Skocz do zawartości

[ROM] cotygodniowe aktualizacje xiaomi.eu/miuipolska PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja 6.7.21 Xiaomi.eu zaskoczyła mnie. Po instalacji jak miałem 100% bateria wytrzymała 2 dni z tym że na ekranie miałem ok. 2h. Po kolejnym ładowaniu ok 10% baterii daje godzinę na ekranie. Dużo lepiej niż na poprzednich, ale niestety jeszcze brakuje bo na zablokowanym ekranie leci trochę procent, przez noc  ok 5% i jak zablokowany ekran w ciągu dnia to też tak uciekają nierównomiernie, czasem nic a czasem kilka ucieknie. Poza baterią czasem gubi mi dane komórkowe czyli muszę poczekać 1-2 minuty albo wyłączyć i włączyć jeszcze raz. Podsumowując najlepszy chyba do tej pory rom MIUI 8 xiaomi.eu. czekam na poprawnie tego co napisałem.

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek3d napisał:

Pawel a soft od Xiaomi.eu  w slow motion jest tak ciemno i niewyraznie?? Jak w global dev? I filmy w FH sa plynniejsze ?

masz na myśli filmy w slow motion nagrać i sprawdzić? W FH również?

Opublikowano
Pawel a soft od Xiaomi.eu  w slow motion jest tak ciemno i niewyraznie?? Jak w global dev? I filmy w FH sa plynniejsze ?

Wiesiek3d załozyles temat na temat aparatu i napisalem tam ze na romie xiaomi.eu 6.7.21 rozwojowym filmy FHD nie przycinaja ale slow motion nadal jest skopane i sa slabej jakosci i ciemne. Piszesz to samo pytanie już w kazdym temacie o to slow motion... Przeciez juz dostales odpowiedz na to pytanie..

Opublikowano (edytowane)

I niech mi ktoś powie że nie robicie coraz gorszych softów...

Na piątkowym :

1. Nie działają motywy.

2. Nie ma 

Ustawienia Urzadzenie Prywatnosc ochrona prywatnosci ukryj rejest polaczen sms itd

Czyli podstaw nie ma które zawsze w miui były

Edytowane przez homman
Opublikowano
2 godziny temu, marcinj6 napisał:

Wiesiek3d załozyles temat na temat aparatu i napisalem tam ze na romie xiaomi.eu 6.7.21 rozwojowym filmy FHD nie przycinaja ale slow motion nadal jest skopane i sa slabej jakosci i ciemne. Piszesz to samo pytanie już w kazdym temacie o to slow motion... Przeciez juz dostales odpowiedz na to pytanie..

Faktycznie pomylilo mi sie myslalem ze dostalem odpowiedz z globala a nie z xiaomi.eu.

A zapowiada sie na zmiany w sofcie eu slow motion mozliwosc wylaczenia aplikacji itp? czy tak to zostanie

Opublikowano
Przed chwilą, homman napisał:

I niech mi ktoś powie że nie robicie coraz gorszych softów...

Na piątkowym :

1. Nie działają motywy.

2. Nie ma 

Ustawienia Urzadzenie Prywatnosc ochrona prywatnosci ukryj rejest polaczen sms itd

Czyli podstaw nie ma które zawsze w miui były

Działają motywy. Jak się nie podoba to zawsze możesz wgrać rom jaki chcesz.. .nawet chiński.

Opublikowano

Faktycznie pomylilo mi sie myslalem ze dostalem odpowiedz z globala a nie z xiaomi.eu.

A zapowiada sie na zmiany w sofcie eu slow motion mozliwosc wylaczenia aplikacji itp? czy tak to zostanie

A skad mamy to wiedziec?? Acid i inni deweloperzy z xiaomi.eu bazuja na romach global i china wiec jesli chinczycy cos zepsuja to oni musza naprawic.. jak chcesz to pisz do programistow miui w chinach... A wydaje mi sie ze jesli cos da sie naprawic to Acid i inni to naprawiaja przed wypuszczeniem romu xiaomi.eu

Opublikowano (edytowane)

@ acid motywy nie działają

Zobacz sobie w aplikacji masz 4 5 motywów i ok 100 utworów.

Nie można szukać nie działają kategorie itd

Dokładnie jest tylko 13 motywów

Edytowane przez homman
Opublikowano (edytowane)

Cześć

Po przesiadce z Global Dev na MIUIPolska (6.7.21) mam problemy z powiadomieniami. Nie chcą mi ich wyrzucać np. Slack oraz Outlook.
Messenger i Gmail działają bez problemu.

Opcje oszczędzania baterii mam ustawione prawidłowo - "Bez ograniczeń". Zablokowane mam "Lokalizacja w tle", ale to nie powinno mieć znaczenia (na Global Dev nie miało). Aplikacje są również dodane do Autostartu.

Macie jakieś wskazówki? :)

Z góry dzięki!

Edytowane przez musek
Opublikowano (edytowane)

Hej

Po aktualizacji do 6.7.21 (wipe cache + dalvik) mam straszne zużycie baterii w nocy. Automatyczne oszczędzanie włączone od 00:00 do 5:00, a bateria leci jakbym normalnie używał telefonu. Pierwsza noc to około 22%, druga to 17% utraty energii. Wcześniej (na dev global, stable global i Miui Polska 6.7.7) było max 3%.

Ktoś tak ma?

noce.png

Edytowane przez Mariusz1979
Opublikowano

A ja stwierdzam ze na xiaomi.eu 6.7.21 dev bateria trzyma najlepiej z wszystkich romow na miui8. Telefon odpiety od ladowarki o 7.00 rano pare rozmow, smsow troche neta i youtuba i caly czas wlaczone 3g i wifi i synchro i pozostalo.... 84% bateri:)

Opublikowano

@up tez mialem takie wrazenie. nie uzywam specjalnie intensywnie komorki - pare rozmow, sms, troche fb i z godzina janosika i bateria spokojnie wytrzymala 2 dni. tyle ze samego sot bylo raptem 6h. prawie 60prc baterii pochlonely aplikacje (wciaz android najwiecej)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie z skad ściągnąć miui 6.5.5. Sa tematy o 6.5.5 ale nigdzie nie widzę linka. Czytając ten wątek codziennie doszedłem do wniosku że jest to najbardziej polecany rom i bateria wytrzymuje więcej niż marne 2 dni, a przecież mamy potężne baterie...

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 32GB

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, marcinj6 napisał:

A ja stwierdzam ze na xiaomi.eu 6.7.21 dev bateria trzyma najlepiej z wszystkich romow na miui8. Telefon odpiety od ladowarki o 7.00 rano pare rozmow, smsow troche neta i youtuba i caly czas wlaczone 3g i wifi i synchro i pozostalo.... 84% bateri:)

Dzięki za radę, dobry człowieku. O 21 zainstalowałem xiaomi.eu 6.7.21, wipe cache + dalvik ... Noc spokojna, co widać na obrazku.

xiaomi.png

Edytowane przez Mariusz1979
literówka
Opublikowano
54 minuty temu, Mariusz1979 napisał:

Dzięki za radę, dobry człowieku. O 21 zainstalowałem xiaomi.eu 6.7.21, wipe cache + dalvik ... Noc spokojna, co widać na obrazku.

xiaomi.png

Zobaczymy w drugiej nocy. ;)

Opublikowano
Dnia 27.07.2016 o 12:29, musek napisał:

Cześć

Po przesiadce z Global Dev na MIUIPolska (6.7.21) mam problemy z powiadomieniami. Nie chcą mi ich wyrzucać np. Slack oraz Outlook.
Messenger i Gmail działają bez problemu.

Opcje oszczędzania baterii mam ustawione prawidłowo - "Bez ograniczeń". Zablokowane mam "Lokalizacja w tle", ale to nie powinno mieć znaczenia (na Global Dev nie miało). Aplikacje są również dodane do Autostartu.

Macie jakieś wskazówki? :)

Z góry dzięki!

No więc problem został rozwiązany przez usunięcie aplikacji i zainstalowanie ich od nowa.
Slack i Outlook jakoś nie poradziły sobie po przywróceniu danych z kopii na karcie pamięci (kopia systemowa, nie TWRP). 

Teraz można powiedzieć, że działa wszystko ok.
Również bateria - po kilku dniach drenażu nie zauważyłem, a na SOT nie zwracam aż takiej uwagi. Za to korzystam z dual SIM, dość aktywnie z 2 skrzynek pocztowych, około 2h GPS, streaming muzyki w Tidal, kilka wyścigów w Asphalt 8 + normalne użytkowanie. 1d 22,5h od ładowania, SOT 3h45m, na baterii pozostało ~30% - dla mnie zupełnie akceptowalne.

Opublikowano (edytowane)

Witam mam pytanie bo juz sie pogubiłem w tym wszytskim. Wcześniej miałem wersje stabilna i teraz zainstalowałem xiaomi.eu_multi_kenzo_6.5.5_v7-5.1- to jest wersja miui 8 czy miui 7 z gory dzieki za odpowiedz

W tel mam 

Wersja miui 7.4 6.5.5 rozwojowa

Edytowane przez blazej203
Opublikowano
1 godzinę temu, blazej203 napisał:

Witam mam pytanie bo juz sie pogubiłem w tym wszytskim. Wcześniej miałem wersje stabilna i teraz zainstalowałem xiaomi.eu_multi_kenzo_6.5.5_v7-5.1- to jest wersja miui 8 czy miui 7 z gory dzieki za odpowiedz

W tel mam 

Wersja miui 7.4 6.5.5 rozwojowa

Czytaj uważnie nazwę romu xiaomi.eu_multi_kenzo_6.5.5_v7-5.1 v7 - miui 7 v8 - miui 8

Opublikowano
Dnia 28.07.2016 o 13:36, Mariusz1979 napisał:

xiaomi.png

Jak wy to robicie, że w nocy prawie wgl nie spada bateria? :shock: Wyłączacie wszystko w ustawieniach? Bo nie rozumiem, dlaczego telefon miałby być bardziej oszczędny, jeśli pozostaje na noc włączony internet, synchronizacja itp. Przecież nie chodzi o włączenie oszczędzania energii w nocy, bo to jeszcze więcej zżera :D 

Opublikowano
Jak wy to robicie, że w nocy prawie wgl nie spada bateria? :shock: Wyłączacie wszystko w ustawieniach? Bo nie rozumiem, dlaczego telefon miałby być bardziej oszczędny, jeśli pozostaje na noc włączony internet, synchronizacja itp. Przecież nie chodzi o włączenie oszczędzania energii w nocy, bo to jeszcze więcej zżera  

Jak nie ma podświetlenia ekranu i powiadomienia nie przychodzą co 10 min to jak ma być takie samo użycie baterii?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jak wy to robicie, że w nocy prawie wgl nie spada bateria? :shock: Wyłączacie wszystko w ustawieniach? Bo nie rozumiem, dlaczego telefon miałby być bardziej oszczędny, jeśli pozostaje na noc włączony internet, synchronizacja itp. Przecież nie chodzi o włączenie oszczędzania energii w nocy, bo to jeszcze więcej zżera  

Deep sleep.

Opublikowano

Mi deep sleep nie działał na najnowszej aktualizacji. Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale wielu sposobów próbowałem i najwyżej na 2s się włączał, ludzie na global dev widziałem, że też mają ten problem. System na czysto instalowałem.

Opublikowano

Zainstaluj wersję 6.5.5 i po kłopocie. Sam to zrobiłem bo mam dość ciągłego drenażu baterii. Telefon już śmiga 1dzien 18h i mam 44% baterii. Wiec spokojnie 3 dni pociągnie. Oczywiście mam włączony non stop bluetooth, dane dość często włączam, podświetlenie na 60%. W nocy leci max 1-2%

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 32GB

Opublikowano

Dopiero widzę, że się wbiłem w temat nie swojego telefonu, ale to się chyba wszędzie powtarza :D Jeszcze specjalnie instalowaniem WLD na poprzedniej wersji i nie wykazał nic dziwnego, deep sleep normalnie wchodził. A drenaż jest jak widać. No nic, wracam do v7 :)

Screenshot_2016-07-30-11-08-21-658_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-07-30-11-08-37-425_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-07-30-11-09-05-162_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Najnowsze wersje miui 8 i stable 7 mają problemy z drenażem, polecam stable od xiaomi 7.3.2, brak w niej problemów z baterią.

• Like 1
Opublikowano

A na wczesniejszym romie 6.7.21 mialem na poziomie 12% i co ciekawe wchodzil w deep sleep a na tym romie tez spadlo mi do ok 26% z tym ze jak lezy dlugo nie uzywany to podskakuje do 50% bo nie wchodzi w deep sleep..

P.S na 6.7.28 telefon nie wchodzi w ogole w deep sleep.. probowalem wszystkich sposobow ale cos jest jakby skopane bo zuzycie baterii przez Android OS podczas uzywania telefonu spada do 13% a jak tylko telefon lezy z godzine nieuzywany odrazu wzrasta do 60-70% a procenty leca jak szalone..
Opublikowano
5 godzin temu, marcinj6 napisał:

A na wczesniejszym romie 6.7.21 mialem na poziomie 12% i co ciekawe wchodzil w deep sleep a na tym romie tez spadlo mi do ok 26% z tym ze jak lezy dlugo nie uzywany to podskakuje do 50% bo nie wchodzi w deep sleep..

P.S na 6.7.28 telefon nie wchodzi w ogole w deep sleep.. probowalem wszystkich sposobow ale cos jest jakby skopane bo zuzycie baterii przez Android OS podczas uzywania telefonu spada do 13% a jak tylko telefon lezy z godzine nieuzywany odrazu wzrasta do 60-70% a procenty leca jak szalone..

W temacie o global dev wyczytałem, że deep sleep nie działa jeśli ktoś korzysta z odblokowania czujnikiem, sprawdziłem i potwierdziło się, telefon zaczął normalnie wchodzić w deep sleep.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...