Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zamówiłem na allegro. Powiem że porażka. Jest dużo za małe. Także może któreś z alie będzie lepsze.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Posted

Ja nigdy nie naklejałem foli/szkła hartowanego,bo nie mam zwyczaju upuszczać telefon na ziemie,nie noszę w kieszeni piasku,czyli nie ma możliwości aby telefon się zarysował 

Posted

Ja jeżdżę bez kasku na moto i nie zapinam pasów w aucie bo nie mam zwyczaju uczestniczyć w wypadkach :)

• Like 5
Posted

Z drugiej strony taki duży telefon łatwiej będzie upuścić i takie szkło hartowane zawsze można sobie nakleić,dużo to nie kosztuje ale przy Mi Max to i chyba już bym pomyślał o szkle :) moim największym telefonem był Mi Note 5.7'' cali i nie było potrzeby naklejania szkła bo telefon idealnie leżał w dłoni 

Posted

Na przód to może ciekawa opcja,ale na klapkę baterii metalową naklejać szkło ? przecież taki telefon ze szkłem na klapce baterii to zły pomysł,miałem Mi Note ze szklaną klapką baterii więc wiem co pisze 

Posted
19 minut temu, pikustbg napisał:

na tył po co ? albo sylikonowe etui albo nic ;-)

Tak tak sądzę. A dobry silikon chroni też w pewnym stopniu/sensie ekran.

Posted
11 minut temu, majdan12 napisał:

https://www.youtube.com/watch?v=gPtFI74InGU

Umiarkowanie wartościowy test, ale od 3:15" wyraźnie widać, jaką różnicę robi stabilizacja lub jej brak.

Posted
44 minuty temu, polozu napisał:

Mnie bardziej interesowałaby wsuwka, ale nigdzie nie mogę znaleźć pod tak duży telefon. Ten sam problem mam z etui na rower, wszystkie jakie widziałem były pod maksymalnie 6 cali 

Daj sobie spokój z etui skórzanym typu wsuwka,miałem na telefonie 5'' cali i 5.5'' cali i mając ten większy telefon w kieszeni włożony w etui skórzane to bardzo się źle komponowało,ja się boje pomyśleć co by było jak byś miał na Mi Max takie etui,już do żadnej kieszeni nie włoży się telefonu 

I też samo używanie telefonu z wsuwką jest uciążliwe,bo mając telefon gdzie dostajemy co jakiś czas powiadomienia to bardzo ciężko jest tak co jakiś czas wysuwać i wsuwać ten telefon w etui

Wsuwka jest dobra dla kogoś kto 3-4 razy dziennie patrzy na telefon i nie musi kilka razy w ciągu godziny telefonu używać aby na wiadomość odpisać 

Nałóż na telefon zwykłe silikonowe etui i będzie ochrona i szybkość używania telefonu 

Posted

Hmmmm.......

Na Mi Max, z tego co widzę, jest tylko chiński ROM stable 7.3.15.0 (nie ma nawet ROMów fastboot). Domyślam się, że nie ma języka polskiego, ale czy jest polska lokalizacja w konfiguratorze?

Poza tym, jak to-to się sprawdza? Chodzi mi głównie o kwestię baterii i dźwięku...

Posted
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

To się mylisz:-) sa romy fastboot miui8 pod mi maxa. Alfy oczywiście i global i china dev. Aż do 6.6.7 no i ota oczywiście.

A co z pozostałą częścią pytania...?

Posted
33 minuty temu, mrosi napisał:

Poza tym, jak to-to się sprawdza? Chodzi mi głównie o kwestię baterii i dźwięku...

Posted
Dnia 15.06.2016 o 14:54, pikustbg napisał:

Zamówiłem na allegro. Powiem że porażka. Jest dużo za małe. Także może któreś z alie będzie lepsze.

Może jak ktoś ma jeszcze tą fabryczną "folię" zagadać do 3mk czy na jej podstawie nie zrobią matowej folii do Mi Maxa. Niby można u nich zamówić na wymiar ale dobrze jakby mieli "wzór". Mam ich matowe folie na 2 telefonach i to fajna rzecz na dworze w słońcu (brak refleksów). 

Posted
55 minut temu, notsure napisał:

Może jak ktoś ma jeszcze tą fabryczną "folię" zagadać do 3mk czy na jej podstawie nie zrobią matowej folii do Mi Maxa. Niby można u nich zamówić na wymiar ale dobrze jakby mieli "wzór". Mam ich matowe folie na 2 telefonach i to fajna rzecz na dworze w słońcu (brak refleksów). 

@Pirzu Chyba kiedyś do 3MK wysłał Xiaomi Mi Note i oni zrobili folie na wymiar,z tego co czytałem jest w posiadaniu Xiaomi Mi Max 

Posted
39 minut temu, Redmi2 napisał:

Panowie czy wyszła wersja mi maxa 2/16? Koleżanka wypatrzyła u goldiego. Ale mnie to dziwi. Nikt inny nigdy nie pokazywał takiej wersji. Jak kupowałem swojej połówce to 32GB była najmniejsza pojemność.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Chyba coś nie teges. Ja też kojarzę najmniejszą pojemność 32GB. Może jakiś błąd w opisie...?

Posted
4 minuty temu, Redmi2 napisał:

Możliwe ale cena także jakoś 220-230$ a 32GB za 260-270.

A jakiś link...?

Posted (edited)

http://www.tabletowo.pl/2016/06/17/xiaomi-uwaza-ze-mi-max-dostepny-jest-w-zbyt-malej-liczbie-wariantow-szykuje-wiec-kolejny/

http://www.gsmarena.com/leak_reveals_2gb_16gb_variant_of_xiaomis_mi_max-news-18902.php

Jeszcze w przeciekach przed prezentacją pisali o wersji 2GB ram. Może wyszła z opóźnieniem bo nie mieli takich wersji przygotowanych w dostatecznej ilości.

Z drugiej strony nie wiem czy to trochę nie za mało ram na dzisiejszego androida ?

Edited by notsure
Posted (edited)
Dnia 15.06.2016 o 15:31, polozu napisał:

ja dzis zamowilem sobie 2 sztuki biala i gold jak dojda moge sie podzielic wrazeniami 

Edited by bandz
Posted (edited)

wystawilem ostrzezenie o tej firmie jest w ogolnych - mozesz tam wkleic tez swoje zdjecie bo ta firma to oszusci , pomimo informacji jaka wstawilem w komentarzu dalej tym badziewiem handluja

MobileCases (78873)  omnie.gif company_icon.gif (Sprzedający) Neutralny 23 cze 2016, 13:17 6242177977 - Odpowiedz pokaż
Kupujący otrzymał prawidłowy produkt, a mimo to oskarża nas o błędne wysłanie towaru. Niestety, Pan nie rozumie na czym problem mimo dokładnego wytłumaczenia z naszej strony.
Niestety towar niezgodny z opisem.Szkło ewidentnie nie pasuje do tego modelu Xiaomi Mi Max - jest za wąskie o ponad 0.5 cm Czekam tylko czy sprzedawca usunie pozostale aukcje tego towaru czy niestety będzie go sprzedawał ze szkoda dla kupujacych
Neutralny, 22 cze 2016, 14:06
Edited by bandz
Posted

Witam.

Szukam inspiracji a właściwie przekonania iż Mi Max może być dla mnie. Szukam dużego telefonu do zastosowań "codziennych" bez gier , do tej pory miałem 5.7 cala ale wolałbym ciut większy. Teraz pytania jeśli pozwolicie :

1. Oprogramowanie - nie wiem jeszcze gdzie zakupie ale musi być google play i googlowskie aplikacje - nie ma z tym problemu ?

2. Język polski dobrze by było aby był ale w ostateczności eng też mógłbym przełknąć.

3. Wyświetlacz - czy w słoneczne dni jest w miarę widoczny ? Jaka jest jego jasność tak " na oko "

4. Zdjęcia rozumiem że nie są rewelacyjne ale czy jest aż tak źle? Gdzieś mogę obejrzeć jakies "prawdziwe" fotki nie testowe ?

Rozumiem ze dioda powiadomień jest z przodu bo nie mogę jednoznacznie tego potwierdzić?

Bardzo z góry dziękuje za sugestie i odpowiedzi.

Posted (edited)

1.oprogramowanie na dzien dobry do zmiany czyli trzeba odblokowac bootloader

2.romik ze strony miui i masz polski najwyzszej jakosci w przeciwienstwie do  wgrywanego przez sprowadzajacych - sam to cwiczylem ale dalem rade z pomoca Redmi 2 za co wielkie dzieki

3. dajesz na maksa i wg mnie widac dobrze

4 co do zdjec to osobiste odczucia, do robienia zdjec sa aparaty fotograficzne a te w telefonie to wg mnie zabawka

tak wyszly dzisijesze moje zdjecia :P z reklamacji mleka czekoladowego danona 

robione poprostu tak na szybko bez zadnych cudaczen z ustawieniami 

jakosc zdjeci z ustawien - normalna bo sa 3 ustawienia niska,normalna ,bardzo dobra

IMG_20160624_095421.jpg

IMG_20160624_095441.jpg

IMG_20160624_095449.jpg

IMG_20160624_100826.jpg

Edited by bandz
Posted

Bardzo dziękuje - zdjęcia na pierwszy rzut oka wydają się dla mnie zupełnie wystarczajace.

Pytanie o wbudowanego klienta poczty - czy działa poczta w trybie push ?

Czy sprawdzał ktoś z Was jak działa GPS i nie ma problemów przy Endomondo - bo tez czasem potrzebuję.

O odblokowaniu już troszke czytałem - wiem ze trzeba wysłać prośbę ale myślę ze to ogarnę a może znajdzie się ktoś do pomocy - będe pytał napewno jeśli tylko się zdecyduje na maxa.