Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

Część, w poniedziałek powinienem dostać mojego MiBanda jednak zastanawiam się już którą aplikację warto użyć z listy, a jeśli głos padnie jednostronnie na wersję płatną, to czy można ją pobrać za free oraz czy powinienem coś specjalnie konfigurować, bo czytając ostatnie dwie strony to trochę się pogubiłem :) Te aktualizacje nie pojawiły by się bez kombinowania poprostu za kilka dni?

IMG_20161130_164606.jpg

Edited by Rokas

7 godzin temu, Rokas napisał:

Część, w poniedziałek powinienem dostać mojego MiBanda jednak zastanawiam się już którą aplikację warto użyć z listy, a jeśli głos padnie jednostronnie na wersję płatną, to czy można ją pobrać za free oraz czy powinienem coś specjalnie konfigurować, bo czytając ostatnie dwie strony to trochę się pogubiłem :) Te aktualizacje nie pojawiły by się bez kombinowania poprostu za kilka dni?

IMG_20161130_164606.jpg

Musisz mieć Mifit. Polecam zestaw Mifit + Tools & Miband. W tej drugiej aplikacji masz możliwość przypisania sobie więcej powiadomień niż w mifit oraz jest dostępnych do wyboru więcej ikon, które możesz sam sobie przypisywać. To nie wszystkie możliwości, bo ta aplikacja ma ich naprawdę dużo. 

44 minuty temu, milenium17 napisał:

Mi Fit musisz mieć żeby działało. Ja mam dodatkowo Tools & Mi Band - dodatkowe powiadomienia z komunikatorów, kalendarza, różnych aplikacji i inne.

Pytanie do kolegów czy wyświetla nazwę dzwoniącego z polskimi znakami - ś,ć,ą...?

Nie. jeżeli nazwa kontaktu ma w nazwie np ó to wyświetla się '?'. Trzeba czekać na aktualizację, która udostępni tę opcję wszystkim i może wtedy polskie znaki będą obsługiwane.

Edited by Waxy

Ok. Myślałem że u Was działają polskie znaki bo testowałem przełączając na język chiński telefonu i wtedy wyświetlało też ? A że mi nie działa trik z przełączaniem języków to muszę poczekać.

Edited by milenium17

Robię tak. Może coś źle. Usuwam Mi Fit. Przełączam język telefonu na chiński. Instaluje chińskie 2.2.7. Odpalam. Pobiera mi nowy firmware. Mam ustawione na pokazywanie ID - przełącznik. Pokazuje na opasce ID dzwoniącego. Nie wyłączając Mi Fit zmieniam język telefonu na polski. Wchodzę w Mi Fit nie ma już opcji pokazywania ID. Ktoś dzwoni nie ma ID :(

Telefon Huawei P8.

Tak robiłem 2 dni temu i nie działało na 2.2.7. Na 2.2.8 też nie działa kurcze. Raz pobrani firmware w moim wypadku nie chce się pobrać ponownie. Dodatkowo nie mam 4 opcji tam gdzie są połączenia.Mam tylko 3. Tak robiłem 2 dni temu i działało. Na 2.2.8 też nie działa kurcze. Raz pobrani firmware w moim wypadku nie chce się pobrać ponownie. Dodatkowo nie mam 4 opcji tam gdzie są połączenia.Mam tylko 3.

sondejmarek - a skąd masz wersję 2.2.7.4? Może na niej spróbuje.

Edited by milenium17

Elegancko. Poszło. Kilka opcji w aplikacji jest po chińsku. Ogólnie pokazuje nazwy. Nie pobrało nowego firmware. Aplikacja pokazuje brak aktualizacji. Dzięki :)

Po zmianie wyświetlania kontaktów aby tylko pokazywał je z telefonu w końcu działa. teraz czekamy na update z polskimi znakami :)

Edited by milenium17

Siemka, mam jeszcze kilka pytań:

1. Pomimo tego że post jest stary i mogły wejść jakieś usprawnienia, to czy te wady nadal pozostały w opasce i oprogramowania?(http://antyweb.pl/xiaomi-mi-band-2-opinie/)

2. Kupowaliście apkę do Banda, czy jest może jakaś wersja do pobrania za darmo? (oczywiście płatnej apki)

3. Macie problemy z kroplami wody, które sterują opaską za was? :D

Osobiście nie jestem super zadowolony ot tani gadżet zabawka, ale po kilku wymianach ten ( trzeci ) jaki ma moja żonka działa. Jedyny minus to problemy z łączeniem nie parowaniem tylko łączeniem opaski z Mi-Fitem.

I tu mam info i pytanko. Jak pisałem wcześniej u mnie występują kłopoty z połączeniem opaski z fonem mam S5 ponieważ na stałe pracuje w WP10 mobile, a łączę się czasem do aktualizacji fw na andku. Zauważyłem coś takiego, jak wyłączę dane komórkowe i Wi-fi to Mi-Fit woła o włączenie sieci i nie ma to nic wspólnego z Bluetoothem może być włączony lub nie, oczywiście jestem już po logowaniu. Gdy jedno z nich wi-fi lub dane jest włączone to nie pokazuje takiego komunikatu. Dodam, że pokazuje się to na momencik. To jakby Mi-Fit najpierw się gdzieś łączył i gdy dostanie potwierdzenie to uruchamia dalsze procedury, bo bez sieci wisi i ma mowy o dalszym działaniu i łączeniu z opaską. Przy włączonej sieci czasami kilka dni nic, a czasem ze trzy próby i łapie. Próbowałem z kilkoma wersjami apek (ale nie z chińczykami). Gdzieś czytałem, że ludzie kombinowali z różnymi adresami e-mail i im pomagało, to by potwierdzało to co piszę. Najpierw i tak trzeba się zalogować do konta, ale ta zależność, że jak nie ma sieci to nie ma połączenia opaski po Bluetooth jakoś mi nie leży hm ? Nie sprawdziłem jeszcze co będzie jak wszystko jest połączone z opaską i wyłączymy dostęp do sieci to co będzie, bo żona chce ją nosić hehe. Te kombinacje są po to, aby może znaleźć przyczynę takiego kiepskiego łącznia opaski. Według mnie to soft jest przekombinowany z parowaniem i łączeniem, a może już się w tym zakręciłem. Co o tym myślicie ? I taki zrzut z fona

Screenshot_2016-11-27-22-10-47.png

Edited by KrissToff

@Waxy nie mogę zainstalować tego, MODa?.

9b5867de07af183a1c33cafa840c9919.jpg

Musisz odinstalować Mifit zanim zainstalujesz tę wersję. Ogólnie jeżeli nie działa Ci wyświetlanie numeru/nazwy kontaktu na języku chińskim to w tej wersji też nie będzie Ci działać, bo musisz 'zmusić' mifit'a aby zaktualizował Ci firmware opaski wzbogacając ją o tę nową funkcję, dopiero jak już to będziesz miał za sobą to ta aplikacja powinna pozwolić wyświetlać i na naszej ojczystej wersji numer bądź nazwę kontaktu.

Ok, nie będę odinstalowywał, ID działa bez problemów na oryginalnej 2274, tylko mam krzaczki w dolnej linijce w menu MiFit i mam tylko 3 linijki bez znaczenia czy mam ustawiony pl czy china. Dzięki.

No to tutaj nie byłoby krzaczków, więcej zmian nie ma. I dziwne jest to że właśnie nie masz wszystkich opcji jakie powinny tam być. Najzabawniejsze jest to że ja mam dostępne wszystkie i wiele osób które instalowały też, a z drugiej strony moja dziewczyna ma tak jak Ty.

Z ciekawości zapytam - jaki masz telefon? Jeżeli Xiaomi to jaką wersję?

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Dwuletni Samsung Galaktyczny ACE4 LTE na pokladzie KK 4.4.4 NoBrand.

ec07bb8b199b0049eb0a3d8f7cb9ed7c.jpg

Wygląda na to, że na miui każdy ma wszystkie funkcje dostępne. Przez wszystkie mam na myśli plus 'nie powiadamiaj o nieznanych numerach' bo dziewczyna też ma samsunga i na tej wersji 2.2.7.4b też nie ma tej opcji. Ja bazując na tej wersji zmieniłem tylko te 'krzaczki' na 'pokaż numer telefonu' Jak Ci będą przeszkadzać to zainstaluj sobie tamtą wersję ;)

Gdy będę miał chwilę może uda mi się to rozwiązać chyba że Xiaomi mnie wyprzedzi wydając aktualizacje, w której w każdej wersji językowej będzie to aktywne.

Czy u was też ten moment za pierwszym razem, po zalogowaniu się trwał powyżej 20 minut? Bo u mnie końca nie widać. Nie wiem co się dzieje, czy to moment parowania opaski z telefonem, ale denerwuje mnie już to :)

Screenshot_2016-12-06-18-35-12-003_com.xiaomi.hm.health.png

Logowanie a pierwsze uruchomienie na nowymn urządzeniu to dwie różne sprawy. Pobiera Twoje dane z konta/serwera Mi i zapisuje na urządzeniu, a kolejne logowanie to tylko synchronizacja z opaską.

Zaraz, zaraz, czy synchronizujesz podczas ładowania? Ja nigdy tego nie robiłem

Przed chwilą, sondejmarek napisał:

Logowanie a pierwsze uruchomienie na nowymn urządzeniu to dwie różne sprawy. Pobiera Twoje dane z konta/serwera Mi i zapisuje na urządzeniu, a kolejne logowanie to tylko synchronizacja z opaską.

Co nie oznacza, że ma trwać 20 minut. Przynajmniej na każdym z testowanych urządzeń przez moją osobę. Dlatego warto spróbować od nowa czyszcząc dane aplikacji. 

1 godzinę temu, Waxy napisał:

Co nie oznacza, że ma trwać 20 minut. Przynajmniej na każdym z testowanych urządzeń przez moją osobę. Dlatego warto spróbować od nowa czyszcząc dane aplikacji. 

No 20 minut i jakoś się udało :)

1 godzinę temu, sondejmarek napisał:

Zaraz, zaraz, czy synchronizujesz podczas ładowania? Ja nigdy tego nie robiłem emoji15.png

Co ma MiFit do baterii telefonu :)

A pytanko mam takie, czy aplikacja Notify & Fitness for Mid Band wykracza jakimikolwiek opcjami poza apke MiFit ;)

Co ma MiFit do baterii telefonu

A pytanko mam takie, czy aplikacja Notify & Fitness for Mid Band wykracza jakimikolwiek opcjami poza apke MiFit

Ma dużo opcji których nie ma mifit tak samo jak tools mi band. Co ma notify? Tryb treningu, ciągły pomiar pulsu, przypisywanie funkcji do przycisku i wiele wiele więcej. Bardziej polecam tools miband.

Co do funkcji przycisków wysłałem Ci na pw wiadomość z filmem.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

18 minut temu, Waxy napisał:

Co do funkcji przycisków wysłałem Ci na pw wiadomość z filmem.

Bardzo dziękuję, muszę przyznać bardzo fajna produkcja i pomocna. Mam banda od godziny, bo go ładowałem i zaraz biorę się za testowanie Notify.

• mrosi locked this topic
  • Nezumi unlocked this topic