fikcyjne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Póki sklep istnieje, to tak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Cześć! A wie ktoś może jak jest z tym roamingiem (mam w Play-u). Czasami jak np. gdzieś jadę to nagle wyskakuje mi powiadomienie o roamingu i rozłącza internet. Obok wskaźnika zasięgu jest literka R w kółku. Gdy ręcznie wybiorę z powrotem Play 4G lub 3G to internet wraca. Da się to jakoś ustawić by zawsze był internet niezależnie od tego jaką sieć mi wybierze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Ustawienia -> Karty SIM... -> Roaming danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 I co dalej? Kiedys w to wchodziłem i dalem z nigdy na zawsze i nic sie nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts