Skocz do zawartości

[ROM] cotygodniowe aktualizacje xiaomi.eu/miuipolska PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja każdemu polecam stabilna najnowszą wersję (V7.3.2.0.) od xiaomi eu. Nie ubija tak apek jak dev i nie zauważyłem innych błędów.

Opublikowano
5 godzin temu, Mikul napisał:

Ja każdemu polecam stabilna najnowszą wersję (V7.3.2.0.) od xiaomi eu. Nie ubija tak apek jak dev i nie zauważyłem innych błędów.

Nie miałem jeszcze stable odkąd mam telefon, dev spoko nawet tylko ostatnio Google maps średnio, ale to może wina mojej obsługi na kacu ;) mówisz że stable od xiaomi.eu śmiga, a bateria jak? Tzn czy jest przynajmniej tak samo jak na ostatnich dev od xiaomi.eu? 

Opublikowano

Bateria mkim zdaniem lepiej noz w dev. Jak na stable jestem od 7.2.1 jedynie w 7.2.5 mialem problem z mikrofonem ale 7.3.2 polecam.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak komuś system często ubija apki to polecam wyłączyć w ustawieniach programistycznych optymalizację pamięci. U mnie pomogło na wersji z 2GB Ramu.

Opublikowano

Ja sie zastanawiam czy przechodzic na 7.3.2 stable. Obecnie korzystam z 6.5.5 xiaomi.eu/miuipolska bo przeszedlem zaraz po zakupie telefonu zanim wyszedl global czy dev. Ma ktos porównanie obu tych romow? Na miuipolska zauważyłem ze np w smsach dziala autorotacja czego nie bylo w china stable. Np w miuipolska nie podoba mi sie okrojona apka pogody bo na china dev pokazywala np aktualne polozenie slonca i inne..

Opublikowano

Mam wgrane od doby xiaomi.eu stable 7.3.2 i póki co mam pozytywne odczucia. Jednak jedno pytanie: niektóre zainstalowane przeze mnie aplikacje (np. Jakdojade) mają dziwne, niestandardowe ikony (brzydki kolor). Zmiana motywu na inny nie pomaga. Na global dev 6.4.28 nie było tego problemu. Da się coś z tym zrobić?

Opublikowano
16 minut temu, Troc napisał:

Mam wgrane od doby xiaomi.eu stable 7.3.2 i póki co mam pozytywne odczucia. Jednak jedno pytanie: niektóre zainstalowane przeze mnie aplikacje (np. Jakdojade) mają dziwne, niestandardowe ikony (brzydki kolor). Zmiana motywu na inny nie pomaga. Na global dev 6.4.28 nie było tego problemu. Da się coś z tym zrobić?

U mnie na 7.3.2.0 ikonki są dobre.

Opublikowano
U mnie na 7.3.2.0 ikonki są dobre.

Nie ze wszystkimi ikonami mam problem. Masz zainstalowane Jakdojade lub PowerAmp? U mnie ikony tych apek są w całości granatowe, odbiegające od standardowych.

Opublikowano
5 minut temu, Troc napisał:

Nie ze wszystkimi ikonami mam problem. Masz zainstalowane Jakdojade lub PowerAmp? U mnie ikony tych apek są w całości granatowe, odbiegające od standardowych.

Tych aplikacji akurat nie mam, ale mam kilka nawigacji i mnóstwo innych i wszystko jest ok.

Zobacz w opcjach programisty i tam spróbuj coś pozmieniać , kiedyś na syfmuiu 1.9.0. miałem problem z kilkoma ikonami i tam metodą prób udało mi się to naprawić.

Opublikowano
4 godziny temu, Troc napisał:

Dzięki. Czyli coś u mnie jest nie tak. Rozumiem,ze masz ten sam soft, jak ja, tzn xiaomi.eu stable 7.3.2?

Screenshot_2016-05-24-22-18-30_com.miui.home.pngScreenshot_2016-05-24-22-18-40_com.miui.home.png

Tak wyglądają u mnie te dziwne ikony Jakdojade i PowerAmp, żaden motyw nie jest w stanie tego zmienić. Macie może pomysł, gdzie leży przyczyna?

Opublikowano

Panowie nie zasmiecajmy tematu. Proponuje przejscie na osobnybtemat dotyczący stable od xiaomi.eu. Juz zakładam :)

• Like 2
Opublikowano

Może być ciężko z odpowiedzią bo ostatnio sporo osób przeszło na Stable ze względu na irytację tym jak telefon działa na Dev.

Opublikowano
7 minut temu, Big00s napisał:

Może być ciężko z odpowiedzią bo ostatnio sporo osób przeszło na Stable ze względu na irytację tym jak telefon działa na Dev.

A jak wyjdzie MIUI 8 na Global Dev to będą znowu przechodzić na Dev bo w Stable pewnie się pojawi za 2-3 miesiące. :)

Też planowałem przejść na Stable jak pojawi się w nim j. Polski ale nie widzę sensu, Dev działa dobrze a błędy jakie w nim są (akcelerometr i żyroskop w ciemnościach) są też w najnowszym stable, na baterię w Dev nie narzekam, jak dla mnie trzyma bardzo dobrze. Innych błędów nie widzę a używam telefonu kilka godzin dziennie więc raczej dosyć intensywnie.

Opublikowano

Może i sporo osób przeszło 😂 ja się cofnelem do 6.5.5 bo mi tu bateria dobrze się zachowywala i się nie myliłem już mam 5h a jeszcze mam 60% baterii

wyciosane z RN3P

Opublikowano
3 minuty temu, Big00s napisał:

Widzicie jak szybko można dostać odpowiedź? Wystarczy tylko kij w mrowisko włożyć ;)

Ale tak poważnie to jakie problemy są na Dev poza akcelerometrem i żyroskopem w ciemnościach? Chętnie sprawdzę, bo póki co to czytam tylko jaki on zły ale nie ma żadnych konkretów :( a jak ktoś opisze jakiś problem to okazuje się że występuje on tylko u tej osoby. 

Opublikowano
2 godziny temu, Mark1991 napisał:

Ale tak poważnie to jakie problemy są na Dev poza akcelerometrem i żyroskopem w ciemnościach? Chętnie sprawdzę, bo póki co to czytam tylko jaki on zły ale nie ma żadnych konkretów :( a jak ktoś opisze jakiś problem to okazuje się że występuje on tylko u tej osoby. 

poza żyroskopem i akcelerometrem w ciemności tak naprawdę u siebie niczego dziwnego nie zauważyłem. zarówno na dev xiaomi.eu jak i stable na którym jestem obecnie, musiałbym się wysilić żeby do czegokolwiek się przyczepić bo jak używam normalnie to nie widzę nic złego w tym telefonie. 

Opublikowano

Ja sie zatrzymalem na 6.5.5 i nie aktualizuje bo wg mnie nie ma nic nowego i atrakcyjnego zeby aktualizowac do nowszych a na tym romie dziala mi wszystko dobrze poza skopanym akcelerometrem i zyroskopem..

Opublikowano
17 godzin temu, marcinj6 napisał:

Ja sie zatrzymalem na 6.5.5 i nie aktualizuje bo wg mnie nie ma nic nowego i atrakcyjnego zeby aktualizowac do nowszych a na tym romie dziala mi wszystko dobrze poza skopanym akcelerometrem i zyroskopem..

ja obecnie 6.5.19 ale nie ma sensu chyba za każdym razem update robić jeśli nic konkretnego i mocno zauważalnego się nie zmienia, tym bardziej że przy każdym up muszę od początku root, xposed, zmiana dpi, niby proste ale co tydzień nie chce mi się tego od nowa robić.....

Opublikowano

Witajcie , z góry przepraszam za post trochę odbiegający od wątku głównego ale do rzeczy :

Czekam na przesyłkę z aliexpress z Redmi Note 3 pro 3/32 z romem global ale chciałbym zainstalować miui polska ... ( tak wiem, jest o tym sporo na forum ) jeśli jest ktoś kto takie coś robi , zna się na tym i jest ze śląska i chciałby mi to wszystko ogarnąć proszę o PW ... oczywiście się odwdzięczę w odpowiedni sposób . Pozdrawiam serdecznie i liczę na wyrozumiałość .

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie przepraszam że tutaj ale na forum jak i w Google nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy RN3 Pro nagrywa na spokojnie filmy w full HD przy 60 kl./s? Czy wersja bez Pro ma o wiele gorszy aparat i nie nagrywa przy takim setupie? Kombinuję żeby zmienić moje RN2 na właśnie RN3 lub RN3 Pro i bardzo zależy mi na aparacie żeby nagrywał dobrej jakości filmy dlatego pytam. Wątek pytań ogólnych został tymczasowo zamknięty a nie chce tworzyć nowego tematu. Ktoś jest w stanie dobrze opisać możliwości aparatów w tych 2 telefonach? RN3 I RN3 Pro?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...