Problemy techniczne
948 topics in this forum
-
- 2 followers
- 25 replies
- 37.2k views
Witam. Mam problem z telefonikiem. Chciałem wgrać Stable Xiaomi.eu i TWRP pojawia się problem. Pojawiają się błędy: unmount of /system failed no such volume unmount of /cust failed no such volume i czasem: unmount of /data failed no such volume Zaaktualizowane TWRP, sprawdziłem jeszcze stan odblokowania BL i jest ok. Dodam że jak jestem w TWRP i klikam reboot do recovery to nie przechodzi. Prosiłbym o pomoc, chciałbym staruszka zreanimować EDIT: TWRP było też na nowo wgrywane przez fastboot. Problem nadal jest.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 13 replies
- 35.9k views
Witam. Mam problem z telefonem,który "odziedziczyłem " po córce, a który bardzo wolno chodził (redmi note 3 pro). Postanowiłem wgrać mu rom miui polska i po kolei zrobiłem tak:odblokowałem botloader, wgrałem TWRP i połączyłem się z nim. W tym momencie przypomniałem sobie, że nie mam na telefonie romu który chcę zainstalować więc w TWRP wcisnąłem reboot. Od tego momentu system się nie załącza, na chwilę pokazuje się napis "mi" na wyświetlaczu gaśnie i nic . Gdy podłączam telefon do laptopa, słychać dżwięk tak jakby się połączył ze smartfonem, ale niestety nic na laptopie się nie pokazuje. Wciskając vol- i power uruchamia się fastboot i tyle. Czy można coś z tym fantem…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam. Mam nową baterię (nohon) od trzech tygodni. Bateria działa jak nowa. Lecz dzisiaj musiałem ją odłączyć na chwilę. Po podłączeniu jej z powrotem i po uruchomieniu telefony, wskaźnik baterii pokazuje -2 procent. W twrp poziom baterii wydaje się być sprawny (pokazuje 40%). Próbowałem robić wipe, zainstalowałem najnowsze miui i dalej to samo. Ma ktoś sprawdzony sposób na to?
Last reply by krzychu2078, -
- 0 replies
- 1.4k views
Zna się tu ktoś na śałmi? Konkretnie redmi note 3 pro. Na początku chyba nie było z tym problemu, ale ostatnio zaczęło mnie wkurzać, kiedy przeskakiwałem z aplikacji na aplikację. Chodzi o to, że na przykład robię sobie kupon na chrome, wbijam na chwilę na flashscore (2/3 sekundy) i po ponownym wejściu na chrome strona ładuje się cały czas od nowa. I nie dotyczy to tylko tej aplikacji, ale flashscore i wszystkich innych również. To samo ze stronami w przeglądarce, też przy zmianie zawsze ładuje od nowa... Niesamowicie wkurzające. Rozumiem, gdyby apka włączała się od nowa jakbym jej nie używał parę minut, ale nie parę sekund.. Dodam jeszcze ze telefon sie sam zre…
Last reply by Lukas933, -
- 0 replies
- 920 views
Cześć. Czy istnieje możliwość ustawienia telefonu w taki sposób aby się nie blokował i ekran nie wyłączał gdy jest podłączony do ładowania np w samochodzie ?? dzieki i pozdo MIUI 10 global 8,11,22 beta android 6.0.1 MMB29M
Last reply by Thedyzma, -
- 0 replies
- 697 views
Witam, wczoraj podczas normalnego użytkowania telefonu nastąpił nagle jego restart. Telefon zatrzymał się na logo MI z pulsującymi kropkami. Jest możliwość jego wyłączenia poczym następuje restart. Przytrzymująć vol - wchodzę w FASTBOOT ale tu też zawiecha. Przytrzymując vol+ wyświetla mi się main menu ale nie chce tracić danych. Ktoś ma pomysły? Z góry dzięki
Last reply by lukaszmta, -
- 0 replies
- 685 views
Witam, wczoraj podczas normalnego użytkowania telefonu nastąpił nagle jego restart. Telefon zatrzymał się na logo MI z pulsującymi kropkami. Jest możliwość jego wyłączenia poczym następuje restart. Przytrzymująć vol - wchodzę w FASTBOOT ale tu też zawiecha. Przytrzymując vol+ wyświetla mi się main menu ale nie chce tracić danych. Ktoś ma pomysły? Z góry dzięki
Last reply by lukaszmta, -
- 0 replies
- 1k views
dziś dotarł do mnie zamówiony sensor z aliexpress i po zamontowaniu go w telefonie pojawiła mi się opcja odblokowywania odciskiem palca wiec pierwsze co to zablokowałem ekran telefonu przyłożyłem palec i nic, wiec postanowiłem dodać nowy odciska ale też zero reakcji wiec się zastanawiam czy sensor jest walnięty czy po wymianie trzeba coś zmienić w plikach konfiguracyjnych telefonu. na pierwszy rzut oka nowy wygląda identycznie jak stary który naderwał mi się przez wielokrotne otwieranie w celu wymiany baterii i panelu przycisków bocznych
Last reply by akszyn, -
- 4 replies
- 1.2k views
Czesc, W moim prawie 3 letnim Redmi ostatnio zaczął szwankować przycisk Power przy zablokowywaniu/oblokowywaniu urządzenia. Przycisk trzeba najczęściej wcisnąć parę razy, jakby pod odpowiednim kątem lub z odpowiednią siłą. Za pierwszym razem nie reaguje praktycznie w ogóle. Wygląda mi to na kwestię mechaniczną. Czy ktoś borykał się z taką sprawą? Czy jest szansa na naprawę tego problemu w rozsądnych granicach finansowych? Dzięki i pozdrawiam.
Last reply by kwasik, -
- 0 replies
- 714 views
Witam telefon to Xiaomi redmi note 3 Pro Prime wersja Kenzo Miui 10. Zasieg czasami sie pojawia i jesli juz jest to bardzo słaby nie wspominajac o internecie ktory wogole nie działa Karta sim sprawdzana w innym telefonie i wszystko smiga prawidłowo. Od pol roku telefon przestał wykrywać karte SD wiec moze to cale gniazdo jest juzuszkodzone. Zmiana apnów nie pomaga Wipe data nie pomogł (stracilem wszystkie dane bo zapomnialem ze nie mam karty SD) Chciałem dopytac jak sprawdzic czy to wina plyty glownej czy gniazda od karty sim. Ewentualnie co wymienic. Antena była wymieniana tzn. sam kabelek. prosze o pomoc...
Last reply by armata, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w starych tematach więc zakładam nowy. Od kilku dni, raz na dzień lub raz na parę dni "odłącza mi się karta sim", restart telefonu nic nie daje, tylko wysunięcie i włożenie od nowa tacki z sim (nawet na włączonym ekranie). Jest to bardzo uciążliwe, gdyż dzieje się to w różnych ramach czasowych, a do tego za każdym razem trzeba ściągać etui by do tacki dojść. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by armata, -
- 0 replies
- 965 views
Witam, Posiadam telefon jak w temacie w wersji europejskiej (2mm dłuższy), zaktualizowany do najnowszych możliwych wersji oprogramowania (miui global 10.2.1.0 i Android 6.0.1), bez root'a. Problem polega na tym że wysyłając wiadomość MMS ze zdjęciem telefon zmniejsza mi rozmiar tego zdjęcia do około 94kb dlatego wygląda to strasznie u osoby obierajacej zdjęcie. Nie widzę nigdzie ustawień zwiększających rozmiar MMS do standardowych 300kb. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Last reply by robcio646, -
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć. Posiadam Redmi Note 3 PRO, który samoczynnie wyłącza się w trakcie użytkowania (bateria nie jest rozładowana, dodatkowo wymieniona na nową i problem nadal istnieje), wyłącza się bez żadnego uprzedzenia jakby po prostu wyjęło się baterie. Przeflashowałem go na miui polska (wersja 10.2 by xiaomi.eu 8.11.22, wersja android 6.0.1, wersja jądra: 3.10.84-perf-g7f0277a) problem nadal istnieje. Załączam zrzut dmesg, last_kmsg, logcat po takim wyłączeniu. Co może być problemem? Z góry dzięki logcat kmsg.txt dmesg.txt
Last reply by vesco19, -
- 0 replies
- 769 views
Istnieje jakaś modyfikacja, która pozwalałaby zmieniać czułość mikrofonu (zmniejszyć)? Chodzi o to, że gdy nagrywam film w miejscu, gdzie jest bardzo głośno, np. w klubie, to na filmie nie słychać praktycznie w ogóle muzyki. Zamiast tego jest buczenie i jeden wielki trzask. Podejrzewam, że zmniejszenie czułości mikrofonu pozwoliłoby chociaż trochę rozwiązać ten problem. Jakość dźwięku na filmach nagrywanych telefonami znajomych w tych samych miejscach to bajka, słychać wszystko bardzo ładnie i wyraźnie. Próbowałem nagrywać jednym głównym mikrofonem a także dwoma dostępnymi w telefonie mikrofonami - efekt cały czas jest ten sam. Przejrzałem google oraz forum i nie znalazłe…
Last reply by hubercik000, -
- 5 replies
- 1.6k views
Cześć. W moim Redmi Note 3 PRO przestały działać czujniki, więc postanowiłem wgrać mu ponownie system przed EDL (kiedyś już w takiej sytuacji to pomogło). Telefon działał na MIUI 10.2 Global, postanowiłem sflashować to samo ściągnięte z tej strony: http://en.miui.com/a-234.html i wybrałem ten soft: "Redmi Note 3 SD Latest Global Stable Version Fastboot File Download" Wszedłem do trybu EDL używając do tego metody ze spięciem pinów na płycie głównej drucikiem (mam zablokowany bootloader, a w ten sposób da się to obejść). Włączyłem MIUI, wybrałem soft, sflashowałem, pokazało, że sukces. Niestety po odpięciu od komputera telefon nie włącza się. Za każdym raze…
Last reply by Horpah, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam Mam problem bo pierwszy raz aktualizowałem system(od kiedy kupiłem telefon czyli dwa lata temu) i po wipe wszystkiego i systemu i zainstalowaniu najnowszego 8.11.22 System się uruchamia ale cały czas aplikację Ustawienia nie da się uruchomić. Próbowałem już uruchamiać na nowo i na nowo wgrywać system ale dalej nie działa. Nie wiem czy zrozumiale napisałem, ale jeżeli nie proszę o wyrozumiałość i napiszcie mi czego nie napisałem. Z góry dziękuję wszystkim za wszelką pomoc.
Last reply by Horpah, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1k views
Witam, mam spory problem z telefonem. Ogólnie telefon był kupowany na technosie i było tam wgrywane miui polska, twrp itd. Postanowiłem że zrobie sobie wreszcie update, bo miałem miui 8. No więc sciągnąłem aktualizacje, zainstalowałem z pliku zip, telefon przeszedł w twrp, zainstalował, miałem jakieśtam okienko do przesunięcia to przesunąłem i chciałem wejsc w system. Okazało się że telefon jedynie na ułamek sekundy pokazuje logo mi, wibruje i wyłącza się. Gdy podłącze go do ładowania to miga czerwona lampka. Telefon nie wchdzi w twrp, jedynie w fastboot. Po podłączeniu do komputera w trybie fastboot nie wykrywa telefonu, tak samo w miflash. Proszę o pomoc bo jestem troch…
Last reply by MrJabłonka, -
- 0 replies
- 1k views
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z telefonem. Wymieniłem już płytkę z portem usb w komórcę i baterię i ciągle nic. Gdy telefon jest wyłączony i podłączony do ładowarki nie pojawia się standardowy ekran ładowania telefonu, tylko dioda mryga na czerwono i telefon ładuje się w strasznie wolnym tępie. Gdy telefon jest włączony, to doda ładowania wydaje się być ok, ale telefon się w ogóle nie ładuje. Nie wiem o co chodzi. Bateria i płytka nówka. Zauważyłem, że jak w opcjach zmienię tryb oszczędzania energii i wyłączę telefon, to nagle wyłączony telefon zaczyna się ładować. Po ponownym włączeniu powtórka z rozrywki i ciągle problemy z …
Last reply by Aslaf95, -
- 1 follower
- 26 replies
- 26.2k views
Mam problem z moją kartą pamięci. Gdy 2 miesiące temu umieściłem ją do Xiamoi, telefon wcale nie reagował, jakby jej nie było. Po pewnym czasie zobaczyłem, że wszystko działa jak należy i karta SD działa idealnie. Tak było do dzisiaj. Nagle telefon znowu nie widzi karty pamięci. Próbowałem ją wyciągać, wkładać, restartować telefon - niestety bez efektu. Gdy podłączam telefon do komputera pokazuje tylko pamięć wewnętrzną. Nie mam zupełnie pomysłu co mogę zrobić.
Last reply by markof75, -
- 0 replies
- 725 views
Mam problem z WiFi na moim Redmi Note 3 Pro. Przez 2 lata działał normalnie ostatnio zasięg sieci WiFi znacząco spadł (z 4 kresek na 1). Zaktualizowałem ROM (MIUI.EU 10.2.1.0) Sprawdziłem dodatkową aplikacją parametry połączenia WiFi. Gdy nie jestem połączony pokazuje moc sieci -65 dBm natomiast gdy się połączę jest -85 dBm. Tak samo sytuacja wygląda w przypadku innych sieci WiFi nawet w innych lokalizacjach. Najpewniej to problem sprzętowy ale będę wdzięczny za podpowiedź lub sugestę.
Last reply by Ares19, -
- 0 replies
- 1.9k views
Cześć. Mam problem ze slotem mini jack w moim Redmi. Od około 2 miesięcy męczę się ze słuchaniem muzyki na telefonie. Przerywa dźwięk, stopuje odtwarzacz. W ostatnim czasie przerobiłam 3 pary słuchawek, aż trafiłam na informację o zabrudzonym gnieździe. Miałam problem z samodzielnym czyszczeniem, więc wpadłam do pobliskiego serwisu, gdzie wyczyścili mi ten slot za free. Jednak problem nie znikł. Słuchawki wchodzą do końca, ale nie na klik, jakby nie miało ich co zablokować. Przeglądałam inne wątki tego typu i nie mam żadnych większych problemów z gniazdem tzn. telefon wykrywa słuchawki, muzyka działa, regulacja dźwięku na pilocie i rozmowa przez słuchawki działa, telefon …
Last reply by katichan, -
- 1 reply
- 889 views
Piszę z nietypowym problemem. Otóż jak polacze się z moją siecią Wifi mam zasięg prawidłowy , speedtest też pokazuję prawidłowe wartości ale niestety prawie żadne aplikacje które potrzebują dostępu do internetu nie włączają się , bądź trwa to kilka minut .. dodam że problem występuje tylko w mojej sieci Wi-Fi. Na innych urządzeniach nie ma problemu w domu . Mój model to Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 reply
- 2.4k views
Dzień dobry, jeśli już gdzie jest taki temat to proszę o linka i do kosza z tym tematem. Wymieniałem wczoraj baterie w moim xiaomi redmi note 3 pro, bo umieszczeniu nowej telefon nie załącza się a po tym jak podłącze telefon do ładowarki wyświetla się logo baterii i czerwona dioda. Czy ktoś miał taki problem i można to jakoś rozwiązać?
Last reply by kiko13, -
- 3 replies
- 916 views
Cześć, wymieniłem baterię w moim Redmi i od samego początku jej stan to -2%. Podczas ładowania świeci bądź mruga czerwona dioda. Ogólnie bateria trzyma dobrze, ale ciągle nie wiem jaki ma stan naładowania. dołączam screeny z aplikacji Ampere, jeden przy normalnej pracy, drugi przy ładowaniu przez usb.
Last reply by mariusz.ur, -
- 1 follower
- 39 replies
- 7.2k views
Mam problem od kilku dni z Wifi. Nie da się go uruchomić. Przycisk nie reaguje, a w ustawieniach jak przesunę suwak to nic się nie zmienia. Bootloader nieodblokowany. Jadę na global dev. Co zauważyłem to dziwny adres mac i brak ip. Zrobiłem wipe data, lecz nic to nie dało. W dodatku nie mogę zsynchronizować konta xiaomi bo brak wifi. Czyli pusty fon z samymi kontaktami
Last reply by Gierek,