rzadzu Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 I jak się to 6.5.19 sprawdza w porównaniu do poprzednich wersji? Jakieś bugi zauważyliście?
Mikul Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Ja każdemu polecam stabilna najnowszą wersję (V7.3.2.0.) od xiaomi eu. Nie ubija tak apek jak dev i nie zauważyłem innych błędów.
sp4ubw Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Dev tez nie ubija. No chyba, że sobie tak ustawisz w opcjach.
Pawel978 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 5 godzin temu, Mikul napisał: Ja każdemu polecam stabilna najnowszą wersję (V7.3.2.0.) od xiaomi eu. Nie ubija tak apek jak dev i nie zauważyłem innych błędów. Nie miałem jeszcze stable odkąd mam telefon, dev spoko nawet tylko ostatnio Google maps średnio, ale to może wina mojej obsługi na kacu mówisz że stable od xiaomi.eu śmiga, a bateria jak? Tzn czy jest przynajmniej tak samo jak na ostatnich dev od xiaomi.eu?
Rafullo Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Bateria mkim zdaniem lepiej noz w dev. Jak na stable jestem od 7.2.1 jedynie w 7.2.5 mialem problem z mikrofonem ale 7.3.2 polecam. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Big00s Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Jak komuś system często ubija apki to polecam wyłączyć w ustawieniach programistycznych optymalizację pamięci. U mnie pomogło na wersji z 2GB Ramu.
rzadzu Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Da się to stable zrootować? Trzeba robić wipe przed przejściem z DEV?
Big00s Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Root robisz przez TWRP. Wgrywasz plik .zip i gotowe. A Wipe lepiej zrobić żeby nie było problemów.
marcinj6 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Ja sie zastanawiam czy przechodzic na 7.3.2 stable. Obecnie korzystam z 6.5.5 xiaomi.eu/miuipolska bo przeszedlem zaraz po zakupie telefonu zanim wyszedl global czy dev. Ma ktos porównanie obu tych romow? Na miuipolska zauważyłem ze np w smsach dziala autorotacja czego nie bylo w china stable. Np w miuipolska nie podoba mi sie okrojona apka pogody bo na china dev pokazywala np aktualne polozenie slonca i inne..
Rafullo Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Mi w stable 7.3.2 działa autorotacja w sms Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Stable mam od xiaomi.eu
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Mam wgrane od doby xiaomi.eu stable 7.3.2 i póki co mam pozytywne odczucia. Jednak jedno pytanie: niektóre zainstalowane przeze mnie aplikacje (np. Jakdojade) mają dziwne, niestandardowe ikony (brzydki kolor). Zmiana motywu na inny nie pomaga. Na global dev 6.4.28 nie było tego problemu. Da się coś z tym zrobić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Erlo17 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 16 minut temu, Troc napisał: Mam wgrane od doby xiaomi.eu stable 7.3.2 i póki co mam pozytywne odczucia. Jednak jedno pytanie: niektóre zainstalowane przeze mnie aplikacje (np. Jakdojade) mają dziwne, niestandardowe ikony (brzydki kolor). Zmiana motywu na inny nie pomaga. Na global dev 6.4.28 nie było tego problemu. Da się coś z tym zrobić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka U mnie na 7.3.2.0 ikonki są dobre.
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 U mnie na 7.3.2.0 ikonki są dobre. Nie ze wszystkimi ikonami mam problem. Masz zainstalowane Jakdojade lub PowerAmp? U mnie ikony tych apek są w całości granatowe, odbiegające od standardowych. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Erlo17 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 5 minut temu, Troc napisał: Nie ze wszystkimi ikonami mam problem. Masz zainstalowane Jakdojade lub PowerAmp? U mnie ikony tych apek są w całości granatowe, odbiegające od standardowych. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tych aplikacji akurat nie mam, ale mam kilka nawigacji i mnóstwo innych i wszystko jest ok. Zobacz w opcjach programisty i tam spróbuj coś pozmieniać , kiedyś na syfmuiu 1.9.0. miałem problem z kilkoma ikonami i tam metodą prób udało mi się to naprawić.
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 A mógłbyś testowo sprawdzić to Jakdojade? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Erlo17 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 18 minut temu, Troc napisał: A mógłbyś testowo sprawdzić to Jakdojade? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Sprawdziłem, na Jak dojade.pl https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citynav.jakdojade.pl.android Ikonka po zainstalowaniu jest dobra jest dobra.
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Sprawdziłem, na Jak dojade.pl https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citynav.jakdojade.pl.android Ikonka po zainstalowaniu jest dobra jest dobra. Dzięki. Czyli coś u mnie jest nie tak. Rozumiem,ze masz ten sam soft, jak ja, tzn xiaomi.eu stable 7.3.2? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Pawel978 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 teraz przemyślam czy stable czy dev xiaomi.eu: http://en.miui.com/thread-284194-1-1.html ktoś kto ma stable xiaomi.eu się wypowie?
marcinj6 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 A czy na 7.3.2 wystepuje problem z akcelemetrem i zyroskopem w ciemnosci?
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 4 godziny temu, Troc napisał: Dzięki. Czyli coś u mnie jest nie tak. Rozumiem,ze masz ten sam soft, jak ja, tzn xiaomi.eu stable 7.3.2? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tak wyglądają u mnie te dziwne ikony Jakdojade i PowerAmp, żaden motyw nie jest w stanie tego zmienić. Macie może pomysł, gdzie leży przyczyna?
Rafullo Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Panowie nie zasmiecajmy tematu. Proponuje przejscie na osobnybtemat dotyczący stable od xiaomi.eu. Juz zakładam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
terbit Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Czy ktoś ma problem z nieprzychodzącymi smsami po aktualizacji do 6.5.26?
Vpuchaty Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 jakieś opinie o wersji 6.5.26 czy komuś jeszcze sms nie działają...??
Big00s Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Może być ciężko z odpowiedzią bo ostatnio sporo osób przeszło na Stable ze względu na irytację tym jak telefon działa na Dev.
Mark1991 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 7 minut temu, Big00s napisał: Może być ciężko z odpowiedzią bo ostatnio sporo osób przeszło na Stable ze względu na irytację tym jak telefon działa na Dev. A jak wyjdzie MIUI 8 na Global Dev to będą znowu przechodzić na Dev bo w Stable pewnie się pojawi za 2-3 miesiące. Też planowałem przejść na Stable jak pojawi się w nim j. Polski ale nie widzę sensu, Dev działa dobrze a błędy jakie w nim są (akcelerometr i żyroskop w ciemnościach) są też w najnowszym stable, na baterię w Dev nie narzekam, jak dla mnie trzyma bardzo dobrze. Innych błędów nie widzę a używam telefonu kilka godzin dziennie więc raczej dosyć intensywnie.
wajs Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 I ja jestem zadowolony z 6.5.26, sms-y działają, GPS, powiadomienia też, bateria trzyma dobrze, jest ok.
skay77 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Może i sporo osób przeszło 😂 ja się cofnelem do 6.5.5 bo mi tu bateria dobrze się zachowywala i się nie myliłem już mam 5h a jeszcze mam 60% baterii wyciosane z RN3P
Big00s Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Widzicie jak szybko można dostać odpowiedź? Wystarczy tylko kij w mrowisko włożyć
Mark1991 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 3 minuty temu, Big00s napisał: Widzicie jak szybko można dostać odpowiedź? Wystarczy tylko kij w mrowisko włożyć Ale tak poważnie to jakie problemy są na Dev poza akcelerometrem i żyroskopem w ciemnościach? Chętnie sprawdzę, bo póki co to czytam tylko jaki on zły ale nie ma żadnych konkretów a jak ktoś opisze jakiś problem to okazuje się że występuje on tylko u tej osoby.
Pawel978 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 2 godziny temu, Mark1991 napisał: Ale tak poważnie to jakie problemy są na Dev poza akcelerometrem i żyroskopem w ciemnościach? Chętnie sprawdzę, bo póki co to czytam tylko jaki on zły ale nie ma żadnych konkretów a jak ktoś opisze jakiś problem to okazuje się że występuje on tylko u tej osoby. poza żyroskopem i akcelerometrem w ciemności tak naprawdę u siebie niczego dziwnego nie zauważyłem. zarówno na dev xiaomi.eu jak i stable na którym jestem obecnie, musiałbym się wysilić żeby do czegokolwiek się przyczepić bo jak używam normalnie to nie widzę nic złego w tym telefonie.
marcinj6 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Ja sie zatrzymalem na 6.5.5 i nie aktualizuje bo wg mnie nie ma nic nowego i atrakcyjnego zeby aktualizowac do nowszych a na tym romie dziala mi wszystko dobrze poza skopanym akcelerometrem i zyroskopem..
Vpuchaty Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 17 godzin temu, marcinj6 napisał: Ja sie zatrzymalem na 6.5.5 i nie aktualizuje bo wg mnie nie ma nic nowego i atrakcyjnego zeby aktualizowac do nowszych a na tym romie dziala mi wszystko dobrze poza skopanym akcelerometrem i zyroskopem.. ja obecnie 6.5.19 ale nie ma sensu chyba za każdym razem update robić jeśli nic konkretnego i mocno zauważalnego się nie zmienia, tym bardziej że przy każdym up muszę od początku root, xposed, zmiana dpi, niby proste ale co tydzień nie chce mi się tego od nowa robić.....
talib1990 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Witajcie , z góry przepraszam za post trochę odbiegający od wątku głównego ale do rzeczy : Czekam na przesyłkę z aliexpress z Redmi Note 3 pro 3/32 z romem global ale chciałbym zainstalować miui polska ... ( tak wiem, jest o tym sporo na forum ) jeśli jest ktoś kto takie coś robi , zna się na tym i jest ze śląska i chciałby mi to wszystko ogarnąć proszę o PW ... oczywiście się odwdzięczę w odpowiedni sposób . Pozdrawiam serdecznie i liczę na wyrozumiałość . Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Mazurak7 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Panowie przepraszam że tutaj ale na forum jak i w Google nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy RN3 Pro nagrywa na spokojnie filmy w full HD przy 60 kl./s? Czy wersja bez Pro ma o wiele gorszy aparat i nie nagrywa przy takim setupie? Kombinuję żeby zmienić moje RN2 na właśnie RN3 lub RN3 Pro i bardzo zależy mi na aparacie żeby nagrywał dobrej jakości filmy dlatego pytam. Wątek pytań ogólnych został tymczasowo zamknięty a nie chce tworzyć nowego tematu. Ktoś jest w stanie dobrze opisać możliwości aparatów w tych 2 telefonach? RN3 I RN3 Pro?
Zbyszko Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Miałem RN2 i przesiadłem się na RN3 Pro. Według mnie różnica między aparatami jest niewielka, niewarta dopłacania do RN3/Pro.
Rekomendowane odpowiedzi